Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Luna1
Poate ar fi bine sa vezi ce nevoi are baietelul tau si apoi sa le implementezi. De ex poate are un sistem iminitar scazut, labil. Poate ar fi bine sa pui accent puternic pe alimentatie (nu spun ca nu o faci, sunt doar sugestii), sa manance multe fructe si legume, eventual sa ii faci niste analize sa vezi de unde vine sensibilitatea excesiva, poti chiar sa-l vaccinezi antigripal, teoretic ar trebui sa faca forme mai usoare de gripa dupa vaccin. |
Diana - se face des conuzia intre penumonie si criza de astm. Ma indoiesc ca baietelul tau face pneumonii bacteriene, cel putin asta s-ar vedea in analizele de sange. I s-au facut analize ? cum arata leucocitele ?
In fine sa-ti spun cum e la noi. Diana la cea mai banala raceala imi face pneumonie interstitiala, cel putin asta e diagnosticul pe care il primeste. Nu tratam cu antibiotic chiar daca face febra. Ral-urile pulmonare sunt declansate de criza de astm, deci primeste flixotide si ventolin pe nebulizator. La fiecare raceala, sunt 2 nopti de cosmar, nu respira prea bine dar nu din cauza nasului ci a plamanilor, tuseste rau si dorm cu ea in brate.
Inafara de aerosoli nu-i mai dau nimic, ca siropurile de tuse sunt egale cu 0 in astm, iar antitermicele la fel. Antitermic ii dau doar daca face febra.
Revenind la ce spunea Luna, vreau sa o contrazic. Cand copilul are o componenta genetica, bronsitele astmatiforme, pneumoniile interstitiale apar indiferent de aportul alimentar. Fetita mea mananca multe legume si fructe. Mai mult de atat, avem gradina mare cu tot ce se poate, de la coacaz, zmeur, mur, cires, capsuni, mere, pere, legume de tot felul, etc.
Nu-i dau nimic din comertz, mai scapa socramea cate o napolitana, ciocolatica si ma supar tare, dar asta e cu bunicii. Noroc ca ii vede mai rar.
Pe Diana am dat-o la gradi din aprilie pana in iulie si a fost horror. Avand hipereactivitate bronsica o tineam 2 saptamani acasa si 3 zile la gradi, de unde lua altceva si tot asa. Efectiv am obosit si avand si un nou-nascut in casa, am renuntat la gradi anul asta.
E imposibil sa o feresti de virusi si altele cat e la gradi.
Diana a prins perioada de vara, nu erau chiar asa multe viroze, in schimb s-a pricopsit cu un pneumococ care ii declansa crizele de asmt (pneumoniile).
Ca sa faci o comparatie, si fetita cea mica are penumococ in nasuc , cules de la cea mare si desi are doar 3 luni, exacerbari nu exista. Curge nasucul si atat.
Diana, cu o imunitate mult mai puternica decat a unui nou nascut ajunge la penumonii interstitiale de la aceeasi tulpina de pneumococ.
Deci, ce spuneam, componenta genetica e secretul sau hipereactivitatea bronsica cu alte cuvinte.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Luna1 spune:
Softurela de acord cu tine referitor la componenta genetica insa, poti ajunge l aceasta concluzie daca stii ca al tau copil mamanca sanatos, isi ia aportul de vitamine necesar. Insa Diana zicea ca ai ei nu mananca fructe si legume, in concluzie nu putem stii daca sunt genetic sensibili sau au o lipsa acuta de vitamine.
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Nu stiu, dar voi chiar ii tineti pe copii 3-4 zile, cum am vazut ca se scrie pe-aici, cu febra 38 cu 5? Sau chiar mai mult? Eu am vazut la copilul meu, ii dau antitermice, ii scade putin febra, dar nu-i trece. Si cum sa-l las asa 3-4 zile? Nu stiu, spuneti-mi cum e la voi, poate situatia difera, si de aceea voi va "permiteti" sa nu-i dati antibiotic. Ok, se spune ca febra e "buna", dar cand vezi ca e permanenta, atunci ce faci? Adica, cu tot cu antitermice, nu "pleaca". Si asta zile. |
Pana pe la 38-38,5 gr C nu le dau antitermic, decat daca ii doare tare capul/in gat. Si atunci cam jumate din doza recomandata pe prospect.(Pediatrul ne-a invatat cum putem jongla cu ml - putand obtine rezultate si cu doze mici.)
Ne sunam pediatrul doar daca febra > 39 grC mai mult de 2-3 zile, mai ales daca temperatura are un trend ascendent (tot creste).
Sau (cel mai important) daca starea copilului este proasta - este apatic, letargic, refuza sa bea lichide.
Sau daca suiera cand tuseste, sau acuza dureri de urechi, etc.
ali spune:
Am citit aproape tot ce ati scris si ma ingrozesc la gandul ca anul viitor incepem si noi gradinita si vai ce ne asteapta.
Sunt constienta ca asa isi va castiga imunitatea dar tot ma doare sufletul cand abia respira si il vad ca vomita si se sperie( am avut o singura repriza de genul asta).
Eu ma gandesc altfel, ca adult cand ai febra stai acasa in pat pentru ca nu poti altfel, cum poti ca parinte sa-ti duci copilul cu febra la gardinita.Nu te gandesti cat e de greu pentru el?
Si mai ales ca se poate agrava boala daca nu-l lasi linistit sa se vindece.
ali
Mama fericita de Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/abramburika/abramburika.jpg)
abramburika spune:
citat din mesajul lui ali Am citit aproape tot ce ati scris si ma ingrozesc la gandul ca anul viitor incepem si noi gradinita si vai ce ne asteapta. Sunt constienta ca asa isi va castiga imunitatea dar tot ma doare sufletul cand abia respira si il vad ca vomita si se sperie( am avut o singura repriza de genul asta). Eu ma gandesc altfel, ca adult cand ai febra stai acasa in pat pentru ca nu poti altfel, cum poti ca parinte sa-ti duci copilul cu febra la gardinita.Nu te gandesti cat e de greu pentru el? Si mai ales ca se poate agrava boala daca nu-l lasi linistit sa se vindece. ali Mama fericita de Andrei |
atunci nu ai citit bine. Era vorba de muci si tuse, nu de febra sau voma. Atunci nu trimiti copilul la gradinitaa.
mamma bis - o fetita si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
ali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui abramburika
atunci nu ai citit bine. Era vorba de muci si tuse, nu de febra sau voma. Atunci nu trimiti copilul la gradinitaa. mamma bis - o fetita si ![]() ![]() |
Nu m-am referit la ce faci tu cu copilul.
Spun in general pentru ca si in jurul meu vad cazuri de genul asta.
ali
Mama fericita de Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/abramburika/abramburika.jpg)
abramburika spune:
Pai nici eu nu am zis ce fac eu cu copilul ... mi-am spus parerea, dar nu am zis faceti ca mine. Insa parerea generala a majoritatii care a scris pe-aici e ca un copil cu febra, voma, diaree etc. nu se duce la scoala/gradinita.
Si daca mi-am spus parerea e pt. ca nu imi place sa intru in categoria aia a parintilor inconstienti, cum vad ca se gandeste daca iti duci copilul cu muci si tuse. Am explicat de ce si ca nu e contagios.
mamma bis - o fetita si 27s de
diana spune:
Luna multumesc pt ideile cu legume si fructe congelate. E singura varianta la care nu ma gandisem.
Softurela, cei doi copii ai mei au facut pneumoni cauzate de virusi. Numai ca in Romania, pneumoniile se trateaza cu antibiotic fiindca spun ei ca e deschisa calea pt bacterii. In cele doua pneumonii ale lui Toni m-au internat si ii faceau antibiotic intravenos, dexametosone tot intarvenos, aerosoli cu ventolin si flixotide si perfuzii de rehidratare in care au adaugat ceva cu cortizon. Asta e tratamentul clasic in Romania. Fiindca dupa cele doua nopti de cosmar de care vorbeai si tu au ...cedez si ma prezint la camera de garda si astfel primesc 3,4 zile internare.
Despre componenta genetica...ce sa zic ...si eu pana la 7 ani am stat numai in spitale si am primit sute de injectii cu clasica penicilina si fenobarbital/pt febra. Asta era tratamentul clasic in Romania pt anii 70-80.
Scuze pt devierea mesajului.
Eu raman la parerea ca o zi acasa a copilului pentru o evaluare a sanatatii ar prinde bine si pentru el insusi si pentru ceilalti din jur.
Dar mie imi este "frica" de complicatii si suflu si in iaurt.
Va pup
Zina spune:
Astazi cand m-am dus la gradi dupa el, vazusem ca avea bluzita schimbata (transpirase si l-a schimbat educatoarea, aici ii multumesc), si se stergea cu maneca de mucii de la nas. Era tot rosu in fata, de la caldura din sala (am scris ca nu e bine din cauza ca sala este prea calda, bate soarele), la sfarsitul programului alerga de colo colo cu un avion in mana...in fine, l-am schimbat, i-am sters nasul, l-am dus acasa, i-am dat de mancare, o doza de oscillococcinum, si am plecat (a ramas cu bona). Dar, inca era putin rosu in obraji, dar nu avea febra. Nasul este inca infundat. Sunt asa de speriata sa nu faca febra din nou. Ce-oi face atunci? Eu ma panichez, chiar daca nu o arat, nu sunt asa de curajoasa ca voi, dar chiar nu as trece la antibiotic din nou. Mie mi-e teama ca la febra mare sa nu faca convulsii. De asta vorbeam eu, cand spuneam de complicatii ale febrei. Oare e normal sa aibe muci in nas, sa-i curga nasul dupa atata tratament? De ce nu i-a trecut? Acum probabil este in permanenta in contact cu virusii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
citat din mesajul lui Zina Oare e normal sa aibe muci in nas, sa-i curga nasul dupa atata tratament? De ce nu i-a trecut? Acum probabil este in permanenta in contact cu virusii. |
pai uite ca raspunzi singura
![](icon_smile.gif)
daca face febra... face, ii dai niste antitermice, ii scazi temperatura. nu mai exista pericol de convulsii la varsta asta. si nu cred ca dintr-o gutunareala sa faca peste 40 de grade.
daca i-a fost cald si l-a schimbat doamna de bluza este foarte bine. cred ca iti e teama dar nu ai de ce sa iti fie. lucrurile astea sunt normale acum. vor veni si vor trece.
Roxana