Luam bebelusii cu noi in concediu?
Raspunsuri - Pagina 5
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marutzu dar nu il intarci...ii stokezi lapte la congelator si te mulgi in vacanta. cel putin eu asa am facut. nu incerc sa conving pe nimeni prezint numai posibilitati.si cand am venit nu a fo nici o prbl cum ca ar refuza sanul sau kestii din astea |
Faina luna de miere, mulgandu-te. De parca s-ar compara alaptatul cu mulsul. Ma rog, pentru mine (ca tot zicea cineva ca dam exemple proprii ca sa fim aplaudate la scena deschisa) o vacantza in care sa ma mulg ar fi o trauma. Pe cand alaptatul, mai ales a unui copil de 8 luni, nu a unui nou-nascut (care poate fi inconfortabil pana te obisnuiesti) e .
Ca sa nu mai vorbim ca la 8 luni suptul copilului nu e numai pentru hrana, nu doar laptele propriu zis e important (ca la un nou-nascut, sa zicem, unde se poate da lapte matern stocat in caz de necesitate) ci tot confortul pe care il da alaptarea, atasarea la san. Majoritatea copiilor alaptati se trezesc de cateva ori pe noapte sa suga...nu vad cum ar fi impacat un copil de 8 luni cu o portie de lapte "de la congelator".
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
marutzu spune:
eu ma mulgeam de 3 ori /zi, nu era deloc traumatizant...in general ma mulgeam dimineata , dupa masa de pranz si seara inainte sa iesim in disco sau pe malul marii la plimbarik. nu ai de unde sa stii daca e traumatizant sau nu pana nu incerci. eu vb din experienta mea. pt mine,strict persoana mea nu a fo deloc traumatizant si am mers la rafting ,in excursii in fiecare zi, nu ma mulgeam la fiecare ora.sotul a fost perfect de acord ca in fiecare an sa ne pemitem macar un concediu fara cea mika si fara sa avem mustrari de constiinta ca nu am luat o cu noi.
accept92 spune:
citat din mesajul lui Sabina Sub masca libertatii de decizie ne indepartam de adevarata natura a vietii, e o tara a societatii de azi, societate hiliasta, bazata pe confortul caldicel. oribil ca nu incercam mereu sa fim mai buni si mai naturali. ne pasa mai mult de concediu decat de copilul nostru. Asa ceva nu poate fi trecut cu vederea in numele asa zisei libertati. Si trebuie spus, e ingrozitor sa pui luna de miere mai presus ca alaptatul. Te descalifica. De ce ne ferim sa spunem adevarul? pentru ca unde intervine placerea cuplului se asociaza si trauma copilului. Asta e horror. |
M-ai convins, propun sa facem o petitie sa scoatem in afara legii plecatul in concediu fara copil si mamele care isi intarca copiii in virtutea libertatii de decizie! E clar ca daca lasi oamenilor libertate de decizi se intampla tot felul de chestii horror. Unii isi permit chiar sa se simta bine...
Sabina spune:
da, Accept, constiinta e o chestiune grea in zilele noastre.
noi sa ne simtim bine, intru superficialitate si pierdere de sine.
valorile umanitatii sa se duca pe apa sambetei.
Autoarea topicului zice f clar ca nu vrea sa-si lase copilul acasa. De ce ar trebui sa procedeze impotriva firii ei numai pt ca traim intr-o lume de kko care pune binele aparent in fata binelui adevarat?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
accept92 spune:
citat din mesajul lui Sabina valorile umanitatii sa se duca pe apa sambetei. |
Nu exista "valoruile umanitatii". Exista valorile fiecarui om in parte. Ori tu chiar crezi ca valorile tale sunt automat ale umanitatii, sau cel putin ca sunt cele bune?
citat din mesajul lui Sabina Autoarea topicului zice f clar ca nu vrea sa-si lase copilul acasa. De ce ar trebui sa procedeze impotriva firii ei numai pt ca traim intr-o lume de kko care pune binele aparent in fata binelui adevarat? |
Autoarei topicului i-am raspuns in prima postare la subiect. Acum vorbim despre atitudini si principii in general.
Sabina spune:
valorile umanitatii sunt inscrise in toate marile realizari ale omenirii, din orice domeniu, nu are sens sa discutam acum despre ele.
orice valoare are la baza iubirea, sacrificiul si scopul inalt. si suferinta.
E o chestiune elementara de cultura.
daca vorbim in general, ca o mama si-ar intarca copilul ca sa salveze o mie de altii, asta s-ar inscrie in valoare a umanitatii.
dar sa ne punem concediile in prim plan in detrimentul bebelusului, asta e pur si simplu gresit si rau si nicio valoare personala nu justifica si nu scuza asa ceva.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina spune:
Si da, eu am o experienta de viata care imi permite fara niciun fel de dubiu sa afirm ca imi cam dau seama ce e important si ce nu pe lumea asta.
Cum mi-am alaptat copiii
accept92 spune:
Bine, Sabina, nu vreau sa intru in contradictie cu tine. As vrea doar sa spun ca si daca intamplator valorile mele ar fi aceleasi cu ale tale, tot nu as fi deacord cu atitudinea ta fata de cei care au alte valori.
mcoca spune:
Sabina, totul e subiectiv.
Ca sa poti face pe altii fericiti, trebuie sa fii tu fericit, si fiecare om are scare lui de valori in ale fericirii si multumirii de sine.
Vicky si Printzesone