program somn/alaptare
Raspunsuri - Pagina 2
Ilinca_M. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ioanacernea Ca bine zici...nu-l trimit in armata |
Nu te mai uita in gura la alte mame, ce te intereseaza pe tine ce fac ele? Si de ce sa te simti frustrata ca ele au un copil mai iubitor de rutina (asta daca nu l-au dresat ele sa devina robotzel) si tu un copil mai "artist", care stie el ce e bine pentru el, caci nu si-ar face singur rau daca nu i-ar prii orarul sau (asa haotic cum iti pare tie)?
Tu trebuie doar sa accepti ideea ca ai un copil absolut normal, care are comportamentul absolut firesc al unui bebelus de 3-4-6 luni. Care-i spilul in "baita la aceeasi ora" sau mese "regulate"? E ceva concurs de "punctualitate" si "disciplina"? Accepta-ti copilul asa cum e si vei avea parte numai de bucurii

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
Moniland spune:
Hmmmm... eu le-am facut program ca la "armata". Si eu ma amuz de exprimarea asta pe care chiar o folosesc.
Avand doi bebelusi nu-mi permiteam luxul sa-i tin in brate tot timpul. Prin urmare, De cand am venit acasa cu ele de la maternitate, noaptea: nu le vorbeam, nu le schimbam scutecul, nu aprindeam lumina, le dadeam lapticul si atat. Asa au invatat sa faca diferenta intre noapte si zi. Peste zi merge radioul, iar seara la ora de culcare il oprim. Ele dorm fiecare in patutul ei in aceeasi camera, noi in dormitor si cu interfonul la ureche. De la 3 luni fetitele mele dorm toata noaptea. Le dau lapticul, le pup de noapte buna si le spun ca ne vedem dimineata la ora 8, le sting lumina si se culca.
Programul cu alaptarea...se recomanda ca nou nascutul sa fie alaptat la cerere. Dar daca nu au trecut 3 ore de la precedentul alaptat, digestia nu e facuta si risti sa-i provoci crampe stomacale. In stomacelul lui intra lapte proaspat peste unul vechi ceea ce nu e tocmai bine. Si in maternitate tot din 3 in 3 ore erau hraniti. Cu timpul, ei isi maresc intervalul pana la urmatoarea masa. Dar, ai putea si tu "ajuta" la asta. De ex. l-ai hranit la ora 10 si urmatoarea masa ar fi 13. Da-i lapticul la 13,10. Nu se intampla nimic ca il amani 10 minute, timp in care te poti juca cu el sau orice altceva. Si in felul acesta ii faci programul de masa.
Cu 1 copil trebuie sa fie usor, cu 2 trebuia sa-i si organizez unul dupa celalalt. Nu a fost usor, dar altfel cu siguranta ajungeam la psihiatrie. 
Dupa atata teorie pot sa-ti zic ca cel mai important "mama stie cel mai bine ce e pentru puiutul ei". Daca tu simti ca ti-e mai bine cu un program (e si mai bine pt amandoi) atunci fa-l. Succes!
de gemenute
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui Moniland Programul cu alaptarea...se recomanda ca nou nascutul sa fie alaptat la cerere. Dar daca nu au trecut 3 ore de la precedentul alaptat, digestia nu e facuta si risti sa-i provoci crampe stomacale. In stomacelul lui intra lapte proaspat peste unul vechi ceea ce nu e tocmai bine. Si in maternitate tot din 3 in 3 ore erau hraniti. de gemenute |
Laptele matern se digera mai repde decat cel praf, chiar si in jumatate de ora. In maternitate se practica alaptatul la 3 ore atunci cand bebelushii sunt in salon separat de mame din motive de organizare si confort a asistentelor. Sau ma rog, nu stiu daca e chiar ok sa zic confort, dar ele trebuie sa aiba timp sa faca si procedurile medicale, ceea ce ar fi f, greu cu mamele roind tot timpul pe acolo.
Nu le schimbai de pampers noaptea nici daca faceau kk? Nu se iritau in acest caz?
Off-topic: eu inteleg nevoia de organizare si program a mamelor de gemeni, dar vreau sa zic ca se poate si fara 'armata', si cu trezit din ora in ora noaptea si cu alaptat la cerere. Se poate si asa (eu am supravietuit
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Ilinca_M. spune:
Aoleu, iarasi mitul cu "laptele nou peste cel vechi= crampe, bau bau etc"?
Hai ca si la odiseea noastra au fost mame de gemeni si au alaptat la cerere peste 6 luni si n-au trebuit sa faca "armata", chiar daca unele mai aveau inca un copilas pe langa "pereche"
. Moniland, eu inteleg ca esti mandra de programul "de armata" pe care l-ai bagat in copii dar macar nu mai imprastia mituri de-astea gen "digestia laptelui matern in 3 ore". Nu stiu alti bebelusi cum sunt, dar cam in primele 2 luni, alaptata la cerere, fata mea facea kk de cel putin o data pe noapte, daca nu si de 2 ori, mi s-ar fi parut inuman s-o las pampersul dand p' afara atata timp...auzi tu, sa nu schimbi bebelusul "ca sa invete diferenta dintre zi si noapte"...ce mai, noaptea putem pluti in kk pana ne ia foc kuruletzul...
17 luni
Manole forever
Sovata
Gabi_K spune:
Banuiesc ca nu faceau kk noaptea bebeii lui Moni, nu mai sariti la ea.
Nici ai mei nu faceau kk noaptea. Eu in primele luni nu am avut program strict, in afara de baita. Aveam grija sa fac baita pe la 8-8,30 seara, mai ales ca aveam si copil mai mare cu 5 ani, care in schimb cerea programul. Dupa 6 luni diversificarea am inceput cu masa de pranz la ora 13. In rest program de voie, dar de exemplu plimbarea de dupa masa era legata de mers la gradi dupa celalalt copil, deci s-a nimerit tot la ore fixe. Cumparaturile la fel, le faceam inainte de masa, deci din nou coincidenta cu plimbarea de dimineata. Vrand-nevrand totusi am fixat un oarecare orar copilului. Nu stiu daca are legatura cu baita de seara sau cu comportamentul meu nocturn (ca la Moni: intuneric, doar alaptat si gata, fara prea multe dulcegarii schimbat scutec-numai de kk, dar nici nu-mi aduc aminte sa fi fost vreodata cazul) copilul stia ca dupa papica dormim mai departe. Nu astepta nici unul sa fie plimbat, leganat. Sugea si dormea mai departe.
Programul bebelusilor depinde oricum si de parinti. Daca parintii nu prea au altceva de facut, in general ei se adapteaza dupa bebe. Insa acolo unde sunt copii mai mari cu program deja stabilit si functional, acolo bebe trebuie inclus (in limita posibilitatilor) in programul familiei. Oricum fiecare face cum poate si cum crede ca e mai bine. Mie nu mi se pare sfarsitul lumii ca un bebe (fie el alaptat la cerere zi si noapte) totusi sa aibe cateva puncte fixe in viata lui.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
Laura25 spune:
Gabi, sigur ca e bine sa ai niste puncte fixe, niste ore la care se face baie, se baga in pijama, sau se mananca masa de pranz. Problema apre atunci cand stai cu ceasul in mana si nu bagi laptele in gura copilului decat daca s-a facut ora x, nu il lasi sa se dea jos din pat decat la ora y, nu ii pui castronul in fata decat la ora z, fix. Fara abateri, in ciuda disconfortului generat copilului.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ioanacernea spune:
Sunteti foarte dragute toate. Speram ca incetul cu incetul sa-si intre intr-o rutina si sa fim mai relaxati, cel putin eu.
ca el cred ca nu are nici o "greata"
mcoca spune:
Gabi_K, sunt de acord cu tine la 100%.
Nici eu nu am schimbat-o pe Maya noaptea, ii vorbeam in soapta, aprindeam lumina de veghe. Nu imi aduc aminte nici sa fii facut kk, e adevarat. Dar, din maternitate am facut asta, asa ne-au invatzat acolo. Si tot acolo am invatzat ca alaptat la cerere ok, dar nu mai devreme de 2 ore (din aceleasi motive pentru care Ilinca se da cu capul de pereti) : trebuie sa lasi stomacelul ala sa digere, sa ia o pauza, etc. Sa stai cu bb la san ore in sir mie nu mi se pare ok, inseamna ca are nevoie de o suzeta. Ok acum o sa mi se sara in cap, ca suptul il linisteste, ca are nevoie de apropiere. De acord, il linisteste, dar in bb nu e agitat 24 din 24, are momente din astea; si apropiere pot sa-i dau tinandu-l in bratze.
Vicky si Printzesone
Ilinca_M. spune:
Ei, o fi fost fiica-mea o cacacioasa, io-mi amintesc clar (ca n-au trecut nici 18 luni
) ca facea noaptea, aveam nasu'format. Si ea n-a suportat niciodata sa stea cu kk la fund mai mult de 5 minute, dupa aia incepe sa se foiasca/agite gradual, pana nu-i chip de stat la discutii...e o mimoza, ce mai :)))
De adevarul legendelor urbane cu minimum 3 ore (cu varianta mai "soft" 2 ore) intre alaptari nu ma poate convinge nimeni, pentru ca oricum ai lua-o e o prostie. Adica daca voi daca beti o cana de lapte si peste juma de ora va vine chef de alta, asteptati ca aveti "lapte vechi" in stomac? De-aia se numeste "alaptare la cerere", fiindca e la cererea sugarului, nu la indemnurile "din maternitate"(ooo, argumentum ad verecundiam!). Fiecare copil are alt stil. A mea n-a stat niciodata mai mult de 20 de minute la san (asta fiind exceptia, ca in medie statea 7-8 minute). Dar putea sa vrea sa suga din ora-n ora sau din 3 ore in 3 ore, cand cum. Daca plangea, normal ca intai o luam in bratze sa o alin, o verificam in pampers, incercam s-o distrez...de continua sa planga era clar: vrea sa suga, frate! E dreptul ei!![]()
Si un copil nu "are nevoie de suzeta", asta e o nevoie inventata de noi (si care ne e de mare folos, intr-adevar; pe fata mea am putut-o "prosti" cusuzeta pana la 3 luni, dupa aia n-a mai acceptat-o, ca si-a descoperit degetele:))))
17 luni
Manole forever
Sovata
roli25 spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Ei, o fi fost fiica-mea o cacacioasa, io-mi amintesc clar (ca n-au trecut nici 18 luni De adevarul legendelor urbane cu minimum 3 ore (cu varianta mai "soft" 2 ore) intre alaptari nu ma poate convinge nimeni, pentru ca oricum ai lua-o e o prostie. Adica daca voi daca beti o cana de lapte si peste juma de ora va vine chef de alta, asteptati ca aveti "lapte vechi" in stomac? De-aia se numeste "alaptare la cerere", fiindca e la cererea sugarului, nu la indemnurile "din maternitate"(ooo, argumentum ad verecundiam!). Fiecare copil are alt stil. A mea n-a stat niciodata mai mult de 20 de minute la san (asta fiind exceptia, ca in medie statea 7-8 minute). Dar putea sa vrea sa suga din ora-n ora sau din 3 ore in 3 ore, cand cum. Daca plangea, normal ca intai o luam in bratze sa o alin, o verificam in pampers, incercam s-o distrez...de continua sa planga era clar: vrea sa suga, frate! E dreptul ei! Si un copil nu "are nevoie de suzeta", asta e o nevoie inventata de noi (si care ne e de mare folos, intr-adevar; pe fata mea am putut-o "prosti" cusuzeta pana la 3 luni, dupa aia n-a mai acceptat-o, ca si-a descoperit degetele:)))) mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 17 luni Manole forever Sovata |
Comparatia nu e relevanta. Sistemul digestiv al bebelusilor nu e maturizat si laptele nedigerat le poate da crampe. Nu e obligatoriu, dar e posibil.
E recomandata alaptarea la cerere, dar in acelasi timp e recomandata si pauza de 2 ore intre mese.
Sigur ca nu stai cu ochii pe ceas, totul e orientativ si mai tine si de instinctul mamei, care stie exact ce inseamna fiecare ton din plansul copilului.
Iar pe mamele de gemeni, eu zic ca nu avem dreptul sa le comentam. Numai ele stiu cum se descurca, mai ales daca nu au nici un ajutor in jur.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)