PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc DOI ani (192)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Marina, vezi sa nu aiba vre-o afta, ceva in guritza si sa o deranjeze. IN rest, nervi de otel iti doresc!

Si Maya bea lapte la culcare. Ea mananca cina pe la 7, iar cand se culca are nevoie de somnifer. CA la Didi, e ritualul nostru de seara.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

Maya Elena (estrella80), morcoveatza, LA MULTI ANI!!!!

v am citit mereu,dar mai greu cu scrisul,ca se incarca calculatorul f greu,am un virus...si nu gasesc pe nimeni sa mi l scoata...frate,te rogi de ei cu bani si nimic...
in primul rand -M AM TITULARIZAT!!!!am luat cel mai aproape post,pt ca primele 2 tipe[cele care aveau note mai mari decat ale mele],au vrut posturi mai aproape de bucuresti[prima era din buc si a luat bulbucata, a doua e din giurgiu[si culmea,o fosta eleva de a mea!!!] ,dar face masterul in buc si a luat adunatii copaceni.asa ca am luat cel mai aproape post[sunt in jur de 30 de km pana acolo].
ce mi a umbrit putin bucuria a fost ca s au gasit unii sa comenteze ca sigur am avut pile,ca doar nu puteam eu cu 2 copii sa invat astfel incat sa iau 9.35.pai frate,ce pile,ca subiectele au venit de la minister si s au corectat la timisoara...pai daca ar fi fost sa am pile,ma primeau anul trecut la titularizare,cand s au facut subiectele in judet si s au corectat tot aici...dar pe mine nici macar nu m au primit,ca n aveam modulul psihopedagogic facut pe romana,desi il aveam pe filozofie si daca as fi cunoscut pe cineva,puteau sa inchida ochii,mai ales ca nu m as fi dus imediat la post,fiind in cic,iar modulul il puteam face imediat.pai frate,in loc sa recunosti ca ai fost mai slab pregatit,sau ca esti de a dreptul imbecil,incluzandu l pe m eliade la clasici,mai bine dai in altii cu noroi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

acum,sa revin la oile mele...
in august o sa mergem la mare,in jupiter,ne a luat cumnatul bilete mai ieftine de la serviciu[lucreaza la politie].bine,tot el ne a imprumutat cu bani sa le cumparam,pt ca suntem mai varza ca niciodata cu banii,eu sunt in somaj,iar lui g i au taiat de luna trecuta 200ron din salariu[norma de hrana],iar de luna aceasta va lua si cu 25 la suta mai putin.nu stiu ce ne vom face,dar multumesc lui dumnezeu ca o sa am un serviciu sigur,ca ma cam saturasem de incertitudine...,de reprosuri venite din partea sotului...

DARA,multumesc de intrebare,tata e tot asa,acum e iar in spital,la gr,pt ca i s au umflat f tare picioarele si unul i s a invinetit...nu i mai bate inima decat 20 la suta din capacitatea normala,dar tata se aseamana f mult cu mine din pct asta de vedere,e f rezistent la suferinta si de cate ori il intreb ce face,imi spune ''mai bine''.mi e f mila de el,mamei ii pupa mainile si i spune ca ''ce femeie buna e'',pe mine m a felicitat pt nota de la examem,probabil undeva,in strafundul sufletului,realizeaza ca a facut niste greseli.
tatal tau cum e?

baietii sunt bine,doar ca se cearta toata ziua pe jucarii,codrin invata numai prostii de la cris,scuipa,cand mi e lumea mai draga tipa in gura mare''cacat ,pisat''[scuze].vb intruna,ma intreaba tot felul de chestii ''pai de ce...?'',azi mi a dat o moneda si mi a spus''mami,uite banii de mancare'',apoi imi spune''nu mai e mancare..mancarea uite o burta'',si si a ridicat tricoul sugestiv..''[adica mancarea e la el in burta].
cris,ca de obicei,nu se joaca singur,il sicaneaza tot timpul pe codrin ,asta tipa si pe mine ma apuca nervii.
codrin bea f mult lapte,aproape 1 l pe zi[de fapt,mai mult noaptea],de 3 zile am inceput sa i dau niste vitamine ca nu manca nimic,dar nimic.si parca au inceput sa si faca efectul,azi a mancat cateva bucatele din piept de pui nepasate...ca ,in rest,mananca doar asa,in virtutea inertiei,putina mancare pasata,dar orice ar fi nu i place si deschide gura f greu.
MARINA,poti incerca si tu niste vitamine.stiu ca nu s chiar cea mai buna solutie,dar nu mai suportam psihic sa ma chinui la fiecare masa...
cu olita,ca de obicei,n avem probleme,codrin nu se ''scapa''niciodata pe el,la somnul de dupa amiaza nu i mai pun pampers,desi bea lapte inainte sa adoarma,doar la somnul de noapte ii mai pun,desi din 2 nopti,una se trezeste cu pampersul uscat.

SUN,condoleante si dumnezeu sa l odihneasca in pace pe ingeras,,,

CAMI,ma bucur ca ai scris...

VICKY

TURTU,zi ne mama,ce se ascunde in burtica?

mi s a inchis operatia[sa vedem pt act tp].o sa incerc sa dau din nou ex pt permis,poate a parta oara e cu noroc

ma duc sa dau o tura pe afara,ca azi sunt sg cu teroristii si acum bat cu lingurile intr o oala de mi au facut urechile pilaf...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hop si eu

Turtu - dar de ce nu ii dai biscuiti? Cartofi pai am inteles de ce.

La noi nu tine treaba cu programul fix, si drept urmare nu am tupeu sa plec de acasa fara ceva in sac, pentru ca ne afla toata tara Fi-mea e genul "AICI si ACUM", deci mai bine nu am joc cu asta. Si asa a fost mereu. Decat sa ma cert cu ea si sa imi faca nervii prastie, mai bine am sticksuri cu mine....
Adica, sa nu ma intelegeti gresit, avem mese concrete, dimi,pranz si seara, dar nu musai la ore fixe si nu musai 100% non junk. Pe cat posibil evitam diverse. Paine facem in casa 99% din cazuri. La fel pizza. Cu aluat facut in casa adica, nu cu aluaat congelat. Si totusi, biscuiti cumparam. Piure de fructe cumparam (nici a mea nu mananca fructe).
In general mananca ok, dar uite acum de 4 zile nu mananca nimic. A mai rontatit cate un sticks, a mancat ieri un ou dimineata. Lapte nu mai bea mai bine de 1 an. Nu se atinge! In general mananca mancare dar nu se atinge de nici o leguma cruda si de nici un fruct (cu rare exceptii, mananca banane, pe care le adora acum cateva luni si manca si un kil pe zi daca ii dadeam!). Scuipa tot ce i se pare ei bizar, de exemplu patrunjelul din supa... Cantitativ mananca asa si asa. Nici mult nici putin zic eu.
Si mananca si desert. Impreuna cu a' mare. Fie ca e ceva facut in casa (chec, briose,...), fie ca e cumparat (ciocolata, diverse alte chestii).
Revin sa spun ca ailalta mare e fix pe dos, dar nu se putea mai pe dos de atata!! ea mananca numai fructe si legume crude, sa nu cumva sa ii dai ceva aburit sau fiert sau gatit! mananca morcovi si conopida de zici ca e soarece, dar ma rog de ea sa manance si mancare! Na, de ea ma mai rog pentru ca e mare si face multa miscare. Dar o las si in pace, pare ca ii e bine, nu e slabanoaga, are energie cat 10, ne bate de departe la asta, desi doarme putin si se agita cat 10. Noi picam lati si ea e super fresh. Deci o fi si conopida cruda buna la ceva...
Partea naspa pt mine e ca mereu trebuie sa ma gandesc ce sa am in frigider pentru toti. Nu puteui si ei sa aiba aceleasi tabieturi??? Nuu, ei tebuiau sa fie toti 3 diferiti 100%!

Nepoata-mea a mancat pana la 5 ani numai cereale si borcanase. Dupa 4 ani a rarit-o cu borcanasele de bebei si s-a dat numai pe cereale. Fara exagerare, manca numai lapte cu cereale de-alea rotunjoase cu ciocolata si orez. Fara exceptie!
Si acum ma mir de vara-ma ca nu parea sa aiba nici o problema cu asta. O intreba "Ce mananci Klara" "Lapte si kelloggs" si asta ii dadea.
La 6 ani a inceput sa manance sa rupa, de toate, orice! mancare gatita, fripturi, legume, fructe, de toate!
Dar 5 ani a fost un cosmar cu ea. Eu nu as fi rezistat sa ma uit la ea zi de zi, de 3-4 ori pe zi, functie de program, sa manance numai lapte cu cereale.
Si sa o vedeti ce zdravana e, e un mic baietoi (are doi frati mai mari). Si sare si topaie, e zdravana si inalta, rosie in obraji, rade si se distreaza... Deci se poate si cu lapte si cereale 5 ani de zile...

Adica eu ma gandesc ca poate e mai bine sa lasi copilul in ritmul lui. E ok sa aiba un program si niste interdictii, dar eu daca nu imi mananca supa de doua ori la rand, a treia oara ii dau biscuiti ca n-are sens sa ma faca varza, si nici eu n-are sens sa o frustrez pe ea.
Sigur, exista riscul (de la copil la copil) sa ajungi sa nu mai vrea altceva decat biscuiti (ca exemplu zic...), dar eu am noroc ca nu e asa, nu ma santajeaza cu asta, si in rest isi vede de program. De 4 zile insa nu, are ea ceva ca si doarme extrem de mult, e suparata, poate ii iese vreo maseluta. Asa ca acum suntem in perioada de sticksuri...

Aa... si mai am o nelamurire.. De ce ziceti ca e cam putin 10.5-11 kile? Ca a mea are 11 kile imbracata si cu pampers, e inalta si cu putina burtica bebeluseasca, mi se pare ca arata foarte bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Mona n-ai gasit tu omu potrivit la scos virusi. Sotul meu i-a scos acelasi virus lui Cami intr-un sfert de ora. Crek este vorba de acelasi virus, ala de trimite link cu foto nu? Bravo pentru post. si Doamne ajuta la mai bine.
Si noi suntem varza cu banii, abia ne descurcam cu salariul sotului si cu indemnizatia. Acum gata si cu asta iar la servici e cam dubioasa treaba, ca sa ma pot intoarce tre sa astept sa plece o tipa si nu se stie cat de repede. Intre timp crek o sa facem o cerere de gratiere la banca pt ca efectiv nu mai avem cum plati.

Cu mancatul eu zic ca stam binisor, mai ales dupa ce povestiti voi. Filip are in jur de 14 kg. De obicei mananca aproape orice ii dau, insa are cam o sapt de cand nu prea mai vrea mare lucru. Cred ca din cauza de raceala. O sa-si revina el. Oricum eu sunt socata ca nu-i plac cartofii prajiti si inghetata. N-o suporta ca e rece. Daca i-o dau topita o mai mananca dar asa...

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Sorry ca nu mai nominalizez, dar uram si noi La Multi Ani! tuturor care s-au sarbatorit de cand nu am mai scris.
Am citit si eu cat de cat din urma, da mai pe sarite ca is numai cu treburi si pe fuga sau cu maimutele ca e vacanta si nah nu pot sta tare mult deoparte ca or se paruiesc ori trebuie sa iesim ca s-au plictisit etc.
Cu mancarea, kg si dieta ale mele is cu mofturi si au fost mereu, deja nu ma mai agit ca nu fac decat sa ma terorizez singura ca lor tot nu le pasa. Ami acuma e la dieta de paine si cascaval numa asta vrea si lapte of course dim la pranz si seara, fara lapte nu poate trai asa e si Ari ea si acuma bea lapte la pranz si seara, nici daca scvot laptele nu mananca mai mult pot sta eu in cap ca tot degeaba, Ami face si scandal cum zicea Anka cand suntem undeva pe drum daca ea vrea biscuite apai trebuie sa am biscuiti ca de nu ma ucide. Eu nu cantaresc si masor, nu are nici un rost dat fiind ca nu le pot influenta in nici un fel numa cum vor ele asa ca stau cuminte sale treaca si poate o veni si ziua cand o sa manance la masa fara sa le bag eu in gura si fara sa se planga de ce e pus in farfurie.
Cu olitza/toaleta again nu vad rostul la varsta asta, Ami tot in pampersi e si va fi pana va fi destul de mare sa ne putem intelege sau daca va vrea ea mai devreme, in rest am destule pe cap ca sa ma mai complic si cu asta ca pe ea oricum nu o intereseaza subiectul.
In rest suntem bine ok, m-am hotarat sa caut si eu un job part time pe langa colegiu si copii/casa, sper sa fie ok sa gasesc ceva ce sa mi se potriveasca, de maine am de alergat la jobcentre si etc, asa ca tineti-mi pumnii poate am noroc totusi. Cu childcare inca nu am rezolvat da cautam de zor nevoie, sper sa se aseze toate pana in sept sa pot respira usurata si sa ma concentrez pe invatat si munca.
Gata ma duc la somn ca deja e 2 si un sfrt noaptea si eu abia acu am terminat tot ce aveam de facut.
Pupam gasca.

_
Stupidity is far more dangerous than evil, for evil takes a break from time to time, stupidity does not.
Anatole France

Mummy of 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Bujo, nici Aida nu e mare fan cartofi prajiti, si nici dulciuri. Dar inghetata e exceptia, ii place f mult, si uneori mai fac eu in casa.

M-ati facut si pe mine sa cantaresc bestia: 12.800 kg dupa ce a baut lapte, deci cam 12.600. Mda, nu a mai luat deloc in greutate de la ultima cantarire, acu 2-3 luni, nici nu mai stiu exact, dar asta e (nu mai e musai sa ia in greutate luna de luna la varsta asta, nu?); o fi si de la caldura, io stiu... de mancat mananca bine. A, si la capitolul inaltime are pe undeva pe la 88-89 cm.

Mada, tinem pumnii

Bujo, tinem pumnii si pt voi cu serviciul si ratele

Acu sa va zic ce imi cere Aida: nu imi cere dulciuri sau pufuleti sau biscuiti, nuuu, ea imi cere de rontait un os . Zice "Vea Aida un os!"
Si acum umbla prin casa cu un cotor de ardei strigand "Muca, papa semite!" (Musca, papa seminte!)

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Buna dimineata!

MONA...Felicitari!!!! si lasa lumea sa vorbeasca...stii cum se spune..asta e rostul ei...Tu sa fii sanatoasa!!!MA bucur ca plecti la mare! Sa aveti vreme buna!!

ANKA....si eu zic ca Irina arata bine,doar ca ii cad toti pantalonii de pe ea. Asta e...

BOTI...Felicitari ca te-ai lasat de fumat!!!

Despre bani,rate..mai bine tac...ca ma apuca depresia. Noi avem o rata in CHF si de la 1.9 a ajuns la 3,deci va dati seama....La mine la serviciu de cand am revenit mi-au spus clar ca din cauza crizei nu imi vor mari salariul,care e asa din 2007 cred. Asa ca va dati seama...

BUJO...nasol cu jobul,dar voi sa fiti sanatosi!

MADA...bine ai revenit!!!Si mult succes cu jobul.

DIDI...e mortala Aidelu cu osu!!!

Si eu consider ca fiecare copil are ritmul lui si nici eu nu ma mai stresez,sau macar incerc. Asta e...mananca ce vrea si gata. In conditiile in care eu nu suport mancarea ,ce ii pot cere copilului. Si pe mine ma forteaza toti..."hai mananca ,hai mai ia un pic"..e adevarat ca am slabit mult,dar nu pot manca.Nu-mi face nici o placere. Mi-e rau dupa aceea,ma simt plina,simt ca imi vine sa vars...Am fost la dr., m-am cautat si nu am nimic..poate doar la cap

ma duc la treaba
va pup

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Mona, am intrat special sa te felicit, ma bucur pentru tine, mai ales ca sunt constienta ce efort inseamna un concurs de titularizare cu doi copii mici langa tine! Acum 13 ani si eu m-am titularizat la un liceu din Iasi, dar abia terminasem facultatea, eram tanara, aveam o mare capacitate de memorare etc.! De atunci am mai schimbat doua job-uri, ambele prin concurs, cu contracandidati etc. Sa ma pui acum sa invat intensiv nu as mai putea, sunt var-za! Al doilea copil mi-a mancat si ultimii neuroni, de multe ori cred ca merg pe pilot automat ca sa fac fata.
Si cum vei face la toamana? Ai posibilitatea de naveta, e drum asfaltat pana acolo? Oricum, nu mai conteaza, bine ca esti titulara! Mult succes mai departe!

Mancatul si kg: fiica-mea o in tabara cealalta! Adica nu face mofturi la mancare (daca nu vrea o las in pace, ca are de unde sa dea jos). Se indreapta vertiginos spre 15 kg, dar e si foarte inalta. Mananca ce mancam si noi, nu se omoara cu dulciurile, dar ciocolata este preferata ei! Exact ca mine... cred ca i-am transmis prin laptele matern gustul asta! Eu sunt cu okii pe ea, oricum, daca vad ca incepe sa arate umflatica (acum nu e asa), intram pe regim, nu vreau sa ajunga un copil gras, Doamne fereste! Nu mananca paine mai deloc, carnea, fructele proaspete si iaurtul de capra sunt felurile principale.
Stiu insa ce inseamna copil mofturos la mancare si stresul aferent. Asa a fost baiatul meu! Inalt, slab, mai mult rascolea mancarea prin farfurie decat manca. I-a trecut pe la 6-7 ani, dupa ce a inceput sa faca inot intensiv. Si dupa ce am incetat sa ne stresam noi cu mancatul lui. Cand e mai mare, e mai usor, dar cand ii vezi asa mici si nu mananca, greu rezisti sa spui ca "o sa manance el"!

S-ar putea sa ramanem fara bona din septembrie asa ca o voi inscrie la gradinita de langa bloc, macar 2 zile pe saptamana. E o gradinita particulara, dar nu are curte, asa ca asta va fi o solutie temporara, de la 3 ani va merge cu program prelungit undeva pe langa serviciul nostru, plecam toti 4 de acasa dimineata si ne intoarcem toti la ora 17. Anul asta, de la 2 la 3 ani, e mai complicat, dar trece el.

Mi-a placut faza cu "un os", tare simpatica Aida!

Maine plecam la Praid, 10 zile de intrare in salina (cu baiatul, fata numai optional, daca vrea). Vom face de acolo cat putem din Transilvania, ca si in anii trecuti. Chiar, am fost saptamana trecuta la Bistrita, 2 zile, tare dragut orasul, curatel, distante mici si taxiuri ieftine!

Numai bine si multa sanatate tuturor!
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

ce tare Aida cu osul

vicky, nu are afte in gurita.... mai curand un curnute in fund
mona, cu vitaminele la noi se intampla fix pe dos! si am incercat de vro 3-4 ori. tot ziceam ca poate se schimaba ceva... pai dupa 2 zile de vitamine nu mai vroia nici laptele!

totusi aseara a mancat ceva. juma de bol de branza si juma de castravete cu paine...
seara nu i-am dat lapte. i-am propus mancare si a refuzat.
nici dimineata asta nu i-as fi dat lapte dar s-a trezit tati primul si i-a infipt biberonul in gura. adomit fiind, a uitat de planul de ieri...
sa trezit devreme azi si acum doarme dusa... mi-e si groaza sa ma gandesc la concertul ce urmeaza de pranz...

cu banii nici noi nu ne laudam dar ncii nu ma plang... de mancare si rate ne ajung. in schimb nu imi permit sa o duc pe sofia la gradinita. la alea care imi plac ori e prea mica, ori e prea scumpa, ori au doar program lung. si pt program lung nu imi permit sa dau banii in conditiile in care inca nu muncesc...
De cautat de munca ma apuc mai tarziu. am avut o initiativa la inceputul anului si dupa 3 luni de batai de cap si intalniri cu tot felul de jegosi am renuntat. acum l-a apucat pe sot febra cautarilor. defapt a fost cautat fara sa isi bata capul...inca e in faza de testing dar daca nu reuseste cu astia o sa mai caute si el odata ce a intrat in ritm. si daca in 2-3 luni nu decidem nimic, ma apuc eu iar de cautat

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput