Soacra

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Vai fetelor, ce subiect ati deschia...of-of...am si eu o soacra..in fata e lapte si miere..vorba vine dar simt ca nu ma suporta..am simtit de la inceput..acuma ma deranjeaza ca imi tot critica copilul..care e bebe...tot zice ca seamana cu mine...ea e slaba...si barbatul meu la fel...ea cica bebe seamana cu mine..e mai dolofan..si sigur nu va creste prea inalt k seamana cu mine...ca de ce nu ma duc cu el la pediatru sa-i dea niste calmante..k mai plange noaptea si e agitat...tot felul de perle...nu ma intereseaza parerea ei dar ma enerveaza de mor ca pozeaza in bunica iubitoare si in 6 luni de cand am nascut a stat doar 4 zile cu noi..in rest nimik...iar pe cumnata mea a ajutasto ff mult..aproape i-a crescut copiii....am avut de multe ori nvoie de cineva cu cine sa laS bebe k am de platit facturi, de facut mancare, curat dar ea nicviodata n-a fost acolo sa ma ajute..asta e...ceilalti nepoti ii zic "mama":eu lui Iusti n-o sa-i dau voie sa-i zica asa k nu merita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca16 spune:

Mai Oana, eu nu as vrea sa fiu in locul cumnatei tale, copiii mei sa-i spuna "mama" bunicii. Daca zici ca ea i-a crescut, ei cum sunt mititei nu stiu, dar bunica ar fi trebuit sa le explice ca ea e buni, nu mami. Ma rog, asta e alt pitic al meu probabil.

Mamica de Razvan (24.05.2010)
www.sos-animale.ro" target="_blank">adopta un catelus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Anca16 nu cred ca este ,,un pitic de al tau,, asa este normal.Eu de mica cand auzeam pe cineva ca ii zice mama bunicii mi se parea foarte ciudat.Numai daca copilul nu are mama atunci e de inteles.i.Eu nu as permite soacrei sa imi invete copilul sa ii zica ei mama.Dar mai e pana atunci.

alexia_07

Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Eu consider ca fiecare mama isi educa copilul cum crede de cuvinta si tertele persoane nu au de ce sa intervina.Eu voi merge la soacra mea chiar daca imi va arunca priviri uracioase ma voi face ca nu vad si voi incerca sa o "bat"cu propriile ei arme nu yi voi raspunde asa va vedea(sper)sotul meu cine este scorpia,daca dansa considera ca este bine ceea ce face este ok pentru mine,stiti voi vorba aia"ce nu te ucide,te face mai puternic".Sa auzim numai de bine,"soacra,soacra,poama acra,de te-ai coace cat te-ai coace dulce tot nu te-ai mai face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

fetelor, lasati copii sa le zica cum vor. degeaba se chinuie soacrele sa ii invete pe copii, micuti fiind (poate chiar bebelusi), sa le zica "mama" sau "buni" pt ca in timp aceste apelative se vor pierde sau se vor tot schimba in decurs de cativa ani.
de ex. soacra mea, cand l-am nascut pe baiat, se autoproclama "muma" (soacra mea este nascuta in dolj, de langa dunare, si in zona ai se foloseste "muma-ta"="mama ta"). mie mi se parea ff ciudata exprimarea asta, dar niciodata nu i-am zis ca nu imi place sau ca mi se pare aiurea. am lasat-o sa isi zica cum vrea ea! eu cand auzeam apelativul "muma" nu ma ducea in nici un caz cu gandul la "mama", ci la "muma padurii"!!! iar acum copiii ii zic, de cele mai multe ori, "lucica" sau "mamaie". tot de la ea au venit, tot ea le-a schimbat, iar eu i-am incurajat, ca sa zic asa, pt ca sincer mi se par mai normale decat "muma". dar oricum pe mine nu m-ar deranja in nici un fel, poate sa ii invete sa ii zica cum vrea ea, mi-e absolut indiferent. lor le este f clar cine este mama lor, asa ca nu am de ce sa ma stresez de asemenea amanunte...
mama mea, in schimb, i-a invatat sa ii spuna "buni", care, in decursul anilor, s-a transformat in "bunica" sau "bunica mimi".
o sa vedeti ca daca priviti mai detasat toate aceste amununte, care acum vi se par "capat de tara", o sa fiti mai relaxate si nici nu va mai incarcati de energii negative fara rost.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaby76

Off, mai fetelor, ce povestiti voi aici... Eu am o soacra s-o pui la rana... I-am spus de la inceput: Daca are sa-mi spuna ceva, sa mi-o spuna clar si la obiect! Si la fel voi proceda si eu! Dar, sincera sa fiu, nu mi-a zis niciodata nici da-te mai incolo... si, cand ma mai certam cu sotul (ca am stat la socri vreo 2 ani), si ma mai bufnea plansul (de, eram tare sensibiloasa ), soacra-mea imi spunea, saraca, sa nu mai plang niciodata in fata ficiorului ca tare le place barbatilor cand ne vad bocind. Tin minte ca m-am certat cu sotul (impropriu spus certat ca doar nu era sa ne apucam de zbierat in casa oamenilor) si i-am zis sa-si faca bagajele sa plece din casa soaca-mii... pe soacra-mea a bufnit-o rasul dar i-a zis ca daca asa a stabilit nevasta n-are decat sa-si caute gazda ...
Sotul meu e un tip mai nervos (cateodata) si mai tipa la mine sau la ea... aoleuu ce pateste... ca daca tipa la soacra-mea ii dau eu peste nas si daca tipa la mine il face mamanul albie de porci.. si are 80 de ani saraca da-i femeie tare de treaba, se intelege foarte bine si cu maica-mea.. sa le vedeti ce frumos stau ele doua la cafeluta
Apropo de cafeluta: soacra-mea nu obisnuia sa bea cafea dar, cand m-am mutat eu la ei incepuse si ea sa bea asa, cate jumate de cescuta ca sa-mi tina companie.. eu cafea si tutun. Acum bea femeia cate un ibric de cafea pe zi si mi-a zis ca daca mai stateam nitel la ea in mod sigur se apuca si de fumat

ce-mi place cum povestesti!

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena

Eu voi merge la soacra mea chiar daca imi va arunca priviri uracioase ma voi face ca nu vad si voi incerca sa o "bat"cu propriile ei arme nu yi voi raspunde asa va vedea(sper)sotul meu cine este scorpia,daca dansa considera ca este bine ceea ce face este ok pentru mine,stiti voi vorba aia"ce nu te ucide,te face mai puternic".Sa auzim numai de bine,"soacra,soacra,poama acra,de te-ai coace cat te-ai coace dulce tot nu te-ai mai face

alina, eu in locul tau nu as incerca sa o bat cu propriile arme. nu asta este rezolvarea problemelor, nu cred ca aduce nimic bun in rel voastra, nici a ta cu sotul, si cu atat mai putin in rel ta cu soacra. ba din contra, va considera ca esti coltoasa si cauti cearta, ca esti "prost crescuta" pt ca ai tupeul sa o contrazici si sa ii dai replica. din contra, arata-i ca tu nu te pretezi la asemenea comportament.
eu mi-as reconsidera pozitia fata de ea si de sot. in primul rand l-as face pe el, in particular nu de fata cu soacra, sa inteleaga ca trebuie sa ia atitudine si sa reactioneze, sa imi ia apararea cand mama lui ma jigneste, sa nu ii mai permita un astfel de comportament mamei lui vis-a-vis de mine, sa nu fie nevoie sa ma apar singura, sa ma "balacaresc" cu soacra de fata cu sotul. spre ex cand ea ar jigni si ar cauta scandal sotul ar putea sa-i zica "mama, daca nu incetezi sa o jignesti sau sa mai cauti motive de cearta, in clipa urmatoare imi iau familia si plec acasa si nici ca nu ne mai vezi pana nu iti schimbi comportamentul".
l-as face sa inteleaga ca eu nu am absolut nimic cu mama lui, ca eu ma comport frumos si civilizat cu ea, si chiar i-as demonstra asta. eu ti-as recomanda ca atunci cand esti cu sotul de fata sa nu o contrazici pe soacra cu absolut nimic, sa nu o provoci, sa nu ii intorci nici o replica, pt ca altfel sotul va ajunge sa ii dea ei dreptate! va zice "da, a zis mama despre tine ca esti..., dar si tu ai jignit-o zicandu-i ca este...". asa daca tu nu reactionezi la cearta ei poti sa ii zici sotului "ai vazut ca numai ea e de vina"

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Ehe, ce povestiti voi pe-aici...
Eu pot sa spun ca am avut noroc. Soacra mea nu e soacra rea, are ea ciudateniile ei (e prea egocentrica si coconoasa), dar per ansamblu e ok, am accepatat-o asa cum e. Nu se amesteca in casnicia noastra si asta e cel mai important pt mine. Dimpotriva, il cearta pe fiu-sau ca fumeaza pe ascuns si ca nu lasa tigarile, il cearta cand face tampenii. Pe fiu-meu il iubeste de numa'-numa', dar mai mult de ochii lumii, ca e singurul ei nepot, "sufletelul lu' mamaia" si nu ma pot baza sa-l las cu ea decat cel mult cateva ore, dar pot sa traiesc si cu asta. Si mai face diferente intre baietii ei, barbatu-meu si cumnatul, care pentru ea e Dumnezeu pe pamant. Dar chiar nu ma mai deranjeaza nici asta, nu mai pun la suflet si totul e ok.
Cand ne vedem mai stam la cate o mica barfa la o cafeluta, ca-i cam place barfa desi e tare bisericoasa; vine rar pe la noi pe-acasa si cand vine nu-si baga nasul unde nu-i fierbe oala (de altfel nici eu nu scotocesc pe la ea prin casa si nu ma bag in treburile ei).
Asta apreciez in primul rand la ea: discretia.

Mergi la inceput

Ce-am mai ras de faza cu muma... padurii! Si eu tot la asta m-as gandi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Alina, dar nu poti sa incerci s-o "perii" putin??? Ceva cadouri, eu stiu, flori... ca, e clar, ca socrelei i s-a pus pata pe tine si asa o s-o tina pana da ortu' popii... eu, pe a mea, am luat-o de la inceput cu "mama" (s-a cam strambat maica-mea initial dar i-am zis sa-si vada de treaba ca doar n-am sa-mi strig soacra "soacra")asa ca acum, cand sunt cele doua "soacre" laolalta si strig mama raspund amandoua si, din cand in cand, berbatu' (ca si lui ii mai spun "mama" sub forma de alint). Le place sa fie gadilate, na, asa o-m ajunge si noi, cine stie. Inca soacra-mea imi spune mie "soacra" ca ma iau de ia ca lasa toate usile de la dulapurile din bucatarie deschise si, daca se poate, si sertarele, de te umpli de vanatai si mereu le inchid dupa ea si ea rade si-mi zice "soacra ce esti". Dar, daca am ceva bun duc si soacrei, mai un trandafir doi din gradina, mai un fruct, o gainusa, o bucata de placinta sau de tort atunci cand fac.. de, ce-mi permit si eu. De altfel, nu vine la noi decat daca o inviti cu toate ca face cam 15 minute pe jos de la ea pana la noi... si, i-am zis ca daca asteapta s-o invit eu o sa astepte mult si bine ca eu n-am timp de facut invitatii, n-are decat sa vina cand are chef.
Asa ca, Alina, incerca sa-i raspunzi cu inversul monedei folosite de ea. Poate la un moment dat cedeaza. Ca daca va jumuliti reciproc nu iese nimic bun.

Mergi la inceput