Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (1)
Raspunsuri - Pagina 18
ch_dana spune:
@ danuk :
- pediatrul iti da cardul
- il activezi sunand la nr. de telefon de pe verso
- noua ni s-a recomandat sa mergem la Preciziei Business Center, la E-Pharmacia (nu cred ca o gasesti pe net); prezinti cardul, semnezi fisa de vaccinare, ei te intreaba si numele medicului, iei vaccinurile (ai grija sa ai o punga cu gheata la tine, eu nu am avut si mi-au dat de la farmacie un recipient cu gel tinut la frigider pe post de cutie frigorifica, dar trebuie sa-l duc inapoi) si gata !
@ Marina : am luat doar vaccinurile pt 2 luni. Pt 4 luni ma voi duce din nou, cica iti trimit cei cu cardul (adica GSK) SMS cu o saptamana inainte sa fie termenul de vaccinare.
Synflorix-ul este echivalentul GSK al Prevenar-ului. Are doar 10 tulpini in loc de 13, dar pt mine a fost important ca e si anti otita medie acuta, ceea ce Prevenar din cate stiu nu e.
Iar apropos de Rotarix, nici eu nu eram decisa sa-l fac, mai ales ca nu intra deocamdata in comunitate. Dar am intrebat pe un blog al unei mame care e si medic pediatru si am primit urmatorul raspuns :
| Citat: |
| Intrebare: au vreun sens aceste vaccinari optionale inainte ca micutul sa intre in comunitate (cresa, gradinita) ? Ma gandeam ca s-ar putea incepe imunizarea sa zicem cu un an inainte de cresa/gradi, nu la 2 luni... Raspuns : multumesc pt intrebare. Cel putin pt vaccinarea antipneumococica cele mai grave imbolnaviri cu Streptoccus pneumonie sunt descrise in primii 2 ani de viata si de aceea este unul dintre cele mai de recomandat vaccinuri optionale. Pe aceiasi lungime de unda se afla si vaccinarea contra Rotavirusului.Rotaviroza este cea mai devastatoare si cu cele mai negative efecte la copii intre 6 luni si 2 ani, de accea este recomandata in mod expres de producator ca ambele doze sa fie efectuate pn la implinirea varstei de 36 luni. Restul vaccinarilor optionale sa zicem ca mai pot astepta si dupa varsta de 1 an, intr-adevar riscul de varicela sau hepatita de ex crescand o data cu intrarea in comunitate. |
Fiecare decide pentru el...

Dana &
Amelia (21.06.2011)
luiza77 spune:
Buna ziua fetelor , am vrut sa intru cu vesti dar exact pe 9 iunie de ziua lui Matei am scapat laptopul din mana si am spart display-ul, abia astazi am reusit sa rezolv problema care m-a costat 300 de ron...am pus poze noi cu Matei pe FB, suntem bine, la vaccin a fost foarte bine, a plans exact 1 minut cat a durat intepatura pe urma i-a zambit larg asistentei care era topita dupa el...are 5500 grame si 62 de cm, a luat fix 1 kg si 5 cm ..este sanatos, voios , a inceput sa vorbesca limba bebeluseasca...este tare haios, gangureste si rade toata ziua, mai are colici dar foarte putin, face o mica criza seara inainte de culcare apoi adoarme linistit....eu Rotarix-ul il voi face la 3 luni prima doza...va pupacesc pe toate.
danuk spune:
bravo, Matei! ce baietel cumintee...
Dana, multumesc pentru detalii! 
Noi facem maine infarixul...pitica mea ramane o enigma pentru mine: toata ziua este agitata, plange, adoarme putin apoi se trezeste plangand..nu stiu daca e de la burtica sau asta este starea ei...noaptea doarme de la 11 (dupa masaj si baita), se trezeste in intervalul 5:30-7:00, apoi adoarme iarasi pana pe la 10-11, iesim afara si cand ajungem acasa...e dezastru. Un program haotic in timpul zilei, ma multumesc ca doarme bine noaptea, insa chiar nu stiu ce sa mai cred
...
pupici la bebici si mamici!

Inna_33 spune:
Buna ziua, dragi mamicute!!!
Nu am mai scris demult aici, pt. ca frecventez mai mult FB! Dar am recuperat si eu acum!
Vad ca ati dezbatut si problema vaccinurilor!Super informatia cu linkul acela!Multumesc!
Oana, Rotarix-ul se face pe cale orala. Macar nu mai face bebele o noua intepatura sa mai planga si de aia!Noi am facut prima doza si peste 2 sapt(facem 4 luni) o sa-l facem ultima doza.Am dat 360 de lei pe prima doza, prin farmacie, pt. ca dr. mea nu a mai avut timp sa-l comande.Altfel ar fi fost 285 lei. Ce diferenta uriasa!Acum am insistat sa-l comande ea!Si eu am stat pe ganduri daca sa-l fac sau nu.Pana la urma am decis in favoarea lui!Mi s-a recomandat Prevenarul care este si contra ototei medii, o sa intreb dr. de familie daca e mai bine sa-l fac dupa 1 an sau 2, pt ca se fac 2 doze sau chiar una! Si nu-l mai inteapa de 3 ori cum este in mod normal pana la un an!
Noi suntem bine sanatosi, am scapat de colici, cred ca GRIPE-BABY WATER a avut efect la noi. Si acum ii mai dau cand vad ca e constipat.
La multi ani bebitelor Marii!!!!Sa creasca mari si sanatoase!
Promit sa intru mai des!
Chiar, sa va intreb: ce lucruri utile considerati ca sunt bune acum pt. bebelusii nostri?Gen roboti de bucatarie,salteluta de joaca, ce jucarii, etc. Nu stiu ce ar fi util.Ma gandeam la un robot Philips Avent (cu aburi si functie de pasare legume, fructe), dar am renuntat pt. ca am si aparat de gatit la aburi si un mini robotel de bucatarie si nu mai vad sensul atat timp cat legumele tot trebuiesc taiate in bucatele mici inainte de a le fierbe...
oana_pui spune:
Inna stiu ca e pe cale orala..pe mine ce s-ar putea intampla dupa ma sperie.Cei mai multi prieteni cu copii ce au facut acest vaccin s-au confruntat cu diaree si febra dupa vaccin..stiu ca mai grava e imbolnavirea cu virusul..dar orice ii da peste cap rutina si asa foarte fragila ma sperie..cred ca o sa optez totusi sa-l fac..o sa sun si ppediatra.Gripe water-ul cum l-ai administrat?si mie mi s-a recomandat de catre o pediatra..dar in maternitate neonatoloaga m-a atentionat ca nu cumva sa dau copilului asa ceva ptc in urgenta au venit des copii carora li s-a administrat aceasta solutie si de innecacios ce este copii s-au innecat cu el si solutia a intrat pe caile raspiratorii..si apoi in plamani..si vai si amar dupa.
Inna_33 spune:
Oana, spuneai ca e dureros si eu am crezut ca te refereai la injectie!
Si eu la fel am ezitat, din cauza ca am auzit ca dupa Rotarix unii copilasi au facut diaree imediat.Dar alte mamici m-au linistit, chiar m-au speriat spunandu-mi ca daca mai tarziu face copilul diaree asta inseamna spitalizare...Ce sa zic, bebele meu nu a avut nici un efect advers nici la Rotarix, nici la vaccinul obligatoriu. Sa speram ca va reactiona la fel de bine si la urmatoarele de la 4 luni. Singurul meu stres a fost nu cumva sa verse vaccinul...
E prima oara cand aflu asa ceva despre GRIPE!Si chiar ma si mir!Este un siropel f. dulce,ce-i drept,dar este din plante (marar) si am ales sa-i dau ca sa nu mai introduc atatea chimicale in el.Se dau trei lingurite pe zi, o lingurita inainte de papa.Eu ii dau si acum o lingurita pe zi daca nu face caca.Noua ne face f.bine acest siropel, am auzit si alte mamici f. multumite de el.Nu este deloc innecacios, SAB Simplex sau Infacol sunt mai groase decat siropul acesta.La mine au avut efect si Infacolul(dar acela din productie engleza) si apoi SAB-ul.Numai ca dupa ce am terminat SAB-ul, nu l-am mai gasit pe piata.
ch_dana spune:
danuk, la fel e si la mine. ieri a fost horror, plangea cu sanul in gura...azi vad ca e mai linistita,a dormit aproape toata ziua, dar s-a mai trezit scancind, noroc ca eram langa ea. Asta e, o trece... Nu pot spune ca are program, nici macar de mancat, dar o las in pace, macar sa o vad mai linistita cu colicile astea. ![]()
Dana &
Amelia (21.06.2011)
mickylaur spune:
timid si mai tarzior ma alatur voua mamicilor de ingerasi primiti in dar in mai - iunie
micky mamica de matei stefan - 03.05.2011
sa ne traiasca pruncii si bine v-am gasit! ;)
mickylaur spune:
dragelor, eu cu matei am incercat cu: espumisan, infacol, water gripe si colief. celai bine a fost cu infacol si colief. water gripe este ca o apita uleioasa si dulce, lui matei ia placut la gust mai mult fata de colief.
acum asteptam si noi vaccinul de 4 luni, mai linistita pt ca la cel de 2 luni nu au fost efecte secundare ( am administrat infanrix si rotarix)
pupici dulci
Marina_1609 spune:
mickylaur, bine ai venit!
vad ca vorbiti de efecte adverse. eu nu stiu ce sa fac in cazul asta ca vrem sa plecam intr-o mica vacanta si mi-e ca daca fac vaccinul ne apuca ceva fiind pe drumuri.... Si daca ar fi sa aiba febra sau diaree de la vaccin imediat, trece intr-o saptamana, nu?
--------------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA (05.08.08) &
CLARA TATIANA (23.05.11)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog