program somn/alaptare
Raspunsuri - Pagina 3
Gabi_K spune:
Alaptatul la noi era la cerere, chiar si din ora in ora, dar daca intarziam cu baita de seara, intirziam si la baia celuilalt, si cu tot programul. Si ala mare trebuia sa mearga a doua zi la gradi, deci aveam nevoie de program.
Cu suzeta nu-s de acord, strica tehnica de supt. Aia mica nici nu accepta altceva in afara de san. N-o puteam prosti nici cu suzeta, nici cu ceai, nici cu apa.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
adra_bell spune:
Alaptarea se face la cerere. Asta inseamna ca nu-i impui copilului nicio pauza, de o ora, doua sau trei. A mea asa a mancat, sugea si la juma de ora si a fost ok. Suzeta n-a avut deloc.
Program si-a facut singurica, dupa 7-8 luni, un program relativ bineinteles.
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?bid=3&folder=clipe de vara 2010" target="_blank">soare si floare la concurs
blog
am hainute la bazar
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
elaga spune:
Ioana, noi am pastrat programul din spital la mese, adica alaptam la 3 ore, uneori la doua ore jumatate. Dar copilul meu manca bine, se satura, nu avea nevoie de mancare mai des. Stiu asta, pentru ca am incercat de cateva ori sa-i dau intre mese si nu a vrut sa suga. Cu restul activitatilor, adica somn, plimbare, ne-am straduit sa-i facem un program si sa i-l respectam. Drept urmare, acum, la doi ani, ne este foarte usor. Se trezeste la 7, mananca, mergem la plimbare, la 12 ia pranzul, dupa care face nani. La 4 are o masa de fructe, joaca, cina la 19, la 19, 30 baita, povestea si nani de la 20. El se simte bine asa, adoarme singur, fara nici un artificiu, este odihnit, vesel, energic, mananca foarte bine.
Ilinca_M. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roli25 Comparatia nu e relevanta. Sistemul digestiv al bebelusilor nu e maturizat si laptele nedigerat le poate da crampe. Nu e obligatoriu, dar e posibil. E recomandata alaptarea la cerere, dar in acelasi timp e recomandata si pauza de 2 ore intre mese. Sigur ca nu stai cu ochii pe ceas, totul e orientativ si mai tine si de instinctul mamei, care stie exact ce inseamna fiecare ton din plansul copilului. Iar pe mamele de gemeni, eu zic ca nu avem dreptul sa le comentam. Numai ele stiu cum se descurca, mai ales daca nu au nici un ajutor in jur. Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4 BAIETII MEI IUBITI Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Stii care-i faza, de obicei mamele cu idei din astea incetatenite-n cap in legatura cu "alaptat la program, sa nu se amestece laptele nou cu cel vechi, sa se odihneasca stomacelu', sa nu faca crampe" etc, deci mamele astea grijulii cu stomacelul lui bebe in ce priveste laptele matern, sunt dintre cele care dau si suculetz de morcov/portocala etc. la 2-3 luni ("e constipat, saracutul, si numai cu suculetz il rezolv!") sau pireutz la 4 luni ("e baiat mare, trebuie sa-si ia vitamine si din altceva decat lapte!") asa ca da-mi voie sa lupt impotriva unor asemenea mituri, cat ma tin puterile si rabdarea
Iar eu nu "am judecat" nicio mama de gemeni, mi-am expus parererea cu privire la ceva si oricum nu vad de ce ar trebui sa sufere niste gemeni mai mult decat alti copii numai fiindca au avut "ghinionul" sa fie doi, deci mamica n-are vreme de "dragalasenii" si-i trece la armata. Ca persoana la care am comentat are gemeni nu e relevant, o persoana cu asemenea idei le-ar fi aplicat si daca avea un singur copil, cred eu; si in al doilea rand nici nu cred ca e reprezentativa ca mama de gemeni, fiindca totusi mai exista pe forum(inclusiv la topic
) destule mame de gemeni si nu propovaduiesc asemenea idei.Sigur ca unor bebelusi le place rutina si chiar le da o siguranta, depinde si de temperamentul lor, ca doar nu toti sunt la fel! Sigur ca poti incerca sa le induci un program dar daca ei nu vor, nu vad cum ai putea sa le "impui" acest lucru fara sa le faci rau!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
inaioana spune:
Eu vreau doar sa stiu daca cineva are vreo explicatie stiintifica asupra afirmatiei ca laptele nedigerat peste cel in proces de digerare provoaca ...orice nedorit.
Ca asa "pe vorbe" puteti spune si ca il face pe bebe sa zboare noaptea calare pe matura, dar o explicatie pe bune eu nu am vazut pana acum, desi din pacate aud afirmatia asta de ani buni.
Multumesc.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
pisi-pis spune:
Da, nici eu nu inteleg care ar fi explicatia stiintifica cu neamestecatul laptelui, sa ma pici cu ceara daca inteleg.
Alaptat la cerere insemna la cerere, fara nici un corolar. Laptele nu tine numai de foame, ci astampara si setea bebelusului, asta in cazul in care alaptatul e exclusiv, fara apa, ceai, suculet, sau mai stiu eu ce alte minuni. Nu imi dau seama cum sa lasi un bebe sa planga de sete/foame, vara, la peste 35 de grade, pe motiv ca se amesteca laptele.
Pe deasura a mea a avut in primele 3 luni ceea ce se cheama www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html" target="_blank">cluster feeding, intre 19 si 21-22 h papa continuu, desi nu avea nici colici si nu era nici agitata, pur si simplu mai dormea un pic, mai cerea un pic de papa, mai dormea un pic, etc. Dar in compensatie dormea noaptea si 6 ore daca o lasam, de in prima luna, de frica ca pateste copilu ceva daca nu papa atatea ore, am ajuns sa ies cu ea pe balcon, ca nu reuseam sa o trezesc, asa de profund dormea.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
Ilinca_M. spune:
Ah, exact, noroc cu pisi-pis, ca nu stiu cum am uitat de asta: alaptatul in caz de sete! Fetitza mea, nascuta la final de aprilie, a trecut vara fara sa bea un strop de apa, fiind alaptata exclusiv. Si a suportat foarte bine caldura. Toata lumea gogona ochii de shoc cand ma intrebau daca-i dau apa des "pe caldura asta" iar eu ziceam ca nu-i dau deloc...Si soacra mea a fost distrusa cand a auzit, n-a indraznit sa-mi spuna direct dar i-a spus sotzului sa incerce sa ma convinga ca "trebuie sa-i dau apa". Ulterior a vazut o emisiune pe ceva post unde doctorii spuneau ca nu trebuie dat sugarului nici apa nici ceai, pe motiv ca suprasolicita rinichii si mi-a zis spasita:"ai avut dreptate!":))) De fapt eu i-am dat prima data apa fetei dupa 8 luni, ca atunci a inceput sa manance cat de cat solide si, vorba aia, "avea dupa ce bea apa":)) Si zau ca n-a durut-o niciodata burta de la "lapte amestecat" si nici n-a avut vreodata colici, de incepusem sa ma gandesc ca de fapt colicii sunt o inventie![]()
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
roli25 spune:
Ilinca, hai sa-ti dau peste cap convingerile. Sunt o mama care a alaptat exclusiv, pana la 6 luni si am continuat alaptarea si dupa diversificare.
Lupta, lupta, dar nu asa agresiv, ca suntem pe un forum nu la razboi.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Sabina spune:
teoria cu digestia si pauza de 2 ore e falsa mai mult, periculoasa, pt ca bb nu suge egal.
Poate suge la o masa 30 de ml pe care sa ii digere in 20 de minute si la alta 200 de ml si sa doarma 4 ore.
Alaptarea la cerere exact asta inseamna, si la 10 minute daca e cazul. Nu exista niciun motiv pt care sa nu i se dea cand vrea, poate in cazurile grave de reflux, ma rog.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
nikole spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ioanacernea Ca bine zici...nu-l trimit in armata |
eu sunt..anti-program cand e vb de alaptat, cu somnul e alta poveste.
Acum doua sapt. am petrecut un final de sapt la un var de-al sotului, care are un bebe de 7 luni.
Din vb in vb cu sotia, aceasta imi spune ca Lucas are program de masa,de la 4 luni, la 3 ore...adik' in intervalul asta copilul nu bea nici apa, suc(nu c-ar fi necesar) nimic...tre sa astepte 3 ore, ca deh...asta-i programul.
offff...

eu stau cu Luana non-stop la san
Sunt zile cand suge la 4 ore, sunt zile cand suge din ora in ora, da' nu ma deranjeaza
si cu siguranta nici pe eacu somnul...o rutina cred ca-l va ajuta pe bebe sa mearga la nani, insa la 3 luni, copilul are ceva treziri/noapte asadar...nu prea vad cum ii poti face program.
Respecta-i corpul, dorintele, ascultati-sufletul...lasa programul deocamdata, e mult prea mic ptr asta...
in timp el singurel isi va face un program, ai sa vezi