Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (191)
Raspunsuri - Pagina 18
Lilly79 spune:
fecian nu ai starnit nici o polemica.Aici fiecare poate da un sfat, dar fara sa incerce sa-l impuna.E ceva de genul: eu fac asa, la mine functioneaza, daca vrei incerci, daca nu, nu.
Sunt perfect de acord ca o metoda de educatie care merge la un copil, la altul nu functioneaza, dar daca nu reusim cu o metoda, incercam cu alta, pana gasim calea cea mai buna.
La noi ti-am zis ca functioneaza daca din povesti reusim sa-i distragem atentia Juliei de la "problema" initiala.Da, ne mai da raspunsuri ca vrea A pt ca-i place, si-atunci incercam sa-i explicam ca B e mai bun pt ca....si o atragem si pe ea in discutii, si pana la urma va alege B convinsa ca a fost decizia ei initiala.
Si da, si la noi merge cu prosteala; daca te cobori la mintea copilului ai mai multa sansa de reusita.
Julia incepe sa inteleaga tot mai mult notiunea timpului, nu-si da seama cat inseamna, dar intelege cand ii spun ca vom face ceva dar nu acum, nu astazi, ci in weekend, sau la vara, etc.
La noi nu functioneaza santajul la mancare de exemplu: mananca ce-ai in farfurie ca vei creste mare, ca ne vine replica "eu vreau sa fiu mica" sau altele asemenea, daca incerc "daca mananci felul 2, primesti desert", mananca in sila 2-3 linguri si apoi "am papat, vreau desert".Nu vreau sa o oblig sa manance ceva care nu-i place, asa ca pe cat posibil ma asigur ca atunci cand fac ceva nou sa am ceva de rezerva care-i place.
Lilly
37+
, mami de
Julia (30.05.2008)
cleo78 spune:
La multi multi ani Tiberiu! sa fii sanatos si fericit!!!
| Citat: |
| citat din mesajul lui fecian Si santajul la noi nu e de genul nu faci X nu primesti Y..santaj e si daca zici: trebuie sa papi mancarea X ca sa fii puternic sa te poti juca in piscina... Amenintarile si interzisul in adevaratul sens al cuvantului sunt foarte frustrante. |
asta nu e santaj. Asta e motivare. Motivare la nivelul de 3 ani.
Cu timpul... noi o pregatim inainte de a pleca de undeva. 'In 2 min mergem acasa'. Mara zice: inca 2 min, tati.Peste 5 min, revenim: 'in 2min plecam , da?'.
cu hainele si incaltamintea - ascund ce nu este de sezon ca va fi sigur motiv de scandal, si ii dau sa aleaga intre 2 tricouri, 2 pantaloni etc.
Cat despre avion, io i-am explicat de 1 -2luni ca mama pleaca cu avionul la serviciu, si o sa vina si ea cu tati la mami cu avionul mov. De cateva ori mi-a miorlait pe webcam ca vrea la mami la serviciu cu avionu mov... cine stie cat io fi miorlait si lui tati...
copiii nu santajeaza - ei ne ivnata repede slabiciunile si cum sa ne convinga sa optina ce vor. Copilul ne cunoaste cel mai bine - si daca nu acceptam singuri ca avem slabiciuni, nicio problema ca le vad ei si ni le scot imediat. SI le repeta. Solutia e sa fim noi calme, si sa explicam sa nu ne mai faca asta.
De ex., mara a descoperit cum sa ma enerveze: daca nu fac cum vrea ea, da drumul jos la paharul cu apa. Si se uda, evident, si pe ea, si peste tot. Inca nu am gasit o solutie la asta ....
MsBB spune:
LA MULTI ANI, Tiberiu 

- iti doresc din suflet un viitor luminos, multa veselie , bucurii si sanatate! Iar tie, mami, un mare buchet de 

si felicitarile mele pt asa un baiat frumos si deosebit 
Noi suntem pe fuga
- ne grabeste tati, sa ne duca in parc - el pleaca din localitate si inainte de asta ne duce cu masina in parc.
Asa ca tac, ma impachetez pe mine si cupil si iesim la 
Va
, o zi frumoasa si spor la vorba!
Semneaza subsemnata
,
indragostita lulea de cele 2
, mAndra
zgubiloasa si martisorul Sofifi 
Reallaura spune:
Lumi 
migdalatei Cristiana, frumusetea, sa fie fericita!
Andrada 
pentru TIberiu, sa fie sanatos si fericit!
Adriana_78 spune:
LA MULTI ANI, Cristiana!
LA MULTI ANI, Tiberiu!
Sa va traiasca puiutii frumosi si sa fie fericiti!
Adriana
Adriana_78 spune:
Si pt. ca weekendul asta suntem ocupati (e socrela in vizita) si planuim si-o mini excursie la Vulcanii Noroiosi
urez de pe acum:
La multi ani, Elena!
La multi ani, Lizuca!
La multi ani, Sara!
multe cadouri frumoase si multa veselie!
Adriana
Adriana_78 spune:
Magnetism si noi mergem peste 2 sapt la Viena, insa nu neaparat la distractie.
Voi mergeti fara copii banuiesc
Adriana
Lorich spune:
La multi ani TIBERIU!!!! 

Esme fur si eu reteta, ok?Nu te superi, nu???
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011
YLARI spune:
Wow fetelor! 
Fecian, nu, nu ai iscat nicio polemica, stai linistita!
Lily iti multumesc ptr sfaturi, da si Eva e tot cam asa, pe ea trebuie sa o directionezi spre altceva. Foarfeca i-as fi dat-o, daca o gaseam, dar tot ea si le ascude (zici ca e catzelul ala din desenele animate care isi ascunde osu
) si dupaia nu stie de unde sa si le ia si mi le cere mie si face crize daca nu le gaseste. Despre mare, la fel, i-am zis ca mergem cand o sa fie cald-cald afara, ca sa nu ne fie frig dezbracati si in picioarele goale. Tace din gura si dupaia iar "vreau la mare"
si iar o iau de la capat. Vreau ruj - eu ii zic nu are mama in geanta asta, cand ajungem acasa iti dau, mama si se pune pe urlat vreau ruj acum
O las in pace, ce sa ii fac, ii explic de ma doare gura acelasi lucru de 2-3 ori. Si tot asa. Zilele trecute s-a incaltat cu cizmele, nu a vrut pantofii sub nicio forma. Ia-le fato, ca tu n-o sa mai poti de cald si data viitoare poate o sa ma asculti. Incerc sa n-o stresez, sa nu o supar, ii expliiiiiiiiiic, dar frate, obosesc si eu.
Mda, si eu cred ca e geloshica. A zis ca si ea are bebe in burta, dar ca al ei este cuminte, al meu trage partzuri ![]()
![]()
Si mereu zice ca bebe nu-i cuminte. trebuie sa-mi cumpar ceva cartzi pe subiectul acesta, macar sa stiu si eu la ce sa ma astept, desi Eva e asa de imprevizibilaaaa....
Ah si Eva tranteste cu ce-i vine cand are nervi, chiar incearca sa ne loveasca atunci cand e foarte suparata, cum sa reactionez atunci????? eu fug de langa ea atunci, sau daca suntem in masina ma trag langa usa si nu o mai bag in seama, ii spun ca m-a suparat si nu-i frumos sa dea in mami ca nici mami nu da in ea, dar la fel, se supara mai tare sau nici macar nu ma aude 
In rest este foarte cuminte si ne intelegem de minune, ne imbratisam seara in pat, cantam foarte multe cantecele (nu-i plac povestile)
Revin ca sunt la sv si ma cheama un coleg, pupici!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE