PEPENASII de iul-aug'08 sarbatoresc DOI ani(194)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Marina, pe noi nu ne-a primit decat dupa ce am avut rezultatele... Pediatra ti-a dat avizul ca e clinic sanatoasa si apta de gradi sau nu? Ca daca ti-l da pe ala, cred ca esti in regula. Nu stiu sigur, dar daca incepe tratamentul s-ar putea sa fie ok, adica Sofia sa nu fie un risc pentru ceilalti copii.

pup you,

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Cara la multi multi anisori, sa cresti mare si sanatoasa.

Marina multe felicitari pentru reusita de la gradi, stiu ca te chinuiai nasol ca nu manca.
Cu stafilococul eu nu inteleg de ce ar terbui sa afle. Mi s-ar parea normal ca analizele sa le citeasca medicul si apoi sa-ti dea aviz favorabil sau nu. Ca nu cred ca-si umplu alea de la gradi capul cu valorile de la analizele tuturor copiilor.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

"La multi ani, Allegra!", sa fii sanatoasa si sa le umpli mereu inimile de bucurie parintilor tai!

Marina, eu am citit ca 80% din populatie suntem purtatori de stafilococ.Asa ca...

Ina, mami de doi baieti minunati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

Marina eu n-am avut timp sa-i fac analizele Mariei si mi-a dat dr de fam ca toate-s ok si asha am intrat la gradi,sa nu crezi acum ca toate analizele-s pe bune,apoi i le-am facut pe bune,dar inregistrata sunt cu o hartie de la medic care scrie ca e ok...acum vb cu dr de fam sa-ti dea o adeverinta si spui la gradinitza ca analizele au ramas in arhiva la dr de fam,tu ii faci tratamentul intre timp si e ok..asta e parerea mea,poate unele mame nu-s ok cu ideea...dar credeti-ma ca shtiu si m-am intalnit cu fenomenul acesta si nu shtiu cate mamici fac analize la copil pe bune,la noi la gradi le fac ei analize frecvent mai ales de giardia....nu te invatz de bine ca poate baga altcineva o jucarie in gurita dupa ea,ca alta metoda nu vad sa ia stafilococul, si se chinuie parintele cu copilul acasa si nu shtie ce are...ori anuntzi la gradi ca are putin rosu in gat(ca nu-i o tragedie)si sa fie atente sa nu bage ceva in gurita si faci tratamentul ori le spui pe bune si vezi ce decizie iau ei,oricum tre sa shti exact cum se transmite

Ana-Maria mami de Maria 19.06.2008 si 9+ bebe mic
Maria,povestea nashterii
Maria in culori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

CAPRI - chiar crezi ca de data asta se vor arata responsabili si se va trage la raspundere?
Hmm, da-mi voie sa am ceva rezerve. Nu este prima oara cand se intampla astfel de accidente si ma tem ca nu va fi nici ultima din pacate...

MARINA - daca pediatra ti-a dat avizul, fa-te ca ploua. Daca m-ar presa cu usa, eu as spune indignata ca au contaminat aia proba, si ca m-au sunat sa isi ceara scuze, si ce sa fac eu cu scuzele lor, si ca trebuie sa repetam analiza, si uite asa as ameti-o pe aia, pana ies rezultatele noi si gata.
Nu am inteles - e gradi de stat sau e privata?
Ca pana la urma, daca e gradi de stat si ai platit numai 100 de lei pentru 10 zile cat ar veni alte analize, as tine copilul acasa si n-as mai face tam tam cu gradinita.
Daca e gradinita privata si ai platit 100 de euro pentru 10 zile, nu cred ca o sa te puna ei sa iei copilul acasa atata timp cat ai hartia de la pediatru.

Ca o paranteza, aici nu mi-a cerut nimeni nici o hartie de la medic, nu am facut nici o analiza, atata doar am dus carnetul de vaccinari, atat la scoala cat si la gradinita, si basta. Si nu mai are nimeni nici picior de stafilococ, red in za nec sau alte treburi de-astea....

In alta ordine de idei, eu sunt foarte fericita, Eliza a fost admisa la o scoala super buna (poate cea mai buna scoala de aici), iar Erika la fel, la o gradinita super buna (alta decat unde as fi dus-o la 1 sept).

Asa ca azi am fost sa cumpar husa pentru salteluta si paturica mica pentru gradi, in weekend mai mergem sa cumparam cateva treningute, si luni ne prezentam la prima zi de gradinarie, cu pachetul de pampersi la subrat si servetelele aferente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenela spune:

Buna seara fetele,
Va multumesc pentru urari si pentru ca v-ati gandit la noi. Va intorc urarile din inima, sa va bucurati de copii vostri si sa va aduca numai bucurii...
Noi plecam la mare maine...adica azi...la Bulgari, lipsim aproape 10 zile, dar nu cred ca imi veti simti lipsa prea tare...
Va pupam cu drag si facem poze si le punem data aviatoare.
Paaaaaaaa, weekend placut va doresc.

"Intr-o lume imperfecta pe care o putem influenta in bine sau in rau, constientizarea faptului ca orice incercare conteaza este aceea care ne defineste ca fiinte umane.” Dr.Gardner
Carmenela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

salut.
multumesc la toate pentru raspunsuri.
eu cand am scris pe forum situatia nu stiam inca parerea celor de la gradinita si nici a medicului de familie, doar am vazut rezultatele afisate pe net si am inceput sa ma agit!. am sunat doar la pediatra sofiei si mi-a zis ca depinde de gradinita daca vor sa o primeasca iar pradinita(care este particulara) are medicul ei si cere pe langa fisa si copii dupa analize....
ieri am fugit la doctora de familie si nu a vrut sa imi faca fisa. a zis ca face fisa doar daca are acceptul de la doctora gradinitei....Am sunat doctora gradinitei si mi-a zis sa ii fac tratamentul si sa repet analiza... si daca incep imediat tratamentul pot sa o duc luni la gradinita ca dupa 2 zile jumate deja incepe sa isi faca efetul antibioticul...Altfel ar fi ok sa o tin macar 2-3 zile acasa ca sa nu ii pun pe ceilalti in pericol. Sofi din fericire e purtator sanatos. dar ma gandesc si eu la ceilalti copii. pot fi altii mai sensibili si nenorocirea asta se paote manifesta urat la alte persoane...
Am sunat pediatra (pt ca era vineri seara si deja nu o mai gaseam la spital), i-am citit analizele si antibiograma si a ales ce ear fi bun pt Sofia. M-a trimis repede la farmacie. Problema e ca nu aveam reteta
Intru eu in farmacie (sotul astepta afara) si cer augmentin. ma intreaba farmacista: o reteta ceva?
eu: paaaaaai stiti, eu am inceput de cateva zile tratamentul si trebuie sa continuam inca o zi dar nu mai am si reteta a ramas pe undeva pe acasa....
farmacista: de care augmentin ca sunt de mai multe feluri
eu:???? aratati-mi de care aveti si o sa va zic care e (:))))
(mi-a zis pediatra dar am uitat)
si vine farmacista cu un augmentin BIS
la care eu; DAAAA, asta e cutia, asta e!
intra sotul ca s-a saturat sa astepte afara si vede cutia si ma intreaba tare: ai intrebat cate zile sa ii dai, cati ml etc?

in concluzie, am inceput sa ii dau antibioticul, o duc luni la gradinita. ei stiu care e situatia si au zis ca e ok asa(doctorita ca nu am vrut sa fac zarva si intre educatoare) deci stau linistita si vom repeta analizele.
anka, e particulara gradinita si exact 100 euro am platit de aia ma ofticam. pe de alta parte nu vroiam sa ii pun in pericol pe altii ca nu m-as simti bine sa aud ca nu stiu ce copil a facut un buboi... Si daca ei m-au asigurat ca dupa 2 zile de tratament nu mai e periculos, atunci ....

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Marina, sa-mi spui si mie daca ati scapat.

si in afara subiectului: in sarcina am facut o analiza la trei laboratoare.La unul a iesit streptococ, la unul stafilococ si la altul nimic.Drept urmare nu am luat tratament.

Ina, mami de doi baieti minunati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Marina - dati inainte atunci cu tratamentul, asta e. E bine ca o poti duce luni deja. (ce te-am nimerit cu suma

Si eu, ca si INA, am avut experienta asta a analizelor cu rezultate diferite in functie de laborator, si aici nu vorbesc numai de ceva de rutina, ci si de analize care te pot pune pe jar rau de tot - nu stiu daca va amintiti ca in sarcina mi-a iesit 1:200 sindrom Down la medlife, la Genetic Lab mi-a iesit 1:10.000, iar la Sanador mi-a iesit risc marit la Sindrom Edwards, pe cand la analiza de la Genetic Lab era tot ceva de 1: cateva zeci de mii, analiza facuta in aceeasi zi, in baza aceleiasi ecografii, si repetata tocmai din cauza rezultatului de la medlife....
In plus, distractia m-a costat cateva milioane bune (repetat ecografia plus ultimele doua teste, asta in total vreo 5 milioane...), ca sa nu mai vorbesc de nervii, spaima si factura la telefon, ca dupa rezultate i-am luat la injurat pe toti de la laboratoarele respective, ca sa imi dea un raspuns coerent....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

ankalaura si eu am patit la fel ca tine in sarcina....

Mergi la inceput