Clasa zero 2012-2013(2)
Raspunsuri - Pagina 19
anya spune:
Andries, la ultima intrebare iti raspund eu pt ca sunt relativ in situatia ta. Daca are fratele mai mare intr-o scoala intra in etapa a doua de inscriere, daca mai raman locuri de la cei inscrisi pe criteriul locuintei in zona arondata. Eu am intrebat la secretariat si mi-au zis ca, deoarece au 5 clase 1 probabil ca nu va fi o problema sa inscriu copilul in etapa a 2, dar daca ar fi de pregatitoare ar deveni o problema pt ca nu au decat doua clase si dac avor ramane locuri pt etapa a doua vor avea prioritate cei care au frati mai mari in ciclul primar.
natalia_nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Grupa mare, pregatitoare a fost denumirea oficiala a grupei pregatitoare. Nu toate gradinitele aveau cele 4 grupe clar delimitate : mica, mijlocie, mare si pregatitoare. Multe aveau ultima grupa ca fiind "Grupa mare pregatitoare" . |
Eu din exprimarea "grupa mare, pregatitoare" inteleg asa: grupa mare, (virgula insemnand "adica" sau "considerata" etc.) pregatitoare pentru scoala. Daca nu era virgula si acel "pentru scoala", da, eram de acord cu interpretarea de mai sus, dar mie exprimarea asta mi se pare destul de clara: grupa mare, considerata pregatitoare pentru scoala...
catrinik spune:
Din cite am inteles ieri a fost sedinta cu toti directorii de scoli ( cred ca si de gradinite ) si li s-au comunicat ultimele noutati.
Trec peste cele scrise in brosurica, ca pe astea cred ca le-a citit toata lumea.
Ce am aflat eu:
- de luni profesorii din fiecare scoala vor merge din casa in casa sa faca recensamintul copiilor.
- In fct de asta fiecarei scoli i se va aproba un anumit nr de clase. Deci citi elevi sint in circumscriptie minim atitea clase se vor face. Nu cred ca mai e valabil faptul ca scoala X a zis ca ea face doar 1 clasa de pregatitoare daca ea are arondati copii pt 2 clase.
- Daca de ex o scoala are in circumscriptie elevi doar pt. 2 clase, dar ea are spatiu si personal pt 3 clase, atunci se vor face 3. Deci in clasa aia in plus intra cei care nu sint din circum. respectiva
- Criteriile de departajare sint cele mentionate in lege + scolile vor avea criteerile proprii de departajare.
- Copii nascuti dupa 1 sept 2006 tb evaluati de nu stiu ce comisie, deci nu e de ajuns doar dorinta parintilor.
- Listele de preinscriere nu mai au nici o valoare.
Cam asta ….
deea772 spune:
Am o curiozitate .daca vor merge din casa in casa,cum vor sti la ce ora sa vina sa raspunda toti cei vizitati?
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deea772 Am o curiozitate .daca vor merge din casa in casa,cum vor sti la ce ora sa vina sa raspunda toti cei vizitati? |
Din cartea de imobil a blocului, de la administrator.
Clasa a IV-a B
catrinik spune:
citat din mesajul lui deea772 Am o curiozitate .daca vor merge din casa in casa,cum vor sti la ce ora sa vina sa raspunda toti cei vizitati? |
E na .... vin dupa ora 18-19.
Chiar nu e greu sa faca asta ...
Celena2 spune:
Cine ma lumineaza si pe mine in urmatoarea dilema:
- la o scoala mult ravnita de parintii din sectorul 3 este o singura clasa pregatitoare. Sa inteleg ca la anul va fi o singura clasa I? Greu de crezut.....si atunci de unde vor veni copiii astfel incat sa se infiinteze clase de la A la F sau chiar G????
catrinik spune:
Daca scoala face in fiecare an cite 6-7 clase, inseamna ca asta e capacitatea ei.
Deci nu cred ca va face o singura clasa pregatitoare, sau o sg cls I.
matahut spune:
citat din mesajul lui Celena2 Cine ma lumineaza si pe mine in urmatoarea dilema: - la o scoala mult ravnita de parintii din sectorul 3 este o singura clasa pregatitoare. Sa inteleg ca la anul va fi o singura clasa I? Greu de crezut.....si atunci de unde vor veni copiii astfel incat sa se infiinteze clase de la A la F sau chiar G???? |
Greu de zis. Va fi probabil o generatie atipica fapt ce va avea repercusiuni si asupra admiterii la licee, facultati... Din cate vad cam in toate scolile numarul claselor I va fi mai mare decat al celor pregatitoare - asta si fiindca deocamdata parintii se feresc cat pot de aceasta clasa experimentala, inscriindu-si copiii nascuti in 2006 - asadar pe cei care ar trebui dupa lege sa intre in clasa pregatitoare in toamna - fie direct in clasa I, fie din nou in grupa mare. Nu ar fi exclus ca in 2014 sa se formeze noi clase I...
claujro spune:
Chiar daca o scoala face in mod traditional 6-7 clase I, nu poate face anul asta si 6-7 pregatitoare pentru ca nu are spatiul fizic.
Clasa a IV-a B