copiii nostri la 5,6, si mai multi ani :))
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz a propos de ce facem cand ![]() eu as zice ce NU merge la Patrick: - nu merge sa ridic glasul - v-am povestit ieri ca faceam asa anul trecut cand era sora-sa mica. deci asta mi-a trecut - nu merge recompensa "daca faci asta mergem nu stiu unde sau facem nu stiu ce". raspunsul e "nici nu vreau sa merg!" revin.... |
Roxana cati ani au copiii tai? Parca Patrik are 5 ani?
Si Cosmin era incapatanat asa, ii ziceam "daca nu...nu mergem nu stiu unde!" Si el zicea "so what? I don't want to go!"
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Dupa 6 ani de mers in parc aproape zi de zi, am observat ca fetele sunt mult, mult mai maleabile.
Cum zice Rox, la baieti nu tine figura cu "vom face aia daca", nicio sansa.
Si o inteleg pe Rox cu impiedicatul pe teren plan.
Giulia e la fel, parca era mereu cu gandurile undeva si nu are timp de altceva, cum ar fi sa fie atenta. La noi a functionat sa i amintesc sa fie mai atenta la ce face.
Si am trecut si de faza cu sangele Asta dupa 2 accidente una dupa alta: o muscatura de hamster fix de buricul degetului si o cazatura direct in nas - asta acasa !!! Cred ca a inteles ca nu mint, ca situatia era fix asa cum ii spuneam si am rezolvat-o exact asa cum am spus. Inca ma minunez pe ea
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
Luna, Patrick are 6, Eva are 1.7 ani. in ce spui tu despre cea mica o vad pe asta mica a mea, care il copiaza pe frate-su in toate, inclusiv in joaca cu trenuri si dinozauri. n-are treaba cu nicio papusa
Lady, esti ok, da? stiu io ca nu divortezi mai..
R
Luna1 spune:
Roxana te asteapta vremuri grele. Primul sunet pe care l-a scos fie-mea cu adresa (adica stia ce face) a fost pe la 9 luni cu o masinuta in mina, sunet de masina accelerata (cum fac baietii).
Aseara fii-mea s-a urcat pe gard. Apoi tipa sa o ajute cineva sa se dea jos.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
Luna - aceeasi impresie o am si eu.
ok, propun dezbaterea zilei: cum reactionati cand nu aud decat a 4-a oara cand le spui ceva, eventual cu tonul cu 5decibeli mai sus? si asta a 40-a oara in ziua respectiva?
ipoteza mea: nu aud pentru ca nu-i intereseaza altceva decat ceeace fac. cum il fac sa auda fara sa fiu ciocanitoarea woody?
(paranteza: intr-una din dati cand repetasem de vreo 3 ori o rugaminte spun cu un ton jos, asa pentru mine "mai frate, copilul asta ori e surd ori nu s-a spalat bine in urechi" raspunsul a venit foarte prompt "ba nu-s surd!!" voila de vezi....)
astept cu interes
R
gabitza2005 spune:
citat din mesajul lui roxanaz Luna ![]() ok, propun dezbaterea zilei: cum reactionati cand nu aud decat a 4-a oara cand le spui ceva, eventual cu tonul cu 5decibeli mai sus? si asta a 40-a oara in ziua respectiva? ipoteza mea: nu aud pentru ca nu-i intereseaza altceva decat ceeace fac. cum il fac sa auda fara sa fiu ciocanitoarea woody? ![]() (paranteza: intr-una din dati cand repetasem de vreo 3 ori o rugaminte spun cu un ton jos, asa pentru mine "mai frate, copilul asta ori e surd ori nu s-a spalat bine in urechi" raspunsul a venit foarte prompt "ba nu-s surd!!" voila de vezi.... ![]() astept cu interes ![]() R |
Uneori il trag de maneca si-l rog sa se uite la mine cand vorbesc ca asa este frumos -asta in situatii importante.
Uneori zic ceva ce nu-i convine (Ex: o sa primesti rosii la masa -nu ii plac deloc) si atunci devine atent instantaneu. Echivalentul fazei cu urechile.
Luna1 spune:
Pai la Cosmin (ca de baieti vorbim in general) in functie de cat de important e il intrerup sau nu din activitate. Cosmin reactioneaza asa doar daca e la tv sau la pc. Efectiv nu mai aude nimic. Si atunci ma duc si il fac atent, si daca e chiar f imp opresc sursa de "captivitate".
Sau mai in gluma mai in serios vorbesc cu al meu sot si pronuntam cuvinte cheie ca de ex "chocolate, sweets, football" care ii atrag atentia si apoi ii spun ce am eu de zis.
Propun si eu o dezbatere (problema proprie) cum procedati cand copilul nu se opreste din ceea ce face desi stie ca nu e bine (vb de 9 ani) efectiv ignora. Cosmin are obiceiul sa o enerveze pe Adelise. Efectiv gaseste ceva ce o enerveaza pe ea, de ex ii ia papusa preferata, si Adelise urla, si e ca la nebuni.
Cum procedez acum: incerc sa ignor pe cat posibil (Adelise nu e neajutorata deloc, desi pare victima totusi il cafteste frecvent pe Cosmin, asta pentru ca el nu da in ea) sa ii las sa-si rezolve singuri conflictul. Insa, sunt om si ma enervez dupa cateva minute, ii spun lui Cosmin sa termine, el ma ignora, sfarsesc prin a tipa la el.
Mi-as dori sa nu mai ajung la tipat, sa pot sa manageriez situatia altfel, pentru ca ma vad in oglinda, Adelise ma imita uneori si nu-mi place ce vad.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Luna, vreau si eu solutie la problema expusa de tine. Si ai mei au momente cand intentionat il necajesc pe celalalt. Nici eu nu am inca o solutie, de fiecare data se lasa cu plansete si de f, multe ori cu pocneli (intre ei, nu eu pe ei!)
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Gabi_K spune:
Ceea ce am observat eu, unde baiatul are surioara mica, fetita e foarte baietoasa, papusile sunt doar pt a cauta raspunsuri gen "ce are sub fusta" oare cum i-ar sta cu parul scurt" sau papusa e calcata de masina politiei
Ai mei se cearta si se bat de cand sunt ei pe lume. Seara cand trebuie sa stinga becul, sunt cei mai buni prieteni si susotesc ore in sir in intuneric, dar dimineata iar incepe circul.
Si sa raspund la intrebarea zilei: Cel mare aude ce ii spun, ajunge sa-i repet de vreo 3 ori, dar a 4-a oara imi raspunde: "stiu, ai mai zis asta, de cate ori imi repeti?" Aia mica nu aude primele 3, iar la a 4-a si ea imi zice ca nu e surda, si isi vede de treaba in continuare fara sa ma bage in seama.
La noi insa mai e ceva in plus, pe langa ca e baietoasa, mai incepe si ea sa se comporte ca o adolescenta
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
Luna1 spune:
citat din mesajul lui Laura25 Luna, vreau si eu solutie la problema expusa de tine. Si ai mei au momente cand intentionat il necajesc pe celalalt. Nici eu nu am inca o solutie, de fiecare data se lasa cu plansete si de f, multe ori cu pocneli (intre ei, nu eu pe ei!) Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Dar tu cum reactionezi? Ca pe mine ma enerveaza in general cum reactionez eu, nu pot sa tac si sa-i las sa-si rezolve problema pana la sfarsit. Efectiv ma enerveaza sa o aud pe ea tipand ca din gura de sarpe (si ea tipa intentionat, stiind ca eu intervin) si el razand satisfacut. Poate daca as reusi sa plec din camera, sau sa tac, sa-i las in pace ar face mai rar asa ceva, insa mi se pare nedrept fata de Adelise sa nu reactionez la o rautate.
Gabi da, asa e, sunt mai...as zice dezvoltate motoric fetitele cu frati mai mari. Sau cel putin asa mi se pare mine. Si mai bataioase (asta pentru ca trebuie sa se apere). Ma uit la fetita prietenei mele (singura la parinti inca) zici ca e printesa, finuta, miscari fine, fetita cu adevarat, a mea zici ca-i hun, alearga se catara, tipa, sare, il bate pe frate-su'.
Insa e totusi fetita, daca nu e frate-su acasa se joaca cu orele cu papusi, casuta de papusi, si ma inebuneste cu rozul.