Soacra
Raspunsuri - Pagina 5
kariguld spune:
Luna1, nu sunt in totalitate de acord cu ce spui tu. adika sa nu privam copii de relatiile cu bunicii. daca relatiile sunt deficitare si copilul aude tampenii si rautati despre parinti, despre x, y sau z, sa-mi fie cu pardon dar eu nu tolerez prezenta copiilor mei acolo.
daca sunt si eu prezenta si/sau sotul, e altceva. cand copii erau in clasa 1, ii lua de la scoala cateodata si profita de ocazie sa le spuna "nu-i asa ca mami se pupa cu nenea cutare?" si eu ce sa fac? sa-i las in continuare acolo? s-a dus sotul peste ea si ia spus sa-ti tina limba in gura.
sau cum ti se pare ca soacra ta sa vina in casa ta si sa-i spuna ficei tale de 13 ani, (e doar un copil la 13 ani!!!!) "cand te duci acolo la ....... sa traiesti cu seful ala, ca sa ajungi si tu mare, iesi cu el la friptura, cafea...." nu merita s-o scot afara in suturi? si sa-i interzic in vecii vecilor sa nu mai vada copii???
de fel sunt realista si nu ametesc degeaba, ptr nimicuri. sunt constienta ca oamenii au valori diferite si se ghideaza dupace cred ei ca-i inalta si ajuta in viata. valorile mele sunt pe alta scara, nu dau rezon cu ale soacrei.
cred ca nu putem judeca pe nimeni ptr ceea ce hotareste in privinta relatiilor copiilor proprii cu bunicii. fiecare e liber sa aleaga ce crede ca-l protejeaza si sa nu se expuna doar de dragul de a avea copii bunici.
cireasa de pe tort, cand soacra a ajuns acasa s-a vaicarit la rudele ei si la vecini ca am vrut s-o dau la azil de aia a plecat de la noi. costa doar doua mii de euro azilul lunar, daca era mai mult poate ma mai gandeam.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Luna1 spune:
Kari eu nu m-am referit la cazul tau. M-am referit la postarea Ryannei care se leaga de faptul ca soacra nu le cumpara nimic la copii, ca i-a legat asta rosie la mana, etc etc. Si de aceea nu poate vedea copiii.
De aceea am si specificat, daca sunt nocivi bunicii cu privire la nepoti atunci ori porti o discutie si le explici regulile, ori daca nu inteleg ii vad doar sub supraveghere, sau deloc daca nu se mai poate.
E clar ca soacra ta e cu capul, pe bune, si te admir ca inca pastrati legatura, asa defectuasa cum e ea.
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Kari eu nu m-am referit la cazul tau. M-am referit la postarea Ryannei care se leaga de faptul ca soacra nu le cumpara nimic la copii, ca i-a legat asta rosie la mana, etc etc. Si de aceea nu poate vedea copiii. De aceea am si specificat, daca sunt nocivi bunicii cu privire la nepoti atunci ori porti o discutie si le explici regulile, ori daca nu inteleg ii vad doar sub supraveghere, sau deloc daca nu se mai poate. E clar ca soacra ta e cu capul, pe bune, si te admir ca inca pastrati legatura, asa defectuasa cum e ea. |
am mai recitit si am inteles mai bine. de fapt intelesesem de prima data, dar na.....ceata din minte.
pastram legatura ca e batrana si vaduva de ceva timp, ne tot gandim sa-i fie bine, sa ne stie aproape....insa pe intelesul ei nu-i asa. sotului nu i-am interzis niciodata sa nu mearga la ea, sa n-o sune. din contra. responsabilitatea lui suntem noi, asa spune, nu nebuniile maicasi.
ma uit in jur si constat ca persoanele in varsta, chiar daca vad ca produc neplaceri, nu se schimba. sunt formati precum un copac crescut stramb, au adanc inradacinate in minte idei deformate, incat nimik si nimeni nu le scoate afara. si nici nu trebuie sa ne chinuim sa le scoatem afara. trebuie sa-i lasam asa cum sunt, sa ne schimbam noi pe noi. relatiile cu ei sunt cam , ca mersul descult printre urzici, atentia este marita la maxim ca sa stii unde sa pui piciorul sa nu te intepi.
eu ma pot schimba daca vreau, invat, ma disciplinez, ma reorganizez, ma supun daca e nevoie, ascult de cine trebuie. ca sa-mi fie bine, sa-mi fac viata mai usoara, sa pot avea relatii bune cu cei apropiati. fac asta pentruca asa vreau si doresc eu. pentru altul nu pot insa hotari.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
alina_satena spune:
Pt. CorinaDani eu am terminat anul acesta o facultate am luat licenta,nu se pune problema ca nu as avea facultate sau mai stiu eu ce,consider ca daca nu ma place nu am ce sa yi fac,pana sa afle ca sunt insarcinata era lapte si miere dupa ce a aflat ca sunt insarcinata s-a transformat in scorpie(poate era dar nu mi-am dat eu seama)sotul si fetita merg la dansa nu am o problema cu asta,am doar o problema ca yi spune sotului tot felul de lucruri urate despre mine.Eu am cedat numai vorbesc cu dansa decat stricrul necesar si asta cat mai rar cu putinta,de acum incolo nu yi voi mai permite sotului sa imi spuna ce a discutat cu mama lui si nici dansei sa ma jigneasca sub nici o forma nici pe ocolite nici in fata si entru celelalte fete cresteti-va copii cum credetei ca este cel mai bine pentru ei,lasati sotii ca nu tariesc cu soacrele ci cu voi.pupici
monicabo spune:
Parintii ar trebui sa nu se amestece cand este vorba de alegerea partenerului de viata... Trebuie sa respecte decizia copilului lor! Fara sa "bage strambe", faca comentarii deplasate etc...
Pana la urma daca alegerea partenerului de viata se dovedeste a fi nepotrivita, tot copilul tau va constata lucrul asta...
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
gaby76 spune:
Off, mai fetelor, ce povestiti voi aici... Eu am o soacra s-o pui la rana... I-am spus de la inceput: Daca are sa-mi spuna ceva, sa mi-o spuna clar si la obiect! Si la fel voi proceda si eu! Dar, sincera sa fiu, nu mi-a zis niciodata nici da-te mai incolo... si, cand ma mai certam cu sotul (ca am stat la socri vreo 2 ani), si ma mai bufnea plansul (de, eram tare sensibiloasa ), soacra-mea imi spunea, saraca, sa nu mai plang niciodata in fata ficiorului ca tare le place barbatilor cand ne vad bocind. Tin minte ca m-am certat cu sotul (impropriu spus certat ca doar nu era sa ne apucam de zbierat in casa oamenilor) si i-am zis sa-si faca bagajele sa plece din casa soaca-mii... pe soacra-mea a bufnit-o rasul dar i-a zis ca daca asa a stabilit nevasta n-are decat sa-si caute gazda ...
Sotul meu e un tip mai nervos (cateodata) si mai tipa la mine sau la ea... aoleuu ce pateste... ca daca tipa la soacra-mea ii dau eu peste nas si daca tipa la mine il face mamanul albie de porci.. si are 80 de ani saraca da-i femeie tare de treaba, se intelege foarte bine si cu maica-mea.. sa le vedeti ce frumos stau ele doua la cafeluta
Apropo de cafeluta: soacra-mea nu obisnuia sa bea cafea dar, cand m-am mutat eu la ei incepuse si ea sa bea asa, cate jumate de cescuta ca sa-mi tina companie.. eu cafea si tutun. Acum bea femeia cate un ibric de cafea pe zi si mi-a zis ca daca mai stateam nitel la ea in mod sigur se apuca si de fumat
gaby76 spune:
Bine, la un moment dat au fost si ceva discutii in contradictoriu ca nu ramaneam insarcinata si nu era zi sa nu ma intrebe "cine-i VINOVAT"... pana cand m-am enervat si am trimis sotul sa-si faca spermograma si i-am trantit rezultatul in nas (putini, lenesi si malformati) si i-am spus ca Dumnezeu e vinovat daca e s-o luam pe aia dreapta.. Acum sunt ceva discutii ca eu as vrea sa adopt un copil (doi, zece cat s-o putea) si ea nu si nu, ca nu stiu ce copil iau (de parca stiu ce copil fac, pana la urma). Si i-am spus foarte clar ca asta e decizia noastra, nu a lor. Dar ficiorul nu prea e de acord cu mine dar lasa ca-l rezolv eu si pe el
anca16 spune:
Monica: si eu cred ca parintii nu trebuie sa bage strambe intre noi doi, de aia am fost eu suparata cand "s-a descarcat si ea" la sotul meu. Putea sa isi verse oful sotului ei, prietenelor de pe la ea si mai mult, a facut totul sa para atat de tragic si de grav...incat parca nu ma mir ca sotul meu a venit sa ma ia la rost.In fine...
Gabi: bine de tine, asa imi inchipuiam si eu relatia cu socrii...de fapt in mare asa a fost si la mine pana am nascut..de fapt eu asa credeam, ca ne intelegem foarte bine, dar pare-se ca doamna avea de barfit in stanga si in dreapta, pe la spate, ca in fata mea se arata numai lapte si miere.
Mamica de Razvan (24.05.2010)
www.sos-animale.ro" target="_blank">adopta un catelus
mirela0521 spune:
apropo de varsatul of-ului la prietene, probabil ca si soacra mea facea asa cu vecinele/colegele ei. isi povesteau nemultumirile apropo de nurori/gineri.
nu stiu exact ce avea ea de povestit, ca v-am zis, nici in ziua de astazi nu am aflat. sotul a stiut sa tina departe de mine tot ce ii reprosa ea lui, nu ii dadea moara la apa nici ei, nici mie. iar noi chiar ne intelegem perfect, nu ne-am certat niciodata (mici ciondaneli din nimicuri ca in orice rel).
pe sot cand il intrebam nu imi zicea nimic, zicea "nu zice nimic, cine sta sa o asculte?" sau "las-o ca o sa isi revina ea, asa e ea cu ale ei".
pe ea cand am intrebat-o, destul de recent, a zis "vai, ce sa am eu cu tine, nu am avut nimic mama"! adevarul este ca in fata nu mi-a zis nimic, dar se vedea pe fata ei si din comportament ca nu ii eram pe plac.
de cand suntem in rel bune, si mai ales de cand ne-am mutat la curte cu ea (am stat in crestere copil 4 ani, dintre care ultimul an la curte, deci am crescut impreuna cu ea copiii in ultima perioada), si am avut ocazia sa ii cunosc grupul de barfitoare! eram aproape mereu impreuna cand plimbam copii prin parc, sau faceam piata impreuna cu ea si cu piticii, sau prin cartier, si era imposibil sa nu ne intalnim cu 1-2 prietene de-ale ei. asa ca usor-usor le-am cunoscut pe toate. si stupoare, toate imi ziceau:
"vai, ce fata buna esti tu, ca tu esti deschisa, poti sa vb orice cu tine, nu ca noru-mea ca imi intoarce spatele si vorba orice i-as spune" sau
"ca tu esti fata cu carte, nu ca gineri-meu, ca ii platesc facultatea si el nici nu trece pe acolo, si nici serv zice ca nu gaseste" sau
"ca tu esti fata cu situatie, nu ca noru-mea saraca, ca eu i-am ajutat cu nunta cat am putut si ai ei nu le-a dat nimic, si cu bruma aia de bani s-au dus la mare si s-au distrat, si-au cumparat tv si calc samd" sau
"ca tu esti harnica, ca te-am vazut eu cum ai grija de copii tai, nu ca fi-mea puturoasa, ca zice ca sta cu mine in casa si sa le fac tot eu pe toate, si ea nici gunoiul nu il duce" etc.
pe una, pe care mi-am permis, chiar am intrebat-o "ia zice-ti d-na, de avea soacra mea cu mine de nu ma placea, daca tot ziceti ca sunt asa grozava", la care femeia s-a eschivat si mi-a zis "nu stiu, ca mie nu mi-a zis niciodata nimic"...
aiurea, dar ce sa mai zica si ele acum cand s-au convins ce fata buna sunt!
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
bobocel_07 spune:
Mirela0521 ma bucur pentru tine ca ai putut pana la urma sa ai o relatie buna cu soacra ta, deci se poate.Bine ca soacra ta a stiut sa isi tina gura sa nu iti spuna ce avea pe suflet pentru ca atunci sigur nu uitai jignirile adresate.Mai bine nu mai ii intreba prietenele ce avea cu tine inainte ca poti fi dezamagita.
Eu cu soacra sigur nu as putea fi pietena niciodata pentru ca tot ce ii spun, fie si un lucru minor face din tantar armasar si mai tarziu ti+l arunca in fata.Chiar sotul ma atentionat in legatura cu limba ei ascutita si am simtit+o si pe pielea mea.Deci prefer sa vb cu ea doar strictul necesar.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte