Dulceturile si papanasii de 4 ani (438)
Raspunsuri - Pagina 16
Roxana_G spune:
Yaia, cred ca in privinta necesitatii unor activitati avem oarecum pareri diferite. Eu personal cred ca in viata, in scoala si chiar in gradi, facem si lucruri de care avem nevoie, nu doar cele care ne plac. Nu putem lasa copiii sa faca numai ce le face placere, trebuie sa ii ajutam si cu cele mai putin distractive, dar care le sunt necesare. Altfel procesul invatarii e lasat la voia intamplarii. In opinia mea e treaba educatorilor si parintilor sa faca procesul interesant si placut pentru copil, nu sa renunte la el pentru ca nu ii place. Banuiesc ca literele sunt de colorat, de scris prin unirea punctelor, sunt legate de animalute, sunt prezentate oricum sub forma unei activitati de tip joc. Doar nu repeta pagini intregi de cifre sau litere, cum face Alex bastonase. Copiii sunt atrasi de literele care le compun numele lor, sigur i ar convinge asa sa invete.
Ma rog , e o parere a mea. Formata oarecum si in urma scurtei experiente de mama de scolar. Andrei stie cifrele, dar nu le scrie singur decat pe cele punctate deja. Litere nu recunoaste inca, dar il intereseaza unde scrie Andrei. O sa incercam in weekend sa vad daca ar vrea sa le scrie singur.
carpatina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Roxana_G Acum pdihologul scolii. Primul gand a fost ca a facut ea ceva, ca are niste mici conflicte. Apoi a zis de incident si m au luat ametelile instant. Apoi am lamurit. |
Ce grav suna: a sunat psihologul... incident... care a fost intriga pana la urma?
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
isabeluta spune:
Pupici de la noi! Intru in graba sa urez "La multi ani!" tuturor celor nascuti in luna octombrie! Imi sunteti tareeee dragi, dar nu mai am timp liber deloc...La multi ani inca o data!!!!!!
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Roxana_G Yaia, cred ca in privinta necesitatii unor activitati avem oarecum pareri diferite. Eu personal cred ca in viata, in scoala si chiar in gradi, facem si lucruri de care avem nevoie, nu doar cele care ne plac. Nu putem lasa copiii sa faca numai ce le face placere, trebuie sa ii ajutam si cu cele mai putin distractive, dar care le sunt necesare. Altfel procesul invatarii e lasat la voia intamplarii. In opinia mea e treaba educatorilor si parintilor sa faca procesul interesant si placut pentru copil, nu sa renunte la el pentru ca nu ii place. Banuiesc ca literele sunt de colorat, de scris prin unirea punctelor, sunt legate de animalute, sunt prezentate oricum sub forma unei activitati de tip joc. Doar nu repeta pagini intregi de cifre sau litere, cum face Alex bastonase. Copiii sunt atrasi de literele care le compun numele lor, sigur i ar convinge asa sa invete. Ma rog , e o parere a mea. Formata oarecum si in urma scurtei experiente de mama de scolar. Andrei stie cifrele, dar nu le scrie singur decat pe cele punctate deja. Litere nu recunoaste inca, dar il intereseaza unde scrie Andrei. O sa incercam in weekend sa vad daca ar vrea sa le scrie singur. Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei |
Nu, nu si nu!
si evident ca au de facut si activitati care nu le fac placere si cu care sunt perfect de acord, gen imbracat, mancat, dormit, la Tudor si colorat si pictat etc.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Erina spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui carpatina
Te-ai suparat ca n-a dormit? Cum asa mah? ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Bineinteles ca m-am suparat, somnul e foarte important. Daria se trezeste la 7, 7.30 maninca ceva acasa, inainte de 9 suntem la gradinita. Pina la 13.30, 14 e deja foarte obosita. Azi e a treia zi cind nu doarme, am certat-o din nou> A adormit pe jos in living. Trebuie sa investighez ce o deranjeaza. Azi avea citeva muscaturi de tintar pe mina dar nu cred sa fie doar asta-adica de la mincarime.
Daca continua asa ma gindesc la program scurt desi nu e mare diferenta de la alea 400 de euro la lung...(alt aspect, vezi...)
mandarinutza spune:
Yaia, daca majoritatea copiilor din grupa lui Tudor nu manifesta interes pentru aceasta activitate, foarte probabil ca doamnele vor renunta la ea, sau vor gasi o abordare mai distrativa.
La Antonia in grupa anul trecut(si era intr-o grupa cu copii cam de 3-5ani), doamna ii invata sunetele, de ex sunetul P, ce cuvinte incep cu sunetul P. Le arata un cartonas cu un elefant, copiii recunosteau elefantul, si le explica ca incepe cu sunteul E. Apoi ii intreba ce cuvinte mai cunosc, care incep cu sunetul E. Metoda aceasta cu suntele cred ca este premergatoare invatatrii literelor si e mai potrivita pentru gradinita.
Anul acesta Antonia a invatat deocamdata sa isi scrie numele, vedem ce o fi mai incolo.
mandarinutza spune:
Erina, si eu pun mare accent pe somnul de dupa-amiaza, pentru ca daca A nu doarme dupa-amiaza , e mai nervoasa si tot se culca la 9.30-10 seara, indiferent dc doarme sau nu dupa-amiaza. La gradi a dormit mereu dupa-amiaza, acasa mai are si zile cand nu ii e somn, dar macar sta in patut si se tot foieste, isi face de lucru cu pernele, jucariile. Eu de pilda, am fost genul de copil care nu dormeam deloc dupa-amiaza, nici acum nu pot sa dorm ziua, decat daca sunt bolnava, sau insarcinata.
mandarinutza spune:
Mi-am cumparat un vas roman - vas de lut (http://vitoskeramia.ro/ro/vas-roman) si azi am preparat prima mancarica in el - pui cu legume, sa vedem ce o iesi, ca deocamdata e la cuptor.
mihailescu teodora spune:
Si eu sunt 800% pro somn!!!!Mihnea doarme zilnic 3-3,5 ore si seara la 10-10:30 pica lat!Numar pe degete zilele in care s-a intamplat sa nu doarma deloc!
Dupa petrecerea papanashilor a adormit in masina,am fost la ceva cumparaturi,apoi in vizita la finii nostri,l-am luat din masina adormit,l-am dus in dormitorul lor si a mai dormit 3 ore
cu un soare mareeee batand in geam,ca erau mutati de curand si nu aveau perdele si draperii.Deci??????Somnul ii e indispensabil lui.Si asta a fost unul din criteriile pt care am ales program scurt la gradinita(dezavantaj ca nu mananca singur,pt ca nu are mesele incluse).
mihailescu teodora spune:
| citat din mesajul lui mandarinutza Mi-am cumparat un vas roman - vas de lut (http://vitoskeramia.ro/ro/vas-roman) si azi am preparat prima mancarica in el - pui cu legume, sa vedem ce o iesi, ca deocamdata e la cuptor. Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007 si Filip Alexandru 12 07 2010 |
Mandarina,si eu am cumparat acum 2 ani din targul de la Bran si vas mare de lut(roman) si platou dintr-ala in care poti face cuiburi cu mamaliga,ou si branza,omleta,etc-si tot de la unguriiastia la care ai pus tu site-ul ,la inceput l-am forjat la greu(vreo 6 luni),apoi m-am plictisit ca dureaza mult mancarea in el,dar iese f gustoasa,plus ca ma dispera faza cu lasatul in apa 30'...mi-ai adus aminte de el sa-l reintroduc in program(mai tz totusi,ca eu inca lucrez f multe ore/zi si seara nu prea am timp decat de ceva minuturi!
Traiasca mamaia noastra draga pentru mancarurile ei

Folosesti retetele din brosura de la vas?