Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(32)
Raspunsuri - Pagina 11
ziki spune:
Aici mi-s, feteleeee! 
Multumesc de grija 

Absenta mea e motivata de o stare de cacao cu care nu am vrut sa va imputz si pe voi - asa ca nu am gasit nimic inteligent de scris...
Acum (mi-)am revenit si is pe baricade din nou.
Sa vad daca am ce adauga la ce ati scris (si mult ati scris!)
* LORICH
ma bucur ca a functionat MZ cu stinsul luminii gainii ![]()
* felicitari FLUTURAS si MADALINA_M pentru bubulinele crestinate!
* ANKA...
si mult curaj, si pt tine si pt Bubu!
*
si fetele cu soacre acre.. pe ai mei (socri) i-am vazut weekendul trecut si m-au uimit. in afara ca ii pupau DOAR manutele lui felix, pe principiul "nu-l pupa pe obraji, ca-i suflli in gura, pupa-l DOAR pe manute", au fost de nota 20. Au ascultat tot ce le ziceam, le-am povestit cum e cu incotosmanatul copiilor, cu "curentul", si pareau sa inteleaga. Sau cel putin nu au comentat + rolling eyes.
Acum sa nu va inchipuiti ca am tinut predici - doar cum prindeam o ocazie spuneam pe un ton neutru ca "eu stiu ca..." ![]()
m-am smecherit, ce sa mai, am invatat cum sa-i iau 
Eu una nu am noutati, in weekendul asta am fost deci la Pitesti - am nimerit fix in weekendul botezului lui CLARA de FLUTURAS si pregatirilor de botez al ILINCUTEI de GABIV
Dar am convenit ca in iunie venim vreo 10 zile doar eu si cei doi maimutzi, dupa ce ia maimutzul mare vacanta. Asa ca va prind eu.
Iar weekendul dinainte am fost la Magura Buzaului sa plantam bradutul lui Felix. A fost foarte frumos, dar eu imi inchipuiam, idilic, o poienita insorita, linistita, inundata de triluri de pasarele, si cand colo era poiana plina de nu aveam unde sa alegem un loc unde sa ne punem patura (cam ca la mare)...
Iar pe drumul spre vulcani, flavia a vomitat. in masina prietenei mele. si la intoarcere, de altfel...de control. 
cam atat de pe meleaguri zikiene.
Azi avem vaccin. Primul. Ii dau si eu Thuja in dimineata asta, dupa sfatul lui ROXX - astept sa vad cum va fi.
doamne, mici suntem. voi mancati piureuturi sau macar incercati un ceiut si noi abia facem primul vaccin...
a, am vazut si pozici, suntem niste frumosi la odiseea asta, ce sa mai! TOTI!
sanziana
de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]AMR
Wudy spune:
Tot am citit, citit si iar citit
Multumesc tuturor fetelor pentru sfaturile, articolele, cartile, site-urile recomandate. Noi suntem mititele dar ne documentam pentru mai tarziu
Eu nu v-am mai scris de cateva saptamani bunem, ma simt total neinteresanta in comparatie cu voi
Dar zic sa va mai spunem si despre noi cate ceva
Am facut vaccinul un pic mai tarziu decat trebuia, adica pe la 2 luni si doua saptamani din cauza unei dermatite uratele. Slava Domnului ca am scapat deocamdata de ea, eu sper ca si definitiv
A urlat la vaccin cat sa auda tot Bucurestiul si imprejurimile. Era aproape de lesin. Cum eu am gasit o farmacista gretoasa si nu a vrut sa-mi dea Thuja fara reteta (multumesc oricum de sfat Roxx) i-am administrat eu cand am venit de la vaccin o doza de Eferalgan si nu a facut nici un pic de febra.
Sambata ne-am crestinat, nu am avut petrecere pentru ca asa ne-au prins vremurile pe noi anul asta, vremuri grele, bani putini si remuneratie mica. Am facut in familie, chiar si asa in familie restransa ne-am strans vreo 26 la un unchi la curte la un gratar.
Nu va pot spune cate griji mi-am facut inainte de botez, ca o sa planga in biserica, ca una , ca alta, spre uimirea tuturor nu a plans decat dupa baitza in cazan dar pe buna dreptate pentru ca mi-a innecat-o tata popa. Si mai linisteste copilul dupa...mai greu.
La mir nasa (nu stiu cum si-o fi crescut ea copilul, chiar am o mare dilema) a speriat-o tare de tot, nu reusea deloc s-o spele, s-o intoarca, cand a scos-o de a pus-o pe pat a trantit-o de i s-a balanganit capul. Cosmar, imi venea s-o bat mar.
A plans fata vreo ora in continuu, nu puteam s-o linistim deloc, nici o metoda nu dadea roade.
Dar seara acasa mi-a oferit cel mai minunat cadou. Daca va puteti inchipui fata mea la doua luni si trei saptamani a spus ma-ma.
Si nu a fost ma-ma-ma-ma-ma ul ala de suparare pe care-l mai spun ei, a fost foarte clar. Era pe pat, vorbea mama mea cu ea, sotul si eu eram langa si ne minunam de gangureste ea acolo. Mama ii spunea " cine te iubeste pe tine mult, mult? Mamaia...mamaia pupa fata, iubeste fata, de-astea" si ea a stat serioasa la un moment dat, a intors capul dupa mine si a comis-o "ma-ma". Nu va spun ca eram uda toata. Este adevarat ca la varsta asta o spune inconstient dar este minunat sa auzi din glasciorul lor asta.
In rest ci de-ale noastre, nu vrem biberon, nu vrem suzeta, mai nou nici in carut nu sta. Mergem in parc, unul impinge carutul, unul tine fata. Cand merg singura nu ma incumet cu carutul (si asa in cobor 4 etaje pe scari) ca sta 5 minute si apoi urla. Asa ca o iau direc in brate.
Ooo, cat am scris, v-am plictisit teribil...
Mai voiam sa va spun ca ieri ne-am depus dosarul de alocatie. Nu vreti sa stiti ce femei ingretosate am intalnir la sectorul 2, nu? este inutil de povestit cum vorbeau cu mine in conditiile in care eram cu un copil de nici trei luni in brate si trebuia sa compltez nu stiu ce cerere pentru trecerea copilului in livret si porcarii de genul asta...
V-am pupacit si scuze daca v-am plictisit
Alina, mamica super fericita de Anais Maria.
"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"
Lorich spune:
Neata...wow ce zi kkcioasa!!!
ziki bine ai revenit, starile mai ..ca vremea de azi...nu se pun, nu motiveaza absente :)
roxx am mai salvat si eu linkuri cu auto-dive. Eu sunt incantata ca voi face asa, doar ca sigur nu-i voi da 2 alimente noi o data, ci unul cate unul, nu avem alergii in familie, dar paza buna...
Doloress super pozele, ma bucur ca lui Patrick i-a palcut jucaria asa mult; lumanarea e f frumoasa, dar nu am inteles cum e in partea de sus? Nu mai are nimic? O floricica, ceva?
Nici noi nu am fost fani tul si alte voaluri incarcate, dar i-am pus niste trandafiri sus, iar jos, satin, facut funda, mi-a placut la nebunie cum l-au prins cu niste ace de alea cu perle. Cred ca ai vazut poza.
Aseara am pus-o pe Ana in sac de dormit in ideea ca va dormi mai mult in patut, eu inclic s-o invat in patut pt ca e riscant tare cu ea in patul mare, risca sa-si ia picioare de la Robert sau sa cada din pat. Dar nu am avut succesuri, s-a trezit de 1000 de ori, de unde ziceam eu ca am pus-o in sac ca sa nu-i fie frig 9si s adorm linistita, ca nu-si trage patura peste nas)...cred ca i-a fost prea cald, nu stiu...mai vedem, testam.
Va pup, azi program de calcat rufe, ca papa am de ieri.
La multe lunite CARLA by SICUTA
(ai autonomie pe ziua de 3!)
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011
Lorich spune:
Bravo Anais pt "ma-ma"!!! si eu ii spun Anei cuvinte de astea bisilabice, poate poate m-o cadorisi si pe mine, ca am citit ca de acum ar putea sa repete cuv astea gen mama, papa, dada, tata...
Wudy spune:
si tati spera la ceva dar sa vedem cand. Sa-i sugerez sa repete si el mai des tata ca poate iese...:)
"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"
Irinukaaa spune:
Neata si de la mine.
Multumesc frumos Roxx si Doloress pentru explicztii si site-uri. Imi suna din ce in ce mai bine - studiez oricum. 
Habar n-am ce-are Patrick de 2 nopti ca adoarme bine, il pun la el in patut, doarme 10 minute si apoi incepe frichineala sau chiar o urma de plans. Nu se linisteste daca-l iau in brate, ci doar cand il pun la tzitzi. Repet operatiunea de vreo 4-5 ori si apoi ma las pagubasa ca e mult mai usor sa scot tzitzi la orice scrasnet de langa mine si sa bag somn de voie.
Ori incepe distractia cu vre-un dintisor ceva ori a inceput patutul lui sa aibe ace 
Si de vreo cateva saptamani mi se trezea in intervam de 10 ore o singura data... brrr... ce bene era! 
Noi (Patrick bineinteles) bagam gangureli continuu si pe strada. De-ale cu multe balute... e o vorba pe el, de intoarce lumea capul
si ii vezi cum afiseaza un zambet din inima pe toata fata.
Apoi mai avem vreo 5 cm si reusim sa ne bagam singurei piciorusele in gurita... ca daca mami nu ne lasa cu manutele - bune si piciorutele.
Si are si mancarici cand il tin in brate (in fundulet --- ca pe spate e deja de domeniul trecutului), ca a prins el ideea cum e sa te ridici singurel in picioare - doar sprijinit de ceva - si vrea continuu numai in picioare de zici ca maine va merge. Din cate stiu nu e prea indicat sa-i lasam sa se sprijine prea mult in picioare ca articulatiile sunt inca fragede si nu sunt pregatite sa sustina corpul. Si se enerveaza de nu se poate.... 
Si sa mai zic ca sta tare rau cu rabdarea - ii dai jucarie - se joaca 5 minute (cu indulgenta) cu ea si apoi se supara ca nu reuseste cred s-o bage el cum vrea in gurita sau mai stiu eu de ce - si nu-i mai trebuie nimic. Nu tu alta jucarie, nu tu stat in patut - poate doar tinut in brate si plimbat. Hufff - mai se recunoaste cineva in descrierea mea? ![]()
Ziki - bine ai revenit. Ne-ai lipsit!
Ai ramas datoare cu pozici! 
Wudi nu ne-ai plictisit - mai ales ca m-am regasit in parte cu nu tu suzeta, nu tu bibe, nu tu carut - tati cara bb, mami impinge carut gol pana adoarme bb si atunci cand ies singura sau stiu ca a dormit deja in casa il bag direct in marsupiu - nu ma complic aiurea cu carutul. (cacofonie?!?)
Simo - buna noapte avusesi si tu - suplimentez eu cu o cafea fierbinte!
Pupicuti la toata lumea! 
Irina ~ mamica norocoasa de
Patrick Cristian {07.12.2010}
www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul
Wudy spune:
da Irina si u ma regasesc de multe ori in povestirile voastre
Spre exemplu in ce spuneai tu mai devreme, fata mea ar sta numai in picioare si of, noi suntem mult mai mici decat voi
cand o tin brate se impinge in picioruse si vrea sa se sprijine ea de ceva, vrea sa ma escaladeze, zici ca acum vrea jos din brate sa o ia la fuga
daca o las cu fata in sus intr-un minut maxim este pe burta si imi zambeste fericita, ceva de genul "te-am fraierit"
Si noi avem balute la greu si ne plictisim de orice jucarie dupa cateva priviri
Shines spune:
Irina...l-ai descris perfect pe Eduard..vb f serios!!
exact la fel face.. cu somnul,cu ridicatul in picioare (deja cand vede ca intinzi mainile spre el,isi ia pozitia,se incordeaza..eu il ridic in fundulet asa de maini,dar el se ridica direct in picioare..si tare fericit mai e..tipa de bucurie).
cu jucariile la fel,tine in manuta ce poate duce la gura..le cauta pe langa el si le apuca daca le scapa..daca nu reuseste atunci sa te tii..![]()
se prinde de picioruse bine,numai cand se pune intr-o dunga,isi trage sosetele..se gadila,le da drumul,le apuca iar. daca sta pe spate nu le poate ridica atat de sus cum ar vrea el..oboseste si se intoarce intr-o parte pentru ca ii sunt mai accesibile.
nu se mai pune problema sa il pun mai ridicat pe o perna..se chinuie tot sa se ridice si se enerveaza si tipa. se ridica pana la jumate si se rostogoleste intr-o parte sau direct pe burta.
aici ma ajuta perna de gravide ,sta chiar in mijlocul ei sprijinit si o leg la capat.
nu mai sta in colacel la baie..urla de mama focului. ii fac baie cam cu cada jumatate de apa,il tin cu mainile pe sub burta si innoata singur..se stropeste cu apa,rade..se ridica in picioare..e tare hapilica.
o sa pun un filmulet pe fb cu noua metoda de innot.
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
Lorich spune:
Irinuka pe la 6-7 luni incepuse sa faca si Robert asa, sa vrea sa fie tinut in picioare; el atunci statea bine in fund si mergea de-a busilea cat de cat. Pediatra mi-a zis asa sa nu-l tin sprijinit de picioare pana cand nu se ridica el singur (o data) in picioare ; deci pana atunci nu e ok pt picioare, coloana, articulatii, chiar daca ei vor asta. Natura, stie ea ce stie.
zambicioasu'
Irinukaaa spune:
Partea cu plictisitul mi-era cam teama s-o zic - cu gandul ca daca are puiul meu ceva... desi recunosc ca habar n-am cum sunt alti bb sau cum e "normal". Dar tot auzeam fetele cum stau bb lor cu orele la centrul de activitate, cu cate-o jucarie...
Irina ~ mamica norocoasa de
Patrick Cristian {07.12.2010}
www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul