Strumfi de iulie-august 2007 (212)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Carla, v-ati mutat la alta gradinita? Tot in zona voastra? La stat (s-a putut?) sau la particular? Bafta multa, sa fie intr-un ceas bun si sa va ocoleasca toate cele!

Karli, felicitari, mai aveti putin. Ma bucur ca Adeluta e bine. Intleg ca merge bine gradi, nu? Si la noi totul e ok, in toamna eram amandoua cam morcovite Eu iar voi trece prin focuri la toamna, caci ne pregatim si noi pt inscrierea Anei Maria, si deci in septembrie va incepe si ea... Asa vor fi la studii, la 1 an distanta... greu dar asta este...

Mychy, asa este timpul trecere repede, gata il inscrii si tu pe Andrei. Unde il dai pana la urma? Aproape de casa? Asa as incliina si eu, daca stii ca si aia de langa voi e ok. Conteaza mult dimineata, noi facem 5 minute pe jos, trebuie sa ajungem maxim la 8.15. Ne sculam la 7.30, bine ca nu trebuie sculata mai devreme, pe la 8-8.05 iesim din casa, si ajungem in 5 min (iau miocul dejun la gradi). Nici nu vreau sa stiu cum ar fi fost sa facem vreo 20-30 min pana acolo, sculam copilul pe la 6 juma'

Luna, Dana, si alte persoane care se muta: multa bafta, rabdare si nervi de otel Este grea perioada, dar si pe urma va bucurati de tot!

Vreau si eu sa va intreb ceva, fiind multe persoane, poate pica cuiva fisa:
Andreea face dansuri la gradinita, si danseaza pe diverse melodii, pe care le-am identificat in general si le-am, luat de pe net, dar mai este una pe care danseaza ei, eu am identificat despre ce ar fi vorba, dar nu stiu cum se numeste, ca sa o pot cauta. Este ceva in care zice "a limbo ye, a limbo ye, a limbo ye, a limbo ye", o melodie de prin anii 80-90 cred, eu o stiu de pe la posturile de radio, dar nu-i stiu numele, cantaretul etc. Mentionez ca nu este vorba de melodia "Limbo rock" a lui Harry Belafonte sau remixuri... Daca aveti idee, cele care erati mai pasionate intrecut si stiati melodii, cantareti, heeeeelp! Merci!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

multumesc fetelor de ganduri si urari si felicitari....

da, cea mai tare veste pe ziua de azi e ca s-a nascut nepotica mea si ca e totul bine; a nascut natural, dar a fost greu (din spusele surorii mele) si evident ca a fost greu! ufff... bine ca a scapat de durerile acelea si acum are minunea in brate si se poate bucura de cel mai frumos dar de la Dumnezeu.... sunt si eu asa de fericita pentru ea si imi dau lacrimile de fericire cand ma gandesc, si mi-au dat lacrimile de fericire mai ales cand mi-a spus ca o tinea pe piept ca o broscuta si ca dormea pe pielea ei, gaza mica fiind si ea in pielicica goala, doar cu un pamperutz!

asa ca, fetele, hai noroc si un paharel de sampanie!

va pupik... ma duc sa fac ceva de mancare (pulpe de pui cu sos de rosii si paste)

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Monica, pe moment ma gandesc doar la asta: http://www.youtube.com/watch?v=jSUkCCTCqF8 , desi sunt sanse 50% sa nu fie bine .

Mergi la inceput

Karli, felicitari, sa fie sanatoase, mereu am nostalgia primelor momente, sunt magice.

Monica, in varianta asta se intelege mai bine: http://www.youtube.com/watch?v=DPU-bdF5xvk&feature=fvwrel , cred ca e melodia din Lion King, The Lions Sleep Tonight.

Cu Sabina incercam la o gradinita particulara, fac 7-10 minute cu masina pana acolo, marele beneficiu fiind ca sunt maxim 12 in grupa si nu-i primeste raciti in asa hal ca la stat. Din vreo 30 copii era o singura fetita care tusea rar si sotul a zis ca el nu o mai lasa la stat. Sa vedem acum daca se imbolnaveste la fel de des sau de tare ca dincolo, ca atunci o sa revenim la stat. Nu aveam cum sa stim daca nu incercam.
Activitatile sunt super ok, se lucreaza individual cu fiecare copil, nu se poate plafona nimeni pentru ca imediat se trece la nivelul urmator, face dans cu sora lui Mihai Petre, engleza intensiv, mananca multe fructe si legume, dulciuri de 2 ori pe saptamana facute in casa (orez cu lapte, placinta etc), copiii de grupa mica facusera salata de cruditati si cei de la grupa mare facusera iaurt si aveau vasele pe calorifer, au facut puisori de Pasti, deseneaza, canta, au pian acolo... suna bine, pe moment. Este singura gradinita vizitata unde am vazut DEX-ul in clase, mi-a placut. Si marele avantaj este ca ne primesc la orice ora, nu trezesc copila, ca eu am suferit mult din cauza orelor mici de trezire.
Mi-a placut si ca a fost singura gradinita care avea la intrare un bol imens cu morcovi taiati fideluta, cu care serveau vizitatorii si mancau copiii pe saturate, la toate celelalte ne-au oferit bomboane.
Cam asta ar fi, m-am intins mai mult, mai povestesc de luni incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Neata,

Eu m-am saturat de 10 treziri pe noapte. Vreau o noapte cel putin cu o trezire

Viata in patru :)
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

neatza....
vivela, very nice site-ul cu pricina! chiar m-am distrat/informat in acelasi timp, cititndu-l!
karli, felicitari pt job si pt nepotica! bafta maxima in continuare!
violeta, esti .....deosebita!. deci si voi urmariti "romanii are talent". si ai grija cu cartofii aia prajiti si ouale alea ca "are" colesterol . prietenii "stie" de ce!
monica, habar n-am de ce muzzici vorbesti tu acolo . pt gradinita m-am hotarat pt cea care este aproape. 5 min de mers lejer. nu stiu cat este de buna, am doar referinte de la niste amici care au avut copilul acolo si acu vor sa-l dea si pe junior. e gradi de cartier, stil vechi, cu curte mare-asta imi place, nu e langa bulevard, departe de zgomot...in rest dzeu cu mila. pe mine ma incanta faptul ca e aproape de casa, si in drum spre tramvai, adica nu ma abat deloc.
stefania, stiu cum, e sa-ti fie dor de o noapte dormita cap-coada! drum lin incoace!
carla, bafta la noua gradi! btw, cat e pretul?

d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

stefania, inteleg ce zici . sfaturi...mai bine nu, ca nici eu nu gestionez situatia mai bine...

la ora 13 ma duc la doctor cu damian, ca i-a revenit febra , habar n-am ce naiba e. probabil o sa ma intorc cu o reteta de antibiotic .

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Mychy, dau 800 ron pe luna la program scurt cu masa de pranz, asta include toate activitatile, mic dejun, masa de fructe la 10:30 si masa de pranz. O duc cand se trezeste si o iau la 13:00-13:15.
Imi place ca sunt putini copii in grupa si pe ea au tratat-o foarte frumos pana acum, cu multa caldura si interes, plus ca sunt si foarte eficienti. Azi dimineata in 30 secunde era deja dezbracata si incaltata de interior, o educatoare ii scotea ghetutele, alta ii lua geaca si ghiozdanul si a 3-a a plecat cu ea la spalat pe maini si apoi la micul dejun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Carla, si asta e un lucru bun? eu pe cat posibil il las pe david sa faca operatiunea asta cu dezbracatul/imbracatul - bine, nu-ti imagina ca am suficienta rabdare mereu. dar cand pot, il pun pe el sa-si dea jos pantalonii, tenesii, etc. adica macar ce poate usor. evident, dureaza mai mult, dar trebuie sa-i ofer posibilitatea de a deveni autonom.

eu m-am impacat si la capitolul dulciuri (primesc destul de rar, adica nu in fiecare zi). adica as fi intr-un anume fel eu sa-i dau copilului acasa ciocolata si sa am pretentia ca la gradinita sa nu puna gura pe asa ceva. cand vad ca au in meniu dulciuri, mai reduc din cele de acasa. macar la nivel teoretic .

poate ca din cauza ca am intors problema "gradinita" pe toate partile am ajuns la concluzia ca mancarea e unul din aspectele absolut neesentiale. si acum tind sa cred chiar si ca nr redus de copii nu mai e un atu, ii da educatorului ocazia de a interveni prea mult in educatia copiilor. ceea ce - de cele mai multe ori - nu e ok.

(am citit prea mult montessori, nu? ).

departe de mine gandul de a zice ca nu e bine la gradinita voastra, poate e foarte bine (de fapt, chiar cred ca e bine!) numai ca eu, in locul tau, as cauta aspecte pozitive in alte directii.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Vivela, eu zic ca sunt eficienti. La cat de contemplativa este Saby, ar fi pierdut masa de dimineata pana se pregatea. Acasa se imbraca si dezbraca singura, se spala singura pe maini si pe dinti, ba chiar o ajuta si pe sora-sa la toate astea.

Numarul redus de copii mi se pare un atu in primul rand in privinta imbolnavirilor, de fapt, a fost factorul decisiv pentru noi.
Apoi, la stat, din cei 43 copii inscrisi erau prezenti 28-30 si cu o singura educatoare. Am vazut sambata mapele cu activitatile realizate de ei. Ca exemplu, la marea majoritate nu s-a vazut niciun progres din septembrie si pana in martie in privinta coloratului. Pana si Larisa coloreaza mai bine decat foarte multi din cei de acolo. Nu spun ca partea cu coloratul este definitorie in evolutia unui copil la varsta asta, insa, daca zilnic se fac activitati de acest gen, urmarea destul de fireasca ar fi fost ca orice copil sa evolueze, sa coloreze mai frumos, mai uniform, sa iasa mai putin din contur dupa 5 luni de gradinita. Asta numai daca ar fi fost indrumat. Ori, o singura persoana care sa indrume 30 copii, mi se pare imposibil. Nu vreau sa se intervina foarte mult in educatia copilului, dar nici sa fie lasat sa se adapteze complet singur sau sa mearga cu turma. Se vede bine diferenta intre un copil cu care s-a lucrat, cu care s-au facut activitati (inclusiv fizice), si unul lasat in fata televizorului.

Mergi la inceput