Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (1)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Pai, screeningul asta nu se refera doar la ecografii? Pentru DT si TT trebuie sa mergi si sa faci si analize de sange pe langa masuratorile doctorului, nu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Eu cred ca voi face sigur morfologia fetala si Triplu Test, care mi se par cele mai importante.

Amniocenteza, mi se pare ff invaziva, si o voi face doar daca, Doamne fereste, o va impune Triplu test. Nici nu vreau sa ma gandesc la asta acum.

Mai avem putin si mergem la dr si avem emotii cu carullllll. Doamne ajuta sa fie bine!
La 14.00 avem programarea

Elly 8+ si Babyboom

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adipapazi

dublu/triplu testele sunt de fapt niste statistici, nu arata ceva concret despre tine, ci o statistica in care te incadrezi. daca rezultatul este bun, nu este garantat ca bebele e bine.cea mai sfanta este tot echografia, morfologia fetala de 12/23-24 saptamani. acolo e mai mult adevar decat in DT/TT. fiti atente la nr degetelor, la translucenta nucala, care tre sa fie mica, in jur de 1 cm.
dupa ce am nascut, nu mi-a zis si mie o neuroloaga ca baietelul are look de downian? de am innebunit, intr-o noapte am citit de mi s-a acrit on the subject, cu cuvinte gen epicantus si alte tampenii. nu i-am fct niciun cariotip, copilul e bine mersi. nici urma de aspect asiatic. aveti incredere in bebeii vostri.
in alta ordine de idei, cu cat afli mai repede despre bb ca ar avea ceva, cu atat e mai bine. decat o intresrupere de sarcina in trim II, mai bine un chiuretaj in trim I. e mult mai putin traumatizant si fizic, si psihic. una e sa nasti, alta e sa te chiuretezi. oricum, subiectul e foarte sensibil si din proppria experienta, cel mai sanatos e sa crezi in copilul tau.asa ca rezultatele Dt/TT/dry test sunt doar orientative, dar foarte la mare maoda.

tot la odiseea mea a fost o fata cu o anomalie rarissima la creierul copilului, nu avea corp calos (ceva care face leg intre emisferele cerebrale), un dr din TM nu a observat, fata s-a dus la viena pt o echo de rutina si acolo i s-a spus asta. mare tragedie la noi la odisee, am bocit toate pt ea. a renuntat la sarcina foarte greu obtinuta. asa ca veti auzi multe nebunii cat sunteti gravide, dar pastrati-va calmul, e cel mai bun lucru pe care il puteti face pt bebe. si dati un ban cinstit, chiar daca mai mult, la echografisti buni si rabdatori.

sarabanda analizelor e un mare stres, asa ca citi mai putin si rugati-va mai mult. e concluzia la care am ajuns dupa multa paranoia in sarcina!

Adi, mami de ana si ioachim

Adi, ai dreptate sa stii. Intr-adevar sunt niste statistici, dar care te pot indruma catre amniocenteza dc ies probleme la ele. Aia e ceva mai sigura.
Pt linistea mea, eu as vrea sa fac si triplu test. Oricum, sa vad ce imi recomanda si dr mea.

poooooooop dulce. Mersi pt sfaturi!

Elly 8+ si Babyboom

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anaasta

Pai, screeningul asta nu se refera doar la ecografii? Pentru DT si TT trebuie sa mergi si sa faci si analize de sange pe langa masuratorile doctorului, nu?!

da, asa e. sunt coroborate, analizele de sange cu rezultatul de la echografie. eu asa stiu.

Elly 8+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Elly, sa ne scrii dupa intalnirea cu doctorul. Va fi bine, stai linistita.

Mergi la inceput

Dap, revin cu toate datele
Abia astept sa-l vad pe pui!

Ma duc sa ma mai pregatesc, va pup dulce!
Sa aveti o zi reusita si un inceput de weekend suuuper!

Elly 8+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna dimineata!
ELLYSHOR asteptam vesti de la tineO sa fie totul bine!
LELU eu o sa fac exac toate echografiile care ai spus tu plus amniocenteza.Am avut o sarcina ,iar fatul a avut spina bifida,deci ma incadrez la sarcini cu riscAl doilea baietel e perfect sanatos,dar preventiv o sa fac iar toate analizele si echografiile.
In rest suntem bine,ne plictisim acasa

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina2222 spune:

[quote]

Lelu, screeningul asta din primul trimestru este chiar Dublu testul de care vorbeam, iar cel din trim II mai amanuntit, de malformatii, e TRiplu Test.

Poooop dulce samburelul.....deja 11 sapt?!! Doamne ajuta in continuare si multa sanatate!

Elly 8+ si Babyboom [quote]

Fetelor, eu stiu ca triplu test este o analiza de sange iar ecografia din trimestrul II se numeste morfologie fetala si este un examen ecografic care urmareste ca fatul sa nu aiba malformatii.

mamica de baietzel Darius

Darius s-a nascut a doua oara
Darius 1 an
www.facebook.com/media/set/?set=a.247048438657385.78784.100000566922149" target="_blank">Darius 2 ani
pozele lui Labuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

pentru burtici!

Eu "prestez" mai rarut pe forum, insa micuta mea se pricepe tare bine sa ma stoarca de energie .

Bun venit noilor burtici ! Ma bucur sa va avem printre noi !

Pentru mamici cu pui mai mari: sa stiti ca nici eu nu pot sa realizez inca ce sentimente o sa am fata de samburel, cand se va naste; adica pe Adelina o iubesc atat de mult, incat, momentan, nu pot sa cred ca mai pot iubi asa. Pe de alta parte, sunt sigura ca vazandu-ma cu samburelul in brate, se va intampla aceiasi minune ca si in cazul Adelinei, si din nou, inima mea ve deborda la fel de intens de dragoste.

Despre vergeturi: pai daca m-as lua dupa fetele din familia mea (mama, sora ei si ambele bunici) ar trebui sa fiu full de vergeturi, mai ales pe sani si pe coapse. Daca m-as lua dupa cate kg am pus in sarcina cu Adelina (23 - adica de la 53 la 76 - inainte sa nasc cu doua saptamani, cand m-am panicat si am refuzat sa ma mai cantaresc ca aratam ca o tanti cu tripleti ) ar trebui sa nu mai am unde pune degetul de vergeturi. Si totusi, nu am deloc! Ce-i drept, de cand am ramas gravi si pana am nascut m-am uns si de doua ori pe zi cu asta . Poate m-a ajutat, poate sunt eu "buna de piele", nu stiu, cert e ca acum o folosesc din nou, nu ma risc .

Dublu test: este intr-adevar o combinatie intre analiza de sange (free BHCG si PAPP-A Pregnancy-associated plasma protein A) si ecografia morfofetala (translucenta nucala si CRL lungimea cranio-caudala), iar pe baza acestei combinatii (plus varsta mamei, nr de fetusi, etc), se exprima statistic probabilitatea ca fetusul sa prezinte anomalii cromozomiale, adica trisomie 21 (sindrom Down) si trisomie 18 (sindrom Edwards). Rata de detectie a Down prin dublu test este de 86%, cu 5% rezultate fals pozitive. Acum, fiecare face cum crede, eu, personal am facut testul si in sarcina cu Adelina si il voi face si acum. Daca iese ok, ma opresc aici, sar peste triplu. Am o prietena care trebuie sa nasca in februarie, si care are 36 de ani si i-a iesit dublu testul mai bine decat mi-a iesit mie la 29, asa ca...

Mai fetelor, eu va rog sa ma "trageti de maneca" si sa ma intrebati despre orice va nelinisteste in legatura cu sarcina; am trecut prin atatea cand am fost gravi cu Ade, ca pe cuvant, sunt o gramada de chestii in care sunt doxa . Promit sa incerc sa raspund cat de repede .

Nana, mamica de iubirice dulce , Adelina Ioana- 11 mai 2010, si 7+ DPN 16 mai 2012
povestea stelutei de mare - vestuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Elly, asteptam vesti bune de la eco !

Ella, daca o sa faci amnio, poti sari peste dublu si triplu test - nu-si mai au rostul; faci doar ecografiile, nu? Sunt sigura ca o sa fie totul bine ! Si daca tot faci amnio, cere si testare pentru amiotrofie spinala - nu vreau sa speriu pe nimeni, dar la floricele de mai 2010 s-a nascut o fetita cu boala asta crunta (parintii habar n-au avut ca sunt purtatori, diagnosticul s-a pus abia dupa ce micuta a implinit sase luni) care a devenit ingeras la un an si doua lunite...

Nana, mamica de iubirice dulce , Adelina Ioana- 11 mai 2010, si 7+ DPN 16 mai 2012
povestea stelutei de mare - vestuta

Mergi la inceput