program somn/alaptare

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Roli25, nu-mi dai tu asa usor convingerile peste cap, pentru ca in primul rand nu m-am referit la tine. Daca te uiti la postarea mea, nici macar nu faceam generalizari pripite, ziceam ca DE OBICEI mamele cu idei de genul celor insirate de mine (si nu am regasit acele idei printre ale tale, exceptie cea cu "recomandabil 2 ore pauza") fac si cele ce am zis eu.
Eu nu ma percep ca fiind agresiva, probabil fiindca sunt obisnuita cu stilul meu.
Vad in semnatura ca al tau copil mai mic e nascut in iunie, deci a prins luni caniculare: i-ai dat sa suga si mai des de 2 ore au ba? Abia daca ai raspunde ca NU mi-ai da peste cap teoriile

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Eu i-am dat apa pe canicula. Fata plangea de mama focului, am incercat sa-i dau sa suga, ca deh credeam ca ii e foame, nici nu s-a uitat la mine. I-am dat apa si s-a linistit. Nu ma gandeam ca ii e sete, dar de fapt e normal, laptele e dulce.

Am nascut intr-o clinica unde alaptatul e la mare cinste. Asa de mare cinste incat fetitza mea nu a primit deloc complement, desi eu colostru cam ioc, si laptele a venit dupa 72h de la nastere. Bref, acolo ne-au scolit inainte de nastere, dupa nastere cum si ce sa facem cu bebe. Eu zic ca totusi oamenii aia nu vorbesc in vant cand spun sa astepti 2 ore totusi intre alaptaturi, sa-i dai apa pe canicula, sa nu-l lasi sa se eternizeze la san etc, etc.

Eu am mers pe mana lor si nu am avut furia laptelui (ca nu am baut ca disperata apa dupa nastere, lapetele e programat hormonal cand sa vina), nu am avut probleme cu sanii, si cel mai important am alaptat cat timp am vrut (la mine a fost 1 an).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Imi vars si eu oful aici...acum dupa ce am nascut al doilea copil imi dau seama ce greseli am facut la primul in ceea ce priveste alaptarea...imi vine sa ma dau cu capul de pereti, dar degeaba ca timpul nu-l mai pot da inapoi. Sfaturi care pe mine nu m-au ajutat deloc, unele venite de la pediatru:
- chestia asta cu sa nu suga mai devreme de 2 ore ca se amesteca laptele, fi-mea plangeaa, plangea de imi seca sufletu si am crezut ca asta e unul din motive,
- ca sa lungesti perioada intre alaptari da-i copilului suzeta sau ceai intre mese,
- corul mamelor experte din familie- "nu ai lapte suficient", " laptele tau nu e bun"- cand am auzit-o si pe asta creierul meu a luat-o razna si din disperarea de a nu infometa copilul i-am bagat prima masa de lapte praf seara ( cand stim cu toate ca bebe suge mai des si e mai agitat, si ca e normal sa fie asa, nu ca ar fi avut laptele meu ceva)- in nestiinta mea chiar ma miram cum cand sugea noaptea si dimineata se satura si era linistita si seara ar fi stat non-stop la san...
Nu mai spun disperarea cu furia laptelui, si ranile de la san, imi aduc aminte ca puneam fata la piept si cand o luam avea numai sange pe guritza...am insistat, am reusit sa desfund canalele, am stat sub dus fierbinte ore intregi, m-am muls, pana la urma am reusit sa am lapte garla, ma udam toata insa nu am reusit sa ignor bunele sfaturi privind programul de masa, privind consistenta laptelui etc...chiar am crezut ca am o problema, ca sunt eu defecta cu laptele meu cu tot. Asa ca la 3 luni jumatate s-a dus alaptarea pe apa sambetei si a castigat formula...
Acum la al doilea copil, alaptez exclusiv, m-am pregatit cat am putut si inainte si dupa nastere, mai ales psihic si totul a fost o reusita din prima chiar daca acum am facut cezariana ( prima a fost nastere naturala), sunt foarte fericita ca totul a fost atat de usor, bebe este aproape non -stop la san, dorm cu el pe burta inconjurata de perne...insa ma simt vinovata ca la primul copil nu am stiut sa fac asta, ca nu mi-am ascultat mai mult instinctul si sunt foarte indignata pe cei care sar cu astfel de sfaturi ca cele de mai sus, cu cei care sar atat de rapid cu sfaturi privind introducerea completarii...

Ioana, fetita mea am spalat-o zilnic la aceeasi ora, faceam totul cu sfintenie dupa program, ca la carte ( stateam cu cartea langa mine " Mama si copilul" a lui Capraru, acu cand am citit in ea am inchis-o dupa primele pagini), eram si eu si sotul ca doi roboti ( nu am fost ajutati de nimeni nici atunci nici acum- atunci doar cu sfaturi, acum nu mai ascult nimic )chiar imi zicea vecina de sub noi ca seara isi potrivea ceasul dupa noi, la 8 fix terminam baiata si cum o imbracam pe Maria incepea sa planga si nu se oprea o jumatate de ora indiferent ce ii faceam.

In fine, asculta-ti copilul, si lasa-l pe el sa te ghideze, o sa tot aibe program cand va creste, toata viata!

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Parerea mea este ca medicina incearca sa cuntifice prea mult fenomene care ar trebui sa fie mai mult decat simple si naturale, si de multe ori face mai mult rau. Eu n-am vazut nici o mamica pisica/vulpe/cimpanzeu sa-si alimenteze puii cu apa din biberon pt ca e canicula. Le mai aduce o bucatica de carnita sau altceva cand incep diversificarea, dar apa ajung sa bea cand se pot deplasa pe piciorusele lor pana la rau.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Pisi, noi, oamenii, am coborat de ceva timp din copac si prin urmare am incercat sa eliminam cat am putut de mult selectia naturala.
Si in alta ordine de idei, un animal poate sa mearga dupa cateva ore de la nastere, spre deosebire de un copil caruia ii trebuie un an.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Pisi
Si in alta ordine de idei, un animal poate sa mearga dupa cateva ore de la nastere, spre deosebire de un copil caruia ii trebuie un an.

Vicky si Printzesone

Pai asta e direct proportional cu durata de viata a fiintei. Normal ca perioada de gestatie a animalelor in general e mai mica decat la om si normal ca mersul apare mai repede in viata animalelor, din moment ce au o durata asa de scurta de viata:(.
Dar probabil asta cu apa sau laptele exclusiv depinde de la copil la copil, eu n-am avut treaba cu al meu in privinta asta, dar pot sa inteleg ca al tau a avut nevoie si de apa. A mea fata cand ii era sete tzoscaia cateva guri, adica exact laptele de inceput care e mai subtirel si care tine de sete.
Nici eu nu am baut apa ca disperata, cum spui tu, "ca sa vina laptele", nici n-am avut "furia laptelui" si alaptez de 18 luni. Asta am zis-o numai asa, sa nu se creada ca daca nu se urmeaza sfaturile trasate de anumita maternitate ("alaptati la minimum 2 ore/ dati apa pe canicula") se ajunge la esec. Si oricum depinde de la maternitate la maternitate, unde am nascut eu se facea cadou mamelor o brosura foarte complexa (de fapt o carticica), unde se punctau raspunsuri la principalele ingrijorari ale unei proaspete mame. Si scria ca unui sugar in primele 6 luni nu-i trebuie nici apa, nici ceai, doar lapte matern, daca e posibil. Cum spui tu ca oamenii aia care ti-au facut tie recomandari nu vorbeau in vant, asa zic si eu, ca aceia care au scris brosura nu vorbeau in vant...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

S-au cam iscat polemici si era si normal . Fiecare mama face cum crede ca e mai bine pt puiul ei. Suntem atat de diferite si fiecare are ideile ei despre cresterea copilului.

Sa nu uitam intrebarea Ioanei : "care dintre voi ati reusit impunerea unui program de alaptare si somn"? Raspunsul meu era: da, eu am reusit, si i-am explicat cum.

de gemenute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanacernea spune:

Oau, chiar asa...multe polemici....a trecut ceva vreme de cand am deschis acest subiect si vreau sa va spun ca Tudor incet incet se cam regleaza.....singurel dar si cu un mic imbold din partea mea. Se mai intampla ca 3 zile sa aibe acelasi program si apoi sa se schimbe...asta este..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanacernea

Oau, chiar asa...multe polemici....a trecut ceva vreme de cand am deschis acest subiect si vreau sa va spun ca Tudor incet incet se cam regleaza.....singurel dar si cu un mic imbold din partea mea. Se mai intampla ca 3 zile sa aibe acelasi program si apoi sa se schimbe...asta este..

Ioana, eu am program la bebe dar recunosc ca de la inceput, din prima zi cand l-am adus acasa el singur si-a urmat programul din maternitate. Acum la 3 luni are program la 4 ore. la 4 ore fix(+/- 15 min) vrea lapte.

In schimb singurul lucru la care am tinut a fost ca baita sa aiba loc seara cam in jurul aceleiasi ore pentru a-i crea rutina somnului de noapte. Rezultatele au fost imediate caci bebelu' doarme exemplar. Deja stie ca dupa baie urmeaza masa si apoi somn.

Se va regla si bebelu' tau cu mesele ai sa vezi.

Andrei

Mergi la inceput