Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (184)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Lori,ma bucur ca e totul bine cu Ana? Cum o strigati? Ana? Isabela?

ref la Bronxo "X" -n-am idee,nu mi s-a recomandat, nu am auzit, nu m-a interesat

Mi-a placut mesajul lui Prag - si eu ma gandesc la Fecian -- eu cred ca daca copilul m-ar solicita la maxim si mi-ar face nervii prastie, as incerca sa aduc un ajutor, pe cineva care sa se ocupe de el si eu sa fac ceva pt mine/casa/fam. Chiar daca e un efort financiar, uneori pt. linistea tuturor, merita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

FECIAN - pai la centru de joaca vreau eu sa-l duca insa nu vrea al meu sot. Inainte il duceam eu, ca asa mi s-a deschis colul. Ma chinuiam prin autobuze (eu n-am permis de conducere) cu carutul , ridica si coboara - carut cu copil de 13 kg in el, ma bagam la centrul de joaca prin toate labirintele si toate toboganele. Si asa m-au apucat contractiile la 15 saptamani.
Al meu sot are OCD (obsesive compulsive disorder), spatiile astea il omoara. Nu poate intra acolo si pace, il apuca panica. La noi sunt tare murdare si vechi, lipicioase, miros a pipi, cel putin cel de langa noi. Ti-e si greata sa intri, eu fac abstractie si gata. Dar al meu sot - e peste puterile lui. Il apuca atacul de panica si se blocheaza efectiv.
Afara e OK, toata vara a iesit cu el, se tavaleste cu Patrick prin iarba, mananca de pe jos, etc. In spatii inchise si murdare, tot ce are legatura cu mizeria facuta de oameni - blocaj total.
Am incercat sa-l conving sa mearga la psiholog, nu vrea. Am stiut ce implica sa raman alaturi de el si sa fac copii cu el, ma chinui cat pot, sa nu ii afecteze si pe ei problema lor, desi Patrick deja are fobie de orice mizerie si orice pata. Insist mereu ca e OK sa murdarim lucruri, cred ca cine ma vede si nu ne stie povestea isi face cruce, eu insist sa faca dezordine si sa stea murdar. Nu se poate sa se pateze pe o haina, vrea schimbat imediat. Imi face observatie cand vede apa pe jos si tot asa. Inca nu stiu daca asa e personalitatea lui sau pur si simplu a preluat din apucaturile lui taica-su. Asta este... nu le poti avea pe toate in viata, e un om extraordinar, lasand chestia asta la o parte. Si are si parti bune boala asta, ca am scapat de cand il cunosc de facut curatenie in casa.

Deci locul de joaca e exclus, fara mine. Daca ne-au invitat si prietenii la ziua unui copil si a trebuit sa refuzam pe motivul asta, ca era la o sala de bowling si acolo trebuie sa te schimbi cu papuci dati de ei, speciali, al meu sot numai la gandul ca isi baga piciorul unde l-au bagat altii i se zbarleste parul. La incercat pantofi in magazin merge cu vreo 2 soseste de schimb pe care mai apoi le arunca direct la gunoi. De aceea prefera sa-si ia de pe net, neincercate de nimeni (probabil...) In fine, are multe cucuri, situatia insa se imbunatateste vad din an in an, copilul l-a ajutat mult in sensul asta.

Iaca, uite asa am "dat si din casa" De multe ori am vrut sa ma confesez voua, dar mereu m-am abtinut... Cu familia nu prea pot vorbi, ma cam descurajeaza ca daca spun ceva imi zic ca e vina mea, eu l-am ales, n-am dreptul sa ma plang... A mai intrat si in centre de joaca, mai curatele (dar tare sunt departe de noi) desi a stat mereu deoparte, eu ma jucam pe-acolo cu Patrick mai mult. Acum mereu imi pune placa - e epidemie de gripa si de gastro- daca cumva imi aduce si mie virus si patesc si eu ceva sau Kevin, am sa mi-o iert vreodata?
De discutat rezonabil cu el nu se poate, stie si el, a citit, nu e un ignorant, depsre cum functioneaza imunitatea, bolile, virusii, etc. Nu se poate rezona, e ceva psihologic si numai un terapeut cred eu poate sa-l elibereze de blocaje.

PRAG - asa e si la noi rabdare cat cuprinde si imaginatie. Numai asa merge. Cum ne simte pe noi tracasati si nervosi, chiar fara sa aratam, preia imediat din starea noastra, asa a fost de la 1 luna!
Am avut o saptamana grea, Patrick si sora-mea impreuna...Cred ca simte ce mult tin la ea si e gelos. A alungat-o, a trimis-o in America ei, sau in lumea ei ("Du-te-n lumea ta!) Trantea jucarii, arunca cu mancare, chestii pe care el nu le-a facut nici cand era mic. Fara ca ea sa-i faca ceva. N-o suporta si gata. Acum spre sfarsit se mai acomodase, tocmai cand sa plece si ea.
Ieri dupa ce a plecat, a redevenit copilul linistit si cuminte, o placere sa stai cu el.
Adevarul e ca a fost si prima data cand ii invalidam sentimentele. De obicei cand nu-i mai place de unul sau altul, nu incerc niciodata sa-l "fortez" sa placa persoana respectiva. II explic numai ca trebuie sa ne comportam civilizat cu toata lumea, fie ca ne place , fie ca nu, insa e normal ca unii oameni sa nu ne placa. Dar cu sora-mea ma scotea din sarite, si mai ridicam vocea la el. Ca nu puteam vorbi deloc una cu alta, ne acoperea pe amandoua. Si ei ii zicea sa taca si sa iasa din camera. Si nu prea suportam. Deci am verificat inca o data teoria ca invalidarea sentimentelor pe care le are inrautateste lucrurile. Asa simtea el si nu are cum sa se opuna. Si nici nu stie cum sa gestioneze sentimentele astea ca nu are inca experienta necesara. Oh well, crestem noi acusi si ne facem baieti mari si politicosi.

Mami de Patrick(29.04.2008) si 37+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Doloress, ca de obicei mesajul tau mi-a adus zambete pe buze ", al meu sot numai la gandul ca isi baga piciorul unde l-au bagat altii i se zbarleste parul" -- asa imi place cum povestesti
E bine sa vezi si partea buna a lucurilor.
Nu cred ca exista relatie/cuplu perfecta/perfect. Imp. e sa acceptam si sa ne completam acolo unde putem.

Si la noi a fost o situatie asemanatoare cand a venit soacra in vizita, Lara avea vreo 2 ani -- se purta ingrozitor cu ea (Lara cu bunica adica), ii spunea sa plece, era de necontrolat si in semn de protest, incepuse sa faca pipi peste tot prin casa

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

dada, este ziua Aelitei , bagam urari sa ai parte de bucurii, de copii cuminti si sanatosi si numai impliniri

Pupaturi.

Adriana, gata, Annika-pitica e la gradi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Doloress, e ok ca 'dai din casa' aici, toate avem nevoie sa ne descarcam uneori, nu inseamna nimic, nici ca nu ne iubim sotii, nici ca ei sunt 'rai', ci doar ca, asa cum spunea Adriana, nimeni nu e perfect si important e ca, desi le cunoastem defectele, ii acceptam si ii iubim, asa cum si ei ne accepta si ne iubesc cu dfectele noastre, ca nici noi nu suntem chiar perfecte, desi suntem fff aproape de perfectiune
Cat despre Patrick, asa o fi el, nu neaparat e molipsit de la taica-su, ca si Victoria tot asa e, ca si Patrick. Si eu am fost OCD pana a inceput Victoria sa se joace si acum dezordinea din jucarii o deranjeaza pe ea mai mult decat pe mine :) Si la fel si ea imi atrage atentia de picaturi de apa pe jos, si alte cele ce mie imi mai scapa. Mai vroiam sa zic ceva, dar nu-mi amintesc... revin, daca mai pot, ca am inceput steroizii joi si nu e usor sa stau pe forum. Azi inca e ok, dar de vineri incoace ne-a innebunit pe amandoi; la 30 de secunde dupa ce termina de mancat, cere altceva, ia 2 guri, apoi altceva, am numai farfurioare cu mancare in frigider. Gata, tre sa fug, va pup.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Aelita sa fii fericita si sa ramai senina si calma cum esti acum alaturi de cei 3 puisori!

Fetelor, v-am frunzarit in mare fuga, Ilinca e cu febra de ieri, acum facuse 30, i-am pus supo, a facut diaree, i-am dat nurofen, l-a varsat, am mai pus un supo. acum a mai scazut parca

Doloress ce simpatica esti! Mereu imiplac mesajele tale!
SI Kohn il citeaza des pe Gordon, ar tb sa comandam si PET de care spui tu.
Prag, Ylari, Simonix, Ali pe toate. Maine il duc la gradi. sa vedem ce o fi.
Lori felicitari pt primul control! Cu bronhovaxonul, am intrebat si eu de el. pediatra de la Medicover zicea ca e f bine sa-l facem, prof Plesca ne-a spus ca a auzit o gramada de nemultumiti pe care dupa ce dadeau bronhovaxonul copiilor o pateau mai rauSis a incercat sa-i dea lui David si dupa 2 ture - se da in 3 ture de cate 10 zile in lunile de toamna/primacara. De fiecare daca se imbolnavea rau asa ca a renuntat si a donat ultima tura. Eu nu i-am mai dat lui Mirci
Ma duc sa calc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Va multumesc fetelor de raspunsuri.

Prag vreau sa iti dau un reply la cele zise.

Sincer am stat, ne-am gandit, ne-am rasucit si pe toate fetele problema. M-am gandit ca o fi problema de la gradinitza.
Am intrebat acolo cum se comporta. In general e foarte bine, n-are treaba, se joaca cum pofteste el, n-are restrictii la comportament (am vazut ca ii lasa ca niste bezmetici sa se manifeste).Vad ca ii place sa se joace acolo, vine frant de oboseala. Uneori mananca foarte bine acolo si pot zice si acasa...dar sunt perioade cand efectiv nu vrea nimic decat lapte... Ce sa inteleg eu de aici?

M-am gandit ca poate schimbarile prea multe l-au afectat..stam serile, ne jucam impreuna, insa uneori ne da total la o parte, deci poate sa se joace si singurel. Iarasi sunt perioade cand efectiv doar urla, habar n-are ce vrea, doar urla.
Dar zilele...mai ne descurcam noi cum putem...sunt zile cand e un ingeras chiar ma pot intelege perfect cu el, dar si zile cand imi vine sa imi iau lumea in cap.

El e o personalitate foarte puternica si vedem ca are momente cand incearca sa ne domine...mai lasam pe ici pe colo, ca nah sa se manifeste insa nu ii pot permite sa dea in noi sau sa arunce cu mancare sau sa se tranteasca pe jos ca nu a primit stiu eu ce porcarie.

Pe noi cel mai rau ne termina noptile care foarte des in ultimul timp sunt un calvar. Azi noapte s-a trezit de n ori urland fara nici un motiv. Probabil sufera de night terror ca sincer altceva nu stiu ce ar fi.
Si chiar asa ce pot face eu sa nu mai aiba? Nu stiu sincer cat mai putem noi sa o ducem asa... Ziua la munca noaptea nedormiti...chiar suntem distrusi.

Ma gandesc sa facem 2 chestii:
1. Ii facem toate analizele posibile si daca nu-i ies ok atunci probabil acela ar fi motivul.
2. Daca totul e ok atunci probabil sufera de pavor nocturn si am dat de dracu. O sa incerc atunci sa impun un program strict, plin numai de activitati usoare si cu rol de a-l calma. Astfel incat la culcare sa mearga cat mai relaxat si cat mai calm posibil. Sa vedem ce va iesi din asta.

Legat de ajutor...nu stiu ce ajutor as putea sa imi iau daca parintii sunt in romania si nu pot veni...Asta e, noi am vrut copii noi sa ii crestem.

Ma iertati de tonul meu, insa credeti-ma ca sunt incredibil de obosita si chiar nu am chef de absolut nimic decat sa dorm. As bea o cafea sau ceva sa ma trezeasca dar cu problemele mele cu tensiunea ma las pagubasa...

ce pot sa sper este ca daca ii voi impune un program mai strict, fara desene, fara televizor deloc, doar activitati cu noi , sa se reduca toate astea.

Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008) si 12+ cu
Nasterea lui Gabriel
_

Simply happy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Am prins curaj si l-am tinut pe Vlady acasa azi, asa frumos m-a implorat dimineata sa stea cu mine acasa incat n-am rezistat tentatiei si l-am tinut. E super, complet diferit fatza de acum cateva luni cand eram groaznic de stresata sa raman cu amandoi. Vlad a inteles cam care e treaba cu Luca , stie ca nu e o papusa careia sa-i bage mainile in ochi, sa-i dea palme in cap sau s-o traga de par. Constat chiar ca e mai bine decat in zilele cand sunt doar eu cu Luca. In caz de urgenta il rog pe Vlad sa se joace cu el si sta bebele linistit nu mai urla dupa mine Ura, uraDoamne ajuta!

Laurita, doar pe tine te-am citit , acum la ultimul mesaj, pupa Ilincuta sa se faca bine repede de tot. Am mai fost si eu la shopping, dar am luat mai mult chestii mari, mi-am luat cizme de la Stonefly (m-am imbolnavit de cat am dat pe ele, dar mai am o pereche pe care am purtat-o 3 ani si toamna si iarna si primavara si m-am simtit regeste in ele), o hainuta din imitatie de blanitza, pantaloni, bluza, un blaizer, lui Vlad i-am luat costum de schi pt iarna viitoare de la Intersport era redus de la 3 mil la 1,4. zic ca am facut afacere. In rest le-am mai luat copiilor niste pantalonasi si bluzite. Mai am de luat dar sa vad cand oi mai ajunge.
Te pup cu drag si dor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Felicia - uf ce mai trageti si voi... Si e deja un cerc vivios, cam asa il simt, voi sunteti terminati, obositi, asta inrautatzeste lucrurile, si uite-asa dati dintr-una intr-alta. Ce sa iti spun, cu noptile - ai incercat sa dormi cu el o perioada? La noi asta a functionat - cateva nopti, pana i-au trecut bazdacii iar eu m-am incarcat nitel. Mi-a fost teama ca se obisnuieste dar uite ca nu e asa, insa l-am pregatit mereu din timp pentru revenitul in patul lui: de dimineata ii ziceam cum o sa doarma el baiat mare in patutzul lui, i-am luat lenjerie de pat cu masini dornice sa aiba grija de el noaptea, i-am atarnat planete fosforescente pe perete, mai nou avem si o lampitza de veghe. Si doarme singurel fara mari probleme - ma mai trezeste noaptea, fuge prin casa, uneori cere desene si il las putin, cat sa evit criza si sa ii dau impresia ca face cum doreste, dar in genere e ok. Asta la noi a mers pentru refacerea bateriilor tuturor: si eu si el am dormit bine in pat amandoi, Bogdan s-a odihnit singur. Mereu fac asa daca vad ca noptile devin grele.

Apoi, al meu mai face ciudat daca se imbolnaveste, inainte de daclansarea simptomelor. Dar nu zile intregi, ci cu o seara inainte. Analize, nu stiu ce sa zic, ce vei afla din ele. Cu activitatile, da, evident ca fara TV cu desene ciudate, mai ales inainte de somn, dar eu una nu il evit expres, din contra, ii mai dau uneori drumul fix inainte de culcare pe programele cu desene pt aia mai mici, desene care la ora 8 se termina - e semn ca ele se duc "la incarcat" si ca e timpul sa "ne incarcam" si noi. Si asa se evita scandal gen "nu vreau la naniiii".

Din ce am constata eu sunt perioade si perioade - si noi am avut in toamna o perioada de ziceam ca mor Agresivitate, regres, il vedeam bataushul cartierului nu aveam deloc incredere in el, el probabil ca oricum simtea astea si facea si mai rau. Schimbare de mediu, de stil. Nopti dificile. Dar au trecut si acum si-a revenit spectaculos. Personalitatea puternica a ramas caci deh, si noi avem un berbeco-taur Insa la noi singurul lucru pentru care este pedepsit este agresivitatea. Nu are voie sa dea in noi - sub nici o forma. Evident ca i-am zis ca ne doare, ca nu e bine sa ne faca sa plangem etc - dar uneori isi dorea sa ne faca sa "plangem" deci am inceput sa renunt la explicatii si efectiv ii spun ca NU E VOIE, asta e regula. Si merge mai bine asa. In rest are voie sa faca ORICE nu este periculos. Stie ce este periculos, asta i-am spus - am luat o carte despre pericole si i-am citit-o si intelege ideea de consecinta. Ma rog, pentru el este un joc, dar vad ca se tine de reguli, nu numai acasa, ci si pe strada. Ba chiar uneori se duce si cearta copiii care fac diverse chestii ce lui ii sunt interzise pe motiv de pericol.

Deci copii asa caposi ca ai nostri trebuie lasati sa se desfasoare dar totodata au nevoie de limte clare - putine dar fff clare. Pentru noi asta e secretul.

Tie acum ti-e si mai greu din cauza sarcinii, cred - nu stiu cum as face fatza la ce spui tu, nedormita noaptea si cu bebe mic in burta brrr... Asa ca nu stiu, iti urez multa putere, sa treaca perioada asta ciudata mai repede. O sa vezi ca se mai maresc si ei si inteleg din ce in ce mai multe si devin ok. Revolutia o sa treaca pana vine bb2

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Ah, inca o chestie - eu deja nu mai fac "activitati" cu el, ci il implic in tot ce fac eu. de exemplu mancare - ieri aveam de fiert oleaca de cartofi - apoi baietelul meu are scaunelul lui special pe care se urca si ma asista acolo, ii dau oalele lui si lingurile si el face "ceai de cartofi" din coji, spala cartofii de zor (adica ii muta dintr-o oala intr-alta cu apa cu tot) iar eu imi vad de ale mele linistita. Daca am de facut ordine in haine, este la datorie langa mine, ma ajuta (sau face dezordine ), ii dau ceva de sortat, sosete sau altele, si amandoi suntem ca niste furnicutze. Il vad ca nu prea se mai joaca si e ok, facem altele. Singurele activitati la noi sunt desenatul, pictatul, am inceput si noi acuarelele, plastelina. In rest, treaba nene oricum ii place tare, e f mandru ca ajuta si se lauda la toti. sa vedem cat il tine

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput