Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *268*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

Servus fetele

Desi va citesc zilnic nu reusesc sa scriu imi pare asa de rau ca nu pot tine pasul cu voi.

Am intrat sa urez si eu cu intarziere La multi ani pentru toti clopoteii sarbatoriti dar si pentru zuzicele noastre dragi care si-au aniversat zilele de nastere.
Sincere condoleante transmit si eu cu intarziere pentru Roli

Am vazut toate pozele cu clopotei care mai de care mai frumosi.

Sanatate multa celor bolnaviori.
Va port in gand si in suflet mereu .

Noi suntem bine. Am fost foarte ocupati cu mutarea in alta chirie. Ne-am mutat pentru a cincea oara. Am scapat de socrii mei
Acum suntem mult mai linistiti.
Maria si Andrei cresc mari. In fiecare zi fac lucruri noi.

danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Dany imi era dor de tine

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

danibv...bine ai revenit...
Fetelor voi ce metode de educatie mai aplicati?Pe mine ma depaseste comportamentul Biancai.E drept de cand am divortat...a fost mai razgaiata...bunici si tusi s-au invartit in jurul ei,au vrut sa ii fie ei bine,sa nu simta lipsa tatalui...dar de aproximativ 2 luni stam doar cu tusi si ea nu intervine cu nimic.Cu toate astea eu nu ma mai inteleg cu Bianca mea.Am incercat de toate:ignorare,pedeapsa,santaj...ba chiar uneori am cedat si a mai primit o palmuta la fundulet...lucru de care nu sunt deloc mandra.Ideea e ca nu stiu ce sa ma mai fac cu ea,nu ma asculta deloc...ii zic ca mergem sa ne culcam ea sare in pat,ii zic sa-mi dea manuta ea fuge in sosea...situatia mi-a scapat mult de sub control...ba chiar imi si raspunde...sa o las in pace ca nu face nimic...si mai si tipa la mine...sunt o mama groaznica...

Laura,mamica de minune Bianca...sau doua suflete roz

Adevaratul camin nu este cladit cu mainile, ci cu inima.
Speranta este ea insasi un soi de fericire si ,poate, principala fericire pe care aceasta lume o ofera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui LaLa_20

danibv...bine ai revenit...
Fetelor voi ce metode de educatie mai aplicati?Pe mine ma depaseste comportamentul Biancai.E drept de cand am divortat...a fost mai razgaiata...bunici si tusi s-au invartit in jurul ei,au vrut sa ii fie ei bine,sa nu simta lipsa tatalui...dar de aproximativ 2 luni stam doar cu tusi si ea nu intervine cu nimic.Cu toate astea eu nu ma mai inteleg cu Bianca mea.Am incercat de toate:ignorare,pedeapsa,santaj...ba chiar uneori am cedat si a mai primit o palmuta la fundulet...lucru de care nu sunt deloc mandra.Ideea e ca nu stiu ce sa ma mai fac cu ea,nu ma asculta deloc...ii zic ca mergem sa ne culcam ea sare in pat,ii zic sa-mi dea manuta ea fuge in sosea...situatia mi-a scapat mult de sub control...ba chiar imi si raspunde...sa o las in pace ca nu face nimic...si mai si tipa la mine...sunt o mama groaznica...

Speranta este ea insasi un soi de fericire si ,poate, principala fericire pe care aceasta lume o ofera.

Nu esti nici o mama groaznica si nici Bia nu e razgaiata.
Anii astia nu se numesc "terrible twos " de pomana.
Voi santeti in refacere dupa o perioada grea. E absolut normal ca ea sa testeze niste limite in mod constant si chiar constient.
Ce poti face tu ?
Sa fi constanta in atitudine si limite.
Adica DA sa fie da si NU sa fie nu. Mereu , indiferent de imprejurare , daca i-ai spus o data ca nu are voie sa faca cutare atunci aia e, nu ne rascucim ca azi esti mai lejera un pic.
Exemplu :
Pe strada, la trecere se merge de mana. Mereu . Nu vrei, te iau in brate si mergem acasa, nu in parc.
Mereu.
Chiar daca azi aveai chef si tu de un pic de parc.

Presupun ca ai inteles ce vroiam sa spun.
Constanta si consecventa sunt cele care determina anumite automatisme si la copil.

Eu am foarte, foarte putini de NU in vocabular dar sunt mereu aceiasi.
Evident ca Andrei ii cunoaste bine asta nu inseamna ca nu incearca zilnic sa vada ca acel NU se va transforma poate in ...da.

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

LalaD nu te induri de noi sa ne faci si noua o thema mumoasa la blog...?

Mergi la inceput

Sarumana de raspuns...incerc si asta dar cred ca greseala mea este ca lista de DA si NU e relativa...cred ca o sa incep prin a face o lista scurta cu DA si NU pe care sa mi-o afisez la vedere...cred ca eu am de invatat mai intai...sunt mai indulgenta cand a fost toata ziua cuminte sau cand e bolnava...si cred ca asta e o greseala...trebuie sa lucrez mai intai cu mine...

Mergi la inceput

Ce curios...lista e mult mai scurta decat mi-am imaginat eu...
LauriciD mi-ai lipsit azi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ereena

as fi vrut sa va intrb de ceva vreme despre cum vrbesc ceilalti clopotei. Matei doar de vreo luna a inceput serios sa vorbeasca, dar lamajoritatea cuvintelor ,pronunta doar a doua parte .de exemplu minte-cuminte, mos-frumos, tei-matei, parte-departe,noi-gunoi, osu-rosu, bastru-albastru si ar mai fi o groaza. mai vorbeste vreun pitic de-al vostru asa? incep iar sa ma ingrijorez cum am facut-o inainte sa vorbeasca

MATEI

POZE
PITICUL URIAS
BBEAUTIFUL
UNA ALTA

Dudu e in acelasi stadiu...da' spune poezii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Elle tare frumusica e Eva si imi place ca pozeaza, iar Ana e o gogosica simpatica si zambareata.
Laura forte frumoase pozele din Gercia, cred si eu ca ai la ce sa te gandesti. Poza cu ei doi de manuta e tare dulce. Si imi place ca ai revenit in forta.
LalaD la cat de indemanatic e Andrei, o sa-i uimeasca pe cei de la gradinita. Foarte frmoase pozele si imi place cum reusesti sa le combini in colaje.
Ginette nici aici nu se face nici un vaccin la 2.5 ani, si e adevarat ca scema de vaccinare e diferita . Chiar si aici diferite state au alta schema de vaccinare. Cat despre pitici...alunga-i. Adela ti-a demonstrat de nu stiu cate ori ca are ritmul ei si ca le face pe toate cand e timpul potrivit pentru ea.
Lala si eu zic la fel ca LalaD, NU sa fie nu intotdeauna si atunci o sa vezi schimbari. Eu mai fac si asa: ii spun de acasa/masina care e regula. O pun sa repete , sau o intreb: Ce se intampla daca alergi pe strada? Mergem in masina/acasa. Cand se intampla sa se abata de la regula nu-i mai repet regula si nici nu-i mai zic "E pentru ultima data..." o iau pe sus si mergem in masina. Incepe sa protesteze, o las sa se linisteasca(si ea si eu) si apoi ii zic "de ce am venit in masina? pentru ca am alergat". Insa nu trebuie abuzat de asta, altfel totul devine o lupta intre tine si ea. Cateva reguli clare pe care le respecti indiferent de proteste, indiferent daca te grabesti, daca ti-ar placea si tie sa mai stati. Emma a invatat de la gradinita acel "pleeeeaaaaseee!" pisicesc care pe mine mai mult ma irita. O las sa il fololeasca si apoi o intreb din nou care e regula. La fel daca se da in leagan si vrea si alt copil: o anunt "last ten"(asta e de la gradi si o stie foarte bine) si o las pe ea sa innumere sau uneori antrenez si copilul care asteapta sa innumere. La 10 se da jos fara proteste. Dar ce face Bianca e perfect normal pentru 2 ani si se repeta la 4...la 6 la 14:)
Ramona o sa fie bine data viitoare. Eu fac parte din categoria care au permis, dar nu conduc. Am luat examenul cu max de puncte la teorie si cu aproape maxim la traseu, dar nu-mi place sa conduc, deloc si evit pe cat pot. Am invatat pentru examenele astea ca pentru niste examene de la facultate unde trebuia sa le dau si sa le iau chiar daca nu imi facea placere. Aici daca nu ai permis esti mort, nu te poti duce niciunde. Asa ca am permis de 4 ani, nu cred ca am condus mai mult de 20 de ori. Bafta multa data viitoare si poate dai peste un politist mai putin misogin.
Miri felicitari pentru kilogramele in minus, nasol cu operatia dar sper sa fie ok si sa gasiti o solutie pentru pitici in saptamana in care stai tu in spital.

Mai e putin si plecam. Ce ziceti, putem organiza o intalnire cu cat mai multi clopotei? Laurici si Gatta au spus ca ar vrea sa vina, urmeaza sa trimit numarul de telefon pe adresa comuna cand ajung in tara.

Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Eliza vin si eu!

Dany ma bucur ca sunteti mai bine! Cum e cu auzul? Eu am stat in BV 2 sapt si mai merg 10 zile la inceputul lui septembrie.

Mergi la inceput