PEPENASII de iul-aug'08 sarbatoresc DOI ani(194)
Raspunsuri - Pagina 16
dana81 spune:
Capri FELICITARI!!!
Tare te mai admir eu
Marina Clarei la 1.5 luni i-a dat antibiotic medicul de familie tocmai pentru acest stafilococ auriu,si imi pare si acum rau ca i l-am dat pentru ca apoi 3 medici mi-au spus ca NU SE TRATEAZA

, ca e purtattor sanatos si atat.Lasa fata in pace
Irina Clara bea cam 2 cani de 250 ml inainte de culcare, si nu de foame sigur ci de "dependenta".Bea lapte UHT.Ea mai cere si noaptea dar nu mai primeste decat apa.
Diana sa va fie de bine concediu.
Despre noi...am crestinat mezina care e extrem de cuminte si frumoasa si, cra,cra.Clara a ramas la fel de protectoare si iubitoare.Suntem bine,linistiti,fericiti.,Dar timp de altceva foarte putin.Mi-e tare dor sa stau pe net.
Cu cadourile..si banutii..eu iau o jucarie sau un joc si o hainutza,mereu imi zic ca hainutza pentru parinti si jocul pentru bucuria copilului, nu depasesc 100RON
[b]Tecky tu parca te-ai intors in invatamant, nu?Ti-a trebuit sa repeti modulul psiho-pedagogic?Sau trebuie repetat daca nu am predat?Stii ceva?
Gata va pup
MAMI de
CLARA si
RIANA
Didi81 spune:
Lapte: Aida bea vre-o 200 ml dimineata cand se trezeste si inca vre-o 200 seara inainte de culcare (chiar daca mananca bine la masa de seara). Deci in total maxim-maxim 500 ml pe zi. De baut il bea din biberon pt ca nici nu am incercat sa i-l dau in altceva (de baut bea si din alt recipient dar nu am vazut eu nici un avantaj sa ii dau din cana laptele in loc de biberon; oricum apa bea din orice). Asa, cu cariile: de regula o spal pe dinti seara dupa lapte, dar se intampla destul de des sa uit ![]()
Mie nu mi se pare ca bea mult lapte, ba chiar stam cam prost cu lactatele pt ca pe iaurt nici nu pune gura; prefera branza, cascaval, lapte
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
dia_filipas spune:
Salut fetele!
LA MULTI ANI FERICITI TUTUROR PEPENASILOR SARBATORITI IN ULTIMA PERIOADA!
Noi suntem bine, ocupati cu lucrul la casa, astept cu nerabdare iarna sa ma odihnesc un pic
.
Mirunichi e bine, vesela, ghidusa, dar si foarte intelegatoare, am scapat in mare de crizele de isterii si plansete cand vrea ceva. Ii explic si intelege/accepta, de fapt conchide si ea cu "da!".
Totusi, de cateva zile are proooostul obicei sa se trezeaca iar noaptea, mai precis la 4-4.30 pt. apa. Partea naspa e ca eu ma trezesc dimineata la 5.40, si ma enerveaza ca imi taie cam o ora de somn, ca nu mai adorm, atipesc sau motai... Si mai are inca un prost obicei, tot de vreo 2 zile, sa urle cand vreau s-o imbrac
. Abia reusesc, ca eu ii dau pe-o parte, ea scoate pe aialalta...Azi a trebuit s-o tina taica-meu in brate s-o pot imbraca, si tot m-am chinuit ceva, ca se scormone si se zbate si are o fortaaa...
Lapte noi bem asa: in timpul saptamanii doar un bibe seara inainte de culcare, cam 220 ml, dar masa de seara contine de obicei si lapte sau iaurt. In weekend mai bem si la somnul de pranz.
Capri felicitari pt. reusita la examen! 
Marina eu nu stiu ce sa zic cu stafilococul. Poate ar trebui sa mai ceri o parere de la un dr. poate totusi chiar nu trebuie tratat! Imi pare rau ca se simte rau fetita! 
Cam atat am retinut (oricum asta e "dubla doi" ca un mesaj am pierdut ca nu eram logata
). Va
pe toate si sper sa mai reusesc sa intru! O zi buna va doresc!
Dia, mami de soferita in devenire
Miruna (15.07.2008) 
dara_d spune:
DIDI si la noi la fel maxim 500 ml de lapte pe zi dar la care se mai adauga un iaurt pe zi , nu mereu dar totusi incerc sa procedez asa. Deni laptele il bea cu paiul din biberon sau mai nou dintr-un pahar cu desene sta in fund si ii dau eu sau il tine singura depinde cum are chef.
http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png
boticelina spune:
Bai, deci nu sunt io singura disperata cu laptele
! Fi-mea a juns la 10 litri/saptamana (stiu sigur ca eu iau lapte de vaca naturala, cate 5 kile odata). Pana alaltaseara a baut si 3-4 biberoane pe noapte, de am zis ca-i sar la beregata daca se mai trezeste inca o data. Ma impinge jos din pat si miorlaie pana ma prezint cu laptele.
Ii ies 2 dintre ultimele 4 masele, sper ca din cauza asta a fost asa, oricum de mancare nici nu s-a atins, a ramas doar cu laptele baut noaptea.
Dar ieri seara am luat-o frumos langa mine si i-am spus ca in seara asta nu ii voi mai da lapte noaptea, va primi un bibe la somn si, daca vrea, unul dimineata, peste noapte - apa. Si nu s-a mai trezit decat la 6 dimineata, a cerut lapte, i-am explicat ca am vorbit o vorba, i-am dat apa, mi-a spus jicnita "mami, asta e apa, io vreau lapte", i-am zis ca nu se poate, s-a trezit de tot dar sunt hotarata sa nu mai manance atata lapte. Nici io nu ma odihnesc si-s tifnoasa dimineata, nici ea, trebuie s-o pun peste noapte la olita sigur la cat lichid baga, numai disconforturi... Asa, doar cu un bibe seara se poate tine pana dimineata, nu mai tre sa schimb cearsafuri pisulite in mijlocul noptii 
Marina si eu cred ca s-au grabit cu tratamentul cu antibiotic pt Sofie... si am emotii acum de cand cu patania voastra, saptamana viitoare ne apucam si noi de analizele pt gradi
Monica si
Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Caprioara spune:
Helau,
Iriss, Bobitamica, Didi, Vicky, Ankalaura, Marina, Dara, Dana, Dia, multumesc frumos pentru felicitari
.
Eu sunt la munci, dar am furat 15 min sa va citesc un pic, cat mai e seful la o sedinta.
Cu laptele, hai sa va linistesc eu
. Ilinca nu bea DELOC acasa, iar la gradi nu stiu daca bea cand le mai da dimineata (trebuie sa intreb). Mananca in schimb iaurt (incerc sa-i dau seara cand e acasa unul, iar in weekend mai scapa si 2 pe zi). Nici Matei nu se omoara cu laptele, la 8 ani jumate el inca vrea doar lapte prima crestere (de la 1 la 3 ani
) pentru ca e vanilat si din asta abia bea un pahar dimineata sau seara; dar si el mananca cu placere iaurt, 1-2 pe zi. Eu incerc sa nu ma stresez cu asta, desi am un ghimpe, dar deh, nu pot sa le torn pe gat, nu???
Dana, sa va traiasca mica crestina si sa fie sanatoasa 

!
Marina, sanatate Sofiei! Uf, asa ma oftic cand vad cum unii doctori nu au habar si ii fac mai mult rau copilului...
Dara, sanatate si voua! Bine ca nu a fost si fata...
Am fugit la treburi.
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta
turturica spune:
Salutare fetelor, ne-am intors si noi din vacanta, fuseram plecati in Austria, am prins ziua cupilului acolo, deci am sarbatorit-o in 3 (ma rog, 4). Petrecere oficiala cu copiii facem duminica, dar sint in dilema daca sa chem mai multe natii, adeca cupii romani, elvetieni, nemti si engleji sau sa ma retin doar la copii romani.
Voi citi copii ati avut invitati la petrecere? Ca daca chem doar romanii ajung la 9 copii, plus sarbatorita 10. Sint prea putini?
capri, felicitari pentru examen, ma bucur ca l-ai luat.
iriss, io ti-am raspuns si dincolo. Mara bea extrem de putin lapte, 100 ml, maximum 150 ml de lapte dimineata. In schimb maninca o gramada de iaurt si ii place la nebunie brinza. Io nu ma stresez extrem de mult pe tema laptelui, nu mi se pare ca la virsta de 2 ani ar fi asa de esential, sint multumita ca in rest maninca de toate si nu face mofturi la mincare. Chiar cere singurica broccoli, spanac sau quinoa ![]()
bujo, legat de carii si laptele de noaptea, depinde, tu cit de des il speli pe filip pe dinti? Noi o spalam de 3 ori pe zi pe dinti, dimineata, la amiaza si seara inainte de culcare. Deci in afara de snack-ul de la ora 4, ea e mereu spalata pe dinti, ca mie mi-e tare teama de cariile astea. De-aia nici nu mai primeste lapte noaptea de multa vreme, nu c-ar mai fi cerut. Eventual daca se trezeste noaptea cere singura apa, nicidecum lapte.
Legat de cadouri, maximum 30 de euro dau si eu pe cadou. In general cumpar jucarii, dar recunosc ca pentru fetite ma mai impiedic in cite o rochita, ca-s moarta dupa ele. As imbraca-o si pe Mara numai in rochite, mai nou am prins patima facutului de codite si copilu' si le da jos dup-aia 
Iar legat de analize la gradinite mi se pare tare ciudat sistemul din Romania, noi n-am facut asa ceva, care-i chestia cu analizele? Ce anume se cauta la copii?
Na bun, cam atit de la noi, ma duc sa mai smotruiesc prin casa pina nu se trezeste cupilu'
Mami de Mara (19.08.2008)
mcoca spune:
Turtu, parerea mea este ca 9 copii sunt arhisuficientzi.
Acum, intrebarea este daca copiii vin insotiti de parinti.
- Daca da, presupun ca sunt cercuri diferite de prieteni, prin urmare tu va trebui sa le cauti in coarne la aia care nu cunosc pe nimeni. Eu am ajuns la concluzia ca nu e bine sa amesteci cercurile de prieteni, mai ales cand sunt de nationalitati diferite.
- Daca nu, atunci prea multi copii o sa fie greu de gerat. Iti trebuie animator, sau activitati care sa-i prinda pe toti.
Petrecere placuta si pove cum ati facut pana la urma.
Spalatul pe dinti mie mi-a zis pediatrul ca pana la 2 ani se spala o singura data, apoi de 2 ori pe zi; din cauza cantitatii de fluor din pasta. 
Vicky si Printzesone
turturica spune:
vicky, aia 9 copii sint din parinti care se cunosc. In plus, facem cheful la un loc din asta de joaca pentru copii, deci or sa fie ocupati suficient. Dar dac-as chema si copiii de alte nationalitati, atunci nu s-ar mai cunoaste toti parintii intre ei. Deci cred ca intr-adevar e mai bine sa ramin la aia 9 copii plus parintii aferenti.
Deci mersi, ajuta sa schimbi un sfat cu cineva 
Iar cu pasta de dinti vad ca difera de la tara la tara, noua ne zise pediatra s-o spalam de 2 ori pe zi, dimineata si seara, barbatu-meu e mai paranoic decit mine si insista s-o spalam si la amiaza. In plus, la gradinita o spala oricum si la amiaza pe dinti. O fi fluorul mai putin in pastele astea elvetiene de copii, la voi ce cantitate de fluor e in pasta de dinti?
Mami de Mara (19.08.2008)
Marina_1609 spune:
SALUTARE.
si-a revenit Sofia. de ieri nu i-am mai dat nimic si azi a fost in actiune. ba a si mancat putin![]()
Maine dimineata ma duc sa repet analiza, sper sa fi disparut stafilococul dupa acest tratament chinuitor chiar daca a durat doar 2 zile jumate si nu minim 5 cat au zis initial.
Voi ma credeti ca nu aveam de gand sa ii fac tratamentul? atata timp cat era purtator sanatos pe mine nu ma deranja...
Dar 3 medici mi-au zis ca trebuie....
Initial am sunat pediatra Sofiei si a zis ca nu e musai doar ca la gradinita pot fi probleme si sa ceara sa fie tratat. apoi am fugit la doctora de familie sa ii faca fisa. si doctora nu a vrut sa o faca decat daca vin cu permisiunea de la doctora gradinitei si parerea ei era ca trebuie tratata. am sunat la doctora gradinitei si a zis sa fac tratament si sa repet analiza....
asta e, maine repet analiza si daca o mai iesi cumva ceva imi bag picioarele si o sa ii amenint pe cei de la gradinita ca nu mai duc copilul ca nu am de gand sa il distrug pt nimic.
DIANAMI, in analize era trecut: frecvente colonii... :( asta e problema
----------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi