Pepenasi de iulie-august 2008 (206)
Raspunsuri - Pagina 21
vias spune:
Marina si eu ti-am admirat burtica....cu adevarat finuta!!!
Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
moni_or spune:
OOKA, eu inteleg ce zici, dar din pacate nu prea se poate sa stam tot timpul cu copiii. E atat de greu sa fii parinte bun din punctul asta de vedere, si eu uneori simt ca nu mai vreau sa ma intorc niciodata la servici, vreau sa stau sa-mi vad puii crescand, pe de alta parte uneori ma simt frustrata ca nu-mi folosesc deloc creierul si cred ca nici cu o mama frustrata dar acolo in permanenta nu le e bine la copii. Daca e sa se simta abandonata Sofi cred ca poate sa se simta asa si cat sunteti voi la servici si e cu bona,nu neaparat doar la gradi. Eu cred ca lor le-ar place mai mult sa stea intre copii cat sunt parintii la servici decat cu un adult. De fapt, mai bine nu generalizez, depinde de copil. Dar eu il vad pe Luca, il fascineaza copiii, cand mergem la un loc de joaca sta de multe ori minute in sir si se uita la ei si dupa aia se joaca si el. Si am observat ca invata mult mai usor de la copii decat de la noi. Eu abia astept sa mearga la gradi ca sa isi faca prieteni, de multe ori mi se doare sufletul cand ma gandesc ca nu pot sa ii fac zilele de nastere mai frumoase, mai pline de copii, pentru ca noi nu prea avem prieteni, mai ales nu cu copii cam de varsta lui si cum stam si destul de izolati aici la casa, langa Oradea, mai ales acum iarna nici nu prea mergem in parcuri. Asta a fost unul din motivele principale pentru care i-am si facut un fratior atat de devreme, pentru ca nu vreau sa creasca singur si sa nu aiba cu cine sa se joace, decat cu noi.
Evident ca o sa stau cu sufletul cat un purice cat va fi la gradi, mai ales la inceput, o sa ma gandesc in fiecare clipa ce face si daca au grija de el educatoarele. Eu vreau tare mult sa-l dau la Waldorf, dar nu stiu daca voi gasi loc, sunt foarte putine libere. Si vreau sa-l dau din toamna cat sunt inca acasa tocmai ca sa-l duc si sa-l aduc eu in primele luni, pana se obisnuieste, sa nu creada ca-l lasam acolo.
Cu stricatul, si asta te inteleg, inca mie mi se pare mai periculos sa fie stricat daca e baiat, asta a fost una din marile mele temeri cand am auzit ca voi avea baiat. Aici mi se pare ca munca parintilor e ca un mers pe sarma, sa faci in asa fel incat ce vede acasa sa conteze mai mult decat aspectele rele pe care le vede in diferite anturaje. Dar n-as putea nici sa nu-l dau in nicio colectivitate pana la 18 ani, atunci cred ca socul ar fi prea mare si dupa aia oricum ar trebui sa se integreze in diverse grupuri, vrand nevrand.
Fug ca se trezeste Luca.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
dr_anca spune:
Neata!
Eu vin sa imi impartasesc experienta de parinte cu fetita la gradi.
Am dat-o la program scurt din septembrie pentru ca mi-a fost mila de ea efectiv sa o las pana la 16. O duceam in jur de 9 sa ia masa cu restul si la inceput la 11.30 o luam. Acum o duc la 8.30 si o iau la 12 dar de la inceputul lui ian. mi-a spus ca vrea sa ramana la copii sa manance si sa faca nani ![]()
Ma bazez pe faptul ca Sara ma anunta atunci cand simte ca vrea o schimbare si recunosc ca nu am fost in stare eu sa o las pana la ora 16 desi mi-ar fi convenit. Am facut compromisuri din cauza programului ei dar nu imi pare rau.
Am simtit cum zicea si Pica ca nu mai fac fata nevoilor ei de cand avea 1 an si 8 luni si am inceput sa caut gradinite. Nu a fost sa fie dar la 2 ani si 2 luni in sept. mi s-a parut si mai pregatita sa faca fata despartirii.
Nu este un copil chinuit si de miercuri dimineata tot ma intreaba cand merge la gradi desi i-am explicat ca este vacanta.
Este alegerea fiecarei mame dar ce progrese a facut Sara cu limbajul, tot felul de activitati, statul la masa si 30 de min cand mergem undeva(fapt nemaintalnit pentru noi) sunt lucruri de necontestat.
Da si mi-e groaza cand vine week-endul ca nu mai mananca la fel de bine ca atunci cand e la gradi.
Din nefericire gradinita nu merge deloc bine si dupa vacanta se renunta la programul prelungit dar in schimb va ramane la masa si o iau la 13. deci nu ii pot indeplini dorinta de a face nani acolo desi ne hotarasem sa o lasam.
O zi buna la toata lumea!
Camy ma bucur ca Flavius e bine!
Edit greseala de ortografie
Nasterea unui zambet
Mamica de
cuminte
iulie 2008
pica1 spune:
Unde v-ati ascuns acum cind are omul un program mai lejer la serviciu.
Ia, poate va scot din barlog: ce aspirator sa îmi iau ca ultimul a decedT scotand fum si un miros de m-a terminat si ce placa de întins parul recomandati?
Didi81 spune:
Pica eu am un aspirator Rowenta, de 11 ani, si functioneaza la fel de bine ca in prima zi, e grozav ![]()
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Marina_1609 spune:
pica, la aspiratoare nu ma pricep.
placa de intins parul am Remington cu ceramica si e foarte ok. Functioneaza perfect si dupa vro 6 ani....dar nu o folosesc prea des.
--------------------------------------------
Marina
23+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
Marina_1609 spune:
Astazi am facut iar aceasta reteta de paine si a iesit minunata! trebuie sa te apuci de cu seara sa muncesti la ea dar merita din plin. Am bagat cantitate dubla de data aceasta si o sa ne ajunga destula vreme caci este tare satioasa....
Mmmmm cat e de buna sa o mananci calda si cu putin unt![]()
(eu vin aici si imi expun poftele de gravida
)
apropo, astazi sarbatoresc o saptamana de cand nu mai vomit :))
Marina
23+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
Tecky spune:
pica eu tot placa Remington am si sunt multumita de ea.Nu-mi intind niciodata parul fara a aplica inainte ulei sau spray protector pt par.Aspirator am unul vechi,no name,zestrea sotului dinainte de casatorie![]()
marina ce bine ca ai scapat de starea de rau.
Ce bine arata painea
.Am sa fac si eu pt Ralu si husband pt ca eu sunt la regim
bobitamica spune:
CAMY....ma bucur foarte mult pentru voi!! Doamne Ajuta sa fie doar paranoia!! E normal a simti asa...si eu am avut tot felul de temeri. Mai bine sa previi decat sa trtatezi,nu?? Si poti sa scrii aici ori de cate ori simti.
SYB..ma rog si pentru voi!! Sa fie bine si la Vladi..
Acum sa spun si eu despre gradinite...
Sunt copil singur la parinti si oripilat de gradinita. SI acum imi amintesc ce urat era. Si asta nu inseamna ca acum as avea probleme de vreun fel. E adevarat ca daca nu am chef de oameni,nu le caut prezenta. Dar sunt sociabila,vorbesc mult dac am chef si am cu cine si nu sunt deloc,dar absolut deloc egoista. Chiar daca mie nu mi-a placut la gradi,Irina va merge din toamna si vreau sa mearga la program lung,tocami pentru ca va fi greu dupa aceea sa se obisnuiasca. Ne adaptam si in functie de dorintele ei,dar in principiu nu consider ca o abandonez acolo. I-am explicat ca ea va merge la gradi exact cum merge mami la serviciu. Gradi va fi serviciul ei...si cum copiii vor sa fac ce fac adultii,poate va reusi sa se obisnuiasca mai usor.Sunt total de acord cu PICA...oricat de bune si destepte am fi,sunt oameni care au studiat si sunt specializati in educatia copiilor,chiar daca sisitemul lasa de dorit. Exista oameni care fac meseria asta din suflet si poate Irina va avea noroc.
Si apoi dependenta de parinti nu e tocmai buna. E foarte important si pentru noi. Pentru ca eu am simtit pe pielea mea despartirea dupa cei 2 ani. A fost groaznic de greu. Dar va trebui sa ne obisnuim putin cate putin cu ideea cum ca trebuie sa-si traisca propria viata. Vor zbura din cuib candva si trebuie sa fim pregatiti. Trebuie sa nu le taiem aripile. Faptul ca merge la gradi nu inseamna ca o abandonez. Oricum vom vedea cum stau lucrurile in toamna,dar poate ii va placea si de ce sa nu o las sa traisca experienta asta...
DIDI...sanatata multa!!!
PICA..eu am un aspirator cu apa..nu stiu exact cum se cheama. E tare bun ,pentru ca atunci cand ar trebui sa scutur sacul si sa ma umplu de praf,doar arunc apa. Placa de par nu am. am in schimb perie rotativa de la Rowenta si e grozava.
MARINA..felicitari!! pentru ca ai scapt de greturi
revin