Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (184)
Raspunsuri - Pagina 6
fecian spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Simonix Felicia - uf ce mai trageti si voi... Si e deja un cerc vivios, cam asa il simt, voi sunteti terminati, obositi, asta inrautatzeste lucrurile, si uite-asa dati dintr-una intr-alta. Ce sa iti spun, cu noptile - ai incercat sa dormi cu el o perioada? La noi asta a functionat - cateva nopti, pana i-au trecut bazdacii iar eu m-am incarcat nitel. Mi-a fost teama ca se obisnuieste dar uite ca nu e asa, insa l-am pregatit mereu din timp pentru revenitul in patul lui: de dimineata ii ziceam cum o sa doarma el baiat mare in patutzul lui, i-am luat lenjerie de pat cu masini dornice sa aiba grija de el noaptea, i-am atarnat planete fosforescente pe perete, mai nou avem si o lampitza de veghe. Si doarme singurel fara mari probleme - ma mai trezeste noaptea, fuge prin casa, uneori cere desene si il las putin, cat sa evit criza si sa ii dau impresia ca face cum doreste, dar in genere e ok. Asta la noi a mers pentru refacerea bateriilor tuturor: si eu si el am dormit bine in pat amandoi, Bogdan s-a odihnit singur. Mereu fac asa daca vad ca noptile devin grele. Apoi, al meu mai face ciudat daca se imbolnaveste, inainte de daclansarea simptomelor. Dar nu zile intregi, ci cu o seara inainte. Analize, nu stiu ce sa zic, ce vei afla din ele. Cu activitatile, da, evident ca fara TV cu desene ciudate, mai ales inainte de somn, dar eu una nu il evit expres, din contra, ii mai dau uneori drumul fix inainte de culcare pe programele cu desene pt aia mai mici, desene care la ora 8 se termina - e semn ca ele se duc "la incarcat" si ca e timpul sa "ne incarcam" si noi. Si asa se evita scandal gen "nu vreau la naniiii". Din ce am constata eu sunt perioade si perioade - si noi am avut in toamna o perioada de ziceam ca mor Insa la noi singurul lucru pentru care este pedepsit este agresivitatea. Nu are voie sa dea in noi - sub nici o forma. Evident ca i-am zis ca ne doare, ca nu e bine sa ne faca sa plangem etc - dar uneori isi dorea sa ne faca sa "plangem" deci am inceput sa renunt la explicatii si efectiv ii spun ca NU E VOIE, asta e regula. Si merge mai bine asa. In rest are voie sa faca ORICE nu este periculos. Stie ce este periculos, asta i-am spus - am luat o carte despre pericole si i-am citit-o si intelege ideea de consecinta. Ma rog, pentru el este un joc, dar vad ca se tine de reguli, nu numai acasa, ci si pe strada. Ba chiar uneori se duce si cearta copiii care fac diverse chestii ce lui ii sunt interzise pe motiv de pericol. Deci copii asa caposi ca ai nostri trebuie lasati sa se desfasoare dar totodata au nevoie de limte clare - putine dar fff clare. Pentru noi asta e secretul. Tie acum ti-e si mai greu din cauza sarcinii, cred - nu stiu cum as face fatza la ce spui tu, nedormita noaptea si cu bebe mic in burta brrr... Asa ca nu stiu, iti urez multa putere, sa treaca perioada asta ciudata mai repede. O sa vezi ca se mai maresc si ei si inteleg din ce in ce mai multe si devin ok. Revolutia o sa treaca pana vine bb2 ![]() Simona cu Robert Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti |
Dorm cu el deja de mai bine de 2 saptamani. Clar ii place la el in camera, ii place patul lui cel nou ca are unde sa tzopaie, dar vrea sa dorm cu el. Ok, nici o problema.
Desene ii dau jumate de ora seara inainte de culcare...si el alege (noi nu ne uitam la tv din cauza de programe ciudate) asa ca ii tragem noi dora, chip si dale,winnie de pooh, mikey mouse clubhouse, strumfii si alte desene bune pentru el. Ii mai plac enorm documentarele cu animale de pe BBc (pe care le-am tras de asemenea) si uneori se uita la lumea subacvatica sau la lolifanten (elefanti).
DEci are ce alege..Uneori mai trage de timp, cand e timp suficient ii acordam placerea.
Inainte de culcare se mai chitzaie cu mine si cu taica-su, nu pot zice ca n-are parte de atentie.
Apoi incepe negocierea: vrea lapte, vrea apa , vrea poveste...dupa 10 minute pana la urma se baga in pat si doarme cu mine in brate.
La un moment dat se trezeste urland dand din maini si din picioare, nu stiu ce are, urla dupa tac-su dupa aia dupa mine, umblam ca bezmeticii prin casa vreo 10-15 minute cu el in brate, aprindem toate luminile sa vada ca nu are de ce sa ii fie frica.
Se linisteste, uneori pentru toata noaptea alteori pentru o ora ca apoi sa o ia de la capat.
Toti suntem terminati, si el si noi.
La agresivitate...pot sa zic ca de cele mai multe ori cand loveste pe cineva (la copii mai mari de obicei) o face de frica, se vede groaza in ochii lui si da sa scape...nu stiu de ce. In fine, i-am explicat ca nu are voie sa dea ci daca ii e frica sa vina la noi si totul e ok. Uneori mai are scapari dar in general e ok la capitolul asta. tot noaptea sunt probleme cand da....dar presupun ca nu stie ce face.
credeti-ma cand spun ca pe bebele din burtica nu am timp sa il alint, efectiv nu am timp de sarcina, nu am timp de nimic. Seara cand vin acasa ne ocupam de el si numai de el. Il implicam la facut de mancare, la carat mancarea pe masa...
Cred ca de 2 sau 3 ori am tipat rau la el si atunci efectiv dupa zile intregi de tortura. Cu el nu imi pierd des calmul insa pic uneori intr-o depresie de nu mai stiu pe unde sa scot camasa.
tot ce vreau e copilul meu cuminte inapoi. Ziua pot sa ii fac fatza, noaptea insa nu..pentru ca nu stiu ce trebuie sa fac.
Felicia,
mami de scufundac atomic, Gabriel
(23 Mai 2008) si
12+ cu
Nasterea lui
Gabriel 
_
Simply happy!
fecian spune:
| citat din mesajul lui Simonix Ah, inca o chestie - eu deja nu mai fac "activitati" cu el, ci il implic in tot ce fac eu. de exemplu mancare - ieri aveam de fiert oleaca de cartofi - apoi baietelul meu are scaunelul lui special pe care se urca si ma asista acolo, ii dau oalele lui si lingurile si el face "ceai de cartofi" din coji, spala cartofii de zor (adica ii muta dintr-o oala intr-alta cu apa cu tot) iar eu imi vad de ale mele linistita. Daca am de facut ordine in haine, este la datorie langa mine, ma ajuta (sau face dezordine Simona cu Robert Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti |
E nelipsit la treaba din casa. Face alaturi de noi...duce rufele curate la sortat, sau da drumul la masina de spalat, sau da de mancare la peste..
Masa o punem impreuna, la mancare se uita ce face taica-su.
In dulapul de haine e nelipsit, are tot timpul ceva de facut acolo.
Il implic in alegeri, ii place mult. Chiar si cand il imbrac il intreb ce vrea sa imbrace azi, ce cizme sa isi ia.
Ii aratam ca il respectam pe el ca persoana si individualitate, ii validam alegerile (chiar daca uneori iti vine sa razi cu ce se imbraca...dar astea sunt alegerile lui). Uneori il las sa isi ia si ciorapi diferiti , daca chiar asta vrea.
Nu cred ca aici e problema.
Felicia,
(23 Mai 2008) si
12+ cu
Nasterea lui
Gabriel 
_
Simply happy!
fecian spune:
Poate nu m-am facut clar inteleasa...cu el zilele nu sunt rele, uneori e chiar foarte fun si ne distram de minune (a fost acum o luna o perioada de crize de isterie zilnice si de 3 ori pe zi...acum vad ca s-au dus).
Noptile insa ...sunt un cosmar. O noapte buna, 3 pline de teroare. Si daca as face ceva diferit in ziua in care noaptea e ok...nu pot sa corelez activitatile de peste zi cu comportamentul de peste noapte.
Pur si simplu are night terrors. Simple as that. Cred...altfel nu stiu ce e ![]()
Acum trece si printr-o perioada de imbogatire a vocabularului, vad zilnic imbunatatiri, vorbeste in propozitii scurte insa mai inteligibile decat pana acum.
Oricum maine sun la pediatru si la medicul de familie sa avem o intalnire. De acolo vom vedea ce facem mai incolo
Felicia,
(23 Mai 2008) si
12+ cu
Nasterea lui
Gabriel 
_
Simply happy!
Simonix spune:
Uf, Felicia - inteleg, e bine ca ii spui pediatrului. Noi faza cu urlete fara explicatie si sperieturi nocturne am avut-o pe la un an. Si da, nu am avut ce face, tot asa, plimbat la greu cu el noaptea prin casa, stat in brate etc Pana i-a trecut de la sine, sa zic asa. Nu mai stiu cat a durat... Sunt curioasa ce o sa iti spuna medicul...
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Adriana_78 spune:
Fecian, poate ar trebui sa renuntati la desenele de dinainte de somn (sa nu ii umble mii de imagini prin cap); se poate uita mai devreme si inainte de somn, va jucati un joculet sau va uitati pe carti.
Victoria_mami spune:
A primit sora-mea viza!
![]()
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
fecian spune:
| citat din mesajul lui Adriana_78 Fecian, poate ar trebui sa renuntati la desenele de dinainte de somn (sa nu ii umble mii de imagini prin cap); se poate uita mai devreme si inainte de somn, va jucati un joculet sau va uitati pe carti. |
Mai oricum el nu adoarme imediat. De obicei ii mai ia minim juma de ora de chitzait, papat lapticul, cerut gradina zoologica, mami-tati, povesti, cantecele.
E deja rutina, incercam sa il bagam mai devreme la somn (8,30 cel tarziu), acum doarme intre 9 si 9,30.
Felicia,
(23 Mai 2008) si
12+ cu
Nasterea lui
Gabriel 
_
Simply happy!
Victoria_mami spune:
Belleanne, tre sa ii luam bilet. A primit viza pe 6 luni, are pana in 24 iulie!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
fecian spune:
| citat din mesajul lui Desiree2002 Belleanne, tre sa ii luam bilet. A primit viza pe 6 luni, are pana in 24 iulie! ![]() _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
Fericitilor
. Ma bucur pentru tine. 
Felicia,
(23 Mai 2008) si
12+ cu
Nasterea lui
Gabriel 
_
Simply happy!