Pufi de ian-feb 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu_bu spune:

imi pare rau ca alicredo s-a chinuit sa il termine...trebuia sa o lase mai lejer ca doar suntem oameni si intelegem......ca doar nu arde........ea nu doarme pentru colaj.....offf mai mai.....ce sa zic......pentru ea ca s-a ocupat dar imi pare rau ca a trebuit sa se sacrifice

sa va simtiti bine azi afara....nu vreau sa ploua.....ca tare-i bine cand e asa frumos.....nici cald....perfect

raulica face nani pui...mami e la manichiura...ha ha...la domiciliu....imi fac si parul.....nu stiu ce m-a apucat....dar de fapt stiu....azi-dimi m-am trezit cu parul ca un cocos infoiat.....brrrr....a trebuit sa ma spal sa il imblanzescasa ca....va las sa termin infrumusetarea

o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Salutare si de la noi!

Copilul meu vad ca a trecut la treziri matinale fata de ce a fost pana acum. Eu inca nu m-am obisnuit la programul lui. Sper sa apuc ceva somn, fie si 30 min, pe zi. Tot doarme el cu tzitzi a lui, in gura.

Am fost la o plimbarica de cu zori, voit/nevoit si acum vad ii pica ochii in gura.

Va si va dorim o zi frumoasa!

ps revin dupa trezirea mea, ca ... abia vad pe unde merg, de somn...

Mami a lui Cristi

www.lucrumanual.tk/cercei/54-cercei-picatura.html" target="_blank">Cercei "Picatura", mov cu perluta roz

www.lucrumanual.tk" target="_blank">Obiecte handmade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Neatza!

Noi trezirea in fiecare dimineata la 7.30 punct. Mai nou am transformat balconul in spatiu de joaca si adoarme cam pe la 11.30 - timp de 3 ore... deci pe la 2 trebuie sa fiu gata cu papica... dupa care mergem in parc sa mai exersam mersul biped.

Multa sanatate pufilor cu febra... dece, sa scapati repede de febra si mai ales sa aflati cauza! sorina, urmarit cu interes "cazul"... m-am cam ingrozit de ce ati povestit pe aici de hematoame care se sparg in somn ... noi avem doar 8 dinti - 4 sus si 4 jos si ne este bine asa! (pana la urma i-au iesit 2 dinti la ultima tura de febra, pe neobservate, se pare ca facea febra de la infectie urinara (e-coli), cand ii dadeau dintii (sistem imunitar mai slabit)... deci pana la urma exista o elgatura logica.

si apropo de stimulare... am impresia ca majoritatea aveti retineri de teama sa nu le rapiti copilaria? si eu meditez profund asupra problemei... si mai ales mi-e teama ca ar putea fi diferit... se va simti diferit si cumva neadecvat, usor excentric si marginalizat, tocmai pentru ca nu se incadreaza in tiparul general... nu stiu mai vedem... eu sunt hotarata sa-i dau o oarecare educatie gen "early learning" intr-o forma usoara si cu foarte multe jocuri... si nu va fi niciun dezastru daca la 5 ani va citi si scrie... taica-su de ex. (nestimulat intr-un mod deosebit) la 5 ani reconstituia pe harta calatoria in jurul lumii al lui Magelan (din corabioare), de ce n-ar reconstitui-o si fiul lui la varsta de 4 ani jumate? (ca se presupune ca generatiile care vin sunt mai destepte decat noi, nu?)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Buna fetelor,

N-am apucat sa mai scriu. Am citit asa pe fuga. Am multe pe cap.
Si acasa a fost mai agitatie, n-am avut cum sa ajungem la foto. Imi pare rau ca eu chiar voiam o poza profi pentru Tudor.

Gmilady - multumiri pentru efortul vostru.
N-am apucat sa vad nicio poza, dar sigur erau toti draguti.

Lali- si Tudor a avut perioade lungi cand nu mai voia lapte dimineata. Decat f putin. Mai ales cand cresteau dinti. Doar seara.
Acum e ok. Si-a revenit. Bine ca ramane singur in camera daca se trezeste. Nu este cazul la noi.

Dece - iar vaccin? Sanatate.

Alicredo - nu te omori ca nu dau turcii? Sa nu dormi noptile pentru colaj? Multe multumiri, dar ai grija de tine.

Ca vorbeati de activitati preferate. Dupa ce a inceput sa mearga, activitatea preferata este mersul. Inainte era "cititul" cartilor. Are o biblioteca pe care le tot rasfoia (doar cu mana stanga) si le studia pe toate partile si ne cerea sa i le povetim si daca ne opream, ne certa. Sunt niste serii cu animale, obiecte etc.
Se bucura cand vede gasca si puii, pisica, rosia, iaurtul. Cere mentiuni speciale acolo. Se duce alege o carte si da-i studiu.
Acum merge mult. Il fascineaza noua activitate, iar in parc e sub topogan cu fetele la gatit in nisip.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Povestea Trandafirasului Raisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

am prins si eu un moment de ragaz asa ca servesc o cafea

as mai fi scris aseara dar pe la 23:30 a inceput Dragos efectiv sa urle in somn, mi-a fost greu sa il trezesc, urla dar dormea..saracu..i-amd at un pic de panadol si apoi am incercat sa ma uit in gura lui, normal ca nu m-a lasat dar i-am dat cu gel pe gingii si din cate am simtit are toate maselele umflate, doamne nu am mai pomenit asa ceva..a mai plans apoi o juma de ora..il tineam in pat, statea in cur si ii pica capu pe mine adormid, apoi se trezea urland...of...am tinut-o o ora asa..asadar nu mi-a mai ars de comentat aseara desi am vazut ai eu pozele cu pufii..sunt extraordinare(tare mult mi-ar fi placut si mine)

apoi de azi de dimineata suntem pe drumuri, am ajung la 12 acasa, l-am pus in patut pe Dragos si in 5 minute dormea asa ca m-am apucat de mancare/curatenie/spalat...acum am terminat...asa m-as culca si eu dar am mancarea pe foc si nu cred ca mai apuc ca acum vad ca se scoala Dragos ca somnul lui e cam de 2 ore...

in fine...vedem diseara cum adormim mai repede

-----------------------------------------
Dragos-Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Salutare fetelor, nu am mai apucat sa intru pe forum din motive de servici.
Am citit asa, cam pe diagonala, capitolul asta, am vazut poze cu pufisori frumosi si eleganti, cu mamici superbe.

Eu l-am dus pe Dani la analize azi dimineata, am zis sa ii fac analize inainte de infanrixul de 1 an, l-au intepat in ambele maini, ca atat s-a zbatut si a tras de mana imobilizata, ca nu a mai avut ce sa curga in fiola aia....a urlat de l-a stiut toata clinica....cu sughituri si lacrimi de crocodil pana in barba....s-a potolit abia in masina cand i-am dat biberonul cu lapte.

Asteptam rezultatele, eu sper sa iasa bine toate. Nu stiu ce sa zic de reactiile la vaccin, pana la urma nu a avut nici o reactie la ROR....nu stiu daca e chiar bine asta.....voi intreba pediatra saptamana viitoare.

Parerea mea referitoare la stimularea intelectuala a copiilor: eu cred ca oamenii din ziua de azi, copiii mai ales, sunt f stimulati intelectual doar prin simpla lor prezenta la viata din jurul lor. Ganditi-va la un copil de acum 60-70 de ani, de la tara, cate jucarii vedea? cate calculatoare? cate televizoare? Si cati dintre ei au ajuns mari profesori, ingineri, inventatori de avioane si alte rachete? Destul de multi ca societatea noastra sa progreseze.
Eu nu sunt de parere sa supra stimulez un copil pt simplul motiv ca deja vede o gramada in jurul lui, jucarii, in parc, masini, vorbele noastre, aparatura din casa, totul pentru ei este nou si stimulant.
Sau altfel spus, eu nu cred ca daca un copil nu citeste si nu scrie la 5-6 ani, nu va avea note bune la scoala si nu va ajunge sa faca facultate si sa isi gaseasca un rost in viata. Simplul fapt ca au tone de jucarii de diverse forme si ca se intalnesc zilnic cu sute de obiecte si situatii...ii stimuleaza. :) Asta simt eu. Poate gresesc. Dar eu personal nu simt nevoia sa il invat pe Dani partile corpului si sa stie sa citeasca - cum am vazut intr-un film pe youtube al carui link a fost postat ieri aici pe forum - la o varsta atat de frageda....lasa ca are timp sa le invete pe toate. :)

Back to work.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

am prins si eu un moment de ragaz asa ca servesc o cafea

as mai fi scris aseara dar pe la 23:30 a inceput Dragos efectiv sa urle in somn, mi-a fost greu sa il trezesc, urla dar dormea..saracu..i-amd at un pic de panadol si apoi am incercat sa ma uit in gura lui, normal ca nu m-a lasat dar i-am dat cu gel pe gingii si din cate am simtit are toate maselele umflate, doamne nu am mai pomenit asa ceva..a mai plans apoi o juma de ora..il tineam in pat, statea in cur si ii pica capu pe mine adormid, apoi se trezea urland...of...am tinut-o o ora asa..asadar nu mi-a mai ars de comentat aseara desi am vazut ai eu pozele cu pufii..sunt extraordinare(tare mult mi-ar fi placut si mine)

apoi de azi de dimineata suntem pe drumuri, am ajung la 12 acasa, l-am pus in patut pe Dragos si in 5 minute dormea asa ca m-am apucat de mancare/curatenie/spalat...acum am terminat...asa m-as culca si eu dar am mancarea pe foc si nu cred ca mai apuc ca acum vad ca se scoala Dragos ca somnul lui e cam de 2 ore...

in fine...vedem diseara cum adormim mai repede

-----------------------------------------
Dragos-Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

eu chiar acum beau una.

Offf imi dau seama ce dureri or avea acum, ca degeaba nu plang ei

Si David al meu e schimbat complet de vreo 2 zile. Se vede clar ca sufera, nu se poate odihni, se trezeste tipand, e tot timpul nervos, agitat... Am reusit sa ma uit cu chiu cu vai in gura lui si intr-adevar parca ar iesi sus doi dinti. Mi-e si frica sa-i dau mereu nurofen sau panadol sa nu se obisnuiasca cu ele.

Mamica fericita de Mara si de David
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Ruxita..ce bine doarme Kay!
Tomaca...pupam Tudorelul studios!
BF...bafta, sa iasa bine toate analizele! Eu zic ca e super ca n-a facut reactie la ROR. Da doamne, si la noi la fel!
Ale1212xa...offf, mama lor de dinti..poate ies repede, sa nu se mai chinuie Dragoselul!
Nyny....aoleu, si voi?...e grele maica!..Eu nu i-am dat nurofen decat de vreo cateva ori, pe la 6 luni, ca s-au suprapus multe atunci..vaccin, o viroza mucioasa, care ne-a dus la o otita, plus dinti...nu mi-a placut cum s-a manifestat de la el, si nu i-am mai dat. Am supravietuit "indintzosharii" cu chamomilla, belladona, orajel si muuult rabdacol. frumuselul Dav, sa-i iasa repede dintzosii!

Merg sa culc princesita in somnul nr.2, si sa-mi mai fac si eu o cafea...poate ma energizez destul cat s-o scot o tura pe afara.

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubu_bu

gata schimbat spalat curutul.....e rosu....balute...mainile pana in gat.......cred ca ni se pregateste ceva

mi-am adus aminte ca vb de copii stimulati intelectual....cum a zis ayanna...noi nici nu ne dam seama cum ai stimulam......toate o facem......din instinct.....eu vreau si am sa incerc sa fac urmatoarele......sa-l invat bunul simt la maxim cat pot eu si cat incape in el.......il invat sa iubeasca cartile povestile....copilaria......joaca....sa se bucure de orice lucru cat de marunt....sa imparta.....sa ai placa curatenia din jurul lui si el sa fie curat...sa il iubeasca pe dumnezeu...si sa stie ca mama si tata sunt intotdeauna alaturi de el...si il iubesc chiar si atunci cand nu asculta sau face prostioare.....sa ne simta aproape oricand.restul vin de la sine...daca sunt astea in mintea lui si in sufletul lui....poate e putin...nu stiu...mie lucrurile astea imi par de maxima importanta in momentul asta

Raulica

farte frumos ai spus...

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

PENTRU MAMICI SI BEBICI...

JUCARII PENTRU PITICI...

HAINUTE BAIETEI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Bad news:
Tocmai ce am vb cu avocatul firmei, mi-a povestit de fata lui, de 7 ani, a facut diabet de tip 1, adica insulino dependent, descoperit deodata.
Eu nu am multe informatii despre diabet, dar tipul asta s-a tot informat de cand a descoperit diabetul fetei lui, se pare ca este o boala autoimuna, organismul blocheaza celulele care secreta insulina (sper ca nu zic vreo aberatie, dar cam asa mi-a explicat si el mie) si pancreasul nu mai produce insulina. Si, ca de asta m-am apucat sa va scriu:
Conform ultimelor studii publicate de nu stiu ce mare institut din SUA de studiere a diabetului, diabetul de tip 1 apare de la enterovirusi.
Adica, poti faci o banala enterocolita (ma rog, numai banale nu sunt astea), iar virusul respectiv iti provoaca o ditamai boala autoimuna. Si, inca: exista o stransa legatura in rapelul de la 7 ani al ROR si declansarea bolilor autoimune - gen diabet 1.
In cautarile lui pe net a aflat de acesta legatura, evident dupa ce fata lui a facut diabet.
Si da, de abia ii facuse rapelul de aprox 1 luna.
A descoperit de asemenea un vecin cu acelasi tip de diabet, facut la 18 ani in urma (chipurile) stresului de la BAC, cand si-au impartasit informatiile, prietenul i-a spus ca, inainte de a isi descoperi diabetul, a fost internat in spital cu enterocolita - mancase ceva stricat la un restaurant si a luat un enterovirus.

Concluzie: de cercetat si intrebat doctorii, daca ei stiu ceva despre rapelul la ROR si bolile autoimune. De ce se declanseaza asta doar la rapel? Se poate declansa si la vaccinul de la 1 an?

Bolile autoimune nu pot fi prevenite, nu se poate sti daca va fi sau nu, nu pot fi tratate - in sensul revenirii la normal - doar intretinute, ameliorate. - eu asta stiu, daca gresesc, corecta-ti-ma.

Mergi la inceput