Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

ieri la sedinta cu parintii de la gradi o mama a ridicat problema racelilor, ca fiu-sau s-a imbolnavit de la alt copil care tusea si ca sa nu fie adusi copiii daca tusesc. Dar nici un alt parinte nu a zis absolut nimic aprobator (dar nici dezaprobator - totusi parca aveau priviri stinjenite). Toti au tacut.
Mie mi se pare greu sa tii un copil acasa timp de o luna (cat poate tine tusea). Ar insemna ca la iarna si la primavara, adica poate mai bine de o jumatate de an, nici un copil (sau apoape) sa nu mai frecventeze gradinita.
Da, la febra e normal sa nu-l duci.
Ma gandesc cat de usor se poate da vina pe un copil ca i-a dat tusea altuia. Imediat se gaseste cate cineva care sa acuze ca altul i-a imbolnavit copilul, ca si cum copilul acelei persoane nu ar putea lua raceala din alta parte (inclusiv de acasa) si ar fi imun la orice alta cale de imbolnavire. Si ca si cum copilul acelei persoane nu ar putea, la randul lui, sa aduca virusuri cu care sa-i contagieze pe altii.
Serios acum. Mie racelile mi se par inerente primului an de intrare in colectivitate si cred ca intaresc si imunitatea copilului pe viitor.

Si ca sa raspund si la intrebare: il tin acasa cand e racit cu febra sau tuse productiva, dar asta fiindca nu lucrez. Dar automat, cand voi avea un job nu as avea incotro decat sa-l duc, daca mi-l primesc (la cresa ii primeau pe cei bolnavi fara probleme, multi parinti care nu aveau incotro aduceau si pungile cu siropuri). Nu-mi permit sa angajez bona.
Pt Lucas, fiind in al 2-lea an de colectivitate, cred (sper) ca va fi mai usor anul asta.
O precizare: anul trecut a racit de multe ori, dar niciodata nu a racit atat incat sa ia antibiotice (noi nu stim ce-s alea ). Numai antitermice si sirop de tuse.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Nici eu nu sunt de-acord ca la primul semn de raceala (viroza) sa se dea antibiotic. Dar vad aici mamici care spun ca, copilasii lor au muci, chiar tuse, dar nu fac febra. Al meu face febra, nu imediat dar a doua zi incepe cu ea (sau chiar mai repede). Si mie mi-e foarte teama de alte complicatii de la febra mare, pentru ca baietelul meu ajunge usor la 38 cu 5 sau chiar 39. A facut si 40 cand a avut 1 anisor. Nu stiu, dar voi chiar ii tineti pe copii 3-4 zile, cum am vazut ca se scrie pe-aici, cu febra 38 cu 5? Sau chiar mai mult? Eu am vazut la copilul meu, ii dau antitermice, ii scade putin febra, dar nu-i trece. Si cum sa-l las asa 3-4 zile? Nu stiu, spuneti-mi cum e la voi, poate situatia difera, si de aceea voi va "permiteti" sa nu-i dati antibiotic. Ok, se spune ca febra e "buna", dar cand vezi ca e permanenta, atunci ce faci? Adica, cu tot cu antitermice, nu "pleaca". Si asta zile.
Inca o data, nu sustin ideea de-a se indopa copilul cu antibiotic, dar cand vad aceasta situatie, mi-e frica sa nu faca complicatii.

Am auzit de multi copii care de la o simpla raceala dau in otite sau pneumonii si ajung doamne fereste in spital.

sigur ca stam minim 3 zile de febra fara antibiotice. este normal.
la 5 luni si jumatate, Luca a facut febra mare, singura data cand a trecut de 39.5.m-am speriat dar ...am rezistat.in a patra zi au aparut"bubele".pojarel.ce insemna sa ii dau antibiotic inainte de cele 3 zile?
tusea o tratam cu siropele, mucii...ii scoatem si cam atat.
ne hranim bine, ne imunizam natural si mai ales stam mult timp in aer liber(chiar si cu muci tuse si uneori febra dupa noi)
la gradinita sta in pantalon scurt si tricou..se uita cam ciudat unele mamici dimineatza, dar asta este
inca nu folosim caciula, palarie pe urechi,etc.
inca iesim afara in pantaloni 3/4 si tricou. sunt 24 grade la pranz....si avem muci.vor trece.vin alti, trec si aia si tot asa.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Concluzia mea dupa ce am citit 90% din ce s-a scris la topicul asta este ca avem 2 grupe de parinti. Grupa celor cu copii care racesc des si fac forme usoare si grupa (adevarat mai mica) a celor cu copii care racesc des si ajung la complicatii urate. Cei din prima grupa sunt mai relaxati, pe cand cei din a 2a mai au putin si inebunesc, si nu mai vor sa treaca prin asa ceva.
Sincer este greu sa gasesti o formula de compromis, mai ales cand multi nu au cu cine sa lase copilul bolnav.
Eu am avut nefericirea de a fi din grupa celor cu copii care fac complicatii la aproape orice viroza. Pentru mine genul de raceala cu muci si ceva tuse e de domeniul fantasticului ( a se intelege un vis frumos). La noi fiecare viroza poate deveni pneumonie peste noapte, cu episoade de tuse cumplite, cu nopti nedormite, urlete, chin. Daca nu as fi stat acasa mi-ar fi fost imposibil sa imi iau atatea libere cate zile de boala. Si da, am ajus nevrotica. De cate ori aud tuse sau vad muci in jurul copilului imi vine sa o iau la fuga mancand pamantul. Asta e un lucru pe care parintii cu copii care fac forme usoare de raceala nu or sa-l inteleaga niciodata.
Deci ce am facut eu? Am stat acasa cu fetita si voi mai sta. Nu e un copil protejat, petrece timp in colectivitate (nu in fiecare zi) suntem pe afara zilnic cu orele, vara sau iarna, mananca sanatos si e activa, dar e sensibila si incerc sa o protejez si pe ea si de ce nu si pe mine.
Practic cred ca este imposibil sa-ti feresti copilul daca alegi sa-l duci in colectivitate sau in locuri publice. Daca merge la gradi nu ai cum sa-l feresti pentru ca intotdeauna vor fi parinti care isi vor abandona copiii mai mult sau mai putin bolnavi la gradi.

A, si sa nu uit, pentru ca stiu prin ce iad trec eu cand raceste a mea, nu o duc racita in colectivitate, ca sa nu treaca si altii prin ce trec eu.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui greieras
pentru ca intotdeauna vor fi parinti care isi vor abandona copiii mai mult sau mai putin bolnavi la gradi.

off topic:

foarte inteligenta exprimare!!! schimba-ti semnatura in "parintele perfect ce nu-si abandoneaza copila"

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Tot off-topic: Theo, greieras nu a spus cu rautate ce-a spus, asa si-a gasit ea exprimarea in mometul in care a scris, dar nu trebuie sa judecam acum orice cuvant spus aici, sa fim seriosi.

Baietelului meu inca nu i-a trecut de tot mucisorii, in fiecare zi ii trag afara cu "batista bebelusului", pentru ca nu poate sa-i sufle el bine, asa cum ar trebui. Dar alte simptome nu are, doamne ajuta! Il duc la gradi, ieri de exemplu, am vazut cum o mamica a adus fetita care tusea, ea a spus ca este alergie, poate asa este, cine stie...
Dar vad ca in fiecare zi lipsesc cativa copilasi, este greu, mai ales acum la-nceput. Eu ma gandesc cu groaza ce-o sa fie incepand de prin decembrie-ianuarie. Un parinte ieri m-a speriat cand mi-a povestit ce-au patimit ei anul trecut cu fetita, incepand din luna ianuarie, ca atunci sunt virozele mai urate.
Eu acum ii dau vit.C, echinaceea granule homeopate si cate o doza pe saptamana de oscillococcinum. Voi ce folositi?

Mergi la inceput

Zina esti draguta DAR greieras a stiut exact ce a scris in acel moment. A intarit chiar gandurile cu fraza urmatoare:

Citat:
citat din mesajul lui greieras
A, si sa nu uit, pentru ca stiu prin ce iad trec eu cand raceste a mea, nu o duc racita in colectivitate, ca sa nu treaca si altii prin ce trec eu.

deci ...

mami de theo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

greieras, sa stii ca eu azi mi-am "abandonat " copilul cu muci la gradinita. si stii de ce? ptr ca pana prin aprilie-mai, probabil, tot asa va fii.l-am tinut 4 zile acasa, si in prima zi a luat iar ceva, au facut iar schimb de muci si tuse.si vor mai face. si toti in grupa sunt "abandonati" cu muci.altfel s-ar inchide gradinita pe termen nelimitat.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Greieras are dreptate: chiar exista copii cu anumite afectiuni pentru care raceala devine o complicatie serioasa. Si are dreptate si cand spune ca parintii ai caror copii racesc f des dar fac forme mai usoare (credca si noi ne incadram aici) nu inteleg panica parintilor cu copii mai sensibili (de exemplu, cei cu astm, care ajung la bronsiolite instant, de la cativa muci). Tratamentul racelilor la un copil sensibil, sa zicem, devine epuizant pentru parinte, nu se compara cu scosul de muci si pus picaturi. Mi se pare normal sa vrei sa te feresti de asa ceva.

Insa majoritatea copiiilor nu fac asa ceva, racesc, e greu, primele datzi oricine se panicheaza, dar trec racelile si nu lasa urme. Si uite asa parintii devin si ei mai increzatori si nu se mai sperie de orice tuse/muc. Tusea fetitzei de la gradinitza de care zicea Zina nu mi se pare ca ar trebui sa fie un bau bau pentru parintii cu copii normali. Chiar daca vor raci copiii, asta este, parintii ar trebui sa inteleaga ca un copil inseamna si ceva ore de chinuiala, de tras cu raceli si altele, nu pot fi toate roz bombon la nesfarsit. Cu totii vom povesti altora "ce am patimit" cu astia mici, ba o enterocolita, ba o bronsita, ba o varicela etc.

In acest moment si al meu este racit, cu febra peste noapte, suspectez si o otita ceva, desi nu mi-e clar inca, o sa il duc la pediatru... Intre timp insa l-am dus la cresa, doamna a fost de acord sa il primeasca (este o cresa familiala, cu cativa copii doar) iar el este intr-o stare buna peste zi, fara probleme. Am inceput din septembrie si pana in iunie stiu ca asa va fi, ca si in ceilalti ani. Si confirm si eu ca primavara este mai nasol cu virozele, din experienta mea se fac chestii mai urate ca toamna, dureaza mai mult, sunt mai agresive si complicatiile cele mai mari le-am avut primavara. Iarna e chiar fain Frig de mor toti virusii.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

Greieras are dreptate: chiar exista copii cu anumite afectiuni pentru care raceala devine o complicatie serioasa. Si are dreptate si cand spune ca parintii ai caror copii racesc f des dar fac forme mai usoare (credca si noi ne incadram aici) nu inteleg panica parintilor cu copii mai sensibili (de exemplu, cei cu astm, care ajung la bronsiolite instant, de la cativa muci). Tratamentul racelilor la un copil sensibil, sa zicem, devine epuizant pentru parinte, nu se compara cu scosul de muci si pus picaturi. Mi se pare normal sa vrei sa te feresti de asa ceva.

dar de aici pana la a acuza ca :alti parinti isi abandoneaza copii la gradinita" este cale lunga!

mami de theo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Theo - da, exprimarea nu e prea reusita Si eu fac parte din clubul celor care "abandoneaza", dar nu m-am simtit neaparat prost pentru faptul ca nu consider ca il abandonez in adevaratul sens al cuvantului :) Daca altii cred asta, treaba lor, nu cu ei stau in casa. Si Robert al meu nu e pericol public pentru faptul ca are muci sau chiar febra.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput