PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc DOI ani (192)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

turtu, imi place stilul vostru de hrana... pe cat posibil incerc si eu sa ii dau mancare sanatoasa. propunerile tale sunt bune dar sofia nu accepta nimic.

sofia nu a mancat niciodata mezeluri. a furat un cremvust de la noi din farfurie cand eram intr-o vizita...si dupa ce a muscat o gura i s-a facut greata... si eu m-am bucurat :))))
pufuleti si alte prostii de genul asta nu au existat in meniu pana acum cateva zile, cand am deschis dulapul la bucatarie si m-am trezit cu vro 3 pungi mari de era sa fac infarct. la care tata zice nevinovat ca a vazut la altii si a vrut si ea... Acum ca am tot fost ocupata cu nunta si Sofia a ramas cu bunicul zi de zi...nici nu vreau sa ma gandesc cu ce a indopat-o... Oricum pufuletii au disparut subit...

biscuiti si grisine ii dau dar am grija sa fie bio. si cand consider ca merita ceva dulce i dau fructe uscate (caise, smochine, curmale, stafide, prune) sau paine cu gem (facut de mine)

bineinteles ca se mai intampla si exceptii, de obicei cand mergem in vizite sau iesim in oras... poate mai scap o ligurita de prajitura cu ciocolata sau putina inghetata

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Apropo de mancare, eu am un pitic cu ciocolata. A primit mai demult accidental putin kinder, si i-au aparut niste mici bubite dupa aia (cred ca v-am povestit atunci). Si apoi am stat mereu cu ochii pe ea sa nu vada la nimeni ciocolata, sa nu o tenteze. Dar s-a mai intamplat o data in parc, manca un baietel pe o banca, si pana sa apuc eu sa fac ceva, mamica lui i-a infipt Aidei o bucata de ciocolata in gura . Am protestat, i-am zis ca nu are voie ciocolata, dar ea mai mult s-a scandalizat, ca doar e copil, "cum sa nu aiba voie ciocolata?!?" Dupa ce am ajuns acasa, Aidelul a vomat, singura data in viata ei cand a vomat... acum ca o fi fost de la cioco sau de la caldura, nu stiu, dar sunt ferm decisa sa mai astept pana sa ii dau asa ceva...

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

didi, si eu practic metoda cu alegerea, adica ii ofer vrei asta sau asta? In felul asta cred ca ii sustin si eu independenta.
anka, cind ma refer la biscuiti ma gindesc de fapt mai mult la biscuiti dulci, eugenii, biscuiti cu crema sau cu tot felul de umpluturi. Din astia nu ii dau. Ii dau biscuiti de gen Wasa, din cereale integrale, cu seminte de in sau tot felul de variatii asemanatoare.
Acuma sa nu credeti ca sint mama scorpie, dar la mine in familie sint o multime de cazuri de diabet, asa ca ma feresc de zahar procesat pe cit pot si incerc sa-i imprim copilului un mod de alimentatie sanatos, ca nu se stie ce mostenire genetica avem.
Si sa nu credeti ca fetii ii dau broccoli in timp ce noi balotam pe ascuns hamburgeri. Avem acelasi stil de mincare, eu macdonaldsul nu-l frecventez, cartofi pai n-am mai mincat de secole, pufuleti aici nu gasesc (ca astia cred ca m-ar ispiti pe mine), evit pe cit se poate mincarurile preprocesate si prefer ingredientele proaspete, preferam toti trei cerealele si pastele integrale, pestele, puiul, etc, etc. Bun, o pizza mincam din cind in cind, dar din aia adevarata facuta cu aluat subtire, nu cu o gramada de faina.
Dulciuri incerc sa maninc de calitate, de gen o patratica de ciocolata neagra pe zi, dar evident ca copilului nu-i pot da din asta. Si daca va zic ca in congelator am 2 kg de inghetata care sta acolo de o gramada si n-o maninca nimeni, n-o sa ma credeti. Am luat inghetata cind mi-au venit musafirii din Ro si n-au reusit s-o termine, asa ca acuma stau cu beleaua in casa
marina, am observat si eu ca bunicii au tendinta sa isi rasfete nepotii intr-un mod nepotrivit. Mie soacra-mea mi-a povestit ca ea ii da celeilalte nepoate, pe care o creste in Ro, pe ascuns dulciuri. Asta desi parintii i-au spus sa nu-i mai dea fetii dulciuri, dar ea zice ca nu poate refuza copilul cind ii cere. Mda. Na bun, hai ca iar m-am aberat o gramada la capitolul mincare.
Si zi, cind ne arati pozele de la nunta? Io vreau sa te vad mireasa!!!!!!!
mona, felicitari pentru post. Chiar, cum o sa faci cu naveta, ai cu ce sa mergi 30 de km pina acolo? Cu copiii ce faci, ii dai la gradinita?
Fetelor, imi pare rau sa aud ca aveti probleme financiare. Pentru mine e bine ca francul elvetian a crescut in halul asta, eu trimit alor mei franci acasa si acuma au o valoare mai mare, deci e mai bine pentru ei. Insa am multi prieteni care au luat credite in franci si acuma au probleme mari de rambursare, imi pare rau sa aud treaba asta.
Ah, si ca m-ati intrebat de bebe numarul 2: e cu putza!!!!!! Tac’so e in culmea fericirii evident. Mindru nevoie mare. Eu am fost cam socata cind am aflat, nu de alta dar eram sigura ca-i tot fetita si deja ma uitam la alte rochite. Dar m-am obisnuit cu ideea si de-abia astept sa-l vad real life, cred c-o sa fie un nazdravan si jumatate.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

turtu, pozele de la nunta inca nu le am. sper in we asta sa pun mana pe ele. chiar acum o sa-i sun sa ii mai stresez
si daca nu te superi, imi dai pe pm id-ul tau de mess? ca as vrea sa conversez ceva cu tine

Mami Marina - Gospodina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Salutare, fete dragi!

La multi ani tuturor celor sarbatoriti in ultima vreme!
Pentru azi, la multi ani, Tudorel, Sebastian si Darius Gabriel!

Eu imi beau cafeaua dimineata cu voi, dar de scris nu prea am mai apucat.
Acomodare usoara mamicilor care se intorc la lucru!
Felicitari, Mona!
Didi, e tare haioasa Aida!

Legat de greutate, mancare, etc, Irina mea are 10 kg si nu mi se pare slaba, parca nici nu as vedea-o altfel. Mananca destul de putin, are multa energie (totusi nu asa ca Sofi). Este intr-a doua saptamana de gradinita, la program scurt. In primele zile plangeam amandoua dimineata. Acum incepe sa se acomodeze. Ii place de o educatoare, careia ii zice Tita (de la fetita) si daca nu e fetita nu vrea la nimeni. In fine, eu zic ca suntem pe drumul cel bun cu acomodarea, dar saptamana trecuta a fost jale.

Turtu, felicitari pentru baietel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Turtu, felicitari pt baietel
Si eu cand zic de biscuiti tot la biscuiti integrali ma refer.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Turtu, FELICITARI!!!! E genial sa ai pereche.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

ah, eu nu v-am zis ca ieri mi-am laut-o in freza de la Sofia... mi-a aruncat in fata cu alimentatorul de la laptop...asa din senin...a considerat ea ca ar fi necesar... si asa am stat o ora cu spanacul congelat pe nas (nu aveam gheata) care se pare ca si-a facut cat de cat efectul, nu sunt neagra dar am o julitura, e un pic umflat si ma doare.
oricum episodul asta a fost mai lejer. a existat si un alt episod, cu cutiuta muzicala din lemn aruncata de sus..in ochiul meu...atunci a fost jale. aveam juma de fata neagra (ooka poate sa confirme, a asistat la circ). iar a doua zi dupa incident aveam stabilita o iesire cu niste prieteni la un restaurant pt a-l testa pt nunta...va dati seama ce o fi zis lumea; ca m-a batut barbatul si m-a scos in lume... si peste inca 2 zile am avut un interviu...nici nu ma mir de ce nu m-au mai cautat :)))

turtu, felicitari pt baietel

Mami Marina - Gospodina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Gini: cat de scurt este programul? Concret, cate ore sta? In prima saptamana cate a stat?
Eu ma gandesc sa o las o ora, apoi doua ore, pana ajungem la programul 9 - 12, maxim 9 -13.
Cati copii sunt in grupa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

ioana, programul Irinei este, teoretic, de la 8 la 12. In prima saptamana am dus-o in jur de ora 9 si o lua bona la 12. Saptamana asta am dus-o pe la 8,15 - 8,30 si sta pana la 12. Cam asta o sa fie programul ei.
Gradinita este nou infiintata, s-a deschis la 1 iulie. In luna iulie sunt 4 copii. Din august vin mai multi, pana acum sunt 14 inscrisi. Sunt convinsa ca abia din septembrie se vor forma grupe. Eu de asta am dus-o de l jumatatea lui iulie, sa aiba mai multa atentie pana vin copii mai multi. Dar a fost si un dezavantaj: nu sunt inca grupe formate cu copii de varsta ei (ea fiind cea mai mica) si cei mai mari sunt si mai galagiosi, au alte preocupari.

Mergi la inceput