Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 9
crys3000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui toby79 Un prim lucru spre normalitate s-a intamplat: Guvernul Boc si-a depus mandatul.Urmarea logica ar trebui sa fie si plecarea ministrului Funeriu si anularea acestei cretinitati de lege.Poate ii ajutam cu un protest ! |
toby79 spune:
Ar trebui sa se schimbe.Intr-o tara normala , cand vezi ca o lege starneste atata nemultumire, din partea parintilor,din partea cadrelor didactice,a opozitiei, te opresti si spui stop.Hai sa reanalizam treaba.Facem cumva o forma de dialog cu reprezentantii parintilor, ai profesorilor, vedem ce ii nemultumeste.Si corectam ceea ce este necesar.Dar nu , ei merg inainte impotriva tuturor.Sfideaza orice.Si asta infurie cel mai tare!Trebuie neaparat sa facem cumva o forma de protest.Trebuie sa iesim in strada , parerea mea.Sa ne facem auzite nemultumirile legate de imbecilitatea asta de lege.Un asemenea protest a reusit sa intoarca o lege din parlament : legea sanatatii si repus in functie un om care fusese demis chiar de presedinte.
Androix spune:
Nu pot sa cred ca sunteti atat de naivi! Legea e in vigoare. Nu cade asa ca a demisionat guvernul. Guvernul asta a dat mai multe legi si hotarari, ce-ar fi sa cada toate?!
Si de unde "atata nemultumire"? Au iesit milioane de parinti in strada sa protesteze? Trebuie sa organizam acum o forma de protest??? Mai e mai putin de-o luna pana incep inscrierile si tu zici ca trebuei sa organizam o forma de protest? Dar legea asta e in vigoare de nu siu cand! Introducerea clasei pregatitoare a fost amanata pana in anul scolar 2012 tocmai pentru a avea timp sa pregateasca acesta schimbare majora (chit ca n-au pregatit nimic pana in ultima clipa), deci se stie de mult de asta. Voi acum va ganditi sa protestati??? Succes!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
toby79 spune:
Tin sa reamintesc si ca legea privind "Noua taxa auto" intrase in vigoare, chiar exista persoane care au platit aceasta taxa.Ce s-a intamplat cu aceasta lege care intrase in vigoare , dupa ca au iesit oamenii in strada ? A picat imediat ! Nu stiu, dar eu sunt de parere ca trebuie incercat o forma de protest.Macar stim ca am incercat.
Androix spune:
Da asa este, cu mentiunea ca legea a fost doar AMANATA, iar acum oamenii care au platit taxa isi primesc banii inapoi.
Parerea mea este ca nu este realista ideea unui protest cu acesta miza. Mai ales avand in vedere faptul ca nemultumirea se manifesta de-acasa, pe net.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
poohy spune:
Eu sincer cred ca e nevoie de reforma in invatamant.
Schimbarea dupa mine trebuie sa vina din 2 parti: reforma, foarte necesara, si finantarea, la fel de necesara.
Una fara alta nu merge. Degeaba se maresc salariile daca nu se schimba nimic, degeaba se reformeaza daca nu se atrag si retin oamenii competenti
Eu tot nu sunt convinsa de dezastrul introducerii clasei 0 in scoli. Bine, nu sunt nici 100% convinsa ca nu era ok sa ramana si la gradinita.
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
toby79 spune:
Pai tocmai asta este si ideea , nemultumirea sa se mute de pe net in strada! Si cum legea privind " taxa auto " s-a amanat ( bine ai punctat cu amanarea si nu anularea) din nu stiu ce motive, pai pentru amanarea acestei legi( care vizeaza un segment mult mai important decat cel al "taxei auto" si anume COPIII NOSTRI ) cu introducerea clasei pregatitoare la scoala, sunt nu stiu cate motive mult mai plauzibile si reale ca sa se amane.Si aceste motive voi le-ati punctat f. bine in postarile anterioare.
toby79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui poohy Eu sincer cred ca e nevoie de reforma in invatamant. Sunteti multumite de starea actuala? Sunteti multumite de calitatea invatamantului din acest moment? Sunteti multumite cu ce s-a intamplat in invatamant incepand din '89 incoace? Vi se parea ok cum se copia la bac? Cum iti luau profesorii foaia din fata ca sa dicteze celorlalti copii (daca in '97 era asa, imi inchipui cum s-a ajuns pana anul asta)? Vi se pare normal sa se cotizeze la profesori, sa ceara invatatorii parintilor sa vina copiii la meditatii/after-school pentru ca altfel la scoala nu ii invata nimic? Sa nu se mai dea examene de admitere, sa aiba o pondere imensa media din gimnaziu/liceu, de te trezesti cu peste 1/2 de clasa cu note peste 9.50? Eu nu vreau asta pentru copiii mei... Prefer sa nu ia bac-ul si sa faca ceva la care se pricep si le place decat sa il ia doar asa sa fie. Prefer sa aiba posibilitatea sa invete o meserie. Schimbarea dupa mine trebuie sa vina din 2 parti: reforma, foarte necesara, si finantarea, la fel de necesara. Una fara alta nu merge. Degeaba se maresc salariile daca nu se schimba nimic, degeaba se reformeaza daca nu se atrag si retin oamenii competenti Si nu, scoala privata nu e o solutie din punctul meu de vedere pentru momentul acesta in Romania, chiar daca ar fi accesibila Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009 |
F.bine ai punctat! Aici trebuia sa umble ei sa schimbe ceva in invatamantul nostru, nu schimbare prin introducerea clasei pregatitoare la scoala.O prostie !
Dorsilia spune:
buna
da, ideea de schimbare e buna numai ca uite in loc sa se ocupe de imbunatatirea calitatii procesului de invatamant ei se ocupa de tot felul de amanunte din astea mai mult administrative gen: comasare scoli cu gradinite sau scoli cu scoli, introducerea clasei zero...fara spatii, fara dotari, ca sa ajungem sa ne ducem copiii in loc de scoala din zona la una la 5 km doar pt ca acea scoala are spatiu de organizare a clasei zero, si atunci sa vezi batalie pe locuri, pe invatatoare ....huh, nu stiu ce va fi
toby79 spune:
Daca se stia asa de mult de legea asta minunata, de ce naiba nu s-au creat din timp sali de clase corespunzatoare si dotate cum trebuie pt. aceasta clasa 0,de ce nu s-au luat masuri sa fie suficinete cadre specializate pt. acesti copii? Se vorbea la vremea respectiva ,ca se vor face in scoli amenajari speciale pt. aceasta clasa pregatitoare,cu mobilier adecvat, ca niste sali de gradinita sa arate, ca vor avea posibilitatea copiii dupa ora 12 sa ia o masa calda, sa se odihneasca acolo pana vin parintii de la servici sa-i ia.S-a facut ceva in acest sens ? Raspunsul este : un "NU" f. mare.Pregatirea scolilor pt. aceasta clasa pregatitoare in acest moment este "ZERO BARAT" .