program somn/alaptare
Fetelor, se poate discuta la 3 luni de un program de alaptare si somn. Care din voi ati reusit cu impunerea unuia si cum! Tudor are un program cam "haotic" de care as vrea sa scap. Nicioadata nu reusesc sa ii faca baita la aceeasi ora....de mese nu mai vorbim. Sunt o mamica care alapteaza
Raspunsuri
sdcristian spune:
programul se face de la sine, pe masura ce bebele creste, mananca mai mult la o masa si i se face foame mai rar
alapteaza la cerere, se va regla cu siguranta singur
Ilinca_M. spune:
Dar de ce vrei sa-i faci program, il trimiti in armata? Parca nu mai e obligatorie
.
Un bebe la 3 luni isi face singur programul. Tu ca mama poti sa-l ghidezi/orientezi spre o rutina, dar daca el e mai "artist" si se sustrage...n-ai ce face.
De fapt stai, ca daca e vorba strict de somn si alaptat n-ai ce sa "impui", doarme cand ii e somn si suge cand ii e foame/vrea alinare etc. Mie mi se pare corect
.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
wapi spune:
Noi la aproape 6 luni nu avem decat un program orientativ, in unele zile papa fix la trei ore, acum de doua zile papa ziua la ora si jumatate, doua cum are chef. Noptile sunt la fel - uneori se trezeste doar o data, dar macar o data pe saptamana se trezeste de 3 ori sa pape, ca sa nu-mi pierd antrenamentul.![]()
sanzi spune:
Ioana, nu-ti face griji cu programul, nu e cazul. Daca il alaptezi, da-i fara probleme la cerere, bebe nu stie sa se uite la ceas, nu poate sa ii fie foame sau somn la ore fixe. Stiu ca iti este greu, este obositor, dar pe parcurs, va fi mult mai bine, va suge mai mult si mai rar, va scapa de colici si va dormi mai bine.
theo_2004 spune:
in timp isi va forma un program. singur. nu-i nici normal sa-i IMPUI tu un program.
tu esti relaxata cand iti impun altii ce/cand sa faci?
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Kya spune:
Off, Doamne! Problema ta imi aduce aminte de stresul pe care il aveam eu cand era Sanziana mica. "Corul expertilor" imi canta ca masa TREBUIE sa fie la ora 8, baita TREBUIE sa fie la ora 9, plimbatul TREBUIE sa fie la ora x, etc, etc, etc...
Mult timp am fost chinuita ca nu-mi iesea programul asta de mersul trenurilor...
Brrrr... Sfatul meu este sa uiti de aceste TREBUIE, sa te relaxezi si sa faci un program adaptat la nevoile copilului si la nevoile tale. Alapteaza-l la cerere, atunci cand ii este foame, nu la ora X pentru ca asa scrie in carte (
), cu baia la fel. Cu timpul o sa vezi ca totul o sa intre intr-o rutina placuta care va va usura viata. Dar nu incerca sa fortezi nimic, lasa totul sa decurga de la sine. 
Mami si
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
ioanacernea spune:
Ca bine zici...nu-l trimit in armata
dar am auzit la alte mamici ca au un program fix....stie la cat se trezeste ..la cat mananca etc. si imi parea tare ciudat ca Tudor are un program haotic..nici o zi nu seamana cu alta....mananca ba la 4 ore ba la 2 jumate
ioanacernea spune:
Am si eu un "cor" cum ai avut tu care cateodata ma aduce la disperare. nu pricep ca eu sunt mama si uite asa ma chinuie fiecare cu ideile lui.Cum zici tu..baita la ora x ..masa la ora x...de ma innebunesc de cap..nu credeam ca asa o sa fie..sar pe mine ca ulii 
Lorym spune:
Nici un copil nu seamana cu altul. Sunt multe individe care vor sa se dea mame perfecte care au copii perfecti si care vezi draga doamne copilul se culca , doarme, il trezesc ca asa tb...Aberant.Ori fi cazuri - dar cred ca izolate.
Kya a sintetizat perfect : numai tu si copilul va faceti programul.Nu e robotel , e pui de om. Si eu am alaptat pana la un an - poate nu ii este foame dar vrea la sanul tau ca o vrea pe mami.Cel mai important in viata e puiul in nici un caz niste ipocriti.
E foarte greu - recunosc , dar va fi bine la un moment dat.Acum au nevoie de noi ca de aer.
Eu am o fetita de 4 ani care pana la 3 ani mi-a mancat ficatii si i-a facut tocanita.Dar e aerul meu si pentru ea traiesc!