Licurici de ianuarie-februarie 2009 (142)
Raspunsuri - Pagina 13
flowerbee spune:
Naty, Alexia este exact invers! Este foarte blanda si calina si i se pare f ciudat cand copiii in parc sunt nitelus mai smucitit, fie ca alearga prea repede, fie ca tipa sau imbrancesc. Eu chiar as vrea sa o invat cu astfel de comportamente pentru ca sa se adapteze mai bine la gradi.
Cred ca fetitele noastre vor ajunge la o cale de mijloc, Nadia sa fie mai retinuta si Alexia mai infipta. Cred ca rolul nostru este primordial, dar pentru a le putea modela trebuie sa petrecem f mult timp cu ele, ceea ce este f greu cand noi plecam la 8 si venim la 6 sau 7.
Nadia are stofa de invingator daca deja spune ca vrea sa fie prima! O pupam!
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Naty spune:
bee 
Alexia ta e acelasi tipar cu Ioana mea. E
Sunt tare uimita de cat de diferite pot sa fie.
crisspy Nadia nu pot spune ca nu e sociabila. Ea cauta compania copiilor, vrea sa se joace cu ei si are cateva pritene in parc cu care se joaca frumos. Doar ca vrea sa conduca ea tot timpul, sa fie prima in toate si daca cineva ii sta in cale se apuca sa dea in persoana respectiva.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
CADIA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crisspy Deci clar al meu e codasul odiseei ![]() |
Doar sti ca ne luam de mana nu??

miereamara spune:
Crisspy da mananca juniorul binisor, pt mine cantitatile alea sunt SF
Daca esti ingrijorata din cauza greutatii incearca sa ii scoti mancarica aia pe care o mananca cand se scoala sau laptele de la 5 dimineata sau painea de la ciorba.
Aidan are vreo 15 kg. Dar el nu mananca mancare gatita, intotdeauana pranzul tb sa fie legume la abur (brocoli, conopida, morcovi), cu o carnita sau orez, sau cartofi la cuptor. Mananca oua fierte,paste, branza, unt cu paine, couscous, iaurt, pulpe de pui, friptura la gratar, smoothies cu diferite legume si fructe, fructe de toate felurile. Dar preferatele in top sunt legumele, Doamne ajuta
, mananca broccoli ca pe paine, am vrut sa ii dau inghetata o data si el mi-a cerut broccoli:)))))
Seara ii dau orez, couscous, ou fiert, legume, iaurt cu cereale, smoothie cu cereale, fructe, depinde cat timp avem la dispozitie sa gatim.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and
9+
CADIA spune:
Apropo de mancare noi avem urmat program:
-dimineata(8:30), dupa ce se scoala, spalat pe fata, dinti, pieptanat.Apoi in bucatarie la masa: 1 cana de lapte(musai)+ cereale/unt pe paine/o felie de cascaval/sunca/branzica/1lgt miere.
-10:30 (fructe: mar, banana, struguri, kiwi, para)
-13:30-14:00 supa/ciorbita/omletutza/sarmalute/macarica/chiftelute(cuptor sau fierte)/pilaf/.In general mergem pe supa sau ciorba.Apoi primeste desert (nu mereu) ceva facut in casa (chec, prajitura, placinta).
-14:30-17:00 (nani)
- 17:30-18:00 fructe
- 19:30-20:00 iaurt cu fructe si biscuiti/mamaliguta/o mancare usoara/ gratarel/ficatel/peste
- 22 laptic si nani
Ne mai abatem si noi de la program in anumite zile cand suntem plecati la cumparaturi sau ...alte cele.
Mai ii dam f.f.f rar si cate un cubulet de cioco sau o bombonica Kinder.Alteori cand suntem in deplasare mai apelam la cateva grisine/covriei/sticksuri.
Fiind foarte pofticioasa ii dam sa guste din aproape orice (exceptand cartofi prajiti,sosuri, maioneze, prajeli, carnati...)
Vreau sa va spun ca i-am dat si carnita de ied, ciorbita de miel de la bunici de la tara.Mie mi se pare o mancare sanatoasa.
Cred cu tarie ca este foarte important sa ia contact cu diferite gusturi, mirosuri (fara a-i da ceva care sa-i faca rau).
Naty spune:
miere ce bine ca mananca fructe si legume ...
Nadi e total anti. Fructe nu vrea nicicum, legume numai in ciorba. De fapt e mutl spus legume, nu accepta decat morcovi si cartofi.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
crisspy spune:
Miere noi tit incercam sa-l tinem departe de painica, dar cand o vede
. Oricum urmatoarea etapa e scosul laptelui de la 5.
Esti norocoasa cu legumele, la noi daca nu e carnitza nu e buna ![]()
Pe mine ma ingrijoreaza nu atat numarul kg, cat faptul ca din februarie si pana acum a luat aproape 1kg.
Vedem cum se mai prezinta in lunile urmatoare.
Crisspy,
fericita de
Razvi si
21 sapt 
CADIA spune:
| citat din mesajul lui miereamara Dar el nu mananca mancare gatita, intotdeauana pranzul tb sa fie legume la abur (brocoli, conopida, morcovi), cu o carnita sau orez, sau cartofi la cuptor. |
Am inceput sa-i fac si eu Clarei legume la aburi (cartofi si morcovi pana acum
CADIA spune:
| citat din mesajul lui crisspy Miere noi tit incercam sa-l tinem departe de painica, dar cand o vede . Crisspy, fericita de Razvi si 21 sapt ![]() |
Si Clara e innebunita dupa paine, daca o vede nu mai mananca altceva, asa ca ii dau paine la sfarsitul mesei. De ex azi i-am facut o omleta cu lapte, rosie, branzica si i-am dat juma de felie de toast, dupa ce a terminat ce-i pusesem in farfurie.
roxanaz spune:
hahaha, spinoasa problema a mancarii. pentru mine, bineinteles. mandra... e cum o stiti. adica mananca supa. ciorba nu, mai nou. cu taitei sau cu galuste (la noi supa e supa limpede, nu cu legumele si carnea inauntru). daca accepta felul 2 trebuie sa fie: orez, broccoli sau mazare. restul sunt cah. daca mananca carne odata pe saptamana suntem in extaz. fructe... foarte rar. banane daca are chef, mar tot asa, pe vremuri ii placea para, acum.. nu. paine nu prea. vrea cinni minnies de la frate-su sau cheerios. rontaie covrigei iar daca vede vreo magura.. e jale, din aia vrea musai. zice "veau magu'a, nu mananc multa, doa/ putina" 
in concluzie nu mai cumparam mai nimic ca e jale cu ea. cerealele parca nu i le-as interzice lui frate-su totusi... ca e tare spinoasa problema.
are totusi 13 kg sau putin sub..... lumea cand o vede cade in extaz ca ce bine mananca. da, sigur ![]()