Mamici, tatici, cu copii mai mari-ceva sfaturi?(2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu nu Nelia, nicidecum sa te pui de-a curmezisul, asta nu e pentru mine o solutie. Eu vreau sa imi inteleg copiii si sa le fiu aproape, exact cum spui. Si e clar o provocare sa ai un copil care chiar daca iti seamana e totusi altfel, cum spui tu de cea mare a ta. Nu mai spun de exemplul cu colegii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Nelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Buli, ti-am ramas datoare cu un raspuns.

Am evitat ca atunci cand ii faceam observatie sa ma adresez ei direct.
In loc de
- "mananca frumos" - hai sa mancam frumos acum
- "iar, te stergi pe haine" - ii intindeam servetelul
- "ai gresit problema" - cred ca daca faci problema altfel...
- "ai pronuntat/scris gresit cuvantul" - hai sa ne uitam in dictionar
- "nu trebuia sa te porti asa" - unii copii care se poarta asa...
- "atitudinea ta e gresita" - poate daca incerci sa faci asa si asa e mai bine, vezi tu ce ti se potriveste.

Ceva de genul asta. In functie de context si de starea de spirit.

Mai greu a fost la scoala. Acolo nu aveam cum sa intervin.
Dar a stat de vorba cu un psiholog care a invatat-o ce sa spuna, cum sa spuna, ce sa arate.
Si o data ce a inteles lucrurile astea si-a schimbat si comportamentul.

I-au placut foarte mult conversatiile avute. De asta a renuntat la a se mai face profesoara de engleza si oscileaza intre medic veterinar (paleontologia - eterna pasiune) si psihosociologie.

Sa nu crezi ca se lasa usor pacalita. La faza cu dictionarul imi replica tot timpul ca ne uitam in el pentru ca nici eu nu stiu - nu am contrazis-o niciodata.
Sau: "aha, imi intinzi servetelul, crezi ca eu nu stiu ca abia te abtii sa-mi spui sa nu ma mai sterg cu maneca la gura? uite asa, am sa ma sterg cu servetelul ca sa-ti demonstrez ca nu ma poti pacali"

Si de aproape un an am adoptat partial metoda Neliei.

Si nu, nu vreau sa intre la un liceu de top, sau mai stiu eu ce.
Mi-ar placea sa intre la un liceu care sa-i ofere o societate in sanul careia sa-si dezvolte aptitudinile. Sa o lase sa faca asta.
Iar ea si-ar dori nu sa o lase sa faca asta ci sa i le recunoasca.

Ar putea intra fluierand la Neculce, care e si la 2 pasi de casa. Dar daca copiii din clasa i-au spus ca e un liceu de rahat... (ceea ce nu este ca m-am interesat).
Ar putea face acelasi lucru cu Jean Monnet - da' i-a zis nu stiu care parinte: "vai, acolo vrei sa te duci, mama ta nu ti-a povestit de scandaluri?" - cu toate ca profa de romana i-a spus ca acolo sunt profesori foarte buni si ca o uscatura nu schimba asta.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

vivi, ma crezi ca pana si pe mine, la cei 3 ani ai Dariei mele, m-a avertizat fratele meu, absolvent de facultate la Cluj, sa am grija cu liceele - ORICARE liceu - din Cluj, pentru ca vor avea o f. f. puternica influenta asupra ei si o pot transforma intr-o pitzipoanca si o fitzoasa?

Ca asa "se poarta" acum, asta se vede, asta razbate in afara, pitzipongeala... Si zau ca, daca vad pe youtube video-uri de genul "ce fac elevele din liceul X la ora de chimie", ma ia cu capul... O fi fost regizat, nu stiu, dar elevele alea pozau sexy, inclusiv cu bikinii la vedere, in timp ce profa scria la tabla...

Si am vazut si alte faze, mai dihai...

Teribilism, da, dar cu ce influente asupra copilului propriu?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Cam offtopic:
Viviana, stai cumva prin zona 1mai, bd mihalache? Ca si eu stau in zona (Turda)... ma rog nu conteaza as mult, doar ca ai zis ca stai in apropierea Lic. Neculce, pe care l-am frecventat si eu (deci era si aproape de casa)
Am invatat acolo in anii 1993-1997, era un liceu destul de bun, insa dupa opinia mea (eu care am fost elev constiincios, fara note mici, chiuleala engros sau alte probleme) fff rigid...nu stiu, nu mi-a placut deloc atmosfera. Ma rog, acum multi dintre profii pe care i-am avut eu au iesit la pensie, nu stiu cum sunt cei de acum, cum mai e atmosfera....
La noi a mai fost si inca o chestie, era la "A", clasa de info, copii intrati cu mediile cele mai mari, pretentii...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Si nu, nu vreau sa intre la un liceu de top, sau mai stiu eu ce.

Tu nu, da' io voiam sa intre a mea.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Si a mea e cum spui tu, ce mare. Dar eu i-am lasat conducerea. Rid eu, dar adevarul este ca asta am facut. Nu a mea, ca nu de mine e vorba, ci de ea. Consider ca i-am dat pina acum toata cu cutia cu instrumente ca sa se descurce, daca vrea sa tina teorii ca sa-mi justifice de ce nu invata sau de ce nu face nu stiu ce lucru pe cre eu, ca parinte, as dori sa faca pentru ca asa cred eu ca ar ajuta-o... sa o faca, pe timpul ei.

Eu nu-i mai tin teorii, nu mai vorbim despre camera ei, nu mai vorbim despre organizarea lucrurilor ei... vorbim despre lucruri frumoase, despre cultura, despre istorie, geografie, rezolva cu ta-su probleme grele la mate, cu mine face la franceza si romana, cu ta-su la engleza... cind vrea. Cind nu vrea, e decizia ei.

Stie despre meserii, stie ce scoala si cita practica iti trebuie pentru toate meseriile de care m-a intrebat, am dus-o acolo, la fata locului, am vorbit cu oameni, am lasat-o sa faca benevolat la gradinita, la cafenea, am dus-o la facultate, am lasat-o citeva ore la asociatia de studenti... a luat-o vecinul si i-a explicat ce inseamna sa fii in constructii, a si vazut, a luat-o vecina si i-a aratat ce inseamna sa fii vinzatoare... stie tot. Va face atit cit va fi dispusa sa faca, datoria mea este sa-i expun tot, pe toate partile, cu obiectivitate (nu am hulit nici o meserie, doar i-am prezentat avantajele si dezavantajele, in toate exista si unele si altele). Sincer, eu vreau sa invete, ii merge mintea brici, ar fi pacat... dar mintea asta o poate folosi in atitea feluri in viata incit eu am incredere ca va gasi ea o modalitate care sa-i convina pina la urma.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Si eu am procedat exact la fel!

Bineintzeles dupa mult chin,nervi,stress,ginduri ca "vai ce am mai ratat ca mama",prag de depresie!

Insa,si eu cred ca am procedat bine,ceva din mine imi spune ca va fi bine.bazele sunt acolo si mai devreme sau mai tirziu se vor arata!

Nici al meu nu prea-mi seamana ca si adolescent,desi sunt si muuuulte puncte comune,insa cred ca mi-a venit"mau usor"cind am realizat ca e copilul meu insa nu trebuie,nu are cum sa fie ca mine!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Andacos, si ceva din mine imi spune la fel si gindesc la fel ca tine (aparent, cred ca pentru prima data!)... lasa, ca tu vei vedea prima rezultatele, daca nu-s bune, schimb metoda...

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

M-am abtinut sa raspund pana acum, ca de! eu sunt mama de bebe, dar Viviana ai scapat-o din mana. Si asta e doar inceputul. Faza care m-a dat gata a fost cea cu "ochii in lacrimi". Hai nu zau! Era un subiect deschis de tine cu o altercatie cu un baiat la scoala care i-a spus cumva anume, atunci nu i s-au umplut ochii de lacrimi?! Rufus punea la un moment dat ca fetele lui incearca sa sara calul cu mama lor, nu cu el ca altfel "o iau peste bot". Desi zice el ca in cresterea unui copil/adolescent nu exista reguli, eu cred ca la ei sunt si la tine/voi nu. "Buna faza" si cu profesoara care vede lectia din usa sau scanata pe e-mail!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio
Desi zice el ca in cresterea unui copil/adolescent nu exista reguli, eu cred ca la ei sunt si la tine/voi nu.

Nu exista reguli fixe sau generale. Care sa se potriveasca la toti copiii.
Dar reguli exista, cum naiba... ca nu traim in jungla.
Mai e ceva, apropos de scapatul din mana: comportamentul parintelui merge pe o sarma foarte subtire vis a vis de scapatul din mana. Acelasi rezultat il poti avea (din pacate) si daca esti intelegator si daca esti plin de reguli.
Iar asta nu inveti din carti, ci de la "fata locului". Sa nu mai pun la socoteala ca, indiferent de bunele intentii, unii suntem mai talentati si altii mai putin, cand vine vorba de educarea odraslelor.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput