Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (1)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Hey, vad ca vorbiti de analize.

Ati facut ceva analize pana acum?
Eu am facut laparoscopie anul trecut si am facut atunci HIV, Sifilis, si hepatitele A si B.
Trebuie sa le mai refac si acum?

Referitor la Dublu si Triplu Test, doctora mea opteaza mai degraba pt Triplu Test, si eu sunt cam de aceeasi parere. Am inteles ca Triplu test este mai complet decat cel dublu care se face in primul trimestru. Cel triplu se face in trimestrul II.
Oricum, pt cine isi permite, le poate face pe amandoua

Elly 8+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Cam cat costa dublu, respectiv triplu test si in ce constau?

Mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina2222 spune:

Fetelor, nu vreau triplu test pe motiv ca este o statistica, nu o analiza certa.

mamica de baietzel Darius

Darius s-a nascut a doua oara
Darius 1 an
www.facebook.com/media/set/?set=a.247048438657385.78784.100000566922149" target="_blank">Darius 2 ani
pozele lui Labuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Da, Doina, la asta ma gandeam si eu. Eu ma gandeam si ca varsta mea, 35 de ani, va duce testul spre zona nesigura si ma va stresa acest lucru. Voi vedea ce imi va recomanda doctorul. Insa, amniocenteza ofera o siguranta de 99,99%.

Eu inainte de FIV am facut HIV si hepatitele B si C. Acum vreo 2-3 ani cand ne-am apucat de proiectul bebe am facut si rubeola, toxoplasmoza, citomegalovirus si listeria. La rubeola si citomegalovirus aveam anticorpi, la toxoplasmoza nu, iar listeria a iesit ok. Deci, nu cred ca le voi repeta deoarece pisica nu am si nici nu intru in contact de acum incolo cu vreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Anaasta toxoplasma este bine sa o refaci din moment ce se poate contacta si de la alimente, fructe sau legume ce nu au fost spalate suficient sau daca ai avut contact cu pamant, de ex ai schimbat pamantul la o floare, nu numai de la animale, in special pisica.

Din cate am inteles, daca nu ai anticorpi, este bine sa o refaci si pe parcursul sarcinii, ori de cate ori ti-o recomanda doctorul.

O zi usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

dublu/triplu testele sunt de fapt niste statistici, nu arata ceva concret despre tine, ci o statistica in care te incadrezi. daca rezultatul este bun, nu este garantat ca bebele e bine.cea mai sfanta este tot echografia, morfologia fetala de 12/23-24 saptamani. acolo e mai mult adevar decat in DT/TT. fiti atente la nr degetelor, la translucenta nucala, care tre sa fie mica, in jur de 1 cm.
dupa ce am nascut, nu mi-a zis si mie o neuroloaga ca baietelul are look de downian? de am innebunit, intr-o noapte am citit de mi s-a acrit on the subject, cu cuvinte gen epicantus si alte tampenii. nu i-am fct niciun cariotip, copilul e bine mersi. nici urma de aspect asiatic. aveti incredere in bebeii vostri.
in alta ordine de idei, cu cat afli mai repede despre bb ca ar avea ceva, cu atat e mai bine. decat o intresrupere de sarcina in trim II, mai bine un chiuretaj in trim I. e mult mai putin traumatizant si fizic, si psihic. una e sa nasti, alta e sa te chiuretezi. oricum, subiectul e foarte sensibil si din proppria experienta, cel mai sanatos e sa crezi in copilul tau.asa ca rezultatele Dt/TT/dry test sunt doar orientative, dar foarte la mare maoda.

tot la odiseea mea a fost o fata cu o anomalie rarissima la creierul copilului, nu avea corp calos (ceva care face leg intre emisferele cerebrale), un dr din TM nu a observat, fata s-a dus la viena pt o echo de rutina si acolo i s-a spus asta. mare tragedie la noi la odisee, am bocit toate pt ea. a renuntat la sarcina foarte greu obtinuta. asa ca veti auzi multe nebunii cat sunteti gravide, dar pastrati-va calmul, e cel mai bun lucru pe care il puteti face pt bebe. si dati un ban cinstit, chiar daca mai mult, la echografisti buni si rabdatori.

sarabanda analizelor e un mare stres, asa ca citi mai putin si rugati-va mai mult. e concluzia la care am ajuns dupa multa paranoia in sarcina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lelu spune:

Buna dimineata
Va rog sa ma iertati, dar pe astea nu le stiu , intrebati-ma de analize de infertilitate dar pe astea de gravida abea acum le invat ...
Cand ar trebui facute ecocardiografia fetala, morfologia fetala?

la mine urmeaza controlul de saptamana 13, va trebui sa fac screeningul de prim trimestru,
citez "care poate ajuta la identificarea riscului de sindrom Down, dar si la depistarea unor eventuale alte malformatii. Screeningul pentru sindromul Down efectuat in acest moment al sarcinii nu poate pune un diagnostic precis, dar poate spune daca ar trebui efectuate investigatii mai amanuntite."

Ce inseamna Dublu test si cand se face? oare nu e tot una cu scriningul?

11+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lelu spune:

Doctorul la care merg eu recomanda aceste proceduri pe durata sarcinii:

3. Intre 11 si 13 saptamani se efectueaza o ecografie deosebit de importanta, numita si screeningul de prim trimestru, care poate ajuta la identificarea riscului de sindrom Down, dar si la depistarea unor eventuale alte malformatii. Screeningul pentru sindromul Down efectuat in acest moment al sarcinii nu poate pune un diagnostic precis, dar poate spune daca ar trebui efectuate investigatii mai amanuntite.

4. In anumite conditii se justifica si ecografia de 16 saptamani, pentru a aprecia cat de lung este colul uterin si daca exista riscul unei nasteri premature.

5. La 21-23 de saptamani se recomanda screeningul de malformatii (organs screening), in urma caruia se identifica toate malformatiile care pot fi vazute ecografic. Aceasta ecografie este cea mai importanta.

6. Daca sarcina este lipsita de probleme pana in acest punct, se mai efectueaza o ecografie la 32 de saptamani pentru investigarea starii de bine a fatului(well-being scan).

Din acest moment, daca discutam de o sarcina fara risc, viitoarea mama nu mai trebuie investigata pana la momentul nasterii

Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Adi, inteleg ca tu nu ai facut DT si TT?! Pe mine ma bate gandul sa nu le fac, dar nici amniocenteza nu am curajul sa o fac. Ma gandeam sa merg la ecografiile care sunt importante si sa dublez parerea medicului meu. Adica, sa merg pe langa medicul meu la inca unul specializat pe morfologii fetale. Nu stiam daca sa o fac tot in TM sau sa merg la Szeged. Stiti pe cineva foarte bun la Szeged pe ecografii morfofetale?!

Lelu, mie imi suna bine si nu-mi pare deloc invaziv. Doctorita mea de familie mi-a zis sa nu fac prea multe ecografii pentru ca a citit in nu stiu ce revsita primeste ea ca exista o anumita legatura intre multitudinea ecografiilor si autism. Nu stiu cat de adevarat este asta, nu am citit in plus pe subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui lelu

Buna dimineata
Va rog sa ma iertati, dar pe astea nu le stiu , intrebati-ma de analize de infertilitate dar pe astea de gravida abea acum le invat ...
Cand ar trebui facute ecocardiografia fetala, morfologia fetala?

la mine urmeaza controlul de saptamana 13, va trebui sa fac screeningul de prim trimestru,
citez "care poate ajuta la identificarea riscului de sindrom Down, dar si la depistarea unor eventuale alte malformatii. Screeningul pentru sindromul Down efectuat in acest moment al sarcinii nu poate pune un diagnostic precis, dar poate spune daca ar trebui efectuate investigatii mai amanuntite."

Ce inseamna Dublu test si cand se face? oare nu e tot una cu scriningul?

Lelu, screeningul asta din primul trimestru este chiar Dublu testul de care vorbeam, iar cel din trim II mai amanuntit, de malformatii, e TRiplu Test.

Poooop dulce samburelul.....deja 11 sapt?!! Doamne ajuta in continuare si multa sanatate!

Elly 8+ si Babyboom

Mergi la inceput