Clasa I * 2011 - 2012 * [10]
Raspunsuri - Pagina 5
carolinah spune:
Doamnelor, am si eu o intrebare. Stiti ca ziceam eu ca nu le las pe fete la vaccinari la scoala din cauza faptului ca se folosesc vaccinuri multi-doza.
O cunostinta insa mi-a zis ca nu mai este asa, ca ea cel putin asa crede...
Stiti cumva cum se face vaccinurile la scoala? Unidoza? Multidoza?
Multumesc.
iahim spune:
Carolinah,clasa lui fii-miu este programata la vaccinare pentru maine...aceeasi nelamurire am si eu,daca sunt multidoza sau nu...Maine am sa ma duc la ora vaccinarii la scoala.Daca ii vaccineaza revin cu amanunte.
Chiar,nu a mai fost vaccinat niciun copil pana acum????
carolinah spune:
La fie-mea a fost vaccinarea azi si n-am lasat-o. Dar acum am indoieli...
Pe mine de fapt ma framanta problema pt ca Priorix nu mai exista in farmacii, exista numai Priorix tetra care contine si Varilrix contra varicelei, dar ea a facut deja varicela (desi fusese vaccinata anterior) asa ca nu mai are sens sa-l faca. Plus ca mi se pare aberant pretul: 450 RON, in conditiile cand Priorixul era vreo 80...
flaviutza spune:
Doza unica, a facut fi-mea azi. Si-am ajuns la urgenta, pentru ca i-au facut desi au vazut cu ochii lor ca avea un inceput de rosu in gat, care in cateva ore s-a agravat. si mai are si istoric de wheezing recurent
Nu ne-au trimis biletel la semnat, habar nu aveam ca-l fac azi. stiam ca-l vor face saptamanile astea, dar ma asteptam sa primesc ceva, un bilet, orice.
Doctoritei de la policlina, nu i-a venit sa creada ca mi-au vaccinat-o cu gatul rosu. A mai chemat-o inca pe una ca nu-i venea sa creada. Acum mi-am facut stocul de pufuri pt orice eventualitate...sper sa nu fie cazul
Oricum maine am sedinta, fac scandal. Nu invatatoarei, ca ea a insistat sa nu faca astia cu probleme, ci le caut pe alea care mi-au vaccinat-o.
cosmina_p spune:
Flaviutza,imi imaginezi prin ce-ai trecut!Probabil ca-i afecteaza cu ceva pe doctorii din scoli daca nu-si fac planul la vaccinuri,dar...Nici eu nu voiam sa-i faca vaccin,insa i-au facut!Din fericire nu s-a intamplat nimic nasol!
Multa sanatate!!!
flaviutza spune:
Deci a zis barbatu-miu ca maine se ia urat de tot de par cu ele .n-au avut treaba nici cu faptul ca Alexia are istoric de astm, nici de invatatoare n-au ascultat , i-au vaccinat pe toti prezenti .Ba i-au spus invatatoarei sa ma anunte ca fata are un inceput de rosu in gat, o stiam putin mucioasa,ii dadeam nurofen. In spital mi-au zis doua doctorite cum ca nu se face vaccin decat in stare perfecta de sanatate, pentru ca vaccinul agraveaza boala.Ceea ce s-a si intamplat, in decurs de cateva ore s-a agravat.
Au vaccinat o clasa de raciti, doi au scapat fiind...prea raciti sa vina la scoala. Asa ca fi-mea ia pauza maine de scoala, dar ar vrea sa se duca .Si-a facut teme, tot.
Mi-am adus aminte, cum in clasa 10-a, la epidemia de varicela, pupam bolnavii doar doar om lua sa stam acasa...si a venit vacanta, multi au stat in vacanta bolnavi, ceea ce in clasa 10-a, vacanta + boala , era o tragedie...si in ultima zi de vacanta, m-am trezit si eu cu bube pe burta.Doamne ce fericire suprema, inca o saptamana de vacanta!
Ea e bine acum, i-am administrat aerius si simptomele de gat tumefiat, nas rosu si curgator, ochi rosii si tuse iritativa au disparut ca prin farmec.
flaviutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Soleil Au picat toti 8 incisivii , dar de crescut n-au crescut toti pentru ca nu au loc. De masele nu stiu. Cu aparatul dentar - depinde. A mea poarta desi n-au iesit toti, da' tocmai d'aia, ca n-au unde. Aia de-au iesit s-au insirat ca o pomana tiganeasca . Io nush ce sa zic cu smarturile astea, o sa le tiparesc si le dau fetii sa vedem. Da' oricum, de unde sa stie ea ce-i aia rasturnatul lui 14?? Nici io nu stiam daca ma intrebai anul trecut . Cand eram eu la scoala nu faceam nebunii d'astea... Edit: ma scuzati, m-am uitat la alea pe semestrul II Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi. |
Nici eu n-am stiut ca-i de semestrul 2 si i l-am dat pe asta si n-a stiut de nici un rasturnat.
Nu va stresati, tipul asta de probleme "de concurs" se invata lucrand, dupa 10 15 teste din astea zbarnaie oricare pe ele.
Era o problema frumoasa la un moment dat....Intr-o casa de 4 camere una a fost transformata in doua. Cate sunt acum? Fi-mea a raspuns 6, dar dupa ce i-am explicat, la urmatoarele genul asta n-a mai gresit...deci le invata lucrand
Manuelacrina, ma minunez....asa mititica la scoala? Eu n-am indraznit ,pe aici , inclusiv la fi-mea in clasa, merg inspre 8 ani...a mea, care are acum 7 si 5 luni e in jumatatea mica a clasei.Deja au inceput sa implineasca 8.La cum vad ca decurge clasa 1, eu recunosc cu mana pe inima ca a mea nu facea fata. Felicitari pentru istetica mititica.
Multumim pentru urari de sanatate...deja e mult mai bine!
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carolinah Doamnelor, am si eu o intrebare. Stiti ca ziceam eu ca nu le las pe fete la vaccinari la scoala din cauza faptului ca se folosesc vaccinuri multi-doza. O cunostinta insa mi-a zis ca nu mai este asa, ca ea cel putin asa crede... Stiti cumva cum se face vaccinurile la scoala? Unidoza? Multidoza? Multumesc. Caro |
fi`mea a facut ieri, doza unica
au fost dusi la cabinet cate 4 copii si au fost vaccinati in mana.
am scapat si noi de un mare stres pt mine.
(la noi a plans f tare un baietel si o fetita, Giulik a declarat ca asistenta tanara a fost tare draguta cu ei si nu a durut deloc; cum spuneam, eu eram prea stresata, nu cupilu`)
Flaviuta n-am cuvinte, sper doar sa nu aveti nicio problema.
Mi se pare inadmisibil asa ceva, va doresc succes azi si sa nu lasati lucrurile asa.
Din cate am aflat de la fi`mea cine nu avea carnetul de vaccinari trimis nu a facut (cei care nu au semnat hartia) si nici cei care au fost suspectati de raceli, rosu in gat.
Sper din suflet sa nu patiti absolut nimic cele 5-10 zile urmatoare
Aseara am facut exercitii in plus, aca fise smart. Inca nu sunt decisa daca e ok sau nu, asa ca vom mai face. Cert e ca merg rapid, insa nu e sigura pe ea la raspunsuri.
Am mai avut intr o revista un exercitiu cascada, ala a mers greu.
Era ceva de genul 1+2=x ; x+y=3 si tot asa, in loc de xyz erau niste globuri colorate si trebuiau frumos inlocuite.
Cu ce m-a mai surpsin negativ fi`mea, nu mai stia scaderea cu o necunoascuta: x-8 = 2 de exemplu si iar i-am amintit cum facea sa afle rezultatul.
Deci clar trebuie exersate teburile
Singura problema e ca ori face teste, ori citeste, ambele cumva nu incap in cele 2 ore seara :((( pt ca ne mai si jucam, ne mai uitam la tv.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
iahim spune:
Flaviuta,incep sa-mi fac griji...Si fii-miu a vacut varicela si nu stiu daca vaccinul este si antivaricela...Nu ar fi corect ...De ce oare nu se mai gaseste Priorix-ul?
Eu sunt acasa la ora asta,lucrez dupa-masa...sa dau o fuga pana la scoala ,ii vaccineaza la ora 9.30..?
Mamagiuliei,la Giulia ce vaccin au folosit?Ea a facut varicela?Cum se simte dupa vaccin?