Dulceturi si papanasi de 3 ani sept-oct 2007 (403)
Raspunsuri - Pagina 16
luy spune:
Ana, da, ti-au fost si tie adresate urari 
Le suplimentam cu : Multi ani fericiti impreuna, sa va bucurati de copiii vostri minunati si sa va iubiti mai mult cu fiecare zi care trece !
Multumim de tratatie, da' sa stii ca eu nu am voie decat sampanie pt copii ![]()
Luy,
mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 ) si
36+ cu
la purtator
slippers76 spune:
La multi ani de ziua numelui pentru Degetica de mami Bernix, Ana de mami Have, Ana de mami anamica, Adelina zisa si Ana de mami Greyeras, Sofia mica zisa si Ana de mami Grabriela ,Ana de mami Pico, mami Maruntika si toate Anele pe care nu le siu dupa numele mic 
luy spune:
Cine mai doreste DVD de la party, in afara de participanti si de carpatina, Marunzika, Celia, bikmaria, aniast ?
Am uitat pe cineva ? Incerc sa fac acum centralizarea, sa stiu ce am de trimis saptamana viitoare.
Luy,
mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 ) si
36+ cu
la purtator
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luy sa stiu ce am de trimis saptamana viitoare. |
Un Biscottino mare la mine, te rog!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
slippers76 spune:
| citat din mesajul lui cecilia L este exact grupa care initial era fara masa si somn(20 copii), program scurt(pana la ora 12) care a marit nr de copii/grupa + inca 30 de copii veniti dupa per. de inscrieri Cecilia si Cristian Matei (07.09.2007) |
Toate gradinitele de stat au de anul asta o grupa fara masa si somn din cauza de reduceri de personal. Daca ai copilul inscris la grupa aia poti sa te astepti ca dupa o vreme sa ti-l puna in brate la ora 12, chiar daca acum directoarea v-a promis ca rezolva situatia. Asta este motivul pentru care nu l-am inscris pe Vlad la gradinita de langa scoala Mirunei. Alergam mai mult dar macar stiu ca e rezolvat cu masa si somnul. Si la noi sunt inscrisi fix 20, nu mai multi.
SabinaY. spune:
Asta cu dormitul 2 in pat mi se pare asa...![]()
Va scriu in mare cum este la gradinita Erikai.
Sunt doua sisteme:hoikuen si yoichien.Si aici se impart in stat si particular.
Hoikuen inseamna cresa,care se prelungeste pana la intrarea in scoala,adica si anii prescolari.Unele crese accepta bebelusi de la 3 luni,altele de la 6 luni,altele de la 8 luni.
Yoichien inseamna gradinita si se incepe cel mai devreme de la 3 ani(anul in care a implinit 3 ani)
Obligatoriu este de la 4 ani.Dupa cum impune sistemul prescolar.
Va pot spune cum este la gradinita Erikai(hoikuen).
Programul incepe la 7:00,copii pot fi dusi la orice ora doresc parintii.
Copii sunt preluati de-o educatoare.La opt se aduna toata lumea si toti sunt repartizati in grupele lor.De aici incepe activitatea.
Micul dejun il mananca acasa,la ora 10:00 clasele mai mari,si ora 9:00 clasele mai mici(unde intra si Lisa) au snack time,unde primesc un fruct,lapte.
Grupa Erikai are program de cantat,dansat dupa ora de snack time.Apoi sunt scosi afara:la plimbare,ori pe periaoda verii la piscina,ori la joaca in curte.
La ora 12:00 se serveste pranzul.
Dupa pranz,pana termina toata lumea si se strange masa,este ora de citit,se aseaza toti pe scaunele si asculta cuminti.
La 12:30~13:00 sunt culcati.Fiind in Japonia,ii culca pe saltele(futon)Aici majoritatea japonezilor prefera saltelele in locul paturilor.Noi avem pat in casa![]()
Asadar fiecare isi aduce salteaua cumparata(se gasesc cu tot felul de personaje,si la diferite preturi)Salteaua ramane la gradi si doar in libere de cateva zile sau concedii o primim acasa.Paturi si asternuturi tot de acasa le aducem.Asternuturile le primim la sfarsit de saptamana,pentru spalat.
La ora 14:30~15:00,pana se trezesc toti,jumatate de ora au activitate in clasa.
La 15:30~16:00 snack time.Din nou primesc un fruct si lapte.
Pana la ora cand sunt recuperati de parinti au activitate libera(canta,citesc carti,se joaca cu lego,sau se joaca impreuna cu alte obiecte)
Clasele mari,dupa 4 ani nu mai dorm la pranz.
La yoichien e altfel.Programul incepe la 9.Nu mai devreme!Copii trebuie adusi pana in 9.Nu se mai doarme la pranz,in schimb au mai multe activitati.
Nu primesc mancare la gradinita ci trebuie adus de acasa bento(pachetul).
La ora trei trebuie luati acasa.
Cica gradinitele astea ar "instrui" mai bine copiii.
Si Hoikuen-urile ar fi mai indulgente.Eu una nu sunt de aceeasi parere.
In grupa Erikai sunt pana in 30 copii,cu 3 educatoare.
Aici unde este ea,grupele sunt asa:
Tamago(ou)-2luni~1.5 ani(in general)
Hiyoko(pui)-1.5 ani~2.5 ani
Usagi(iepuras)-2.5 ani~3.5 ani
Panda-3.5 ani~4.5 ani
Kirin(girafa)-4.5 ani~5.5 ani
Zou(elefant)-5.5 ani-6.5 ani
Gradinita incepe in aprilie,perioadele de varsta sunt cu aproximatie,pot diferi dupa caz.
"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."
Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.mami de
www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si
Lisa Maria(23 iulie 2009)
fosta devylla
slippers76 spune:
| citat din mesajul lui luy Cecilia, bernix, bebeka m-a intristat ce ati scris despre conditiile din gradinitele de stat ![]() Mi se pare strigator la cer... Cum sa culci 2 copii intr-un pat ? Cum sa nu existe jucarii ? Iar atitudinea educatoarelor... Si vorbim de o capitala cica europeana, da ? Ce sa mai vorbim despre ce o fi in provincie ? ![]() Este extrem de trist si desi eu sunt optimista din fire, am senzatia ca nu se vor schimba prea multe muuuulti ani de acum incolo, ba chiar mergem din ce in ce mai rau ![]() Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 ) si 36+ cu la purtator |
Luiza, sa stii ca eu am fost mai nemultumita de gradinita privata decat de cea de stat. In afara de virusii inerenti n-am avut nici o problema. La particulara ne-am capsat de cateva ori cu enterocolita + rotavirus dupa care mai trage Miruna si acum si probabil va trage toata viata. Educatoarele se schimbau cam ca asternuturile la particulara, fitzele erau mari, prestatia derizorie. Si pe bani foarte, foarte multi. Oricum, omul sfinteste locul. Si e valabil si la stat. Prefer sa mai dau la inceputul anului niste bani pentru fondul clasei si jucarii decat sa dau luna de luna tone de bani si nemultumirile sa fie cu atat mai mari. Gradinita Mirunei e renovata complet, bucataresele sunt clasa I (Mihai zicea mai in gluma, mai in serios, sa abordez una sa o mai "cooptam" si acasa). S-o mai fi schimbat treaba in gradinitele particulare, da' eu una nu mai pot fi convinsa sa ma intorc.
slippers76 spune:
| citat din mesajul lui SabinaY. La yoichien e altfel.Programul incepe la 9.Nu mai devreme!Copii trebuie adusi pana in 9.Nu se mai doarme la pranz,in schimb au mai multe activitati. Nu primesc mancare la gradinita ci trebuie adus de acasa bento(pachetul). "Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic" "Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic." Jurnal de "mogalnete" Japonia prin ochii unui amator Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)fosta devylla |
Asta suna a gradinita de pe vremea noastra
Da' la noi se doarme la pranz. Si bine se face!
slippers76 spune:
| citat din mesajul lui luy Multumim de tratatie, da' sa stii ca eu nu am voie decat sampanie pt copii Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 ) si 36+ cu la purtator |
Oricum doar din aia a ramas dupa ziua lui Vlad

luy spune:
Sabina, foarte interesant, multumim ca ai impartasit cu noi. Deci si acolo 3 educatoare la 30 copii.
Ana, eu nu pledam pentru gradinitele particulare. Pur si simplu deplangeam starea deplorabila a sistemului nostru de invatamant
. Ma bucur ca sunt si gradinite ca aceea pe care ai gasit-o pt Miruna, Doamne ajuta sa fie cat mai multe. Da, sunt de acord ca 'omul sfinteste locul', dar daca nu ai un minim de conditii ( gen paturi in care sa-i culci pe copii ) degeaba ai bunavointa.
Si cred ca este si o chestie de noroc sa gasesti gradinita potrivita cerintelor tale si la care copilul tau sa se adapteze.
Eu ma consider in categoria norocosilor ![]()
Luy,
mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 ) si
36+ cu
la purtator

Cristian Matei (07.09.2007)