Luam bebelusii cu noi in concediu?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Opinia mea este ca atunci cand ajungi sa intrebi undeva ceva probabil sub o forma sau alta creditezi ceea ce vei primi ca si raspuns. Nu inseamna ca devine ceva absolut insa aici ne diferentiem, suntem si vom fi fiinte sociale. Intrebam, asteptam opinii, uneori le asimilam, alteori nu insa cred ca ar trebui sa conteze sau sa ajute opinia altora. Altfel ne-am duce in padure si am canta impreuna cu un cuc, "Cu-cu!".
Si de aceea s-a dezvoltat acest forum pentru ca sub o forma sau alta multe persoane au ajuns sa relationeze, sa asculte, sa intrebe, sa gandeasca, sa propuna, sa isi exprime opinia, sa isi expirme experientele proprii si asa mai departe si toate aceste duc in mdo invariabil la cresterea calitatii vietii individuale. RELATIONAM!

Motiv pentru care si tu ai strecurat in mesajul tau:
"sfatul meu este sa..." deci iata - ne sfatuim, ne exprimam opinii... sa nu fim atat de siguri si singulari in ceea ce exprimam.
Opinia mea desigur. Accepti ideea?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Avand in vedere ca nu este vorba de un concediu oarecare, ci despre luna de miere, pe care meriti sa o ai si tu si sotul, eu as zice sa nu luati copilul cu voi. Ideal ar fi sa mai vina cineva cu voi care sa stea cu copilul si in acelas timp tu sa poti si alapta dar si sa oferi atentie si iubire sotului tau. Banuiesc ca sunteti la inceput de drum, deci nu ar fi tocmai bine sa incepeti cu stangul. Un copil la 8 luni iti solicita toata atentia, trebuie schimbat, spalat, alaptat, etc. Se poate sa nu ai timp nici sa arunci o privire catre sotul tau, ce sa mai zic de romantism care ar trebui sa fie din plin intr-o luna de miere. Copilul trebuie sa fie parte din familie, nu trebuie sa acapareze totul. Este copilul tau, cu sotul tau. Este adevarat ca acum toata atentia iti este indreptata asupra copilului, dar cu o buna organizare se poate sa ai si o buna relatie de cuplu si o stransa legatura cu copilul tau. Nici unul nu ar trebui sa se simta dat la o parte, sau prioritatea nr 2. 3... etc. Eu una nu sunt de acord ca odata aparut copilul el este si va ramane prioritatea nr 1 in familie.... Nu sunt de acord nici cu impunerea punctului de vedere in fata sotului/sotiei, cum spunea si Accept, nu suntem dusmanii unul altuia,ci suntem o familie si deciziile se iau impreuna, iar daca unul nu impartaseste aceasi parere asta nu inseamna ca trebuie sa i se impuna si in final sa o accepte. Daca sotul nu s-ar simti bine cu bebelusul dupa voi in luna de miere atunci nu o mai faceti.In fond luna de miere e pentru 2, iar daca voi sunteti deja 3 atunci renuntati la asta si va axati pe alte concedii pe care sa le petreceti cu toata familia, astfel nimeni nu va avea de pierdut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Mai eu una nu stiu cum ai putea sa lasi copilutu' asa micut singur. Ar fi o schimbare prea majora ptr el. Na, eu fac comparatie cu mine. Luna de miere poate sa mai astepte , ca doar nu ai termen de expirare. Cum zicea si cineva, ia-o pe mama ta cu voi. Asa va sta cu bb caat veti iesi voi sau alte cele. Noi si-n panzele albe am merge cu copiii dupa noi.si o suta daca as avea. Uite am 2 copii si al treilea e pe drum.Dar starea lor de spirit e mai importanta ptr noi. Si ....cum sa nu vrea sotul sa ia copilul? Sotul meu ptiuuu nici o juma de zi nu poate sta fara ei.Dar cum am mai zis....e parerea mea.

Mami de Alessio Michele(2 ani si 2 luna) si Mattia Gabriel(9 luni)

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Opinia mea desigur. Accepti ideea?

Nu recunosc acest forum in ceea ce descri. Ar fi frumos sa fie asa, nu numai ca as accepta ideea, as imbratisa-o! Sa analizam de exemplu acest subiect. Raspunsurile de genul "eu nu concep, nu rezist, nu pot,...sa stau fara copii, as pleca in concediu si cu 100 de copii, sotul meu nu ar sta fara copii juma de ora, nu mi-ar prii concediul fara copii, copilul e pe primul loc, etc" ti se par sfaturi si experiente personale? Mie mi se pare ca cei care s-au obosit sa raspunda au facut-o strict pentru a puncta si a cobora de pe scena in aplauzele publicului general. S-au exprimat doar astfel de "opinii" intrucat categoria cealalta (a celor care se duc in concediu fara copii) se simte inculpata.

Exista cupluri care isi iau copiii in concediu si cupluri care nu si-i iau. Nu e cazul de atata drama, singurul risc atunci cand lasi copiii la bunici este sa ti-i rasfete prea tare iar tu sa dormi pana la 12 in fiecare zi si sa iti fie greu sa te reacomodezi acasa. Problema in cazul de fata este ca cei doi s-au nimerit din categorii diferite. In cazul asta un sfat ar trebui sa aiba o structura de genul "eu merg cu copiii in concediu si pot sa te asigur ca e frumos, e simplu, e super distractie, ne intoarcem toti ingrasati si odihniti...spune-i sotului tau ca se poate" in opozitie cu "spune-i sotului tau ca eu nu concep sa plec in concediu fara copii!!!". WTF?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

BIne punctat accept92!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

accept92

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu cred ca, la multe cupluri, plecarea in concediu fara copil inseamna si intarcarea lui - pentru ca, de fapt, asta este problema aici: merita intarcat copilul de dragul lunii de miere? Eu zic ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Si mie mi se pare aiurea sa intarci copilul pt concediu, cand dpdv medical si uman alaptarea este cel mai important lucru la varsta asta mica cand nici nu si-a format toate enzimele necesare sa digere laptele altui animal....nu mai dau linkuri ca stie topata lumea lucrul asta.
Si nici nu au probleme, cu alaptatul, mancatul etc, le merge f bine, totul e natural si frumos, echilibrat.

Sub masca libertatii de decizie ne indepartam de adevarata natura a vietii, e o tara a societatii de azi, societate hiliasta, bazata pe confortul caldicel.
oribil ca nu incercam mereu sa fim mai buni si mai naturali.

ne pasa mai mult de concediu decat de copilul nostru.
Asa ceva nu poate fi trecut cu vederea in numele asa zisei libertati.
Si trebuie spus, e ingrozitor sa pui luna de miere mai presus ca alaptatul. Te descalifica. De ce ne ferim sa spunem adevarul?
pentru ca unde intervine placerea cuplului se asociaza si trauma copilului.
Asta e horror.

PS. Nu ma refer la autoarea subiectului.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

dar nu il intarci...ii stokezi lapte la congelator si te mulgi in vacanta. cel putin eu asa am facut. nu incerc sa conving pe nimeni prezint numai posibilitati.si cand am venit nu a fo nici o prbl cum ca ar refuza sanul sau kestii din astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Cine alapteaza trebuie sa stie ca nu se poate desparti de copil pana nu e intarcat total ... adica si pregatit psihic de separare. Pungilea alea cu lapte de la frigider sigur nu au inlocuit sanul mamei. Iar daca vrei sa-l intarci ca sa pleci linistita, apai o faci inainte de a pleca in concediu si il si obisnuiesti cu bunicii cu care il lasi. Solutia e simpla!

Mergi la inceput