Nu mai stiu ce sa fac...

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rufus, mare dreptate ai.

Daca as fi putut as fi facut altfel.
Mie mi se pare normal ca un copil sa doarma la el in camera.
Mi se pare normal ca atunci cand e bolnav sa doarma cu un parinte.

Dar, totusi, sa nu deviem discutia.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

ca la noi la nimenea dormim si cu cainele in pat... si cu pisica...

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui denizel

P.S. Daca mai zici in prezenta mea ca ti-e drag Marius, ma supar.

Na' ai pus-o - lacatul pe gat si lantul. Si eu care, desi nu stiam - am ratat o iubire virtuala sau ma rog sunt pe punctul de a-mi fi sacrificata. De vede nevasta-mea sa vezi tu... ce mai patesc! Sau se va bucura? Hmmmm. Hai sa facem un clasament:
1. Cine ma vrea o bulina neagra - ca sa fiu lord
2. Cine nu ma vrea sau se supara pe cei care ma vor o bulina rosie, ba nu albastra ca sa nu fiu acuzat de comunism.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

De-aia ii spuneam lui Denizel ca cere prea mult de la cineva care nu poate relationa in afara ierarhiilor, a bulinelor, cartonaselor, pedepselor, recompenselor samd. Cred ca atunci cand imparti cartonase pe forum te simti ca pestele in apa :)) Si mai cred ca meseria de politist ti s-ar potrivi ca o manusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle
Citat:
citat din mesajul lui vikingaPS: am facut un pat de 3m latime si 2 lungime, cea mai buna idee de pina acum! intr-o zi am gindit-o, am intrebat si copii si au zburdat in sus cu JAAAA si sotul a si facut minunea de pat a doua zi. nimic complicat si pretentios dar atit de perfect pt o familie mare ca a noastra. asta pt cei care au urmarit anumite discutii.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
Vaaai, ce mi-as dori si eu asa un pat, sa dormim toti 4 ... mi se pare cel mai fain lucru.Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza
nu merge asa decit o data pe saptamina, e tare frumos, mai ales cind sunt trei mititei printre noi dar nu e functional, ei se culca la 8 iar noi avem seara timpul nostru.patul XXL e in camera copiilor, copiii mei au abandonat camerele dichisite facute asa pe teme alese si vor la gramada ca la cort asa:)aia mica are patutul ei separat in camera dar de dormit doarme in patul cel mare de obicei, are o parte mai ferita. in patul cel mare se citesc povesti, acolo se topaie si se face ce absolut doresc. impreuna. am tot incercat sa-i pun pe fiecare regulamentar in camera lui insa e tristete maaare, nadja dormea rau noaptea si am facut cum au dorit.camera noastra e alaturi si ajungem des pe la ei, eu ii adorm ori sotul, ori amindoi, de obicei ne retragem dupa, daca-s mai obosita ramin la ei. nu e nimic batut in cuie, fiecare face cum doreste.si bine ca am sot care nu se bosumfla daca adorm la copii cind am chef.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Citat:
citat din mesajul lui denizelMai bine isi cumparau o papusa.
Nici chiar asa, denizel...Mai sunt femei care ar dormi in pat cu sotii lor, daca nu se justifica "lipirea" permanenta de copil, sau care si-ar mai aloca niste timp pentru ele, in loc sa legene pruncii care nu adorm decat pe genunchii lor.Mi s-a parut ca vorbesti de chestii reale, cand aminteai de nevoi primare, nu ca bebelusii le vor pe mame langa ei noaptea si altfel nu se poate.In fine, nefiind mama, poate ca gresesc. Ma bucur, insa, ca sotia mea este o mama fericita, chiar daca vad ca face si altfel decat se sustine aici.RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> Surpriza 2008"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Pai cu siguranta, mai bine asa. Fericirea mamei e cred motorul unei familii, da, trebuie sa aiba grija si de ea, trebuie sa se simta si aerisita cind are chef de asa ceva.Bine, ideal ar fi ca fericirea mamei si tatalui sa convearga cu fericirea si dorintele copilului, ori pe acolo pe undeva.Noi am mai facut ajustari, mici compromisuri ici colo si e toata lumea fericita.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen
ca la noi la nimenea dormim si cu cainele in pat... si cu pisica...Ingrid si Cristi 7 ani
haha las' ca-i bine asa.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemosidori

Imi pare rau ca din lipsa de timp nu i-am descris comportamentul mai detaliat,voi incerca de acum .
Dintotdeauna,cum am mai spus,a fost mai sociabil cu copii mai mari,cu cei de varsta lui sau mai mici...nu ,ii trateaza cu superioritate,parca.E foarte grijuliu cu cel mic si cu baiatul surori mele (2,5)dar cu altii e foarte critic.
Am mai incercat la doua gradinite in anii anteriori ,dar suferea si nu vroia sa mearga,asa incat am amanat.
In schimb pentru socializare a mers la fotbal .Problema aici a fost ca era cel mai inalt,deci cel mai mare,(e foarte inalt pentru varsta lui)si se comporta urat cu ceilalti,nu era prietenos deloc.Asa ca l-am pedepsit si nu l-am mai dus.I-am spus ca va merge cand se va comporta civilizat.M-a pacalit de doua-trei ori,ca gata va fi prietenos,dar a uitat repede.Faptul ca nu l-am mai dus la ajutat,a devenit mai ascultator.
Intelegea regulile jocului,dar se supara foarte tare cand ceilalti se bucurau daca ii dadeau gol(era portar)si se stramba la ei .
Nu m-a-ti inteles bine.El se joaca ,dar altfel decat copii de varsta lui.Acum "e la moda" sa incaiere diverse animale(dinozaurul cu iguana)si binenteles cu un scenariu spus cu patima.Sincer ma enerveaza ingrozitor.Nu inteleg de unde inclinatile astea ca se uita doar la desene relativ pasnice (Thomas,Tigger and Pooh,Magic English),iar in ultima vreme am rarit de tot.
Nu e introvertit...stiu ca o sa supar, dar uneori as prefera...ar fi mai comod...e tot timpul in miscare,dintotdeauna a fost asa,nu e timid absolut deloc,turuie tot timpul si cu oricine.
Tocmai de aceea nu se simte bine la gradinita.Ca trebuie sa stea jos atata timp .Chiar insista ca dureaza prea mult. Si cred ca ii e greu sa taca...
Pana sa imi deschideti mintea ,nu ma gandisem de unde chestia cu moartea.A murit recent Dingo,dalmatianul nostru(era batran).
Intr-adevar,a ajutat ca l-am adus acasa toata saptamana,dupa ce refuza sa intre,si eu plecam dupa cel mic.Lipseam intentionat cam 2 ore,sa i se para mult.Vazand ca ma intorc,nu mai zice de moarte,zice intruna,ca ii e dor si nu poate sta fara mine.

este cumva sociabil cu cei mai mari pt ca v-a auzit pe voi zicand ca pare de varsta mai mare in mod repetat?
suferea la gradi din acest motiv? ca pare mai mare? radeau copii de el?
fotbal pt socializare. si acolo era cel mai inalt, deci mare pt varsta lui si nu le permitea sa fie mai buni- se supara.
ok, atunci incercati volei, handball pt socializare, un sport unde copii sunt mai inalti, aprox cam la fel cu el. si rezolvati problema- eu sunt mai mare, deci musai mai bun.
nici fetei mele nu ii plac desenele violente sau cu dinozauri, dar nici cu Hannah Montana, nu ma ingrijorez.
poate ca iti arata ca ii place sa fie pasnic, opusul felului in care se poarta copii cu el. pt ca e diferit. sau ca se vede diferit din cauza ca voi ati spus asta.
daca e activ, cauta o gradi cu program redus, vezi ce activitati au. cu cat mai multe si mai fun, sa ii placa. ai rabdare cu el, dupa cum ti-au dat si fetele atatea idei.
si nu l-as lasa singur acasa deloc, aici imediat vine Protectia copilului la usa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Mai bine isi cumparau o papusa.

Nici chiar asa, denizel...
Mai sunt femei care ar dormi in pat cu sotii lor, daca nu se justifica "lipirea" permanenta de copil, sau care si-ar mai aloca niste timp pentru ele, in loc sa legene pruncii care nu adorm decat pe genunchii lor.
Mi s-a parut ca vorbesti de chestii reale, cand aminteai de nevoi primare, nu ca bebelusii le vor pe mame langa ei noaptea si altfel nu se poate.
In fine, nefiind mama, poate ca gresesc. Ma bucur, insa, ca sotia mea este o mama fericita, chiar daca vad ca face si altfel decat se sustine aici.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Da, cu siguranta vorbeam despre nevoi reale: nevoia bebelusului de a sta langa mama lui . Este si asta una din nevoile bebelusului.
Unii bebelusi poate nu au aceasta nevoie, dar exista o multime care o au.
Ei, bebelusii, sunt entitati distincte totusi, nu?

Tatal vrea sa o tina pe mama in brate.
Bebe vrea acelasi lucru.
Mama il "serveste" pe tata, pe principiul "primul venit, primul servit", probabil :).

Nu inteleg de ce, pe perioade scurte de timp, nevoile unui adult ar trebui sa fie mai importante decat nevoile unui Bebe, nevoi care, satisfacute, duc la formarea unui adult puternic, echilibrat si sigur pe el.

P.S, Noi nu am dormit in pat cu Bebe.
Ar fi fost cazul (treziri noaptea, linistit imediat cand simtea apropierea fizica de noi), dar, n-am facut-o din cauza prejudecatilor pe care le aveam: o sa se invete asa, o sa doarma cu noi si la 10 ani, trebuie sa se invete sa doarma la el in patut etc.
Asta ne-a costat mult: nu ne odihneam noaptea asa cum trebuie, fiindca faceam drumuri intre camera noastra si camera lui Bebe.
Daca am lua=o de la inceput, clar nu am repeta greseala asta.

Pat de 3 m. Wooooow!!!!!!!

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nemosidori

Asta a si zis ca vrea ,sa stau cu el.Dar nu cred totusi ca ar fi bine,pentru ca va vrea sa stau mereu.Sigur.
Incredere in el are,dar nu suporta sa vada ca cineva e mai bun ca el.Daca vede ca un copil face ceva incearca si el imediat,si exerseaza intruna,pana ii iese.A invatat aproape singur sa scrie si sa citeasca.Numai ca nu combina silabele din cuvinte bine ,iar daca il corectez se supara.In ultima vreme ,nu a mai scris si citit ,cum facea inainte.Acum trebuie sa-i zic eu.Nu mai are chef sa fie apreciat.Faptul ca il fortez sa mearga la gradinita il face tare nefericit.
Cand il intreb la ce se gandeste (inainte nu cadea pe ganduri)imi spune ca nu stie cum sa faca sa nu mearga,dar sa nu ma supere nici pe mine.
Eu cred totusi (desi neaga) ca nu ii place pentru ca trebuie sa respecte o disciplina,niste reguli,si cred ca cel mai grav...i se pare cineva mai bun ca el.
E stangaci,si nu deseneaza perfect,in jurul lui sunt numai fete,care sigur sunt mai bune la asta.

m-as gandi sa il implici mai mult in activitatile voastre casnice de zi cu zi, tocmai pt a profita la maxim de timpul vostru impreuna. ex: mergeti la cumparaturile saptamanale impreuna, alegeti legume/fructe impreuna( adica el alege sub atenta ta obs.: un fruct frumos,nepatat,etc), ajungeti acasa, sortati cumparaturile, ajutat la pusul mesei, sa te ajute cu cel mic, sa il invete ceva ca frate mai mare, etc.
apoi sa ii explici ca e ok daca nu iti reuseste ceva la fel de bine ca altuia, sigur tu poti face altceva bine, de asta suntem diferiti cu totii.
dupa mine e un baietel f sensibil.
spui ca nu deseneaza perfect=>cel mai bun. nici eu nu desenez perfect. si nici nu as vrea. pt de asta am copiator. desenati mult acasa, prostiti-va, e tare fun. si explica-i ca nimeni nu e perfect, suntem doar oameni, apreciati pt imperfectiune, incurajati de societate sa fim perfecti. suntem unici in imperfectiunea noastra.

Mergi la inceput

denizel, am bucur ca i-ai spus neliei idem, acum o sa o pot citi mai bine. si mie imi place mult ce scrie.
vik, pat de 3 m multu de floricica, idem
legat de limba tarii in care traiesti.
am asistat la o scena nu tocmai placuta: la coada la un supermarket.
un domn a scapat cateva monede si o fetita de vreo 6 ani le-a adunat si dat inapoi. el i-a oferit o moneda de un euro sa isi ia ceva pt ca a fost draguta si l-a ajutat. fetita, romanca, nu a inteles ce a spus. mama i-a tradus fetei ramasa intrebator cu un banut in mana. mi s-a rupt sufletul. mi-am spus ca nu vreau sa i se intample asta fetitei mele. nu judec mamica in cauza, fetita, din varii motive nu cunostea limba, nu intru in detalii pe care nu le voi cunosate niciodata.
cand s-a nascut Oani am vorbit cu ea si in engl. sa o feresc de un handicap, limba. asta e cazul meu fericit pt ca stiam limba. daca nu as fi stiut-o probabil ca ar fi fost mai greu, precum povesteati voi.
asa ca la Play School nu am avut probleme, nici acum la Preschool.

Mergi la inceput