Dulceturile si papanasii de 4 ani (438)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Gheorghe nu mai doarme la pranz decat rareori si e f ok asa, ca se culca devreme.
Sofia la varsta lui dormea dupa amiaza, dar ma dispera seara se culca la ora 23.

Si eu sunt de parere ca e bun si necesar somnul, dar nu sa certi copilul ca nu a dormit. Nu poti sa certi pe cineva pt o chestie fiziologica.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Ce grav suna: a sunat psihologul... incident... care a fost intriga pana la urma?

Intriga este de fapt o fetita cu probleme de comportament, colega de clasa. Nu stiu exact situatia si nici nu e frumos sa speculez. Dar se lasa mereu cu accidente pentru colegii de clasa, ore deranjate, crize, etc. Alex primit doar o imbrancitura in urma careia si-a spart buza (ma rog, dupa episodul de voma provocat de aceeasi fetita, dupa mancarea pusa pe haine, si alte mici sicane), dar inteleg ca au fost alte probleme serioase incat fetita este suspendata temporar.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Nu, nu si nu! Nu e nimic din ceea ce banuiesti ci e pur si simplu scris de numele lui si scris de cifre. Nu e nimic distractiv, de colorat, de unit puncte. De aici si nemultumirea mea. Are totata viata inainte sa scrie, acum vreau sa se joace (aici intra si colorat, unit puncte, pictat, pe langa joaca efectiva cu masini etc.) mi se pare mult prea devreme pentru scris, mai ales ca, asa cum am mentionat, marea majoritate a copiilor nu arata inca interes pentru activitatea respectiva. Doar ca si-au propus ele lucrul asta nu mi se pare un argument puternic.
si evident ca au de facut si activitati care nu le fac placere si cu care sunt perfect de acord, gen imbracat, mancat, dormit, la Tudor si colorat si pictat etc.

Noroc ca are numele scurt si nu e prea greu. Ce sa zic, incerc sa iti arat si partea buna a lucrurilor, oricum se pare ca nu ai de ales. Interesant ar fi sa verifici si la alte gradi cum se procedeaza, poate asa este programa acolo. Mi se par mult prea zeloase doamnele sa se apuce asa din senin sa ii puna sa scrie la 4 ani.

Cu coloratul si pictatul insa...cred ca sunt necesare, chiar daca nu ii plac. A fost o discutie interesanta cu mamicile de scolari clasa I in care multe dintre noi am protestat in legatura cu utilitatea repetarii bastonaselor, cand in alte tari se merge direct pe scrisul literelor. Am primit multe explicatii si am inteles ca rolul lor este de a exersa indemanarea, ceea ce se realizeaza si prin exercitiile de scris de la gradi si prin colorat, fiecare din aceste activitati ajutand mai tarziu la scrisul efectiv. Poate din aceasta perspectiva se lucreaza si la voi, nu neaparat in dorinta de a-i invata sa scrie, ci sa capete indemanare cu creionul in mana.

Mergi la inceput

Legat de somnul de pranz, si eu il consider necesar in masura in care copilul manifesta asemenea nevoie. De exemplu Andrei nu doarme mai mult de ora, poate o ora jumatate. Insa e terminat daca nu doarme, pur si simplu atipeste si in fund. In primele saptamani nu a dormit la gradi pentru ca dormeau la gramada cu grupa mica unde copiii plangeau mult. Era ca si Daria, obosit si irascibil. Am tot facut observatie si pana la urma au intrat in rutina si au revenit in grupa lor pentru somn. De atunci nu au mai fost probleme.

Probabil la Daria e o problema la somn. Un copil care plange, unul care deranjeaza, unii care nu dorm si ii stie la joaca. La noi fataiala incepe cand ii pune la somn si ii lasa nesupravegheati. Daca iese educatoarea incepe circul. E de verificat si la Daria cine sta la somn, daca s-a schimbat ceva in privinta asta.

Si ca veni vorba de somn, ne retragem ca maine suntem la program normal. Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihailescu teodora

Si eu sunt 800% pro somn!!!!Mihnea doarme zilnic 3-3,5 ore si seara la 10-10:30 pica lat!Numar pe degete zilele in care s-a intamplat sa nu doarma deloc!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
www.flickr.com/photos/51234678@N02/?saved=1" target="_blank">Mihnea 3 anisori
Nasi 2009
Povestea nasterii

Subscriu!Pentru somnul la pranz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirella76 spune:

Neata eu sunt cam zombi inca ...

Am uitat deja ce vroiam sa spun

Si la noi macar 1 ora de somn face minuni; se cunosc de departe cand nu au dormit ok la gradi din diverse motive avem show pina seara...

Ceamica esti draguta eu am spus ca in noiembrie plec de acasa dar acum nu pot ca am lapticul Isabellei la purtator si nu vrea nici o secunda biberon; poate ar trebui sa plec cu ea...S-a oferit tati sa plece dar eu ce fac pe urma singura cu toti trei acasa. Asa ca vom vedeasper sa nu va dau de revelion o noua veste. Daca mi s-ar garanta ca e baiat as mai face unul dar asa nu risc. Glumeam, mi-ar fi placut 2 fete si 2 baieti dar poate intr-o alta viata;gata familia noastra e destul de mare ne oprim aici.

Valentinaun pup dulce si de la noi si multa putere; va dorim sa se termine cu bine ...

Mergi la inceput

Neataaaa. Azi din Bucuresti, dar tot conferinta. Am ascultat 3 zile acelasi lucru, cred ca o sa le visez. Sunt obosita tare.

Sa aveti o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

e bun somnu. Nu e bun certatu :) Trebuie doar investigat de ce nu doarme la pranz, nu e vina copilului!!

certatul asta aiurea a re infleunte f nasoale, creaza o profunda nesiguranta in copil si viitorul adult, induce o stare de vina in primul rand FALSA in al doilea rand f paguboasa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Mai merge oare sa zic 'neatza ! la ora asta ?

Pana la urma am avut dreptate, Iri are roseola. Acum sunt cu amandoua acasa, ca miercuri noapte a facut si Maria febra si desi ieri dimineata a vzut-o dr si nu i-a gasit decat un pic de rosu in gat , am tinut-o si azi acasa, vreau ca macar ea sa fie bine in weekend. De altfel nu are decat putin nasul infundat, nu ii curge, nu tuseste... Se mai plange insa din cand in cand de dureri de burtica ( asta de vreo 2 sapt ) si marti mergem la dr ei sa incercam sa vedem daca trebuie sa investigam problema. Oricum in luna noiembrie trebuie sa repetam analizele pt celiachie - atunci vom avea deja un an de regim si trebuie sa facem bilantul.

Valentina, ma rog pt voi, nu am cautat pe net despre boala de care ai scris, refuz sa cred ceva rau. O calda imbratisare de la noi

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )

Mergi la inceput

Offf, Luy, imi pare rau. Multa sanatate Irinei, sper sa fie bine repejor, la roseola primele zile sunt grele. Sanatate multa Mariei, sper sa fie totul ok.

Mergi la inceput