Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Foarte interesante moduri de a vedea aceasta schimbare a generatiei de 6/7 ani de anul acesta.
Esenta care deranjeaza de fapt oameni buni este una singura:nu ca merge copilul mai devreme la scoala,ci ca au hotarit sa faca lucruri fara sa se pregateasca inainte si cu costuri care nu se justifica
Nu avem curriculum de clasa pregatitoare(si ca sa poti lua decizia corecta daca un copil de 6,7 ani poate merge la clasa pregatitoare sau clasa 1 ar trebui cunoscut acest aspect),nu avem certitudinea ca vom avea locuri pentru doua generatii la scoli(decit daca ii sacrificam si ii bagam in serii sa invete,situatie in care nu stiu cum va fi folosita o clasa de clasa pregatitoare cu mobilier adecvat de alti copii mai mari),nu avem cadre specializate suficiente dispuse sa isi asume o generatie pentru 5 ani.
Lala,lasa sarcasmul si gindeste-te ca sunt parinti carora chiar le este greu sa creasca un copil.Nu ca ar vrea,ci pentru ca astea sunt vremurile.Sunt localitati in tara unde si sa vrei si nu ai unde sa lucrezi.Nu loviti cu rosii si nu face categorisiri de genul "noi,"voi".Indiferent din ce mediu ar proveni,copiii nostri au aceleasi drepturi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui deea772

Lala,lasa sarcasmul si gindeste-te ca sunt parinti carora chiar le este greu sa creasca un copil.Nu ca ar vrea,ci pentru ca astea sunt vremurile.Sunt localitati in tara unde si sa vrei si nu ai unde sa lucrezi.Nu loviti cu rosii si nu face categorisiri de genul "noi,"voi".Indiferent din ce mediu ar proveni,copiii nostri au aceleasi drepturi.





Daca citeai cu atentie ai fi vazut ca acea categorisire nu am facut-o eu.
Eu doar am enuntat-o cand am fost "trimisa la plimbare" din simplul motiv ca nu va impartasesc opinia.
Nu cred ca am fost nicidecum sarcastica.
Eu cred in puterea copilului de a aprofunda mult mai multe informatii inainte de 6-7 ani drept pentru care asa cum a mai spus cineva vreau sa mearga la scoala de la 6 ani, de preferat chiar in clasa I asa cum benevol am inscris si primul copil.
Si nu considera ca i-am furat un an din copilarie ( e suficient de mare acum sa faca o astfel de apreciere).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

hmmm...eu cred ca f putini copii pot invata f bine le 6 ani.
N-am nimic cu vartsa scolarizarii, dar vad la fetita, care merge f bine cu scoala, n-as zice exceptional pt ca excpetional e pt mine ceva f f mult, iar FB de la scoala pt mine nu e ceva de nemaipomenit :D, deci ea e undeva intre fb de la scoala si exceptionalul meu imaginar.
in fine, ideea e ca pe cel mic nu il vad deloc in stare de asemenea usurinta in abordarea scolii si sper sa fie programa adaptat pt 6 ani. Pt ca ce a facut fata la 7 ani e infiorator de mult. Iar ea citea si socotea dinainte.
Asa ca ma sperie perspectiva asta. Om vedea ce o mai fi la anul. E nascut pe 6 sept, dar in niciun caz nu=l dau la grupa mare inca odata, mi se pare absurd.
Lala, chiar trebuie sa fac cereri samd?? al tau e in dec parca?




Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Sabina, da. La fel ca si mine va trebui sa faci cerere si sa fie evaluat in comisie. Cel putin asa sunt normele acum.
Mie 6 ani si 9 luni pentru grupa pregatitoare mi se pare enorm astfel incat sigur voi face cerere pentru 5 ani si 9 luni pentru piticot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Daca se tin de cuvant si respecta programa propusa, in clasa 0 nu vor fi calificative, teme etc, vor invata prin joc in continuare - nu va prelua o parte din clasa 1. Acum o sa traim si o sa vedem... Asa la nivel teoretic suna bine, adaptarea in clasa 0, si cand vine greul, copilul nu mai trebuie sa faca o schimbare majora. Ce va fi in practica nu avem de unde sa stim. Probabil tot de invatatoare va tine, ca omul sfinteste locul.
Si eu am renuntat cu clasa 1 la 6 ani si 3 luni pentru ca nu mi se pare Manuela pregatita (si nici nu stiu daca as fi putut, tot astept sa vina martie sa vedem daca o sa apara completari la lege).

Cum e cu after-school-urile? (nu stiu decat ce mi-a mai ajuns pe la urechi, nu m-a interesat subiectul)
Stiu de cele private, unde probabil exista si destule cu somn la pranz (adica stiu pe cineva care a renuntat la after-school pentru ca fetita nu mai vroia sa doarma la pranz). Logic, daca ma gandesc ca sunt multe gradinite care ofera after-school (cel putin in Bucuresti).
Exista si unele mai accesibile (ca pret), dar care nu ofera posibilitatea sa doarma la pranz copiii? Exista scoli care ofera asa ceva? (intreb pentru ca am vazut comentariul Bulinutei, cu statul in banci)
normal ca toti copiii sunt egali si au aceleasi drepturi.

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui anasia
eu am fost din generatia de sacrificiu care a inceput scoala la 6 ani

Asa cum tu consideri generatie de sacrificiu cea care incepe scoala la 6 ani, tot asa altii (nu eu) considera generatie ratata, in sensul pierderii startului in viata, cea care incepe la 7. Ca sa nu mai vorbim de englezi care, saracii, incep scoala la 5 (cinci!) ani. Aia-s sacrificati de secole pe altarul invatamantului (oare de aceea a pornit de la ei revolutia industriala?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
eu cred ca f putini copii pot invata f bine le 6 ani.

Din contra. Copiii pot invata foarte multe si foarte bine la 6 ani!
Problema Romaniei este alta. Si anume ca ceea ce li se baga pe gat acuma copiilor de 6 sau 7 ani, sau in general in scoala, este depasit, prost, inutil si prea mult, prea putin din ce-i util. Iar cadrele si modalitatea de predare sunt proaste, invechite, dezordonate, dezinteresate, alambicate.

Indiferent ca incepe scoala la 5, la 6, la 7 sau (unii copii cu parinti "closca") chiar la 8, scoala tot aia proasta e. Si-atunci incep sa conteze alte aspecte. Diferentele de varsta prea mari (intr-o clasa unii au 6, altii deja 8) induc tensiuni majore intre copii, frustrari, conflicte fizice si psihice inegale samd. Un prim pas catre eliminarea multor asemenea probleme ar fi uniformizarea varstei de scolarizare. Fara exceptii. Pasul mai mare ar fi inceperea, odata si odata, a reformei in invatamant. Reforma in esenta, nu de fatada, adica reformarea personalului didactic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Fac si eu parte din generatia de sacrificiu care a mers la scoala la 6 ani (si 2 luni), dar asta pentru ca am facut acasa un scandal monstru ca nu vreau sa raman repetenta la gradinita si cum deja stiam sa citesc si ceva calcule matematice, ai m-au s-au vazut nevoiti sa imi sacrifice copilaria si nu consider legea neaparat ca fiind o tragedie. Am doar problema unei "lacune", privind copiii nascuti la inceput de 2007, care sunt exclusi oarecum pe nedrept, mai ales daca sunt inscrisi acum la grupa mare la gradinite.

Chestia cu copilaria sacrificata din punctul meu de vedere e aberanta, pentru ca poti copilari toata viata, trebuie doar sa vrei din unele puncte de vedere eu "copilaresc" si acum, la 30 de ani, si ma simt foarte bine fac ce imi place, imi vad de hobby-uri, asta pe langa responsabilitatile de "adult" ma rog, am eu niste principii de viata mai aparte, si sunt fericita cu ele. Si asta conteaza. Si pe astea vreau sa i le insuflu si lui Alex

El termina grupa mare anul asta. Mi-ar fi placut sa faca pregatitoarea in gradinita, apoi, la 6 ani si 5 luni, sa inceapa frumos clasa 1. Nu se mai poate cu noua lege, dar nici mie nu mi se pare ok sa ramana inca un an in grupa mare, ca sa ajunga sa faca 3-4 ani de aceeasi programa, doar cu metode diferite. Dar da, nu mai doarme la pranz de ceva vreme, se poate concentra fara probleme etc, doar la nivel emotional avem ceva retineri, pe care sper ca pana in septembrie sa reusim sa le depasim. Si voi incerca sa il inscriu la pregatitoare. Cred ca avem tendinta de a gandi aceasta "pregatitoare" ca pe un fel de clasa 1, dar n-ar trebui sa fie asa, teoretic e ceva asemanator grupei pregatitoare - fara note, fara cine stie ce concurenta acerba, cu jocuri, cu socializare.

Si da, fac si eu parte din categoria celor care nu au ce face cu el dupa ore, dar voi combina scoala cu un afterschool (de fapt nici nu il vom inscrie in prima etapa, ci abia in a doua, daca mai prindem locuri, ca sa fie aproape de un afterschool).

Nu stiu ce mai asteptati pentru/in martie, ca evaluarea se face in februarie si am inteles ca oarecum neoficial nu s-ar refuza evaluarea copiilor nascuti la inceput de 2007, deci eu imi voi incerca sansa acolo. Nu stiu, daca nu ma prezint la evaluarea din februarie, daca ceva din martie ma mai poate ajuta

Eu cred ca in primul rand trebuie sa ne revizuim atitudinea noastra, a parintilor, in fata schimbarii, ca sa putem fi obiectivi in a analiza ce e mai bine pentru copil, si ce posibilitati avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Capcaunu, ma refeream la programa romaneasca si varsta de 6 ani.
nu la invatare in general.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Haideti sa va spun eu cum sta treaba la noi in Targoviste cu aceasta renumita si faimoasa lege care ne obliga sa dam copiii care implinesc 6 ani pana la 1 sept.Am fost astazi frumusel la 4 scoli din Targoviste sa ma interesez ce si cum.La prima scoala (Scoala nr.2)care este si cea mai renumita si cunoscuta ca fiind cea mai buna scoala era la avizier un afis mare:" Orice informatie doriti in legatura cu inscrierile pentru clasa pregatitoare nu vi le putem furniza intrucat scoala nostra a sistat orice inscriere pentru clasa pregatitoare din lipsa spatiilor scolare.In cazul in care totusi scoala va fi obligata sa desfasoare aceasta clasa pregatitoare atunci va desfiinta una sau doua din clasele I, iar copiii care vor fi inscrisi in aceste clase pregatitoare vor trebui sa aiba domiciliul numai in strazile arondate scolii noastre."
La urmatoarele 3 scoli la care am fost mi s-a raspuns sec : "Nu stim nimic daca se va face aceasta clasa pregatitoare".
Mai este ceva de comentat ???

Mergi la inceput