PEPENASII de iul-aug'08 sarbatoresc DOI ani(194)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

CAPRI _ felicitari!!! Ce ma bucur pentru tine!!!!

Nici noi nu oferim haine cadou la aniversari.
1. Nu e clar daca se potriveste gustul tau cu al parintilor copilului (fie chiar si din familie)
2. Daca s-ar potrivi gustul dpdv design, nu e clar daca s-ar potrivi pretentiile (poate eu as oferi o rochita cu bretelute, si poate mamica i-ar cumpara o rochita cu bretelute, dar de la Tommy Hilfiger...)
3. Nu cunosc indeajuns garderoba copilului ca sa iau ceva potrivit, chiar daca poate i-ar servi obiectul in cauza.

In afara aniversarilor, e altceva, si asta daca ar fi cineva in familie, de ex i-am mai luat nepoata-mii o rochita ca a Elizei, ca stiam ca i-a placut... Sau as lua copiilor lu' frate-miu, cand o sa ii aiba... Dar uite, frate-miu si maica-mea ne-au umplut dulapurile, acum avem prea multe, nu se potrivesc toate intre ele, avem camasute pe care nu le-au purtat de exemplu, ca nu prea am la ce sa le pun, si unde anume, ca doar nu o sa le duc la tavalit la leagane cu bluzite albe de in subtire....

VICKY - cu jocurile... si eu cred ca mi-am atras oarece injuraturi,... m-am gasit eu sa duc cadou jocuri de jucat in 2 sau 3, eventual cu ceva strategie.... ori parintii respectivi nu citeau nici o poveste copilului seara.... Dar chiar am refuzat sa ii cumpar a o mia pusca sau al o mielea pistol.... In fine
In Ro mai gasesti jocuri la librarie cu sume rezonabile, cu 15-20 de lei poti lua un joc foarte frumos. O carte de buna calitate e cam de la 20 de lei pana la... fara limita... 70-80 de lei.... Jucariile sunt mai scumpe, mai ales astea Tommy, Fisher Price,.... La Miniblu au adesea reduceri la jucarii foarte interesante, am prins de acolo adevarate chilipiruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

salutare

didi, acel stafilococ se gaseste des dar unii sunt mai sensibili si pot face dezinterie, pneumonie si tot felu de bube nasoale...
dupa 2 zile jumate de tratament am oprit antibioticul ca a facut febra si diaree de la el. am schimbat medicatia si am trecut pe regim. imi vine sa ma impusc cand ma gandesc cum era copilul meu bine si acum ce a ajuns. sa-l ia naiba de stafilococ.
si acum stau si ma gandesc: daca il are sofia clar il avem si noi, nu? ca doar stam bot in bot toata ziua...Si degeaba o chinui pe ea cu tratament si apoi il inhata iar de la mine? tre sa fac si eu ceva, huh? si ta'su?

Referitor la cadouri: fie ca e pentru copii, fie ca e pentru adulti...incercam sa ne incadram in maaaxim 150 ron. Dar de multe ori, la zile de nastere strangem bani in gasca si ne permitem sa luam cadouri mai scumpe si evident ceea ce chiar isi doreste sarbatoritul...si atunci depinde cat costa cadoul si cate perechi suntem
La copii urmaresc sa cumpar jucarii. dar daca nu gasesc ceva potrivit salvez situatia cu hainite. sau iau o jucarioara si completez si cu o hainita...depinde... Oricum optez pt jucarii...si nu de orice fel. evit butoanele, urletele, beculetele. caut jucarii educative preferabil din lemn, metal; jocuri de loghica, kituri de construit de asamblat etc.
dar uite ca avem niste prieteni cu o fetita f cocheta si se bucura mai mult de haine

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

Capri, felicitari pentru examen!

Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Ai vostri cat lapte beau? Ma gandesc ca la mine e prea mare consumul de lapte (in detrimentul altor alimente). Deci, incepem ziua cu o cana de lapte, cam 250-280 ml, apoi, dupa dorinta sau de lene sa manance altceva poate sa mai ceara cand se culca de pranz sau cand se scoala din somnul de la amiza. Beau si cate o cana cand se culca seara. David se mai scoala si noaptea pe la 3-4 si mai bea o cana. In total, in 5 zile la mama beau amandoi 8-9l lapte. Adica aproape 1l/zi de fiecare. Mi se pare cam mult, nu-i asa?
Cel mai tare ma enerveaza ca ii scosesem pampersul de noapte Yvonnei si nu ii mai dadeam lapte deloc seara, ei bine, mama nu are psihicul sa se certe cu ea, asa ca ii pune pampersul (pt ca Yvo incepe sa faca circ si sa boceasca ca ea vrea pampers si vrea lapte plin) si bea o cana plina. Daca ar bea mai putin lapte, adica max 100 ml ori se tine pana dimineata, ori reuseste sa se scoale, dar cand bea mult ... nu stiu de ce are probleme.

Cum ii scot laptele de noaptea?? Cel putin pe ala vreau sa-l scot de tot. M-am saturat sa ma scol la 3-4 sa incalzesc lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Salu

Irina acu' e si din ce punct de vedere privesti, adica: pentru anumite popoare , corect e sa nu aiba carii si atunci fara discutie se va scoate laptele de seara. Dar daca privesti din punct de vedere attachment parenting, pai e o barbarie sa ii dai apa noaptea cind bietului cupil ii e foame. Eu una mai bine i'as da apa decit sa aiba carii si nu are decit sa isi regleaza altfel mesele, ca eu una is ingrozita de dinti stricati la copii pana in 6 ani.

Daca e sa cetesti curentele astea mai noi cu veganismul, pai cazeina e semicancerigena si suntem singura specie neintarcata. Mai bine un lapte de migdale, orez, canepa. Nu ca asta te'ar aranja sa'l servesti pe la 4 dimineata.

So, decit o mama obosita si ingrijorata mai bine un copil cu portii reduse de lapte

Pupici

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Buna dimineata!

Marina, marea majoritate a oamenilor este purtatoare de stafilococ. Nu se trateaza decat daca se manifesta cumva. La gradinita ar fi trebuit sa stie asistenta sau medicul si sa nu-ti ceara sa-l tratezi. Antibioticul a fost inutil, zic eu.
Pe foaia cu rezultat scrie cate colonii s-au dezvoltat?

Irina, eu n-as da lapte noaptea la copil mai mare de 2 ani. Daca i se face foame trebuie sa-i motivezi cumva sa pape ziua.
Sunt de acord cu Ooka in legatura cu cariile.
Pt. Yvo - da-i o cana plina seara, dar cauta si tu o cana mai mica .

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Cu laptele noaptea si noi suntem in top. Ziua nu prea bea, uneori imi cere la somnul de la pranz, dar seara e obligatoriu biberonul la culcare, si peste noapte de cateva ori, fara ore anume, cand are ea chef. Nu-mi convine deloc, dar nu am cum sa nu-i dau. E jalea de pe lume! Am patit-o vara asta cand se deranjase ea la burta si nu i-am mai dat lapte in seara respectiva, nu vreti sa stiti cat scandal si cat plans am indurat in noaptea aceea. Ca nu vrea sa accepte ca nu se poate! Cu nici un fel de argument! Si eu sunt convinsa ca nu cere de foame, ca slava domnului mananca bine la fiecare masa, este doar un obicei, o dependenta, nu nevoia de mancare, ca la urma urmei sa fim seriosi, laptele nu tine de foame. Ca si cantitate, ne apropiem si noi de 1 l pe zi, adica mai bine zis pe noapte.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Si Filip bea cam un litru de lapte pe zi in 3 reprize: seara la culcare, la somnul de pranz si dimineata cand se trezeste. Ii fac un biberon plin, cam 280 si apoi imi mai cere. Eu incerc sa nu-i mai dau, ii spun ca vine buni cu alt biberon, dar pana il aduce sa stea intins si adoarme. Maica-mea n-a reusit sa-l pacaleasca odata si a baut 3 biberoane Dimineata il bea de obicei pe la 8 cand se trezeste, dar s-a mai intamplat si sa vrea pe la 6-7 si apoi sa adoarma la loc. De ce ziceti ca laptele de noapte e periculos ca produce carii? Ca nu se spala pe dinti dupa? Daca il bea ziua nu are acelasi efect?

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Buna fetelor
Acum am si eu un pic de timp sa scriu cate ceva si pe forum.
Am fost la bulgari la nisipuri , apa marii a fost curata si ne-am putut bucura i voie mai les deni care parca s-ar fi nascut in apa asa se balaceste cu colacul, numai in apa a stat.
Noi sambata ce a trecut am fost la o nunta si duminica am zacut amadoi , abia azi am venit la birou, enterocolita,bine ac nu am luta-o pe deni am lasat la mamaie si tataie .
Apropo de discutiile de aici
MARINA eu zic sa opresti antibioticul ala, ca uite din copil sanatos i-a afectat flora stomacului, ce e si cu unii medici!
Apropo de cadouri eu iau hainute, jucarii, carti depinde de copilul repectiv de familie.
CAPRI FELICITARI!!!!!
IRINA; ANNA BABY nu stiu ce sa zic cu laptele nopatea ca deni nu cere de vreun an, ea bea dimineata 150 ml si seara 240ml si atat, inca ii dau lapte praf humana si o sa ii dau tot asa pana la 3 ani, cand i-am mai dat UHT de la noi am observat ca bea mult mai mult duce o cana imediat dar asta s-a intamplat de cateva ori.
DIANAMI ce concediu frumos ati avut sa va fie de bine, as vrea sa facem si noi partea pe unde ati fost voi dar nu stiu cand , anul asta clar nu ca nu mai avem concediu.
MONALAC -ce faci cum sunteti, cum e cu operatia care parca se deschisese iar?
SALUTARI ANKA; BUJO;BOBITAMICA si parca am mai citit eu posturi si de la alte fete dar nu mai retin, ca sunt obosita rau.
AM vazut poze cu pepenasii si unde am reusit am lasat comentarii oricum le-am vazut pe toate si sunt niste copii minunati.
Va las ca am treaba la birou.

http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

BUJO si Filip bea aproape 1 litru , mai frate numai fata mea bea asa putin, oare e normal asa putin, sa ii mai dau, dar de fapt ea nu imi cere in plus ,dimineata abia il bea si pe ala iar seara cand e mai obosita cum a fost la mare nu ar mai fi vrut dar am rugat-o in fel si chip si a acceptat.

http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png

Mergi la inceput