Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (1)
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
ella81it spune:
Revin dupa 1 ora de somnicDeci fasolica asta mica imi mananca toata energia
NANA da o sa fac doar ecografiile,la cea de 11 13 sapt. am vazut ca masurau ceva la capu#537;or sa nu depaseasca nu stiu cati mm,apoi o sa fac amiocenteza in jur de 16 sapt daca imi aduc bine aminte ,o pre-morfologica la 17 sapt.si morfologica intre 20-23 sapt parca.Asa am facut la Alex si cred ca si acum la fel voi face.
Locuiesc in Italia eu si o sa fac morfologica la un spital ffffff.bun de pediatrie din TRIESTE.Acolo am facut si la sarcinile precedente si asa voi proceda si acum,am fost trimisa acolo ptr.ca au doctori mult mai bine pregatiti,aparatura mai performanta.
Ramane sa ne rugam la Doamne Domne sa fie bebe bine.
S-a va spun ce mi-a spus baietelul meu de 3 ani cand l-am anuntat ca am un fratior sau o surioara in burtica,,mami deschide gura sa intru si eu la tine in burtica sa ma joc cu fratiorul,,
Ma duc sa iau #537;trengarul de la gradi.
O zi frumoasa va doresc!
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
doina2222 spune:
Nana, ma bucur ca ma intelege si pe mine cineva.Mi se pare ca asa mult il iubesc pe Darius incat nu mai pot iubi un alt copil. Parca il fac mai mult din ratiune decat din dorinta. Am niste sentimente contradictorii....parca nu sunt sigura ca imi mai doresc un copil....
mamica de baietzel Darius
Darius s-a nascut a doua oara
Darius 1 an
www.facebook.com/media/set/?set=a.247048438657385.78784.100000566922149" target="_blank">Darius 2 ani
pozele lui Labuta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cuchilici/Cuchilici.jpg)
Cuchilici spune:
Buna!
Sunt tare ingrijorata. Tocmai am primit rezultatele analizelor si la Antivirus herpetic IgG este pozitiv, iar antivirus herpetic IgM este negativ. Deci am virusul, dar este inactiv. Cat de riscant este? Posibil sa am avort spontan? Voi aveti herpes?
M-a terminat chestia asta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Hey, am revenit!
Deci, am facut echo, dar pt ca eu aveam vezica full de atata asteptare si emotii...a incercat cu transvaginala si imi vedea vezica
. Asa ca mi-a facut abdominala, si l-am vazut pe bb, ii bate inimioara, iar saculetul e doar fff putin dezlipit. Aproape deloc.
Am redus doza de Utro la 6 pe zi, dar a zis sa stau in continuare in concediu medical, la pat.
Si ne-a dat analizele uzuale, hepatitele si Complexul Torch.
O singura ingrijorare am: eu am astazi 8 sapt si 5 zile, si acum m-am uitat pe foaie si echograful a masurat sarcina la 7 sapt si 5 zile +/- 5 zile.
E mai mic puiul meu decat trebuie?!
Dr nu a zis nimic in sensul asta.
Sacul are 5,48 cm, iar puiul are 1,44 cm.
E ok?! Sper ca da
Elly 8+ si Babyboom
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Haideti ca ma apuc si de casuta noua!
Am terminat primul capitol din Odiseeaaaa Minunilorrr!
Doamne ajuta in continuare!
Elly 8+ si Babyboom
adipapazi spune:
anaasta, am fct doar DT pt ca m-a obligat drita. adica atunci cand m-am dus la echo de 12 sapt, echografista m-a trimis si sa recoltez sange ca sa faca DT corelat cu echo. nu putem sa zic nu, doar nu o minteam in fatza, ca o suna pe ginecoloaga si ii spunea. peste o sapt am luat raspunsul si nu l-am citit, i l-am dus ginecoloagei si i-am zis asa: dna dr, eu din iubire pt dvs am fct DT, dar sa stiti ca TT nu fac nici batuta (inutil sa mai precizez ca toate erau cu dublu pret, ca doar aveam sarcina gemelara). a ras de s-a prapadit si mi-a zis ca ce iese la DT iese si la TT.care DT iesise cu low risk.
doamne feresdte de amniocenteza. pai intre DT si amniocenteza, fa DT. amniocenteza este cu risc de avort! ai innebunit sa faci asa ceva? oricum, amniocenteza iti da rezultatul peste 21 de zile dupa ce o faci, asadar deja e saptamana avansata de sarcina. mai exista si CVC, cariotipul veziculelor coriale, parca asa se keama, cu aceeasi precizie ca a amnocentezei. diferenta e ca CVC il faci p la 12-14 sapt, iar amniocenteza pe la 22-23. ambele au aceeasi certitudine si acelasi risc de avort.
mi se pare exagerat sa pui o gravida cu rezultat bun la echo de 12 sapt sa faca CVC sau amniocenteza.
cat priveste echografiile, nu sunt absolut deloc invazive. eu am fct cred ca 20 in sarcina, asta pt ca am avut col scurt si paranoia de femeie gravida dupa fiv si ma duceam saptamanal, cand imi casuna, sa imi vad colul daca e inkis si sa vad ca bat inimile, altceva nu. amanuntit am fct numai la inceput, la 12, la 16, la 22 si la 32.daca nu ma duceam atat de des, nu constatam ca mi s-a deschis colul si nu as mai fi apucat sa fac cerclaj si in mod cert nu sfarseam in regula sarcina, ca si asa, cu tot cu cerclaj, tot prematur am nascuit, la 33 sapt.
pana si ginecoloaga mea a recunoscut ca paranoia mea a avut si o parte pozitiva. ma rog, la mine erau 2 si, colul fiind scurt, intelegi de ce eram obsedata.
sfat: pt echografii, mergeti la echografisti, nu le ginecologi. totusi, ginecologul a fct 5 ani de specializare pe gineco, iar echografistul pe imagistica. asadar, un ginecolog poate avea competente echografice in urma unor cusruri scurte, dar nu are aceeasi experienta/acelasi ochi ca imagistul, ca doar una e sa te uiti toata ziua la bebelusi in burti la echograf, alta e sa fii ginecolog si sa faci zilnic alte treburi, gen nasteri/chiuretaje/fibroame etc.
echografisti foarte buni: adrian pop, danutz iosup, adela dinu, chitescu, herghelegiu.
adipapazi spune:
doina si nana, relax, o sa iubiti si bb 2 la fel ca pe bb1. pur si simplu creste disponibilitatea afectiva ca nu stiu sa ma exprim altfel. asa ca apucati-va de haltere ca sa puteti cu 2 in brate, cand vor vrea amandoi iubire
nana a explicat super despre DT. e foarte rezonabil sa sari TT si amnio daca DT iese bine.
nu neglijati Lysteria si toxoplasma, se iau din salate/fructe/legume spalate insuficient/carne nefiarta o mie de ani etc. nu te joci cu titru mare la lysteria.
sa nu va panicati daca vi se vor da antibiotice in sarcina, sunt permise foarte multe.intre riscul antibioticului si riscul bolii pt care vi se da antibioticul se alege riscul care tinde spre zero, adica cel al antibioticului.
si fiti atente si la tensiune/picioare umflate etc, sa va cautati de tensiune sa nu dati in preeclampsie.
si sa va facti dupa 28 de saptamani dexametazona. e o injectie care ajuta la maturizarea plamanilor copilului, in caz de nastere prematura e vital pt bb sa respire singur. mare noroc am avut ca o facusem in 2 ture. o colega de salon a nascut la 31 sapt si nu facuse dexa si copilul a stat la aparate dreo 7 luni, in spital.insistati la dr ginecolog, e o injectie banala si inofensiva, dar cu efect fantastic in situatii critice neasteptate.
fug la nani, va pup si o sa vedeti ca veti avea copiii pe care ii visati: copii perfecti!