cum ne crestem un copil crestin?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Marius,de acord ca tb sa fim deschisi si catre alte zari,toata planeta de ex ar tb sa aiba deschidere spre educatia pt sanatate sau pt protectia mediului etc,sa luam de la altii ce-i bun si sa dam altora ce-i bun,dar deschidere fata de sarbatorile altora nu vad la ce ne-ar folosi?Acuma sigur ca daca s-a ajuns pina-ntr-acolo incit halloween-ul sa se sarbatoreasca in Ro (inca nu-mi vine sa cred,poate/sper ca e doar in capitala)si copilul sa se simta exclus daca nu merge,nu mai ai ce face,merge si copilul.Dar regretabil e ca s-a ajuns pina acolo,dupa parerea mea,desigur.Eu de ex am prins in Ro St valentin-ul si asa fast ca-n Ro eu n-am vazut aici,ba chiar am vazut pe la stiri sondaje cum ca oamenii nu mai sint chiar asa incintati,cheltuiesc prea mult etc,dar in niciun caz n-am vazut protevisme ca la noi.

Ce sa zic,depinde de fiecare,cum bine ati spus,daca omul se simte confortabil cu el insusi punindu-si toca si roba americanesti,n-are decit,eu n-as putea sa vad asa ceva la romani,bine ca n-am prins asa vremuri acasa.Mai zicea Rufus ca n-a auzit de dragobete,pai n-am avut cind sa auzim,Ceausescu era invidios sa ne iubim intre noi,voia sa-l iubim doar pe el si pe tovarasa lui,iar dupa revolutie n-am avut cind sa aflam despre sarbatorile noastre ca au venit americanii cu ale lor.Eu am fost in 98 in Franta si am stat o luna la niste prieteni francezi,si era acolo atunci asa un curent anti american,ca refuzau sa mearga la MacDo sau sa bea Coca cola,atunci am baut numai orangina si perrier si doar in localuri frantuzesti,i-am admirat cum tin la cultura lor,noi sintem mai deschisi...

Pina una alta,pina integrez (ca sa iau un termen de la fetele de la Psihologie)aceste adevaruri despre ro,o sa-mi imaginez ca la ferestrele lui Rufus se afla nu dovleci ci..gutui(cu puf galben ca de pui,nu mai stiu inceputul poeziei).

Mai zic mai incolo si de preoti,ca tb sa plec,noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinush spune:

Scuze de off-topic...copila unei vecine de bloc si colegii ei de gradinita au facut poze in robe la sfarsitul grupei pregatitoare...si cat i-a costat pe bietii parinti inchirierea robelor, pozele facute tablou etc etc...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui patou

n-am vrut sa spun ca-i indes religie in cap , ci dimpotriva ca o experimentam in viata noastra de zi cu zi, e ca si cum i-as stabili acum cand e mic niste fortarete (de gandire) care mai tarziu il vor apara de "atacurile" la care va fi expus inevitabil. Una e sa citeasca HP stiind ca vrajitoria e rebeliune impotriva lui Dumnezeu si alta e sa citeasca HP stiind ca e cool.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Patou,sint de acord cu tine,asta-i si ideea:nu sa interzicem,nu sa restrictionam ci sa ne asiguram ca ei inteleg ce e o carte sau un fenomen,atita tot.Cit despre "fortaretele" despre care spui,mie mi-a inculcat bunica doar citeva,dar au fost atit de reale si de neechivoce,ca-i multumesc si in ziua de azi:m-a invatat Tatal nostru,cum sa tin degetele cind imi fac cruce,m-a dus la biserica(asta tin minte din prima copilarie)si,pe parcurs,in timpul vacantelor,pe cind impletea la ciorapi sau la vreun pulover,imi povestea din viata reala tot felul de intimplari din care reieseau prezenta si puterea lui Dumnezeu(de ex dintr-o intimplare intre ea si vecina ei reiesea ideea:sa nu zici niciodata ca reusesti ceva singur ci sa zici ca reusesti numai daca vrea Dumnezeu samd).Era atit de real Dumnezeu din toata atitudinea ei,din toata viata ei,din toate actiunile ei,ca L-am primit si eu cit se poate de firesc.Abia mai tirziu,pe la 30 de ani,m-am apucat sa practic cu adevarat,dar baza o aveam,si n-a fost nicio indoctrinare la mijloc,ci doar cunostinta cu Dumnezeu cel real.

Nu stiu,Ocebine,de unde ideea de indoiala in credinta,eu n-am decit o imensa certitudine si o mare libertate pe care sper s-o aiba si copiii mei.Dumnezeu va fi si pt ei(daca vrea Domnul,vorba bunicii),ca si pt mine,o Fiinta,o realitate.

Cred doar ca oamenii admit pasiune in orice:relatii erotice,parentale,profesii,dar in credinta nu prea..acolo pare ca e mai bine sa fii mai detasat,mai nici prea prea nici foarte foarte,acolo poti sa fii mai liber,mai facultativ,mai caldut,si chiar nu-mi explic de ce.

Mergi la inceput

Marinush(ma bucur ca te vad),"bietii parinti"puteau sa refuze...doar nu-i obliga nimeni...Au atita putere parintii,mai ales la sedinte,sa spuna in plen ce-i deranjeaza si ce nu doresc,dar ei scot banii si tac,iar cei cu robele fac afaceri.

Rufus,preotii sint si ei diferiti unul de altul,unii mai stricti si altii mai permisivi cu "pacientii",dar e bine sa fie diferiti,mai ales ca au voie sa-si ia aceasta libertate(din ce-am citit eu),daca de ex.omul se caieste si e sincer,chiar daca are pacat mare,il dezleaga si nu-l tine mult departe de singele Domnului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Uite o idee care mi-a suras intotdeauna, promovarea specificitatii fiecarei natii in parte. Da, asa simt si eu ca ar fi bine daca fiecare individ si-ar (re)gasi sursa - daca ar recunoaste locul de origine asa cum este el. Valabil si pentru noi romanii dar la fel de valabil si pentru africani, danezi, taiwanezi. Insa este o chestiune de "mersul firii" cum s-ar zice cand apar interconexiuni intre diferite natii si asta este o chestiune deja istoric confirmata, asa incat citind de exemplu ce si mai ales cum scriu fetele din Canada de exemplu, unde am sesizat in mod direct faptul ca acolo este o adevarata "piata" umana interculturala am realizat ca si in Romania se intampla la o scara intradevar minora tot o astfel de interculturalizare. Cred ca tine de evoultia fireasca a societatii. Vezi tu sa poarte cineva blue jeansi este asa de natural de obisnuit, dar daca am da inapoi timpul cu 60 de ani oare ar fi la fel? probabil ca nu - dar asta nu a impiedicat faptul ca in timp sa patrunda blue jeansii si in Romania. E rau? E bine? Asa si cu Valentine's Day, daca ar fi ceva negativ ar mai asimila cineva? Probabil ca nu. Halloween identic. Vorba cuiva mai sus ce te faci cu folclorul romanesc? Ce te faci cu Sanzienele? Sau cu zburatorii, cine nu stie de exemplu de Phoenix care a preluat mult din folclorul autentic in cantecele lor - si asta a fost, sau este ceva negativ?
Sau are ceva comun cu realitatea?
Da - atata cat crediteaza individul. Nu - atata cat acelasi individ il catalogheaza ca find fictiune.
Deci noi insine gestionam aceste informatii/fapte, le clasificam , le catalogam, le asimilam sau dimpotriva se pierd. Este evolutia noastra ca si grup redusa la nivel de individ.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius,inainte de a-ti raspunde o sa te rog sa intervii in calitate de moderator in penultima mea postare si sa verifici de ce un cuvint(certitudine)apare atit cu majuscula,cit si subliniat cu linie intrerupta rosie,eu n-am subliniat nimic,cum s-a putut intimpla asa ceva?Mersi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Marius,inainte de a-ti raspunde o sa te rog sa intervii in calitate de moderator in penultima mea postare si sa verifici de ce un cuvint(certitudine)apare atit cu majuscula,cit si subliniat cu linie intrerupta rosie,eu n-am subliniat nimic,cum s-a putut intimpla asa ceva?Mersi.

E vorba de o reclama, apar la fel si alte cuviinte in postarile altor useri, daca te uiti pe forum. Daca tii mouse-ul deasupra cuvantului, o sa iti apara o imagine cu o reclama.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ce chestie - vad si eu nu stiu de ce apare nu exista nimic care sa determine asta. Trebuie verificat. Am intrat pe raspunsul tau dar la validare se mentine linia. Mai verific eu...

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Laura si Marius,mersi,nu stiam de reclame.

Nu stiu ce sa mai zic la sb,ca am plictisit si cititorii si nici n-am vrut sa-i dau amploare,cu atit mai putin sa par ca judec pe cineva,mai ales pe-ai mei.Atita doar ca una-i in Canada interculturalitatea si alta-i in Ro...si chiar si aici nu toata lumea face schimburi,doar nu ati vazut arab sa-si faca brad cu ocazia Craciunului...ba chiar de H nu toti copiii vin costumati,o mamica haitianca mi-a zis ca ea nu sarbatoreste mortii...Jeansii sint altceva,intra la imprumuturi pozitive.Fiecare cum crede,in fond omul e liber,niciun preot,nici macar Dumnezeu nu te poate opri de la ceva daca vrei sa faci ceva.Ideea e ca nu orice conservatorism sanatos e anacronism,asa cum nu orice flexibilitate,deschidere poate fi pozitiva,unele importuri nu-s decit caricaturi,forme fara fond,depinde cum le vede fiecare.

Plus ca nu neg ca eu oi fi cam tuta.

Ce mai faci,Michelle?

V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Laura si Marius,mersi,nu stiam de reclame.

Nu stiu ce sa mai zic la sb,ca am plictisit si cititorii si nici n-am vrut sa-i dau amploare,cu atit mai putin sa par ca judec pe cineva,mai ales pe-ai mei.Atita doar ca una-i in Canada interculturalitatea si alta-i in Ro...si chiar si aici nu toata lumea face schimburi,doar nu ati vazut arab sa-si faca brad cu ocazia Craciunului...ba chiar de H nu toti copiii vin costumati,o mamica haitianca mi-a zis ca ea nu sarbatoreste mortii...Jeansii sint altceva,intra la imprumuturi pozitive.Fiecare cum crede,in fond omul e liber,niciun preot,nici macar Dumnezeu nu te poate opri de la ceva daca vrei sa faci ceva.Ideea e ca nu orice conservatorism sanatos e anacronism,asa cum nu orice flexibilitate,deschidere poate fi pozitiva,unele importuri nu-s decit caricaturi,forme fara fond,depinde cum le vede fiecare.

Plus ca nu neg ca eu oi fi cam tuta.

Ce mai faci,Michelle?

V-am pupat!

Sunt pe aici, dar doar cu cititul. Nu am timp de scris ca baietelul meu e bolnav de vreo 3 zile, plus suntem in mijlocul unei remodelari majore.
salutari tuturor

michelle

Mergi la inceput