Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...

Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori... | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

Da, astazi l-am dus la gradi, dupa o saptamana de stat acasa, cu nasucul infundat. A fost saptamana trecuta doar 3 zile, dupa care am vazut ca incepe sa stranute si are nasul infundat. Doctorita i-a prescris antibiotic, dupa ce l-a vazut (facuse si febra), Ceclor, si i-am dat 6 zile. Picaturi in nas nu m-a lasat sa-i pun. Febra nu a facut decat in prima zi, o singura data, dupa antibiotic, si-a revenit complet, doar ca nasucul inca mai era infundat.
Pana aici, toate bune, dar astazi la gradi, o fetita din grupa lui tusea de mama focului. D-na educatoare nu a sunat parintii fetitei, ca sa le spuna sa vina sa o ia.
Voi cum ati proceda, vis-a-vis de aceasta situatie? Ce-ati face? Ma gandesc, ca acum ar fi culmea, ca sa o luam de la inceput cu raceala. Avem si sedinta cu parintii astazi, oare cum sa pun problema? Astept sfaturile voastre, poate ati trecut deja prin situatii similare.
Multumesc din suflet.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Categoric as vorbi la sedinta. As sublinia cat de greu poate fi mai ales pt un copil sa mearga bolnav la "servici".
Si separat as vorbi cu educatoarea.

Cand fi`mea tuseste alergic mereu anunt sa nu se sperie parintii.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Mamagiuliei, astazi eu am stat acolo (dar fara sa ma vada baietelul) pana la pauza de masa, si i-am spus educatoarei sa sune parintii fetitei (mai ales ca din 29 de copii, saptamana trecuta au lipsit 18), dar nu a facut-o. Nu inteleg de ce? De ce sa treaca oare ceilalti copii din nou printr-o raceala, doar pentru un copil? De ce sa stea acolo daca nu e ok? Si saptamana trecuta, asa mi-a spus astazi o mamica, ca de aceea s-au imbolnavit atatia copii, pentru ca a fost un baietel cu laringita. Va dati seama? L-au adus parintii exact la inceput de gradi, deja bolnav si l-au lasat sa stea acolo. E revoltator cum se comporta unii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Of, din pacate, nu cred ca educatoarea va putea face ceva.
Asa am patit si eu anul trecut- cum imi duceam fetita la gradi cum racea. Am vazut in clasa copii care tuseau si am intrebat-o pe educatoare de ce ii primeste.
Mi-a spus ca parintii aduc avize medicale din care reiese ca, copilul poate frecventa gradinita si chiar fac scandal, ba chiar merg si la directoare sa faca sesizare ca nu le sunt primiti copiii la gradinita.
Sunt copii care duc pe picioare racelile, le curge nasul non stop, dar atat; nu fac febra sau alte complicatii si nu lipsesc de la gradi aproape deloc, insa ii imbolnavesc pe ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

tusea poate dura si 2-3 saptamani dupa ce trece raceala propriu-zisa; exista copii care au alergii si tusesc; sau, in cazul cel mai nasol, exista parinti care nu au alternativa

adica, NU au alternativa decat sa ia copilul tusitor cu ei la munca

nici mie nu imi place cand imi vine racita de la scoala insa putina intelegere nu strica, nu chiar toata lumea isi trimite copilul tusind doar ca sa-i imbolnaveasca si pe ceilalti



I like to leave places. I like to leave..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici copiii sunt trimisi acasa numai daca au febra. In rest de prin noiembrie pana prin martie mereu au mucii la nas, cand unul cand altul.

Partea pozitiva e ca, dupa "terapia" virala cu care dau nas in nas le creste imunitatea. Fata mea a luat pana acum doar doi virusi, nu foarte rau. N-au necesitat tratament (decat antitermice), aici antibioticul il vezi rar. Acum nici nu-mi aduc aminte cand a fost ultima oara virusata.

La fel si cel mare. A racit o data rau la intrarea in scoala, cred ca 6 luni le-a petrecut virusat continuu, asta era acum aproape 5 ani, de atunci nu a mai fost virusat serios deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Zina, pe de o parte iti inteleg perfect "revolta", pentru ca si eu am fetita bolnava, a prins din zbor un virus sau altceva dupa primele 2-3 zile de gradi, a facut muci, fara febra, rosu in gat sau tuse, dar pentru ca este incapatanata si nu m-a lasat sa-i curat nasul cu batista bebelusului, acum a dat in otita, asadar ia antibiotic.

Am tinut-o acasa doar ieri, astazi se simte bine, e sub tratament, dar nu tuseste, nu-i curge nasul, deci am trimis-o la gradi pentru ca nu e "contagioasa". Si oricum, astazi chiar nu as fi avut cu cine s-o las acasa pana la ora 12, ar fi trebuit sa fac niste aranjamente si invarteli la serviciu (nu am nici inlocuitor, sunt singura pe post), ca sa pot lipsi jumatate de zi macar, mai bine ma lipsesc, e mult prea complicat si am senzatia ca mi se face un mare favor, cand de fapt ar trebui sa fie ceva normal - sa-ti poti lua liber fara probleme cand copilul e bolnav;

La fel de adevarat este insa faptul ca insasi directoarea gradinitei, (care are baiatul cel mic in grupa cu fetita mea), m-a atentionat inca de la inscriere ca primul an de colectivitate e cel mai crunt dpdv al frecventei imbolnavirilor, ca in medie copilasii de la grupa mica racesc o data pe luna in sezonul de toamna/iarna si ca doar cei cu sistem imunitar foarte bun scapa mai usor.

In mod normal, asa ar trebui procedat, un mic "triaj" al copilasilor, in fiecare dimineata cand vin la gradi, o asistenta sa-i vada si sa decida cine ramane si cine se intoarce acasa pentru ca este prea bolnavior pentru a ramane la gradi.

Insa, marea problema e alta : parintii care isi trimit copilul bolnav sau in convalescenta la gradi, in general, chiar nu au cu cine sa lase copilul acasa in perioada respectiva (rude, bona, vecini) si nici nu-si pot lua liber/concediu de odihna/concediu medical pentru a sta acasa. E adevarat ca sunt si cativa parinti "nesimtiti", care isi trimit copilul bolnav la gradi pe principul "lasa draga, ce are, ii curge un pic nasul, doar n-o sa-l tin acasa pentru asa ceva", cu buna-stiinta, poate chiar si cu aviz de la medic, pentru ca sunt prea comozi sa aranjeze de pe o zi pe alta sa ramana cineva acasa cu copilul bolnav, desi au aceasta posibilitate.

O solutie de compromis ar fi sa existe un fel de "izolator", o camera frumos amenajata, unde sa poata sta cei bolnaviori, sub supravegherea unei educatoare, astfel incat sa nu contamineze prea multi dintre copilasii sanatosi. La gradi particulara unde merge fetita mea exista o astfel de camera, nu stiu insa cat si cum e folosita, abia suntem in saptamana a 2-a.

Ai putea pune in discutie la sedinta urmatorul aspect : foarte multi copilasi mici (3-4 ani) nu stiu sa-i fereasca pe cei din jur atunci cand stranuta sau tusesc, asa cum fac majoritatea adultilor (pun mana la gura/nas sau folosesc batista); ar fi bine sa li se spuna parintilor sa-i invete pe copii cum sa faca asta, sa le spuna sa nu-i pupe, sa nu bea din acelasi pahar sau sa ia jucariile copiilor care tusesc sau le curge nasul, pentru ca asa se transmit cel mai usor microbii cei rai si se imbolnavesc si ei, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

si eu am intampinat aceleasi probleme si discutii cand l-am introdus, acum 1 an jumate, pe baietel in colectivitate. in primul an racea nonstop. mai mult statea acasa decat la camin. eu aveam norocul ca puteam sa stau cu el acasa cand se imbolnavea si ma puteam ocupa de el (eram in concediu crestere copil cu fetita) plus ca o avem si pe soacra pensionara si sta cu noi in curte, asa ca aveam ajutor...
la sedinta am pus si eu aceasta problema. faza nasoala la mine era ca baietelul aducea virusii acasa pe care ii imprastia cu darnicie fetitei (ajunsasem la injectabil cu ea, nici un antibiotic sirop nu isi mai facea efectul), dupa care automat luam si eu (stand mereu intre ei "virusati"). acum sa va relatex raspunsurile pe care le-am primit la acea vreme...
la gradinita este program scurt de doar 4 ore si se presupune ca are cine sa stea acasa cu copilul dupa acele ore. in acest caz educatoarele nu ar trebui sa primeasca copii bolnavi pt ca, teoretic, au pe cineva acasa care ar putea sa stea cu ei in acele zile. insa la camin cu program prelungit sunt adusi copii ai caror parinti au program incarcat si nu au bunici/bone si nici alte posibilitati ca sa tina copiii acasa. ii duc dimin la 7-8 si ii iau acasa dupa 16-17, asa ca vrei-nu vrei sunt lasati si copii bolnavi aflati in stare incipienta de boala sau chiar aflati sub tratament serios (antibiotic, siroruri de tuse sau pt temperatura). sunt parinti care pur si simplu nu au posibilitate sa faca altfel. in ziua de astazi nici concediile medicale nu se mai dau cu atata usurinta, si daca copilul nu este internat in spital nu-ti mai da medicul concediu. daca nu ai zile de concediu de odihna de la serv pt ca patronul nu-ti da (mai degraba te da afara decat sa-ti dea 2-3 zile libere) ce faci?!?

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Noe, exact asta intentionam si eu sa spun.

Zina, incidenta cazurilor de copilasi cu un fond alergic pronuntat a crescut in ultima perioada. Si asta face a simptomele gen tuse sa persiste (din pacate) mult timp dupa ce virusul a devenit inactiv.

Pe de alta parte, sunt multe situatii cand parinti isi aduc copilasii bolnavi la gradi, chiar in faza de debut a bolii. Este adevarat, multi nu au cu cine lasa copilul acasa; din pacate riscurile nu sunt doar cele de transmitere a virusului celorlalti copilasi, ci si pt cel care a venit in colectivitate fiind bolnavior (adica intr-un moment cand are imunitatea scazuta - pot aparea complicatii).

Si la gradi ar trebui sa se ia masuri pt a preveni transmiterea virusului (de exemplu la noi au inlocuit canitele cu pahare de plastic de unica folosinta); variante gen camera de izolare pt cei bolnaviori nu avem, chiar nu stiu cate gradinite ofera aceasta facilitate. Noi am avut ieri sedinta cu parintii si s-a agreat (intre parinti si conducerea gradinitei) sa se incerce pe cat se poate sa se tina copilul acasa macar cateva zile, in faza acuta a bolii.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Este treaba asistentei care face triajul de dimineata sa anunte parintii daca e ceva in neregula cu copiii.

Sincer, mi se pare exagerat din partea ta sa pretinzi sa fie sunati parintii unui copil sa vina sa-l ia acasa pentru ca ai vazut ca tuseste.
Asta cu copilul cu laringita care a imbolnavit 18 copii, e folclor, daca o sa te iei mereu dupa telefonul fara fir al parintilor poti sa te alarmezi pentru multe lucruri care nu sunt neaprat reale. Laringita e destul de urita, cu febra si raguseala, tuse metalica, ma indoiesc ca o mama oricat de iresponsabila ar fi, si-ar chinui in primul rand propriul copil sa-l duca in starea asta la gradinita. Dar asa tuse si muci pe piept o sa vezi din belsug. In grupa mica asteapta-te la multe raceli si multe pauze de stat acasa, poate un tratament naturist ceva de intarirea imunitatii nu strica.
Dar educatoarea nu are ce sa faca. Daca copilul nu are febra, nu zace cum se spune, adica daca e vioi si aprticipa la activitati, nu are de ce sa sune si sa cheme parintii. La noi la gradinita nu se accepta nici copiii care sunt sub tratament cu antibiotic, pentru ca se presupune ca sunt contagiosi si in plus asistenta pleaca la un moment dat, iar educatoarea nu are aceasta responsabilitate (sa tina minte si sa administreze antibioticul) si la o grupa de 33 de copii ce sa faca mai intai.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

si la gradi unde e Matei sunt trimisi acasa numai daca au febra. In rest de prin noiembrie pana prin martie mereu au mucii la nas, cand unul cand altul. Nu mi se pare normal......mai ales cand vad parinti care vin cu flacoanele de medicamente dupa ei si dau indicatii asistentei cum si cati ml. sa le administreze.
Asa cum spunea si CorinaDani, marea problema e alta: parintii care isi trimit copilul bolnav sau in convalescenta la gradi, in general, chiar nu au cu cine sa lase copilul acasa in perioada respectiva (rude, bona, vecini) si nici nu-si pot lua liber/concediu de odihna/concediu medical pentru a sta acasa.
Si sunt intr-u totul de acord cu ea: sunt si o gramada de parinti nesimtiti (ca dovada ca vin cu medicamentele dupa ei).


Mergi la inceput