Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 8
Luna1 spune:
Zina ti-ai raspuns singura, nu i-a trecut pentru ca antibioticul nu e tratament pentru raceala, nicidecum pt febra. Si ce-i daca e rosu in obraji? Atat timp cat n-are tricoul ud pe el e ok. Insa sa transpire asa rau nu pot sa nu ma intreb cat de gros il imbraci ca din cate stiu in Bucuresti sunt doar vreo 25 grade, nu?
Nu mai te panica, e ok sa transpire, e ok si daca face febra, da-i paracetamol si ai sa vezi ca treceti peste. 
Zina spune:
Luna, avea doar o bluzita f.f.subtire pe el, decoltata, atat. Stiam ca dupa ora 10 se va face acolo o caldura de nedescris. Dar si asa a transpirat. Nu am ce face, chiar am discutat la sedinta sa gasim o solutie pentru acoperirea geamurilor sa nu mai intre caldura asa de tare.
Sper sa nu faca febra totusi, si-ti multumesc pentru sfat. 
anya spune:
Pustiul meu sta la gradinita in pantaloni scurti si maneca scurta. Si acasa la fel. Nu exista jaluzele la geamuri, la gradinita? Poate ar trebui investit daca se face atat de cald.
Urmareste-i temperatura, mai ales ca dupamiaza spre seara e momentul cand creste. Daca face - da-i antitermic (cel mai uzual e Nurofenul). Daca sare de 39 - supozitor cu novocalmin. Daca face doar febra si atat nu sari cu antibioticul. Vorbeste cu medicul sau daca e un medic care la orice "muc" da antibiotic poate ar trebui sa mai consulti si altul.
Rosu in obraz poate fi de la alergatura, de la caldura...Nu e obligatoriu sa faca febra.
Sanatate,
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Luna1 Softurela de acord cu tine referitor la componenta genetica insa, poti ajunge l aceasta concluzie daca stii ca al tau copil mamanca sanatos, isi ia aportul de vitamine necesar. Insa Diana zicea ca ai ei nu mananca fructe si legume, in concluzie nu putem stii daca sunt genetic sensibili sau au o lipsa acuta de vitamine. |
Luna, aportul alimentar adecvat nu te scuteste de crize urate. In cel mai fericit caz ajuta imunitatea in a evita suprainfectii bacteriene. E si asta foarte important.
Diana, noi anul asta am fost la 12-15 pediatrii, am tot cautat pana am gasit unul bun. Crede-ma ca pe reteta am primit antibiotic de fiecare data. I-am dat la prima raceala ca m-a speriat febra mare si apatia ei. Atunci am ajuns la urgente la Spital Medlife si dupa analizele de sange mi-au oprit antibioticul . NU ERA CAZUL.
De atunci indiferent ce scriau medicii pe retea eu nu-i mai dadeam, dar mergeam la 2 zile la control sa vad daca se agraveaza.
Acum ne-am stabilizat la un singur medic, unul in Bucuresti si unul in Bacau.
La ultima raceala, doctorita mi-a zis ..de data asta si antibiotic si prednison, nu scapati fara. Am ajuns acasa, am vrut sa-i dau prednisonul, l-a vomat. Am incercat de vre-o 7 ori, voma. Ce sens avea sa-i dau antibioticul ? L-ar fi vomat, nu ? Am asteptat a doua zi, in ideea sa incep antibioticul, poate isi mai revine cu stomacelul. Dar nu si-a revenit. Asa ca a treia zi deja era mai bine cu tusea si nu i-am mai dat nimic.
Doctorita care are un ghimpe contra antibioticele si nu prescrie cu usurinta, chiar s-a mirat ca s-a rezolvat asa repede fara, avand in vedere cum se auzeau plamanii ei la primul consult.
Alta data la fel, pediatra ei de la Bucuresti de data asta. Nici asta nu e fun antibiotic. Au trecut 5 zile de la debut si raceala nu mai trecea, tot se mai auzeau RAL-uri pulmonare bilateral. Imi prescrie antibiotic dar eu ii sugerez sa-i facem analize de sange sa vedem, altfel nu-i dau antibioticul. Am luat sange, asteptam rezultatul. Coincidenta sau nu, in ziua in care a venit rezultatul Diana nu mai avea nimic. Analizele indicau infectie bacteriana. Ulterior a venit si exudatul nazal care confirma streptoccoc pneumonaie.
In concluzie, organismul a luptat chiar si cu o infectie bacteriana fara sa fie ajutat de antibiotice.
Nu zic sa faca toata lumea la fel dar nici nu e normal sa acceptati antibioticele la cele mai banale manifestari.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Luna1 spune:
Softurela ca te vad ca te pricepi
, infectiile bacteriene nu trebuiesc tratate oricum, adica daca iese streptococ, indiferent de semne ale bolii (presupunand ca acel copil e ok, nu manifesta nimic) trebuie tratat?
Si iarasi, vorbeam de informatia genetica mai in urma, e posibil sa fie o info genetica atat de diferita la doi frati? Fratele meu a fost un sensibil, face penicilina injectabila in fiecare toamna si primavara, (acum nu stiu cat era de nevoie, el e cu 9 ani mai mare ca mine, chiar nu-mi amintesc cat de grav era), colectiona virusi tot timpul. Eu am fost opusul.
Mama zice ca a fost asa din cauza ca el a fost cocolosit, fiind primul copil, mama neexperimentata, a crezut tot ce i-a zis bunica, l-a tinut in casa la peste 30 grade, sa fie cald pt copil, nu-l scotea daca era frig, il supraincalzea imbracandu-l prea gros, etc. Oare e posibil sa fie mai degraba asta motivul decat info genetic?
softurela spune:
Iar ca sa revin ontopic, am doua recomandari pentru mamicile cu copii la care racelile se complica pulmonar.
1.In primul rand gasiti un medic bun care sa puna diagnosticul corect si sa va ajute sa treceti mai usor peste raceli. Daca pe langa boala copilului va loviti si de incompetenta, ajungeti la nebuni dupa 3 luni de gradinita.
2.E indicat sa amanati cat se poate de mult gradinita, ideal ar fi sa inceapa la 4 ani. E adevarat, cum spuneau fetele, ca in primul an va face la fel de multe raceli indiferent de varsta. Diferenta e ca, la 4 ani sistemul respirator este mai matur iar crizele de bronhospasm sunt mai blande. Posibil chiar sa nu mai faca deloc crize. Si asta conteaza enorm si pentru parinte si pentru copil.
Eu am avut cateva nopti cand efectiv tremuram. Nu inchideam ochii de teama sa nu i se opreasca respiratia. Si asta se intampla in jurul varstei de 2 ani.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
| citat din mesajul lui Luna1 Softurela ca te vad ca te pricepi Si iarasi, vorbeam de informatia genetica mai in urma, e posibil sa fie o info genetica atat de diferita la doi frati? Fratele meu a fost un sensibil, face penicilina injectabila in fiecare toamna si primavara, (acum nu stiu cat era de nevoie, el e cu 9 ani mai mare ca mine, chiar nu-mi amintesc cat de grav era), colectiona virusi tot timpul. Eu am fost opusul. Mama zice ca a fost asa din cauza ca el a fost cocolosit, fiind primul copil, mama neexperimentata, a crezut tot ce i-a zis bunica, l-a tinut in casa la peste 30 grade, sa fie cald pt copil, nu-l scotea daca era frig, il supraincalzea imbracandu-l prea gros, etc. Oare e posibil sa fie mai degraba asta motivul decat info genetic? |
Luna, multi copii au penumococ in nasuc fara ca acesta sa dea semne clinice, eventual cativa mucisori. Sunt copii, care au predisozitie la otite si atunci pneumococul le face probleme. Pentru astfel de situatii exista Prevenarul. Prevenarul nu sterlizeaza mucoasa nazala in schimb previne complicatiile bacteriene.
In cazul fetitei mele, Diana, cu hiperreactivitate bronsica, pneumococul declanseaza bronsite infectioase care antreneaza crize de astm.
In cazul Biancai, desi are doar 3 luni si care are aceeasi tulpina a pneumococului, doar mucisori in perioada activarii lui.
Pneumococul se sterlizeaaza greu si se activeaza foarte usor.
Eu nu cred in raceli facute ca a alergat transpirat, ca s-a bagat in apa rece, ca a mancat inghetata. Daca aceste raceli apar repetat, copilul ar putea avea un stafilococ/streptococ in nasuc sau in gat. Exudatele se fac prost de cele mai multe ori si nu evidentiaza microbul. Nu mai eu stiu cate exudate am facut fetelor anul asta si ce anomalii au aparut in ele.
Deci cauza racelilor repetate, poate fi ori virala ori infectioasa(ca urmare a unui microb localizat in gat/nas).
Madanic spune:
| citat din mesajul lui Sabina pai ce zice Deus e problema mea. Fimea a luat in 8 ani doar de 4 ori antibiotic, la pneumonii interstitiale si la amigdalita pultacee. Nici macar la viroze care se lasau cu bronsita nu a luat. Si la grai se ducea si a facut formele alea urate pt ca copilasii ceilalti erau inopati cu antibiotic e la primul stranut, asa ca sist lor imunitar era varza, si tot ce luau si transmiteau era mult ami agresiv decat un virusache care iti a putini muci. Eu sunt constienta ca virusii se plimba liberi, dar as vrea ca parintii sa isi tina copiii acasa cand le curge nasul ca la robinet. Daca i-ar tine acasa si i-ar tratata adecvat nu s-ar mai ajunge la asa complicatii oribile. Da, cei mici se imunizeaza mai repee....Gh s-a imbolnavit mai es fiinca lua e la ea, n-a ajuns din fericire la infectii bacteriene, a scapat fara ntibiotic pan acuma, are 3 ani, ar avem si o dr desteapta. Acu sunt raciti si ii tratez homeopat si observ ca functioneaza f bine, dar remediile lor sunt personalizate. In orice caz, raman la ideea ca e de bun simt sa nu trimiti copilul bolnav. Eu am si o situatie speciala...de aia Gh nu merge la grainita anul asta, si cat va fi nevoie (adica pana voi eu mai sanatoasa)sta acasa, asta e....nu-mi permit sa mor pt ca alti parinti si-au trimis copiii bolnavi la gradi. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Scuze, dar faci o confuzie. Virusi nu sunt afectati catusi de putin de antibiotice, tocmai asta e si motivul pentru care nu se dau antibioatice ca tratament. Daca abuzezi de antibiotice, poti cel mult sa imunizezi bacteriile la antibiotice si sa ajungi sa necesiti antibiotice din ce in ce mai puternice pentru infectiile bacteriene nu virale.
Virusii evolueaza singuri, asa ca ce transmit copii aia la gradi nu-i de la antibiotice, este o noua infectie virala cu un virus care a evoluat.
Parintii lor gresesc cand ii indoapa cu antibiotice, insa le fac rau doar copiilor lor, nu si copilului tau.
Madalina
mami de
Isabella Andreea si
34+ 
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
AMR 4 saptamani dar mai sigur 6
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
Madanic spune:
| citat din mesajul lui Zina Nici eu nu sunt de-acord ca la primul semn de raceala (viroza) sa se dea antibiotic. Dar vad aici mamici care spun ca, copilasii lor au muci, chiar tuse, dar nu fac febra. Al meu face febra, nu imediat dar a doua zi incepe cu ea (sau chiar mai repede). Si mie mi-e foarte teama de alte complicatii de la febra mare, pentru ca baietelul meu ajunge usor la 38 cu 5 sau chiar 39. A facut si 40 cand a avut 1 anisor. Nu stiu, dar voi chiar ii tineti pe copii 3-4 zile, cum am vazut ca se scrie pe-aici, cu febra 38 cu 5? Sau chiar mai mult? Eu am vazut la copilul meu, ii dau antitermice, ii scade putin febra, dar nu-i trece. Si cum sa-l las asa 3-4 zile? Nu stiu, spuneti-mi cum e la voi, poate situatia difera, si de aceea voi va "permiteti" sa nu-i dati antibiotic. Ok, se spune ca febra e "buna", dar cand vezi ca e permanenta, atunci ce faci? Adica, cu tot cu antitermice, nu "pleaca". Si asta zile. Inca o data, nu sustin ideea de-a se indopa copilul cu antibiotic, dar cand vad aceasta situatie, mi-e frica sa nu faca complicatii. Am auzit de multi copii care de la o simpla raceala dau in otite sau pneumonii si ajung doamne fereste in spital. |
Nu se da antibiotic la febra. Febra e doar o reactie, se da doar antitermic. Aici pediatrul recomanda nici antitermic sa nu-i dai daca nu are anumite simptome (apatie, iritabilitate, cu alte cuvinte daca il vezi ca o duce pe picioare nu-i da nimic) si nu depaseste valoare 39C. Ideea de baza este, febra este doar un simtom, iti arata ca organismul copilului a recunoscut amenintarea si lupta sa o inlature. Prin administrarea de antitermic ii scazi atenuezi o parte din capacitatea organismului de a lupta cu virusul.
Inca o data antibioticul nu are efect asupra virusilor ci doar asupra bacteriilor. E o diferenta majora. In plus dupa cum Luna a punctat foarte bine face foarte mult rau la nivelul florei bacteriene intestinale ceea ce ii va scadea si mai mult imunitatea copilului tau.
Uite cateva articole cu alte pareri decat traditionalul antibiotic:
http://www.drspock.com/article/0,1510,4304,00.html
http://www.baby-medical-questions-and-answers.com/toddler-fever.html
Madalina
mami de
Isabella Andreea si
34+ 
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
AMR 4 saptamani dar mai sigur 6
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
Sabina spune:
n-ai inteles.
copiii care iau antibiotic degeaba genereaza virusi mutanti, mult mai agresivi, care dau complicatii mai urate decat cel initial.
(eit. e o explicatie super simplista la ceva ce mi-a explicat mult mai clar dr Culcer acum 5 ani, da memoria mea...)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo