Soacra
Raspunsuri - Pagina 4
Luna1 spune:
Anca16 imi pare rau de relatia cu sotul tau in primul rand. Procedezi corect ca ignori si ca te-ai retras din dispute, iar cu sotul tau... tot ce pot spune e sa astepti sa se mai maturizeze. Sa nu ii reprosezi prea des, sa ii arati ca puteti fi foarte fericiti ignorand total subiectul soacra. Efectiv reneaga-i existenta pt tine. Ignora tot, nu da apa la moara, daca sotul vrea sa-ti povesteasca de ce a zis ea spune-i sa nu se supere dar nu vrei sa afli, doresti sa iesi din centrul disputelor. Nu intreba ce zice, nu da apa la moara celor care alimenteaza barfa si confictul, daca incearca cineva sa iti spuna ce a zis soacra, efectiv inchide-le gura, spune-le ca le multumesti dar nu te intereseaza ce a zis. Iar tu fi demna, mandra, arata-ti calitatile si nu o barfi pe ea nimanui. Sotul tau va vedea pana la urma adevarata fata a situatiei.
Si pana la urma e mama lui, probabil ca deja vede ce mama are insa ce poate face? O iubeste, e mama lui asa cum e.
mirela0521 spune:
sunt de acord cu fetele care au zis ca trebuie sa ai o rel buna/acceptabila cu soacra, nu se stie cum se schimba roata! nu te mai duce pe la ea singura, nu mai duce copilul pe acolo daca nu vrei, las-o pe ea sa faca un pas catre tine, sa vina ea in vizita la voi, mai ales ca zici ca stati aproape, sau sa ia nepoata pe la ea daca doreste. nu i-o mai duce tu la usa ca pe un colet! daca nu o vrea, nu o ia si gata! nu sunt de acord cu atitudinea sotului tau ca nu iti ia apararea, ba mai rau, mai vine si indoctrinat de la mama sa. daca nu e suficient de barbat sa-i tina piept maica-sii, sa nu se mai duca pe acolo! daca nu aude decat cuvinte de rau despre tine el de ce se duce? ca sa aiba apoi ce sa iti reproseze?
nici eu nu am avut la inceput o rel perfecta cu soacra, desi eu si sotul meu ne intelegem perfect, suntem suflete-pereche, el a stiu sa gestioneze conflictele, sa o puna la punct si sa se detaseze de toate aberatiile pe care le spunea. si avem o casnicie super din toate punctele de vedere, si 2 copii minunati iubiti de ambele categorii de bunici! da, material ai lui nu se implica, nu fac cadouri nepotilor nici de ziua lor, nici de iepuras, nici de carciun, nici de orice alta zi, fata de ai mei care sar cu banii si jucariile peste masura, nu numai de zilele lor, ci tot timpul anului. poate ca posibilitatile nu sunt la fel pt toti, dar macar ca gest ar trebui sa le ofere ceva ceklor mici. dar ce pot sa le cer? fiecare face cum simte. socrii considera ca au destule si nu au venoie de absolut nimic, parintii mei considera ca, copiilor trebuie sa le dai oricat poti ca sa nu duca lipsa si sa fie fericiti!
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
anca16 spune:
Luna, eu nu mi-am barfit soacra, din contra, cand mai auzeam in stanga dreapta povesti cu soacre ma bucuram ca a mea nu e asa. Ba mai mult, mi-a parut rau de ea si de modul in care e tratata acasa la ea. Eu nu sunt omul scandalului, in vecii vecilor nu mi-as fi dorit sa apara situatia asta taman cu parintii sotului meu, dar nu stiu de ce a trebuit sa fie asa. Intre timp eu am aflat ca ea pe mine ma barfea si in vremea in care imi spunea in fata ca-i sunt atat de draga etc. In fine, povestea e complicata si lunga, eu am postat la subiectul acesta ca sa-i spun Alinei solutia adoptata de mine la aceeasi problema, si anume sa incerce sa se detaseze de soacra, de parerile ei, ca de schimbat ea sigur nu se va schimba. Pentru mine mai trista si mai dezamagitoare a fost reactia sotului, dar in sfarsit, timpul le rezolva pe toate. Sa fim cu totii sanatosi, ca astea sunt prostioare, pana la urma nu parerea soacra-mii ma defineste pe mine ca om.
Mamica de Razvan (24.05.2010)
www.sos-animale.ro" target="_blank">adopta un catelus
anca16 spune:
Am uitat ceva, apropo de chestia asta cu facutul de cadouri copiilor. Eu cred ca e mai important ce invata copilul de la bunici, ca aia ramane, valorile care-i sunt insuflate, timpul petrecut impreuna care genereaza adevaratele amintiri...ca exact cum zicea una din fete, de jucarii nici nu o sa isi mai aminteasca.
Eu nu imi amintesc de absolut nici o jucarie primita de la bunici, dar tin minte cum mergeam cu bunicul meu in ajunul Craciunului la Biserica, pt ca buni sa poata face pe sutite bradul, imi amintesc cum imi facea buni sort din pungi si imi punea un scaun la chiveta ca sa pot spala si eu vasele, cum duminica dimineata era zi de parc si de mancat vata pe bat...multe, multe amintiri si nici o jucarie.
RHYANNA spune:
fetelor nu ma considerati materialista ca va inselati
aveti noroc de amintiri frumoase si de bunici
nu spuneam de cadouri dar ai mei socri cand am avut nevoie acum 12 ani sa o tina pe YOLA 2 zile(plecam la un seminar)m-a rugat sa-i aduc si mancare pentru fata ca ea ce-i da de mancare
am dus 2 sacose de mancare si i-am cerut sa nu o culce in pat cu unchiul(sa doarma ea ca e bunica)si mi-a raspuns ca ea doarme singura ,nu poate cu nimeni si a culcat-o tot cu unchiul desi are 3 acmere si apoi spuneti ca sunt rea ca nu tin legetura
voi nu intelegeti ca e genul care nu vrea deranjata doar sunata si doar dus (cum fac fetele ei ) i se duc carne .,lapte ,branza,etc desi au 1500 ron pe luna amandooi
noi nu avem atat
RHYANNA spune:
socrii mei sunt singuri la parinti si nu stiu sa-si arate dragostea
au 4 nepoate si de la fete nu numai de la fecior,nu s-a plimbat niciodata cu vreo nepotica
exemplu:cand stateam la ei a adus-o cumnata mea pe fetita ei la 6.30 dimineta ca pleca urgent din localitate,eu am venit la 12 din alt oras am vrut sa-mi pun sa mananc si am intrebat si copila daca vrea sa manance si mi-a raspuns sfarsita ca da,ii este foame ca mami nu i-a mai dat diminetatsa manance
fetelor era 12 si ea nu intrebase copilul daca ii este foame
asa e ea cu toti nu concepe ideea de a fi bunica
atunci mi-am zis ca daca cu fetita de la fata se comporta asfel cu a mea pe care nu vrea sa o vada cum sa se comporte?
RHYANNA spune:
asa a fost de la inceput
nu v-am povestit de ei dar vad ca trebuie sa aflati si alte detalii
la nunta noastra a spus pana in ultima saptamana ca da,n va ajuta(atunci nuntile le faceau parintii juma-juma)
cu 3 zile inainte a spus ca nu are bani,au facut-o ai mei(nu asta e important)si nu are nici de pus pe masa si nu a pus
peste 5 ani alta nunta a fetei ........aceeasi poveste numai ca fata a luat o pers influenta si cu bani si si-au facut ei nunta
a facut banca pentru 2 toalete si cand a mers la nunta nu a avut de pus pe masa( atrebuit sa-i dea fiica-sa pe ascuns un plic sa puna pe masa)
dar si-a cumparat 2 toalete de 3000 ron
la cumatria noastra nu a putut veni ca nu are bani
nu a fost nici macar pt baiatul ei cARE cred ca-i stie si s-a obisnuit cu stilul lor dar m-a durut inima sa-l stiu a nimanui,sa-i vada pe ai mei acolo,etc
nu-i duc copii ca nici nu-i cere,nici sotul nu se duce des(nu are interdictie)se duce 1 data la 6 luni desi stam la 5 min cu masina
ASA SUNT EI ,NUMAI CA VA SPUNEAM CA NU AM DE CE SA-I SUPORT ASA DACA EI NICI MACAR NU-I DERANJEAZA,CHAIR NU VOR SA FIE DERANJATI
NICI FETITA FETEI DE LA 100 KM NU A MAI VAZUT-O DE LA BOTEZ SI ARE 3 ANI
FATA CAND TRECE PRIN ORAS MERGE SA O VADA DAR NU I-A DUS FETITA NICIODATA (stie ea de ce ,nu?)
anca16 spune:
Rhyana, eu in nici un caz nu am vrut sa sugerez ca esti rea, imi pare rau daca asta s-a inteles. Fiecare stie ce e in familia lui, e imposibil pt mine sa dau un verdict atat de drastic doar dupa ce ai povestit tu. Sunt convinsa ca exista si bunici iresponsabile sau care nu sar in sus ca au nepoti, cum e si cazul tau. Eu vroiam sa spun doar ca nu e bine sa fie afectata relatia nepoti-bunici, atat timp cat cei din urma dezvolta o relatie sanatoasa, doar pt ca bunicii nu se inteleg cu nora/ginerele, dar fara referire la cazul tau.
luisa1983 spune:
Soacra Am avut o soacra si voi deveni la un moment dat soacra! Cum m-am inteles ?! Bine ,nu foarte bine! Cum? Cu diplomatie , toleranta (mi s-a reprosat acest lucru ,acesta caracterizandu-ma) si comunicare. Am avut chiar multe lucruri de invatat de la ea (diferenta de varsta intre noi era cam mare ) eu abordand-o tocmai pentru a ,,citi" modul in care as putea sa-i intru in gratii.Am reusit pana la urma . Intre mama si fiu exista o comunicare mai stransa decat intre tata si fiu, va spun asta din experienta, incercati sa ,,ajungeti" la ea prin sot .Tatal meu nu l-a suportat niciodata pe fostul meu sot (nu i-a aratat asta in fata niciodata),o ,,gelozie" pe care n-am inteles-o decat mai tarziu. Deci, din punctul meu de vedere , nu puteti infrunta la nesfarsit soacrele, nu veti rezolva nimic,cautati un mijloc sa aveti o relatie cat de cat cordiala!
mirela0521 spune:
socra mea s-a schimbat radical o data cu aparitia primului nepot. de aceea ziceam ca nu stii cum se intoarce roata! pana atunci (3 ani jumate de casnicie) nu calcase in casa mea (ap dat de parintii mei, nou mobilat si aranjat la cheie cu absolut tot ce trebuie, noi nu am pus un ban in el), iar dupa aproape 7 ani de casnicie, cand am decis sa investim in casa inceputa de socrii acum muuulti ani si neterminata (toate economiile noastre + banii stransi din botezurile si moturile facute de parintii mei la care noi nu am participat cu nimic doar am adunat plicurile cu bani si "obligatiile" de returnat au picat tot sarcina parintilor mei) situatia a fost cat se poate de roz.
de fapt inca de cand am acceptat sa ma ajute la cresterea copiilor, ca sa nu mai platesc bona (ea era in somaj si apoi a intrat la pensie), a inceput sa fie o altfel de rel si implicare cum nu mai simtisem pana atunci din partea ei.
acum, dupa 1 an jumate de stat impreuna in aceeasi curte, ne intelegem perfect!!! este ca si mama mea, daca va vine sa credeti, ma ajuta cu tot ce am nenoie, si eu pe ea la fel. suntem separati cu cheltuielile la tot (caldura, apa, lumina, mancare) fiecare se gospodareste singur. financiar nu am absolut nici un ajutor de la ei (nu ne-a dat bani noua sau copiilor niciodata), si sincera sa fiu nici nu am nevoie. dar timpul petrecut cu piticii este incomparabil de valoros, este ajutorul cel mai de pret. pot sa fac in liniste mancare, curatenie, sa spal, sa calc, sa fac piata, sa merg la o nunta, sa plec un weekend undeva linistita pt ca are cine sa stea cu piticii.
cum era inainte? ihmm... aproape ca nici nu vreau sa imi mai amintesc! parca este o alta poveste, o alta persoana... dar ca sa intelegeti ca nu au fost toate roz va voi impartasi cateva "secrete" in mare.
ea nu a fost de acord cu mine, cu prietenia noastra! suntem impreuna din cls 12, fosti colegi de liceu, rel super fericita, perfecta, suntem suflete-pereche. dar ea nu si nu! ce avea cu mine atunci nici acum nu stiu!
scuzati-mi modestia, dar imi cunosc valoarea: sunt o fata frumoasa (arat fff bine, nici nu zici ca am nascut 2 copii), desteapta (nu vreau sa par snoaba, dar ultima diploma este de dr in economie) si cu o situatie materiala ff buna (am precizat de ap amenajat primit in dar de la parinti, iar ajutorul lor nu inceteaza nici acum, in limita posibilitatilor).
cand a venit in petit (adusa cu forta de sot si socru) a bocit continuu cele 3-4 ore petrecute in casa a lor mei (chiar imi aduc aminte ca tata a intrebat-o "de ce plangi cuscra! te-am chemat eu cumva aici? dumneata te-ai invitat! am inteles ca vreti sa-mi cereti mana fetei, dumneata castigi o fata buna, eu ar trebui sa plang!!!") ca ea nu vrea "nunta acum" (de fapt nu vroia niciodata), ca are casa de facut si spera ca sotul ii va da o mana de ajutor ca tot era pe salariu (nu avea decat parterul, iar in vara aceea in loc sa ne ajute cu nunta si-a mai ridicat zidurile la un etaj, acoperisul l-a pus dupa primul nostru an de casnicie si asa a ramas casa, ca o casa parasita pana nu ne-am apucat noi sa investim in ea) in ziua nuntii nu a venit sa ma ia de mireasa de acasa (cum e obiceiul la noi), in schimb imi tinea calea in usa bisericii sa-i pun floare in piept sa arate si ea ca o soacra, si dupa nunta nici ca nu a venit sa vada macar unde stam, daca o ducem bine/rau, pana nu a aparut primul nepot. a venit la 2-3 bai si pt ca nu eram de acord cu metodele ei babesti a stat pe margine sa se uite nu a mai venit apoi. il vedea pe copil doar cand mergeam noi in vizita, o data la 2-3 saptam cate 1 ora, apoi dupa ce a crescut baiatul, pe la 6 luni, a mers mai des la ea, il mai lasam cate 3-4 ore la curte sa se joace, iar cand a aparut si fetita totul s-a schimbat. pt ca nu mai faceam fata si prima bona plecase in strainatate, apoi nu am mai gasit alta pe placul meu, si pt ca ea a iesit in somaj s-a oferit sa ma ajute.
si uite asa acum stam cu toti si vb, radem si totul este frumos. chiar este frumos. nu am nimic sa ii reprosez. am ingropat securea, cum se spune. am lasat si eu de la mine si ea de la ea... mai sunt lucruri la care cadem de acord, dar daca e ceva ce tine de copii pana la urma face ca mine ca nu are incotro, stie ca nu cedez la lucrurile care tin de copii mei.
cred ca timpul le rezolva pe toate, daca stii sa gestionezi cu calm si rabdare o situatie ce pare conflictuala, s-ar putea sa ai avantaje pe urma. ea nu mi-a zis mie nici da-te in colo, nici eu ei, nu ne-am aruncat vorbe urate una alteia niciodata, si nici pana in ziua de astazi nu stiu de ce s-a opus reklatiei noastre. sotul probabil ca pana sa ne casatorim a primit "sfaturi" de la ea, insa nu a luat-o in seama, a stiut sa fie aproape de mine, sa isi asculte inima si sa "traga" pt binele si fericirea lui.
sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea!
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)