Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Chiar daca o scoala face in mod traditional 6-7 clase I, nu poate face anul asta si 6-7 pregatitoare pentru ca nu are spatiul fizic.

Clasa a IV-a B

Ideea era cred sa se faca 3 si 3 nu 7 si 7, dar daca nu sunt "musterii"...decat pentru 1, maxim 2 clase pregatitoare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Chiar daca o scoala face in mod traditional 6-7 clase I, nu poate face anul asta si 6-7 pregatitoare pentru ca nu are spatiul fizic.

Clasa a IV-a B

Ideea era cred sa se faca 3 si 3 nu 7 si 7, dar daca nu sunt "musterii"...decat pentru 1, maxim 2 clase pregatitoare...

A .... nu 7 si 7. Ci probabil 3 si 4.
Din ce am inteles eu daca are musterii doar pt 6 clase ( si 0 si 1 ), dar spatiu si profesori pt 7 se vor face 7.
Deci o clasa in plus, unde intra cei din alte circumscriptii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

daca sunt copii doar pt. 6 clase nu se vor face niciodata 7 clase indiferent cat spatiu si cate cadre sunt disponibile. cadrele didactice intra in restrangere de activitate, iar spatiul ramane nefolosit daca directorul nu are imaginatie la ce sa-l foloseasca.
avand in vedere ca finantarea se va face per elev, atunci scolile vor incerca sa atraga elevi, dar aprobarile pentru splimentarea de clasa se dau f.f. greu. se prefera comasarea mai multor elevi intr-o clasa, chiar depasind nr. legal, decat sa se dea aprobare pentru o clasa in plus.
va spun din experienta...

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Pina una alta,se pare ca de luni ne vom trezi cu invatatoarele la usa pentru recenzare.Astazi am auzit din gura unei doamne inv.acest lucru.
Inteleg ca este ultima decizie lansata la sedinta cu directorii de scoli de sapt trecuta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

daca sunt copii doar pt. 6 clase nu se vor face niciodata 7 clase indiferent cat spatiu si cate cadre sunt disponibile. cadrele didactice intra in restrangere de activitate, iar spatiul ramane nefolosit daca directorul nu are imaginatie la ce sa-l foloseasca.
avand in vedere ca finantarea se va face per elev, atunci scolile vor incerca sa atraga elevi, dar aprobarile pentru splimentarea de clasa se dau f.f. greu. se prefera comasarea mai multor elevi intr-o clasa, chiar depasind nr. legal, decat sa se dea aprobare pentru o clasa in plus.
va spun din experienta...

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Pai daca au spatiu pt 7 clase, au si personal tot pt atit, finantarea umreaza elevul, nr. max e de 25, de ce nu ar face 1 clasa in plus in care intra cei din alta circumscriptie?
Nu inteleg ....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui deea772

Pina una alta,se pare ca de luni ne vom trezi cu invatatoarele la usa pentru recenzare.Astazi am auzit din gura unei doamne inv.acest lucru.
Inteleg ca este ultima decizie lansata la sedinta cu directorii de scoli de sapt trecuta.

Pai exact asta am zis si eu cu o pagina in urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

pentru ca scoala este obligata, subliniez obligata, sa inscrie doar elevii din circumscriptie. daca doreste sa mai inscrie copii o poate face doar daca mai are locuri in clasele solicitate prin proiectul planului de scolarizare.
de ex. daca o scoala a preconizat ca va face 3 clase pregatitoare, inscrie toti elevii din circumscriptie in aceste 3 clase si mai are locuri atunci poate inscrie si din afara. daca nu mai are locuri va solicita suplimentare de locuri, si nu clase, la inspectorat daca locurile sunt depasite cu cateva inscrieri.
daca inscrierile din afara sunt mai multe, atunci se fac criterii de departajare, nu se suplimenteaza clase decat daca sunt copii din circumscriptie prea multi.
elevii din afara circumscriptiei apartin, si ei, de o circumscriptie. deci se vor putea inscrie in circumscriptia lor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

pentru ca scoala este obligata, subliniez obligata, sa inscrie doar elevii din circumscriptie. daca doreste sa mai inscrie copii o poate face doar daca mai are locuri in clasele solicitate prin proiectul planului de scolarizare.
de ex. daca o scoala a preconizat ca va face 3 clase pregatitoare, inscrie toti elevii din circumscriptie in aceste 3 clase si mai are locuri atunci poate inscrie si din afara. daca nu mai are locuri va solicita suplimentare de locuri, si nu clase, la inspectorat daca locurile sunt depasite cu cateva inscrieri.
daca inscrierile din afara sunt mai multe, atunci se fac criterii de departajare, nu se suplimenteaza clase decat daca sunt copii din circumscriptie prea multi.
elevii din afara circumscriptiei apartin, si ei, de o circumscriptie. deci se vor putea inscrie in circumscriptia lor.

Pai asta se bate cap in cap cu ce zicea Mr. Funeriu: copii se pot inscrie la ce scoala doresc, cu cit o scoala e mai buna cu atita primeste finantare mai multa.... bla bla ...
In fine ... astea sint discutii. Eu zic sa asteptam recensamintul si rearondarea strazilor si abia atunci cred ca mai aflam ceva nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Mie inspectorul de la tel verde de bucuresti unde am sunat vineri mi-a spus ca arondarea va ramine in mare aceeasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Intrebare:

la clasa 0 vor si cadre didactice special intruite pentru asa ceva?
Si pe urma la clasa 1, ii preia o invatatoare care ii va duce pana in cls 4?
Sau asta de ii va lua in cls 0 ii va duce pana intr-a 4-a?

Cum e, stie cineva?

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput