Luam bebelusii cu noi in concediu?
Buna fetelor!
Cer si eu parerea unor mamici mai experimentate.
Am un bebe de 6 luni jumate, si cand va avea el 8 luni noi ne planificam concediul (luna de miere chiar). Il alaptez inca, si intentionez sa-l alaptez in continuare, mai ales ca refuza categoric lapte formula.
Eu doresc sa-l iau cu mine in concediu, dar taticul nu vrea, si prietenii nostri cei mai buni, care ne vor fi si nasi, spun sa-l lasam acasa cu bunica, ca se vor descurca ei doi.
NU VREAU sa-l las acasa, 1 saptamana fara mine gandesc ca va insemna intarcarea, lui ii va fi greu fara mie, si mie la fel fara el.
Sfatuiti-ma ce sa fac, si cum sa imi impun punctul de vedere.
Raspunsuri
nushulica spune:
pai nu ai cum sa-l lasi o saptamana ce va papa bb?daca zici ca formula nu accepta ...in plus asa cum zici si tu asta va fi intarcarea
ca sa-ti impui punctul de vedere cred eu ca nimic nu e mai plauzibil decat argumentul ca tu esti mamica lui si stii ce e mai bine pt puiul tau!!!eu l-am luat pe david in concediu la 10 luni si ne-a fost f bine la toti...
concediu placut!si zii sotului ca nu exista luna de miere mai frumoasa decat cea petrecuta in 3
de David si 32+
kj74 spune:
DA noi ii luam peste tot doar sunt ai nostrii mintea mea e mai linistita daca ii stiu langa mine oriunde
Bee spune:
Luati-o si pe mama ta cu voi. Asa o sa ai copilul aproape, sa-l alaptezi, dar si pe cineva sa aiba grija de el ca voi sa va distrati in luna de miere.
Daca nu a ramas pana acum niciodata fara tine, nu mi se pare o idee buna sa pleci asa pur si simplu 7 zile.
Inaf78 spune:
noi am luat copilul cu noi in concediu la mare si la munte si cand avea 3 luni, apoi la 1 an si 3 luni, la 2 ani si la 3 ani. de abia anul acesta, cand copilul are 4 ani dupa ce am fost cu el 1 sapt la mare si 1 sapt la munte, ne am planificat si 1 saptamana doar noi singuri "undeva". deci de cand s-a nascut nu l-am lasat acasa, ci l-am luat cu noi. mai ales la 3 luni cand inca il alaptam (exclusiv san).
eu chiar am insistat pe aceasta idee, chiar daca concediul nu a mai fost chiar asa cand eram doar noi 2 "porumbei". eu nu am facut copilul sa-l las, ci sa ne bucuram de el si cu el. nu merita si el un alt aer mai curat? o alta atmosfera?
de abia acum la 4 ani, dupa ce am mers toti 3 in concediu, il vom lasa la bunici si vom merge si singuri in concediu.
asta e conceptia mea. eu sunt f atasata de copil.
sotul ca a vrut, ca n-a vrut, ca i-a placut sau nu (nu ii convine ca nu poate dormi cat vrea dimineata), a acceptat totusi (desi el e cocosul la noi si are salariul cel mai mare).
depinde de voi sa ajungeti la o intelegere...
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------
http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103
http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250
http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116
Laura25 spune:
valicutu, dar copilul ala e valiza? daca incape in masina il luati, daca nu, poate sa ramana acasa? Cu ce drept prietenii tai dau sfaturi si indicatii ce sa faceti voi cu copilul vostru? Eu as pleca doar cu copil dupa mine (mai ales ca o sa aiba DOAR 8 luni si are nevoie de tine, de laptele de la tine mai ales) sau nu as pleca deloc.
De ce nu ramane sotul acasa si sa pleci tu cu copilul de exemplu? Nu ar fi ca idee acelasi lucru? Copilul si sotul au aceleasi drepturi. Sa ramane el cu bunicii acasa , i-ar conveni?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
emilia.m spune:
Intr-o situatie similara este si prietena mea. Urmeaza sa nasca la sf anului. Eu voi boteza copilul. Ea va avea nunta la jumatatea anului viitor, eu spre finele anului viitor. Vom merge toti in luna de miere. Eu in calitate de nasa a copilului n-am nimic impotriva sa ia copilul. Ea insa n-ar prea vrea. Insa sunt aproape convinsa ca dupa ce va naste isi va schimba parerea. Instinctele materne ii vor spune altceva (asta daca va fi bebe cumintel, ca de va fi plangacios din cale afara poate o sa aiba nevoie de o pauza departe de rutina zilnica). Vom trai si vom vedea. Eu una, in caz de alaptat, l-as lua cu mine.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Luna1 spune:
Noi luam copiii peste tot cu noi. La 10 luni cea mica a traversat Anglia si Franta (pana in sudul Frantei) cu noi, drum facut cu masina. Nici n-as fi conceput sa o las acasa, nu mi-ar fi tihnit concediul.
valicutu spune:
Pana acum l-am luat peste tot cu noi, o singura zi a ramas acasa cand am avut treaba in Bucuresti si era foarte cald. A fost o zi grea pentru el, pentru mine si pentru soacra mea, care a stat cu el Daca lipsesc de acasa 2 ore cand ma intorc plange ca vrea la mine, plus ca eu stau ca pe ace.
Asta e si parerea mea, sa-l luam cu noi, le-am si spus ca fara el nu merg. Uneori mi se parea ca sunt eu exagerata, dar nu e asa, cel mai bine ii e langa mine.
Ilinca_M. spune:
N-as pleca in ruptul capului fara copil. Eu am "carat" dupa mine si sotzul si copilul la un curs de formare in alt oras, tocmai fiindca alaptez si n-o sa intrerup eu alaptatul numai ca sa fiu "formata"(iar fetitza mea avea aproape 15 luni).
Eu sa-mi spuna "prietenii" asa ceva intai le-as explica scurt ("nu pot, alaptez!") iar de-ar insista, as face urat.
Daca tu simti ca nu vrei sa lasi copilul pe alte maini si ca nu vrei sa intrerupi alaptarea (foarte important!) ce mai conteaza ce spun ceilalti, chiar si sotzul? (care ar trebui sa te sustina si in plus sa fie el fericit ca e si copilul alaturi de voi). Ce "luna de miere" ar fi cu gandul numai la bebe, cu ingrijorari si cu remuscarea ca l-ai intarcat dintr-un capriciual celorlalti?
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
Ilinca_M. spune:
PS: si nu esti exagerata deloc! Instinctul tau este foarte bun.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever