Pepenasi de iulie-august 2008 (206)
Raspunsuri - Pagina 20
monalac spune:
ooka,sunt de aceeasi parere cu tine.
cami,ma bucur ca i totul ok.stiu cum e faza asta cu ''terenul minat''.
marina,felicitari pt fetita!
pica1 spune:
CAMY ma bucur ca a iesit bine eeg-ul lui Flavius.
INA eu una l-am inscris pe Seb la gradinita la program prelungit, la sfatul directoarei si educatoarelor de la gradinita. Nu mi-a parut rau, ba din contra mi s-a parut ca acomodarea s-a facut de la bun inceput pe un anumit program. Eu chiar daca am posibilitatea sa il iau dupa masa de prinz sau inainte, nu o fac din cauza ca fie nu imi mai maninca acasa la fel de bine ca la gradinita, fie nu mai doarme deloc sau din contra imi adoarme in masina. De obicei eu ajung l amaxim 16:30 sa il iau si asta inseamna dupa gustarea de dupa somn. Vara sau cind e cald afara este perfect ca mergem direct in parc sau l aplimbare pe undeva.
Asa...sa va povestesc: Intr-o zi eu foarte nervoasa ca domnul SeB isi baga degetele in ciorba si varsa jumatate de castron pe jos ii zic: Ttrebuie sa intelegi ca se maninca cu ligura, furculita si cutitul... La care SeB: - Sebi nu are voie cu cutitul... Na mai supara-te daca poti. Saptamina trecuta duminica l-am pus prima data pe skiuri, la inceput a alunecat tinut de miini. De luni in schimb a ramas cu bunicii si niste prieteni la munte si deja a evoluat si aluneca de unul singul la vale. Sunt super incantata de el si sper sa se procopseasca cu acelasi entuziasm pentru sportul asta pe care l-am avut si eu cind eram mica. La sfirsitul saptamini viitoare o sa il luam in Austria si o sa il pun in fiecare zi sa skieze.
pica1 spune:
OOKA fara a vrea sa iti schimb parerea sau a nu fi de acord cu tine iti spun ce am observat eu in legatura cu dusul copilului la gradinita. Putin inainte de a implini varsta de 2 ani, eu am observat ca nu mai fac fata evolutiei copilului din punct de vedere al cerintei de acumulare de informatie, de socializare si de ordonare a vietii de zi cu zi. Ajungang la gradinita am observat ca SeB a facut un salt surprinzator, incepind de la banalul vocabular la faptul ca este mult mai intelegator si tolerant cu ceilalti, comunicativ, vine cu tot felul de lucruri noi cu care ma incanta. Pe de alta parte acasa gaseste o mama mult mai odihnita si receptiva la nevoile lui chiar si dupa orele de munca si in ciuda programului care incepe foarte devreme, dar care ii ofera posibilitatea de a fi cu copilul jumatate din zi. Eu una in conceptia mea sunt convinsa ca un loc institutionalizat cu cadre specializate imi pot ajuta copilul la o evolutie mult mai buna si mai armonioasa decit altceva.
Marina_1609 spune:
pentru curiosi: am pus 2 poze chinuite pe picasa![]()
--------------------------------------------
Marina
23+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
moni_or spune:
OOKA,MONA, dar chiar asa, cum sa nu dati copilul la gradi sau la scoala deloc? Eu sunt de acord ca sistemul romanesc e varza, dar socializarea de unde o invata? Ca toata viata lui va trai in societate, in colectivitate, fie ca vrea fie ca nu, cu cat invata mai devreme cu atat mai bine (bine, nu la cateva luni, evident, eu cred ca varsta optima e de pe la 3-4 ani pentru introducere in colectivitate, atunci ei deja se stiu juca cu parteneri de joaca).
Si eu am de gand sa-l dau la toamna la gradi pe Luca, initial ziceam clar program normal dar acum oscilez intre cele doua, ma mai gandesc pana la toamna.
CAMY, ma bucur ca e bine Flavius! Dumnezeu va avea grija de voi, ai sa vezi
TRULI, ma bucur din suflet ca progreseaza asa bine Victor, sa dea Dumnezeu sa fie cea mai usoara forma posibila si sa aiba o viata normala!
SIB, cand e EEG-ul lui Vladi? Va tin pumnii, sa va ajute Dumnezeu sa fie bine!
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
ooka spune:
salu
Pica, da probabil ca ai niste dreptate pe undeva plus un mod binevoitor de a expune asta
Noi o avem pe Nora care vine la noi in fiecare zi, plus inca un baietel in blocul vecin. Poate percep eu in mod eronat nevoia de socializare, de fapt avantajele unui grup marit. Dar nici n'am crezut niciodata in grup/forta grupului.
Una peste alta mi'ar placea sa pot sa'i acord fetitei mele solutii la toate nevoile ridicate de fiecare etapa din micuta ei viata. Am fost la gradinita, la scoala etc si totusi imi alina sufletul amintirea vie in care bunica mea ne invata pe mine si pe sora mea sa marim poze din albume de arta desenind cu carbune. Sau El Zorab recitat de aceeasi bunica printre straturile de vinete. Sau biologia la fata locului in excursiile cu bunicul meu apicultor.
Insa ca si metoda de gradi, as prefera putin cite putin, sa nu simta ca o abandonez acolo, mi'ar conveni un program scurt dar ne este peste mana cu luatul de acolo asa ca pana nu e cazul ne bucuram de vacanta :))
Mona, multumesc de simpatie
mami de Sofi
Marina_1609 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ooka ... Dar nici n'am crezut niciodata in grup/forta grupului. |
cred ca metoda montessori e potrivita in acest caz
pe mine in general ma atrag gradinitele/scolile alternative insa preturile sunt peste puterile noastre. dar chiar si asa, nu am gasit una cu locatia potrivita pt noi...
ce vroiam eu sa adaug este ca dintre toti verisorii am una singura care nu a fost niciodata la gradinita. si sincer: se vede asta si acum cand are 28 de ani! mai ales ca a fost si singura la parinti. este sociabila dar are niste apucatori specifice de om egoist si nu doar...
mi-a placut cum a scris pica. asa a fost si in cazul Sofiei. s-au vazut progrese imediat...
Marina
23+
&
ANA SOFIA (05.08.08)--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
ooka spune:
Marina, da, probabil ca montessori, dar e destul de departe si bona si gradi montessori la program lung cred ca imi pune bugetul pe butuci.
Cit despre verisoara lasa'ma sa te contrazic, nu gradi te face sa fii darnic, poate treaba asta cu copilul unic da, nu stiu (furam doua) asa ca nu te pot contrazice.
N'as vrea s'o stric, cam asta e ratiunea mea..
mami de Sofi
Marina_1609 spune:
ce sa strici?
Marina
23+
&
ANA SOFIA (05.08.08)

de