Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu nu vad ce costuri mari presupune schimbaraea asta.

Ori ca erau platite educatoare, ori invatatoare tot aia e. Ori ca se lua mobilier pentru gradinite, ori ca se ia pentru scoala....la fel. Manuale nu au, deci nu este un cost suplimentar. Costurile "pregatirii" invatatoarelor nu cred ca e urias, oricum ele lucrau si cu copii de 6 ani... pregatirea asta va fi de scurta durata. Unde vedeti voi sume fabuloase?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

Tu cred ca nu iti dai seama de diferentele din scoala de pe vremea noastra si scoala de acum???? cate pericole, etc etc..si copii sunt altfel..

Pericolele ca pericolele dar copiii aia "altfel" sunt tot ai nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Citat:

Dar tot ca si ea nu vad unde e tragedia aia atat de mare ca se muta la scoala.
Am avut copil de 6 ani in scoala, in clasa I, si a fost super ok, nu a patit nimic, zau. Din contra s-a descurcat chiar mai bine decat colegii lui de aproape 8 ani.
Si inca o face.

Sa vad ce te vei face daca intr-un moment esential pentru fundamentarea cunostintelor necesare pentru toata scoala va avea parte (copilul tau pe care te chiunui sa-l bagi la pregatitoare ) de vreo invatatoare picata din luna,care va veni la scoala sa ia banii un an si cam atit.Habar nu aveti cite astfel de "doamne" vor fi angrenate la aceasta clasa pregatitoare.

Si cit veti cotiza la mobilier adecvat virstei,materiale educationale,etc.

Pe mine ma deranjeaza faptul ca se iau decizii si apoi se trece la "action".
Vor fi scoli care nu vor putea inscrie toti copiii arondati.Cunoasteti asta?Pentru ca intra doua generatii deodata.

Mai dsicutam.Stati sa se apropie martie-aprlie.Atunci va fi paroxism.

Mergi la inceput

Ca cele de la gradinita sunt niste somitati in pedagogie si de un profesionalism ireprosabil. Tot educatoare cu dubla specializare si invatatoare vor preda.

Si la gradinita cotizam la mobilier si materiale.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Ori ca erau platite educatoare, ori invatatoare tot aia e. Ori ca se lua mobilier pentru gradinite, ori ca se ia pentru scoala....la fel. Manuale nu au, deci nu este un cost suplimentar. Costurile "pregatirii" invatatoarelor nu cred ca e urias, oricum ele lucrau si cu copii de 6 ani... pregatirea asta va fi de scurta durata. Unde vedeti voi sume fabuloase?

Serios?Mobilierul la gradinite exista deja,educatoarele la fel,acum vor fi angajate multe altele-si nu toate de calitate-scolile nu au spatii-fizic vorbind-se vor construi corpuri noi ,se vor mansarda scoli--bani putini,asa este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui deea772

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Serios?Mobilierul la gradinite exista deja,educatoarele la fel,acum vor fi angajate multe altele-si nu toate de calitate-scolile nu au spatii-fizic vorbind-se vor construi corpuri noi ,se vor mansarda scoli--bani putini,asa este?

Serios ???
D-aia am cumparat noi la gradinita mobilier si absolut tot ce au in clasa aia de la perdele, mocheta si jocuri didactice...ca aveau si am vrut noi sa fie in dublu exemplar ...

Mergi la inceput

Lala,tocmai pentru ca l-ai cumparat odata,il vei cumpara si a doua oara,de data asta la scoala.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui deea772

Citat:

Dar tot ca si ea nu vad unde e tragedia aia atat de mare ca se muta la scoala.
Am avut copil de 6 ani in scoala, in clasa I, si a fost super ok, nu a patit nimic, zau. Din contra s-a descurcat chiar mai bine decat colegii lui de aproape 8 ani.
Si inca o face.

Sa vad ce te vei face daca intr-un moment esential pentru fundamentarea cunostintelor necesare pentru toata scoala va avea parte (copilul tau pe care te chiunui sa-l bagi la pregatitoare ) de vreo invatatoare picata din luna,care va veni la scoala sa ia banii un an si cam atit.Habar nu aveti cite astfel de "doamne" vor fi angrenate la aceasta clasa pregatitoare.

Si cit veti cotiza la mobilier adecvat virstei,materiale educationale,etc.

Pe mine ma deranjeaza faptul ca se iau decizii si apoi se trece la "action".
Vor fi scoli care nu vor putea inscrie toti copiii arondati.Cunoasteti asta?Pentru ca intra doua generatii deodata.

Mai dsicutam.Stati sa se apropie martie-aprlie.Atunci va fi paroxism.

Teoretic avand copil in scoala cam stiu ce invatatoare sunt. Si ce profesori. Si la ce nivel este scoala. Si cat se cotizeaza pentru materiale.
Spre marea mirare a multora de cele mai dese ori aceste invatatoare noi, tinere, fara experienta, se descurca mai bine chiar decat unele somitati, vanate de multi parinti.

Si daca nu iti va conveni invatatoarea (sau mie ) exista o masura usor de luat numita transfer. Intern in cadrul aceleiasi scoli sau extern, la alta scoala. Se poate face dupa primul semestru.

Mergi la inceput

Lala,cunosc faza cu transferul,insa pentru copil nu este cea mai buna solutie sa incepi sa-l schimbi pe la invatatoare diverse.
Si eu cunosc scoala,invatatoarele,etc tocmai de asta sunt ingrijorata:clasa pregatitoare o vor lua doamne noi.Este loterie.Poate fi buna,poate fi praf.
Ma surprinde ca exista mame atit de convinse ca e de bine ce se intimpla.No comment.

Mergi la inceput

Nu stiu daca pot spune ca este bine insa categoric consider ( parere pur personala) ca nu este o tragedie.

Vor fi probleme cu siguranta, unele mai grave si cu rezolvari mai greu de gasit, altele mai mici, de perceptie.

Este loterie oricum, mereu a fost.
Anul acesta poti considera ca il inscrii la o scoala buna, ok, si te poti trezi peste 3, 4 ani ca nivelul scade din diverse motive, fie ca ies multi profesori la pensie , fie ca directiunea nu stie sa se gospodareasca etc. Si atunci reevaluezi situatia.
Spre binele copilului personal.
Pentru mine transferul copilului a fost ok, cand am considerat ca e cazul sa il fac l-am facut.

Exista solutii la nivel individual.Fiecare fmilie trebuie sa decida si sa le caute astfel incat copilului sa ii fie bine.

Mergi la inceput