Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 6
toby79 spune:
Din punctul meu de vedere si cred ca gandesc ca mine multi alti parinti , o principala problema este : Ce face copilul de la ora 12 ? Ca programul este clar de la 8-12, adica 4 ore/zi.La gradinita avea un program foarte bine stabilit , luau o masa calda la pranz , apoi dormeau , era un program perfect adaptat pentru nevoile psihomotorii copiilor pentru aceasta varsta. Aici sa ne raspunda cineva care este asa bucuros cu aceasta lege.Al doilea aspect este cel legat de scolile care sunt la tara si nu sunt in orase. Stie cineva ca in majoritatea scolilor de la tara nu se va face acesta clasa pregatitoare ? Pentru ca nu au unde.Unde vor merge acesti copii? .Cine ne asigura noua ca infrastructura, logistica , cadrele ( cu dubla specializare ) , vor fi toate puse la punct pana la inceperea scolii ?Mai este inca un aspect la gradinita existau acele ingrijitoare, care ajutau copiii la diferite nevoi care le au pe acolo, la toaleta, la baie. Sa-mi spuna mie un parinte de fetita cum se va descurca fetita lui cand va intra in toaleta unei scoli si va vrea sa-si faca nevoile pe 2 talpi imense fier si o gaura intre ele , ca fetita mea s-a speriat odata de un asemenea model de toaleta si va asigur ca ele exista in multe scoli din tara noastra, nu sunt toate scolile utilate cu corpuri de wc.
De ce oare sa schimbam ceva ce mergea asa cum era pana acum ? Si mergea f. bine.Toata lumea era f. multumita.De ce oare ?De ce naiba sa facem experimente..., doamne si ce experimente cu copiii nostri !!!
Pentru ca asa au vrut 120 de nenorociti (parlamentari si senatori PDL) .Pentru ca nimeni nu a vrut asa ceva.Nici opozitia, nici societatea civila, nici profesorii nu au vrut, absolut nimeni.
Au trecut o lege prin asumarea raspunderii ( pentru ca nu mai asa trec ei legile) si ne-o baga pe gat pe fondul nemultumirii totale a populatiei.Eu cred ca este timpul sa nu mai acceptam asa ceva.Eu unul nu mai vreau sa fiu bataia de joc a lor.Vreau sa iau atitudine sa sa imi strig nemultumirea fata de acest aspect ( da fapt sunt multe alte aspecte pentru care am o nemultumire totala fata de acest jeg de guvern pe care il avem).NU SE MAI POATE ASA CEVA!!! UN PROTEST DE AMPLOARE IL SUSTIN IN CONTINUARE NECONDITIONAT!!!
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui toby79 Ce face copilul de la ora 12 ? |
Ce-ar fi facut si anul urmator cand ar fi intrat in clasa I. Ca doar n-ati fi facut protest sa ramana in clasa I la gradinita, nu?
Pur si simplu gasesti o solutie cu un an inainte.
Scolile de la tara VOR FACE aceasta clasa pregatitoare pentru ca fara ea nu vor mai avea in viitor (in anul respectiv), clasa a V-a , clasa a VIII-a, etc. Ma indoiesc ca vreo scoala din Romania isi permite sa sara peste o generatie.
Doar educatoarele care vor sa treaca la scoala au nevoie de dubla specializare. Invatatoarele nu.
Si nu mai generaliza, sunt parinti carora le convine situatia, sunt profesori care apreciaza...etc.
crys3000 spune:
citat din mesajul lui toby79 Din punctul meu de vedere si cred ca gandesc ca mine multi alti parinti , o principala problema este : Ce face copilul de la ora 12 ? Ca programul este clar de la 8-12, adica 4 ore/zi.La gradinita avea un program foarte bine stabilit , luau o masa calda la pranz , apoi dormeau , era un program perfect adaptat pentru nevoile psihomotorii copiilor pentru aceasta varsta. Aici sa ne raspunda cineva care este asa bucuros cu aceasta lege.Al doilea aspect este cel legat de scolile care sunt la tara si nu sunt in orase. Stie cineva ca in majoritatea scolilor de la tara nu se va face acesta clasa pregatitoare ? Pentru ca nu au unde.Unde vor merge acesti copii? .Cine ne asigura noua ca infrastructura, logistica , cadrele ( cu dubla specializare ) , vor fi toate puse la punct pana la inceperea scolii ?Mai este inca un aspect la gradinita existau acele ingrijitoare, care ajutau copiii la diferite nevoi care le au pe acolo, la toaleta, la baie. Sa-mi spuna mie un parinte de fetita cum se va descurca fetita lui cand va intra in toaleta unei scoli si va vrea sa-si faca nevoile pe 2 talpi imense fier si o gaura intre ele , ca fetita mea s-a speriat odata de un asemenea model de toaleta si va asigur ca ele exista in multe scoli din tara noastra, nu sunt toate scolile utilate cu corpuri de wc. De ce oare sa schimbam ceva ce mergea asa cum era pana acum ? Si mergea f. bine.Toata lumea era f. multumita.De ce oare ?De ce naiba sa facem experimente..., doamne si ce experimente cu copiii nostri !!! Pentru ca asa au vrut 120 de nenorociti (parlamentari si senatori PDL) .Pentru ca nimeni nu a vrut asa ceva.Nici opozitia, nici societatea civila, nici profesorii nu au vrut, absolut nimeni. Au trecut o lege prin asumarea raspunderii ( pentru ca nu mai asa trec ei legile) si ne-o baga pe gat pe fondul nemultumirii totale a populatiei.Eu cred ca este timpul sa nu mai acceptam asa ceva.Eu unul nu mai vreau sa fiu bataia de joc a lor.Vreau sa iau atitudine sa sa imi strig nemultumirea fata de acest aspect ( da fapt sunt multe alte aspecte pentru care am o nemultumire totala fata de acest jeg de guvern pe care il avem).NU SE MAI POATE ASA CEVA!!! UN PROTEST DE AMPLOARE IL SUSTIN IN CONTINUARE NECONDITIONAT!!! |
Intr-un an de zile se pot schimba multe,oricum legal puteam sa mai aman momentul. Se pare ca cei care sustin cu inversunare aceasta lege sunt cei pentru care partea financiara nu reprezinta o problema,care-si permit bone sau scoli particulare in care situatia este alta.Prin urmare sa-si vada de vietile lor si sa-i lase pe altii in pace,mai ales ca nu le-a cerut nimeni parerea.
Lala_D spune:
citat din mesajul lui crys3000 Prin urmare sa-si vada de vietile lor si sa-i lase pe altii in pace,mai ales ca nu le-a cerut nimeni parerea. GABRIELA - mamica de bebe CRISTIAN-ANDREI 27.iulie.2006 http://photos.yahoo.com/gabriela_ionita2000 |
Pardon dar si "noi" suntem tot parinti de prescolari, legea se aplica si pentru "noi" astfel incat in niciun caz nu consider ca nu ma intereseaza sau nu pot avea o parere.
Ca nu coincide cu a ta este o alta problema.
Copilul de 6 ani va face la ora 12 ce ar fi facut si daca ar fi mers in clasa I. Sau in cazul celor ce doreau sa ii dea la 7 ani, in anul urmator.
Solutii oricum trebuiau gasite daca intra la scoala deoarece clasa I tot 4 ore de curs are.
anasia spune:
claujro ai copilul care va urma clasa I sau clasa pregatitoare?
ai idee ce conditii sunt in scolile noastre? ca nu sunt clase si ca vor fi cine stie cate schimburi, cu ore de 40 min , pauze de 5 min; ti se pare normal ca la o scoala de 3 schimburi sa intre un copil de 6 ani la 7.15 la cursuri?
nu, n-ar fi ramas in clasa I la gradinita; clar ca ar fi mers la scoala, dar nu inghesuiti si supraaglomerati....vor invata prin joc? as, de unde...la gradinita prin ce invatau? nu prin joc?
si nu se generalizeaza , chiar este o realitate, majoritatea parintilor si cadrelor nu vor aceasta trecere a clasei pregatitoare de la gradinita la scoala; sunt curioasa cine va scoate bani din buzunar pt pregatirea cadrelor clasei pregatitoare, normal, cadrele, ca de obicei...
si da, pt mine ca parinte este o tragedie....refuz ca fiica mea sa fie cobaiul unor incompetenti....
eu am fost din generatia de sacrificiu care a inceput scoala la 6 ani si nu vreau ca si copilul meu sa fie privat de 1 an de copilarie;
toby79 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui claujro
Ce-ar fi facut si anul urmator cand ar fi intrat in clasa I. Ca doar n-ati fi facut protest sa ramana in clasa I la gradinita, nu? Pur si simplu gasesti o solutie cu un an inainte. Scolile de la tara VOR FACE aceasta clasa pregatitoare pentru ca fara ea nu vor mai avea in viitor (in anul respectiv), clasa a V-a , clasa a VIII-a, etc. Ma indoiesc ca vreo scoala din Romania isi permite sa sara peste o generatie. Doar educatoarele care vor sa treaca la scoala au nevoie de dubla specializare. Invatatoarele nu. Si nu mai generaliza, sunt parinti carora le convine situatia, sunt profesori care apreciaza...etc. |
Teoria nu e valabila ce as face si peste 1 an.Deocamdata pentru mine conteaa prezentul.Peste 1 an ma voi gandi la vremea respectiva ce fac.Poate imi invat fetita sa vina singura acasa peste 1 an.Nu este valabila treaba acum. Deocamdata nu o consider in stare. Un an conteaza enorm.Te invit de la Bucuresti la scolile din satele Valea Voievozilor sau Razvad( jud. Dambovita) sa vezi singur cu ochii tai ca nu se face clasa pregatitoare pt. ca nu au unde.Hai sa se faca un sondaj de opinie: cati dintre parinti sunt de acord cu aceasta lege .Iti dau in scris ca nu depasesc 10-15%.
poohy spune:
Probabil nu ar mai trebui sa scriu, dar:
A amana un an e ca si cum ai ascunde mizeria sub covor. Tot acolo e, tot nerezolvat e. Dupa un an, acelasi WC, aceeasi scoala, aceleasi cadre didactice, aceleasi conditii, acelasi program pana la 12 ii asteapta pe copii.
Dupa mine, un protest/cerere valid/a ar fi axat/a pe problemele semnalate : supravegherea copiilor dupa ora 12 in conditii asemanatoare cu gradinita, curatenia, sali de clasa suficiente, calificarea si stimularea personajului didactic etc. Un an in plus sau in minus nu face diferenta, si nu legea a introdus problemele astea.
Din pacate, in conditiile din Romania, cererile de mai sus nu cred sa isi gaseasca rezolvare prea devreme. Insa ele trebuie sa fie cunoscute.
Stiu in multe tari invatamantul incepe si mai devreme (de exemplu in UK/Scotia - baietel unui coleg relocat a inceput scoala la 5 ani) - pentru ca perioada pana in 7 ani e cea in care copilul asimileaza cel mai usor.
Anasia, in ce orase/zone mai sunt scoli cu 3 schimburi? De Bucuresti eu am auzit de destule scoli cu 12-15 copii in clasa (scoli de stat) - dar depinde de faima scolii.
Chiar m-ai facut sa zambesc cu "generatia sacrificata" care a inceput scoala la 6 ani. Nu am mai auzit asta, si suntem multi :) Nu inteleg de ce se termina copilaria cand incepe scoala...
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
anasia spune:
poohy, ma refeream la reintroducerea celor 3 schimburi in conditiile in care nu exista suficiente clase...15 copii in clasa? unde?
de ce se termina copilaria cand incep scoala? nu stiu...poate pt ca fac lectiile pana la 21 seara....si nu mai au timp de altceva (si aici vorbesc in cunostinta de cauza, cu copil constiincios...)pt ca , duc ditamai ghiozdanul cu tot felul de dosare-dosarele zilnic si altele;
haideti sa nu comparam ce este in tara noastra cu ce este in afara; din cate stiu, gradinita are o planificare bine organizata, iar in grupa pregatitoare (banuiesc ca este baietelul tau la aceasta grupa) se face tot ce este necesar anului pregatitor clasei I;
july_g spune:
Parerile sunt impartite in functie de interesul fiecaruia. Majoritatea celor care nu doresc clasa pregatitoare la scoala au de fapt o singura problema: nu au cu cine lasa copiii dupa ora 12. Conform metodologiei in vigoare, cei care vor sa-si dea copiii la scoala la 8 ani au aceasta posibilitate. Si-i pot tine la gradinita bine merci.
Eu fac parte din categoria parintilor "nebuni" care nu considera o mare tragedie inceperea scolii la 6 ani. Nu vreau ca fetita mea sa termine liceul la 20 de ani, pentru ca daca va dori sa faca medicina sau arhitectura sa termine facultatea la 26 de ani ( presupanand ca va intra din primul an). Eu una, stiu ca eram destul de frustrata pe la 22 de ani ca inca mai eram la mila parintilor sa-mi dea un ban de buzunar. Si sa nu-mi spuneti ca poate munci in timpul facultatii. Sunt unele facultati care nu-ti permit si job si invatatura.
Fac parte din categoria "de sacrificiu" care a inceput scoala la 6 ani. Nu mi-a rapit nimeni un an de copilarie.
Si da, fetita mea va implini 5 ani in iulie si o vreau la pregatitoare anul acesta pentru a incepe la 6 ani clasa I.
Problemele legate de invatatoare/educatoare vor fi aceleasi si anul viitor.Problemele legate de mobilier si dotarea scolii vor fi aceleasi si anul viitor. Insa ce ma fac eu cu copilul de 5 ani care deja are un bagaj de cunostinte suficient de mare? Ce va face la 7 ani la scoala? Va deranja ora si pe ceilalti copii pentru ca se plictiseste? Pentru ca deja cunoaste ceea ce ar trebui sa invete?
Eu cred ca fiecare parinte are dreptul de a alege pentru copilul sau ceea ce este mai bine. Parintele isi cunoaste odrasla cel mai bine. Si sa nu-mi spuneti ca fiecare cioara isi vede puiul cel mai frumos. Daca esti cinstit cu tine insuti stii ce poate copilul.
bulinuta27 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui claujro
Ce-ar fi facut si anul urmator cand ar fi intrat in clasa I. Ca doar n-ati fi facut protest sa ramana in clasa I la gradinita, nu? Pur si simplu gasesti o solutie cu un an inainte. |
eu consider ca ar trebuii sa se mai odihneasca la pranz si anul asta...si as fi vrut sa mearga la gradi in continuare pentru ca acolo are aceasta posibilitate...dar mai bine il dau la un after si sa stea naibii in fund pana la 6 ca asa vrea funeriu, nu???
bulinuta mamica de bulinel dragutel Rares Ioan (19.07.2006 - 9:37) si 36+ cu Filip Andrei
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze