Nu mai stiu ce sa fac...
Raspunsuri - Pagina 17
Chuny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui vikinga PS: am facut un pat de 3m latime si 2 lungime, cea mai buna idee de pina acum! intr-o zi am gindit-o, am intrebat si copii si au zburdat in sus cu JAAAA si sotul a si facut minunea de pat a doua zi. nimic complicat si pretentios dar atit de perfect pt o familie mare ca a noastra. asta pt cei care au urmarit anumite discutii. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo |
Vaaai, ce mi-as dori si eu asa un pat, sa dormim toti 4 ... mi se pare cel mai fain lucru.
Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir ***
*** Anna, o nastere cu viteza
Rufus spune:
| citat din mesajul lui denizel Mai bine isi cumparau o papusa. |
Nici chiar asa, denizel...
Mai sunt femei care ar dormi in pat cu sotii lor, daca nu se justifica "lipirea" permanenta de copil, sau care si-ar mai aloca niste timp pentru ele, in loc sa legene pruncii care nu adorm decat pe genunchii lor.
Mi s-a parut ca vorbesti de chestii reale, cand aminteai de nevoi primare, nu ca bebelusii le vor pe mame langa ei noaptea si altfel nu se poate.
In fine, nefiind mama, poate ca gresesc. Ma bucur, insa, ca sotia mea este o mama fericita, chiar daca vad ca face si altfel decat se sustine aici.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Laura25 spune:
Rufus, eu sunt de acord cu tine. Dar uite, o femeie traieste sa zicem 70-75 de ani. Cu sotul ei in pat, vreo 40 de ani. Un copil are nevoie sa adoarma pe genunchii mamei cam 1 an, 1 an jumate maxim. Sa adoarma cu mama in pat sa zicem 7-8 ani (zic sa adoarma, nu sa doarma pt ca dupa 2-3 ani copii cam dorm toata noaptea si mami se poate duce in pat cu tata dupa ce adoarme copilul. Din 75 de ani e chiar asa un sacrificiu enorm sa fii la dispozitia copilului 2-3 ani? Din 35-40 de ani de casnicie, chiar asa nefericiti sunt cei 2 parteneri daca 2 ani de zile sa zicem nu dorm fix in acelasi pat noapte de noapte, ora de ora ?
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Rufus, eu sunt de acord cu tine. Dar uite, o femeie traieste sa zicem 70-75 de ani. Cu sotul ei in pat, vreo 40 de ani. Un copil are nevoie sa adoarma pe genunchii mamei cam 1 an, 1 an jumate maxim. Sa adoarma cu mama in pat sa zicem 7-8 ani (zic sa adoarma, nu sa doarma pt ca dupa 2-3 ani copii cam dorm toata noaptea si mami se poate duce in pat cu tata dupa ce adoarme copilul. Din 75 de ani e chiar asa un sacrificiu enorm sa fii la dispozitia copilului 2-3 ani? Din 35-40 de ani de casnicie, chiar asa nefericiti sunt cei 2 parteneri daca 2 ani de zile sa zicem nu dorm fix in acelasi pat noapte de noapte, ora de ora ? |
Imi permit sa iti raspund eu ca ce intrebi tu acolo nu are un raspuns general valabil si ca fiecare femeie are dreptul sa decida pentru ea iar restul nu au nici un drept sa o judece. Si ca pana la urma, asa cum foarte frumos a spus Rufus e important ca ea sa fie fericita. Si nu numai pentru ea, pentru toata familia. Pe tine de ce te-ar interesa ce e in casa altor femei ca sa pui intrebari de genul asta?
Laura25 spune:
Accept, eu nu m-am referit la familia lui Rufus, ci filosifam asa, in general. Normal ca fiecare face ce vrea si ce simte. Ziceam doar ca se tot accentueaza chestia asta cu sacrificiul si zbuciumul mamei care vai saraca nu doarme cu sotul in pat din cauza teroristului de 1 an care o vrea pt el. Si ziceam si eu, ca sa nu tac, ca daca o iei matematic, sacrificiul ala, ca timp, raportat la o viata de om, nu are chiar asa o dimensiune apocaliptica.
Ma scuzi ca m-am bagat in discutie, poti sa vorbesti numai tu de acum.!
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Ziceam doar ca se tot accentueaza chestia asta cu sacrificiul si zbuciumul mamei care vai saraca nu doarme cu sotul in pat din cauza teroristului de 1 an care o vrea pt el. Si ziceam si eu, ca sa nu tac, ca daca o iei matematic, sacrificiul ala, ca timp, raportat la o viata de om, nu are chiar asa o dimensiune apocaliptica. |
Stai linistita, nu exista acest sacrificiu. Femeile care dorm in pat cu copiii o fac pentru ca asa vor ele, cele care dorm cu barbatii asemenea.
Luna1 spune:
Eu sunt de parere ca aceste hotarari se iau la nivel de familie, daca parintii amandoi decid ca vor sa doarma in pat cu odorul in dotare e ok, daca amandoi decid ca odorul trebuie sa doarma in patul lui iarasi e ok. Problemele apar in momentul in care parintii sunt de pareri diferite, sotul se crede neglijat ca mamica doarme cu odorul sau invers (da, sunt si barabati care doresc sa doarma cu odorul si mama nu poate dormi).
Eu nu pot insa intelege (si astept caramizile
) e cand mamicile dorm separat de sot, adica odorul nu doarme in patul conjugal cu ambii parinti ci doarme mama cu odorul si tati singur. Pe motiv (cica) ca taticul e surmenat si merge la servici a doua zi. Asta cred eu dezbina o familie.
La noi odorul cel mic a dormit si cu noi in pat si la ea in pat, preponderent la ea. Erau nopti (si mai sunt) cand sotul meu o lua cu noi in pat (dupa ce adormea in patutul ei) ca ii era drag de ea si ii placeau imbratisarile in somn, sau o luam eu. Insa patul nostru e al nostru, dormim amandoi, din cand in cand mai vine si mezina, sau cel mare cand mai viseaza urat. Cat timp am stat acasa ma trezeam numai eu noaptea caci eu mai puteam trage un somnic la amiaza cu printesa. De cand lucrez si eu (de la luni ai ei part time si de la 2 ani full) se trezeste cine poate, cine o aude primul.
viviana spune:
Aoleo, de cand ma stiu la noi in dormitor a fost mare vanzoleala.
Adormea cu noi, o duceam in patutul ei. Venea inapoi peste noapte. Apoi ma duceam eu in patul ei. Si venea dupa mine sa ma aduca inapoi in patul conjugal. Si apoi ceda "celcesfaoraie" si se ducea in patul ei. Si apoi se ducea dupa el. Si tot asa...
Pana am pus picorul in prag. O noapte cu mine, o noapte cu el, si o noapte la ea in pat.
Acuma doarme singura. Ca cica atunci cand doarme cu noi ii suflam in gura.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Rufus spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Din 35-40 de ani de casnicie, chiar asa nefericiti sunt cei 2 parteneri daca 2 ani de zile sa zicem nu dorm fix in acelasi pat noapte de noapte, ora de ora ? |
Procentual vorbind, nu cred ca doi ani reprezinta foarte mult din 35-40 (desi eu nu am sigur atatia ani de petrecut cu Tora...).
Daca ma uit, insa, la cate fete se plang de probleme in casnicie dupa ce nasc, as zice ca da, ar fi ceva probleme si ceva nefericiri. Iar dormitul separat este des amintit la capitolul asta.
Ma gandesc ca, poate, eu sunt un barbat rasfatat de soarta (si de sotie) si de aia nu prea pricep lucrurile astea cu nevoia copilului de a dormi in pat cu mama sau pe genunchii ei. De asemenea, cred ca dormitul asta in gasca este o chestie discutabila si la latitudinea sotilor, caci, iata, sunt parinti carora le face placere sa doarma la inghesuiala, poate doar uneori, poate in permanenta, eu insumi eram mai linistit sa dorm in pat cu Ioana cand era bolnava, ca sa-i aud respiratia, sau cand imi spunea, uneori, ca are chef sa dormim impreuna. In rest, mi-e teama ca eu nu vad aceasta necesitate.
Altfel, la noi e cum zice Luna: Tora nu doarme decat cu mine (in afara de cazuri speciale), nici nu vrea sa auda altfel, iar Ana in camera ei, de cand s-a nascut. Iar in cazurile in care doarme cu noi in camera, in vreo deplasare, e clar ca o deranjam.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008