Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Eu am mai intrebat pe aici, dar se pare ca nu stie nimeni, n-am gasit raspuns: invatatoarea care-i ia la cls 0, va fi aceeasi cu care vor merge mai departe? Sau va fi numai pt cls 0, si apoi in cls 1 vor vi preluati de un alt inv. pana in cls 4?

Caci daca ar fi prima varianta (cls 0 cineva, apoi cls 1-4 altacineva) mi se pare nasol pt copil sa tot schimbe inca un cadru didactic "din mers".. educatoare gradi- inv cls 0- inv. cls1-4..asa s-ar fi facut schimbarea gradi-scoala si atat...

Mie personal legea asta mi se pare ceva de genul: "nu avem ce sa mai facem, hai sa mai schimbam ceva, ca in rest toate merg ff bine in tara asta". Eu personal nu vad plusul de valoare pe care il aduce aceasta lege.. Ca ce ar face acum in cls 0 (invatare prin joc, fara calificative, fara note etc), se faceau si pana acum la clasa pregatitoare! Deci schimbare de dragul schimbarii...
Mie vechea lege mi se parea ok si pt cei ce vroiau sa-si dea copilul la scoala de la 6 ani si pt cei ce vroiau de la 7 ani... Fiecare parinte isi inscria caopilul la scoala cand considera de cuviinta (la varste de 6 ani vs 7 ani)

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Eu cred ca la cat de incarcata si solicitanta este programa in clasele primare, inclusiv in clasa I (si ma gandesc la copiii care vor sa faca performanta, sa participe la concursuri si sa mai aiba si rezultate - deci sa fie undeva peste media pe clasa), ideea introducerii unei clase pregatitoare in care sa intre copiii de la 6 ani este binevenita. Fetita mea cea mare a intrat la scoala la 6 ani si 3 luni, silabisea, citea cate o propozitie, doua si facea adunari pana la zece, adica nu stia mai nimic (fix cat au facut la grupa mare, pe considerentul educatoarei ca se va plictisi in clasa I daca stie mai mult). E, in clasa I s-a trezit cu colegi cu un an si mai bine mai mari decat ea (ea fiind de altfel cea mai mica din clasa ca varsta), care citeau cursiv si faceau "calculele" de toate felurile. Sigur ca in programa nu scria ca trebuie sa stii sa faci toate astea inainte de a intra in clasa I, daaaar pentru copila a fost un soc - ei isi citeau singuri cerintele inca de la inceput si le mai si intelegeau etc etc. Unde mai pui ca scria si cu stanga si scria urat...si greu. A fost un an dificil, fiindca ea a trebuit sa recupereze, sa reduca diferentele si, in fine, sa poata concura cu ceilalti ca de la egal la egal. Efortul depus de ea a fost mult mai mare pentru aceleasi rezultate pe care le-au avut si cei de 7 ani si... Din clasa a II-a deja nu prea s-au mai vazut diferente intre cei dati la scoala la 6 ani (si nu vorbesc de cei de 6 ani si 10 luni...) si cei de 7 ani si...10 luni. Iar acum, intr-a III-a, variabila varsta nu mai are nicio semnificatie in ecuatia "potentei" scolare, ca sa ne exprimam academic. Sigur, conteaza foarte mult si inzestrarea fiecaruia (in primii 4, 5 din clasa sunt si copii dati la 6 ani la scoala si copii dati la 7 ani si, asa cum in ultimii 4,5 din clasa proportia se pastreaza), dar cred ca o uniformizare a varstei la intrarea in scoala ar fi binevenita in sensul reducerii stresului pentru cei mici(daca copilul poate mai mult, atunci, sigur, ar trebui inscris intr-o clasa superioara, daca parintii doresc - de ex, sa poata intra direct in clasa I, sarind peste pregatitoare, daca stiu sa scrie, sa citeasca cursiv etc). Din cate vad insa nu pare a se realiza o uniformizare a varstei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChristieV spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
nu mai vorbim de englezi care, saracii, incep scoala la 5 (cinci!) ani. Aia-s sacrificati de secole pe altarul invatamantului (oare de aceea a pornit de la ei revolutia industriala?)


Nu, din cauza lui Bacon si Globe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Eu nu pot sa inteleg un lucru.De ce naiba mai trebuie sa trimiti cadrele didactice prin frigul si ninsorile acestea, sa faca recenzarea copiilor, cand tocmai s-a incheiat un recensamant si au aparut si rezultatele lui oficiale ? Eu chiar nu pot sa inteleg acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui toby79
Eu nu pot sa inteleg un lucru.De ce naiba mai trebuie sa trimiti cadrele didactice prin frigul si ninsorile acestea, sa faca recenzarea copiilor, cand tocmai s-a incheiat un recensamant si au aparut si rezultatele lui oficiale ? Eu chiar nu pot sa inteleg acest lucru.

Recensamantul populatiei este un instrument statistic. Datele personale nu sunt publice, si in principiu nu se stocheaza. Adica, la sfarsitul recensamantului nu se cunosc care sunt copiii de pe strada X din localitatea Y care au implinit 6 ani; se stie doar ca numarul acestora este Z.
In aceeasi nota, desi a evaluat toate locuintele si gospodariile, recensamantul nu tine loc de cadastru in baza caruia sa se stabileasca impozitele pe proprietati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Se stie foarte bine cati copii sunt de exemplu pe strada x si ce varsta au, fiindca atunci cand au venit cu recensamantul le-am dat si cnp-ul copilului si numele complet si tot.Asa ca nu vad ce mare greutate era, sa ceara niste liste cu fiecare cartier in parte si le centralizau ei cum vroiau.Parerea mea( nu inseamna ca e cea mai corecta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

monicabo, nu se stie inca; s-ar putea sa-i duca pana in clasa a V_a, sau sa schimbe in clasa a II-a (cu testare...)....deocamdata este varza...
matahut, (clasa) pregatitoare, grupa a existat la gradinita pana anul acesta si se invata prin joc tot ceea ce trebuia inainte de clasa I, tocmai pt a face trecerea mai usoara catre scoala;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui toby79
Se stie foarte bine cati copii sunt de exemplu pe strada x si ce varsta au, fiindca atunci cand au venit cu recensamantul le-am dat si cnp-ul copilului si numele complet si tot. Asa ca nu vad ce mare greutate era, sa ceara niste liste cu fiecare cartier in parte si le centralizau ei cum vroiau. Parerea mea( nu inseamna ca e cea mai corecta).

Este adevarat ca CNP-urile au fost inregistrate, dar conform metodologiei informatiile personale (adica si CNP-urile) se sterg dupa centralizare. A si curs multa cerneala pe marginea CNP-urilor, ca n-ar fi trebuit cerute/completate. S-a si explicat ca ele vor fi sterse dupa ce se termina recensamantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Un prim lucru spre normalitate s-a intamplat: Guvernul Boc si-a depus mandatul.Urmarea logica ar trebui sa fie si plecarea ministrului Funeriu si anularea acestei cretinitati de lege.Poate ii ajutam cu un protest !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui anasia
[matahut, (clasa) pregatitoare, grupa a existat la gradinita pana anul acesta si se invata prin joc tot ceea ce trebuia inainte de clasa I, tocmai pt a face trecerea mai usoara catre scoala;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)


E, cand era fiica-mea cea mare in grupa mare ni s-a spus ca nu mai exista grupa pregatitoare (in acel an la gradi la ei toate grupele s-au numit mari - desi cu un an inainte fusesera si pregatitoare) si ca nu exista nicio programa diferentiata pe grupa mare-grupa pregatitoare, deci ca nu e cazul sa mai lasam copiii un an la gradi (fiindca vor face fix acelasi lucru ca si la grupa mare). Anul urmator, surpriza, a aparut din nou grupa pregatitoare - dar ai nostri copii erau deja in clasa I. In fine, nu mai conteaza. Ideea e ca ar fi normal ca regula varstei sa se aplice pentru toata lumea.

Mergi la inceput