Mamici din Grecia (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Deci...Aveti pui superbi toti!!!! Sa va traiasca sa va bucurati de ei!!!
Si nepoteii Estherei sunt superbi!!
Si mamicile sunt frumoase foc! Sa se oftice grecoaicele!!!
Eu sunt nebuna dupa copii. Eram buna de educatoare
Va pup iar duuulce!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Buna fetelor n-am avut timp neam sa intru iar acum platesc na...mammaaa cat ati scris d-abia cum am terminat...si ia sa vedem ce-mi aduc aminte in ordine aleatoare
DEeeci super Anouk cu lebedele si ratele si puii...apropo pe ce lac le vei duce...ai vreun helesteu ceva?dc nu...sa faci:)))) cu atatea vietati ai nevoie!
Zilele astea am avut ba o zi de nastere ba sa dam cadourile finutei si d-asta n-am avut timp...plus am si eu sotul in concediu si profit...tot pe drumuri suntem...si eu-noi am fost azi la laiki am cumparat pt Paste....Theooo 120 de oua????ce le faceti mama?!
Noi pana la urma bagam iedu la cuptor...cum ziceam noi 2 oricum nu mancam...pt noi am luat ceafa/carnati/pui/carne tocata d-astea...si fac eu salatele...fac acolo vreo 4-5 diferite.Si eu fac pasca in fiecare an desi eu o fac eu o mananc da nu-i bai la cat de mult imi place:D...am o reteta de cativa ani din practic in bucatarie super buna branzica multa:D...eu iau anthotiro sau mizithra...e ok miemi place cum iese pasca cu branza asta.
Stiti ca v-am zis ca am tinut postu'...in sfarsit am sunat la consulat si-am intrebat de preoti romani...am gasit...cam departe de mine da am vbit cu el si ne-am dua azi...molifta/spovedanie...nu masi facusem din 2007 din Ro...pt ca mi se parea ciudat sa ma duc sa ma spovedesc in alta limba...si in afara de asta nu stiam care-i ritualul ce ma-ntreaba...si nu voiam sa par tuta...sa nu pricep...daaa si maine ma duc la mine la biserica la spovedit:D...si tare bine-mi pare ca am reusit anul asta.
Am trimis si alor mei/nasi/bunicu cate ceva simbolic...pana la urma am gasit eu ceva ceva...n-am trimis cozonaci ca dulce am trimis sitopiasta...
Esthera tare-mi place ceata lui pitigoi:))...si btw hai si pe la mine ca tare harnicutsa esti...eu n-am avut timp sa fac curat de Paste...si maine nu se face poimaine nu se face deci sambata dimi facem...
Maine am iar zi full oricum:) full dar frumoasa:) am zi cu bunicile(bunica sotului si sora ei...la fel sunt pt mine bunicile mele)...ne plimbam mai un lidl mai un hasapi:)...cu masina prin oras...aa...si dp le duc la o prajitura:))
puuuuup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Seara buna, dragelor!

Uf, sunt franta. Si nici nu mi-am facut toate treburile astazi.

Anouk, foarte tari lucrurile traznite spuse de copii. Ai PM.

Esthera, multumim de informatiile pretioase. Ce-am fi facut noi fara tine? Cantecele, poezii, informatii utile. Eu n-am mai pus mana pe o carte de f mult timp, ii mai citeam lui fi-miu povesti, dar acum imi smulge cartile din mana sa citeasca el, asa ca le-am lasat si pe alea. Inteles cu nepoteii, deci David e preferatul meu. Sa le dai multi pupici de la mine cand mergi acasa, dar mai multicele lui David. Stelios a fost bine la vaccin azi, ca de obicei, n-a plans deloc, tragea de stetoscopul pediatrei de zor. Eu n-am mai ajuns nici la stomatolog, nici sa ma vopsesc.

Andreea, bun asa cu branza. Nu poti sa iei mereu si feta si altele de acolo, ca ma gandesc ca e mai naturala decat asta de prin magazine. Ref la bazar, uite aici, citesti regulamentul si te prinzi. Undeva sus ai rubrica “ultimele produse campanii umanitare” si acolo gasesti produse la care licitezi (sau nu) pentru cativa copilasi speciali care au nevoie de ajutor. De asemenea tot acolo sus gasesti si rubrica “cazuri umanitare”, conturi si tot ce trebuie. La bazarul umanitar, produsele se platesc in contul al carui caz au fost vandute. Eu platesc prin Paypal si produsele mi le trimite la mama mea in Ro, ca n-ar trimite nimeni aici (cred), sau, oricum costa destul de mult. Hai ca la cat sunt de obosita, am explicat cam alambicat, nu stiu daca ai inteles ceva. Daca nu, incerc sa scriu mai explicit si sa-ti trimit un PM sa nu plictisim fetele pe aici, numai sa-mi zici.

Ioannoula, pupici Fanoulei cea cumintica.

Mamitza_alex, multumim frumos de urari, vi le intoarcem inzecit, drum bun spre Ro si drum bun la intoarcerea in Gr.

Moro_K, pana la urma am convins-o pe soacra-mea sa vopsim numai 90!!!!! Pai, sa vezi, vom fi anul asta mai putini la masa de Paste, adica vreo 13, ca in anii trecuti eram in jur de 17-20 si soacra-mea crede ca toti sunt fugiti d’acasa si n-au mai mancat cu zilele. Azi am luat de la piata 10 kile de rosii,5 kile de lamai, un sac de cartofi, 5 kile de ceapa, sa mai zic???? A, si i-a zis lui socru-meu sa ia un miel de vreo 13- 14 kile, pai cine Doamne iarta-ma mananca 1 kil de miel??????? Maine ma duc sa vopsesc oua, ca cica asa tre’ numai in Joia Mare, azi doar le-am fiert. Offf!!!

Asa, haideti sa va zic de Stelios. Azi am fost la pediatra la control si pentru prima oara am asteptat nitel si acolo mai astepta o fetita care avea un an si 2 luni. Si sa vedeti ce-si lipise ochii de Stelios, se uita asa, siderata, la el. Si asta nu-i dadea atentie, se juca cu niste jucarii si fetita cu ochii tot pe el si ii zic sotului sa-l duca mai aproape de fata sa vedem ce face. Si ce credeti c-a facut? A mangaiat-o, se dadea s-o pupe, se uita mama fetei siderata si aia. Eu m-am distrat pe cinste. Si inauntru la pediatra a tras de toate alea, de stetoscop, de metrul ala cu care ii masoara capul (p'asta la sfarsit si-l bagase in buzunar sa plece cu el acasa), si de ala cu care ii masoara inaltimea, a bagat mana intr-un bol cu bomboane si incepuse sa le desfaca sa le bage in gura, avea dr. pe birou o cutie cu niste fursecuri, a bagat mana si in alea si a mancat unul, nu ne mai intelegeam neam cu el. La vaccin n-a plans, ca de obicei, el radea, Anouk, noua in picior ni l-a facut. Ne-a dat verde de la 11 luni la peste. Avem 11 kg si 78 de cm, 7 dinti (4 sus si 3 jos)sanatos si voios. Anouk, vreau sa-ti zic ca am intrebat-o pe pediatra de ROR si, intr-adevar il vom face la 14 luni cu un rapel la 4 ani. Eu am intrebat ca ce rost sa-l mai fac daca nu are imunitate permanenta si daca face bolile astea ca adult e mai naspa, mai bine le face acum. Si mi-a zis ca acum vaccinul + rapelul ofera imunitate permanenta (cu un risc de 0,001% cum mi-a zis ea, ca e posbil la unele persoane – cazuri rare – unele dintre vaccinuri sa nu ofere imunitate), ca nu mai e ca inainte cand rapelul se facea in jurul varstei de 14 ani si si in jurul varstei de 9-10 ani erau adevarate epidemii de rujeola. Si am mai intrebat de faza cu autismul legat de ROR si mi-a zis ca e o tampenie, si ca, manifestari ale autismului incep sa apara cam in jurul varstei la care se facea acest vaccin, si de aici isteria cu treaba asta. Oricum, parea (cum pare de fiecare data) destul de mirata ca eu citesc si ma informez despre diverse, semn ca grecoaicele nu prea le au cu astea. Cand am ajuns intr-un sfarsit acasa, am gasit niste cadouri de Paste pentru Stelios, ca tot curg din toate partile, si printre cadouri in care Stelios a dat iama, era si un iepuras de cioco (cine s-o fi gandit sa-i ia cioco lui Stelios, am eu o banuiala ) si imediat si-a infipt dintii si in ala, nush ce-a avut azi, zici ca era drogat. Apoi l-am pus in tarc si tot se arunca pe acolo, facea tumbe, radea, a stat singur, nesustinut, in tarc o gramada, cred ca nu si-a dat seama ca nu se tine de nimic. Intr-un final, desi i se inchideau ochii de somn, m-a muscat asa de tare de nas (ca acum arat ca Iri, cand a facut filmuletele alea cu nasul spart ) si-apoi a cazut lat de somn. Maine avem iar o zi plina, dimineata il duce bunica-sa la impartasit, ca am reusit sa-l convingem pe tati sa ne lase. Hai ca ma-ntinsei cat o zi de post (da’ noroc ca mai sunt putine).

Va pup mamici, pitici si fetici, ne “reauzim” maine.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Buna ziua, fete dragi!
Eu, ca de obicei, cu ochii impaienjeniti dupa o noapte.. cum altfel?.. alba. Nu stiu ce a avut Nicolas ca d-astea chiar nu mi-a mai facut. Se tot trezea, dar nu adormea la loc la san, vroia in brate si plimbat, iar la un moment dat a dat-o in niste urlete de nu mai stiam nici eu, nici taica-su cum sa-l mai linistim. Pana la urma i-am dat niste Depon ca nu mai stiam ce sa-i mai fac. A adormit intr-un final la loc asa, cu suspine si gemete. Mi s-a rupt sufletul de el. Azi isi rontaie pumnii la greu, bale curg ca la robinet si i-a iesit primul coltisor de maseluta! Vai, pana ies toate 8 maselele plus 4 canini, albesc de tot, ca si-asa mi-s jumate alba.
Lebedele sunt bine, o sa pun pozici cand pot sa vedeti cat de frumoase sunt. Ne gandim sa le punem o piscinuta gonflabila si cand cresc destul de maricele le transplantam la rezervatia de unde le-am luat. Beleaua e ca stau sa iasa si puiutii de lebada alba hahahaha Om vedea, ca deocamdata avem ratele si lebedele in camera in care va sta sora mea, care sora este deja pe drum!!
Alex, inca o data drum bun si sa ne povestesti numai lucruri frumoasa! Pup si cretulinei!
Theo, multumim mult de tot Orajel!! Dupa cum vezi, avem maaaare nevoie de el. Stelios deja l-a depasit pe Nicolas, tin sa te anunt. Noi am ramas la 10,7 kg si 76 cm. ROR-ul nu ni l-a stabilit pentru o data fixa, dar mi-a zis dupa 20 mai sa i-l oricand. Peste si noi avem voie dupa 11 luni, chiar a papat saptamana trecuta, dar nu l-a dat pe spate. Mai incercam cand dam de peste bun.
Felicitari pentru statul singurel in picioare, manca-l-ar matusica pe el! Si am senzatia ca o sa fugareasca fetele de la o varsta fparte frageda..
Esthera, ma bucur ca esti intr-o dispozitie atat de molipsitor de buna. Acu' gata cu smotru.. time to enjoy! O sa vopsiti si ouale impreuna? Ca vad ca totul se desfasoara in tandem, ceea ce e super! Faci si tu 500 de oua ca Theo?
Oana, multumim de complimente! Pupam Fanoulitsa cea cuminte si dodoloata
Moro, asa-i ca-ti aduce liniste si impacare spovedania? Sa te distrezi zilele astea ca vad ca ai program de iesiri. Si bravo ca te gandesti sa petreci timp cu bunicii, sa trimiti cadouri.. Esti un sufletel tare frumos.
Nu stiu daca o sa mai intru zilele astea ca sunt deja depasita de ce am de facut si am niste cearcane de toata frumusetea. Am in plan sa fac macar drob si salata boef, sa vad. O sa-mi stea si barbatul acasa zilele astea, asa ca sper sa fac ce mi-am propus.
Va doresc la TOATE un Paste frumos, petrecut langa oameni dragi, sa va fie sufletul deschis, plin de ganduri bune si nu in ultimul rand vreau sa va spun ca-mi sunteti tare dragi si ma bucur enorm ca v-am intalnit!
Va pupam cu foc si eu si Nicolas (el s-ar putea sa va mai scoata si-un ochi, dar il iertati voi..)
Multi

Mamica lu' Nick cel (ato)mic(11.05.2010)
Nicolas the Great

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Salut voios pustoaicele...si puii lor

Gata curatenia!!!!...cel putin pana marti! Vorba lui Anouk...it's time for my self!!!...
Grecul a plecat sa aduca mielul acasa...eu astept organele, ca sa zic asa,...ca tare mi-e dor de drob! Grecul vopsit ouale (....nu pe ale lui )..si sunt 15 la numar!(mie mi se par enorm de multe pt 2 persoane....dar daca grecul a vrut...grecul vopseste!)
Citind ce spunea Theo...cu mese intine si perosne multe...mi-am adus aminte ca noi, familia din Romania, cand ne intalnim suntem 13 la masa!!!!...o nebunie!!!...unul manca, altul bea, atul face caca in pampersi, altul vrea lapte...si altul bere....wowww...suntem o familie numeroasa!

In fiecare an, de Sfintele Sarbatori Pascale, imi aduc aminte cu ani in urma, mama era internata in spital...cu o operatie grea!...Imi aduc aminte cum plangeam la poarta bisericii si cum ma rugam Bunului Dumnezeu...sa mi-o aduca pe mama sanatoasa acasa!!! Sincera sa fiu....acel an a fost singurul an in care am simtiti cu adevarat insemnatatea Sarbatorilor de Paste, singururl an in care nu am putut sa pregatesc nimic....iar fericirea ca mama e acasa, sanatoasa...a fost imensa!

Asa ca macar o data pe an mi-am propus sa fiu mai umila, mai buna,mai sincera...realizez in aceste momente cat este de importanta familia mea...faptul ca, multumesc Bunului Dumnezeu, sunt sanatosi...ca mi-am gasit linistea langa un om, e drept mult mai in varsta ca mine, dar un om cald, sensibil si cu un suflet enorm de mare!
Ii mai multumesc Bunului Dumnezeu ca sunt sanatoasa si eu (acum 6 ani m-am operat la san)...ca pot sa rad, sa plang.....sa meg!!!!...sa miros....ca pot sa ma bucur de tot ceea ce ne ofera...si mai multumesc si ca v-am intalnit pe voi!!!!!
Ii mai multumesc Sfintei Fecioare Maria...ca mi-a ascultat ruga...si nu m-a lasat singura (e groaznica singuratatea)...ca mi-a trimis si m-a trimis langa un om minunat!...si nu contenesc sa ma rog Sfintei Fecioare pentru un copil(si pentru tine ma rog Morok)!....si sa dea sanatate, sa aiba grija de toti copilasii!

Sa-i multumim in gand fiecare dintre noi Bunului Dumnezeu ca si-a jerfit Fiul...pentru noi!

N-am reusit din pacate sa ma spovedesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Am una bucata copil adormit in brate si scriu cu o mana. Esthera, foarte frumos ai spus despre familie si despre cum treuie sa ne bucuram de lucruri pe care, din pacate, nu le vedem ca binecuvantari sanatate, oameni in jur, un zambet de mama, o ghidusie de nepot..
Poti sa te spovedesti si dupa Pasti si cand simti tu nevoia.
As vrea numai sa mai dau un pupic Andreei si piticului ei ca v-am uitat in postul anterior.
O maaaare imbratisare sa ne cuprinda pe toate, cu bebei, cu nepoti, cu bunici, la gramada!

Mamica lu' Nick cel (ato)mic(11.05.2010)
Nicolas the Great

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Buna la fetele voiase si frumoase. Azi am fost si noi in curatenie. Mi-am lasat puiuta in carut cu jucariile, si eu mi-am vazut de treaba. Pana cand s-a plictisit si s-a pus pe plans.
Ne-a facut si noua vaccin ieri. Cand am ajuns acasa, s-a pus pe un plans, de nu stiam ce sa-i fac. I-am dat putin apotel si pe urma, joaca pe ea pana la 1 noaptea..
A mea vroia sa-i ia telefonul doctorei ieri. Doctora noastra e romanca, si se poarta altfel cu noi. Ne-a facut cadou un termos pentru pasti. A luat 700 de grame fata mea, si doar 1 cm in inaltime.
In seara asta vopsesc si eu oua. Dar doar 10. In rest, sambata o sa fac maghiritsa, drop, salata beuf...
Va pup duulce si va iubesc pe toate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Seara buna, dragelor!

Mai intai sa ma plang. Am facut zi peste 200 km cu masina, am vopsit 100 de oua, am fost la aerobic, la dentist, am spalat o masina de rufe (da, stiu, dar ce sa fac, erau hainele lui fi-miu ca mai nou e pe post de mop) si-acu' ma uit in jur si tot e toata casa vraiste, asa ca maine o iau de la cap cu altele.

Anouk, mi-a zis sotul sa-ti zic ca pana vine orajelul sa-i dai cu nitel ouzo pe gingii. Si chiar vorbeste serios. Io nu stiu ce sa-ti zic. Stelios iar creste intr-o veselie, zici ca-l ud la radacina, ii raman haine mici de pe o saptamana pe alta, sper sa se faca odata cald, ca nu prea mai am haine groase marimea lui, toti pantalonii ii sunt scurti, zici ca e de capatat, si nu mai vreau sa iau acum doar pentru 2-3 saptamani.

Esthera, eu plansei nitel la mesajul tau. Ce frumos scrii, esti chiar talentata si foarte sufletista. O fi grecul tau febletea mea(ha, cum suna!), insa a pus mana pe o rara avis.

Ioannoula, ma bucur sa te citesc mai vesela. Asa ma impresioneaza toate mesajele tale, transpare prin ele chiar si pana aici dragostea pentru copilul tau, mi te imaginez asa, ca te topesti de drag cand vorbesti despre Fanoula.

Azi n-am reusit sa-l impartasesc pe fi-miu, caci se pare ca si el se impotriveste, nu numai taica-su'. Daca de obicei se trezeste pe la 7.30-8.00 hai maxim 8.30, azi s-a trezit la 9.00 cand noi trebuia sa fim la biserica deja. Mai incercam sambata dimineata.

Va pup si ne "vedem" maine la cafea, daca nu sunteti acaparate cu totul de pregatiri.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

pupamm si noi fetele!

Theo eise thea...iti multumesc mult pt lamuriri despre bazar.Am citit regulamentul si am inteles numai ca mi se pare prea complicat si mai bine merg la banca si pun in cont suma de bani si gata...e mai usor.Stelios e genial cu fetita si Luka este le fel numai ca el nu asteapta invitatii se baga primul in seama si le pupa ,le iubeste,le face mai- mai.va pupam mult si inca odata multumesc
Anouksi noi te pupam mult si sa sti ca si eu acum scriu cu o mana ca s-a trezit Luka acum si nu mai adoarme fara mine dar trebuia sa tremin mesajulsa sti ca si eu am tras rau cu Luka cu maselele i-au iesit toate 4 in 2 sapt si a fost tare urat...febra, diaree..nopti albe..pup mult si pe tine si pe mogaldeata
Ioanula pup si pe tine si am inteles eu bine sau stai aproape de Larisa ca nici eu nu sunt foarte departe...si cine stie poate ne vedem
Esthera
si pe mine m-ai emotionat cu mesajul despre familie si eu gandesc a fel atata timp cat suntem sanatosi toate se rezolva
As mai fi vrut sa scriu dar am un itic marait in brate

Andreeade pui micLukas-Nikolas08 03 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Buna dimineata iubitele!

Poftiti la o ...cu aroma de alune!

In casa la noi este curat, liniste...si miroade deja a Sarbatoare Sfanta!
Grecul mai leneveste in pat....cu telecomanda in manana!
Astazi mergem la cimitir...sa aprinda o lumanare parintilor...si apoi ne apucam de pregateli!
Vad ca principa problema a copilasilor vostrii sunt dintisorii (mai putin Fanula) si mi-am adus aminte ce-mi spunea sora mea (doctora)!
Asta ca sa intelegi prin ce trec mititetii vostri si va dati seama cu cata migala, truda si inteligenta ne-a facut Bunul Dumnezeu!
Memoria omului incepand de la varsta de 2 ani!!!...si asta dupa ce termina de iesit dintii si maselele...deoarece durerea este imensa!!! Daca acum, adulti, am trece prin durerea provocata de masele si dinti (ipotetic...acum ne-ar iesi)...am innebuni de durere!!!
Asa ca.... matusica pe Nick care are dureri...cu speranta ca-i mai trec!
matusica si pe Stelios strengarul care o sa innebuneasca fete cu ochii lui albasti!
matusica si pe printesica noastra Fanulacare creste si care va fi protejata de cei 3 voinici de aici
matusica si pe Lukas...baietel rasfatel de..mamica lui!
matusica si pe Bianca....care deja e pe drum ...spre bunicii din romanica!

PS: Andreea...meriti sa ti se ridice o statuie! Noaptea lucrezi, ziua esti mama si gospodina...dar tot iti gasesti ragaz si pentru noi in miez de noapte!
Oana....esti o femeie mult mai puternica decat mine...si ai stiut sa "gestionezi" momentele tensionate din familie ca un adevarat kamikaze! Felicitari...si lupta in continuare pentru familia ta!
MoRoK...felicitari pentru dragostea si respectul pe care-l arati bunicilor...si promit ca daca ma scoti si pe mine la o prajitura...facem curat impreuna
Anouk...suflet nobil!!!..adica in afara faptului ca ai un strengar de baiat, sot....o adevarata gradina zoologica (eu astept poza cu lebada neagra), mai oferi cate o bucatica din sufletul tau...si noua!
Mamitza Alex...mamica super...cu experienta...care are in dotare o minune de domnisoara! Sensibila si sentimentala
Theodora...cea mai complexa (asa vad eu) femeie! Mama de exceptie, gospodina de nota 10,nora de nadejde (auzi la ea...cu burta la gura facea singura curatenie)..si prietena de nadejde(ca de altfel toate fetele). Am ales sa te las ultima deoarece...vreau sa-ti spun ca nu sunt chiar o "rara avis"...adica sunt o olteanca cu gura mare, tafnoasa...cateodata ai fac zile fripte grecului....Si-mi pare rau ca nu merita!!

Va pupic

Mergi la inceput